Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα,

Έχω το εξής θέμα:

Το original Xbox μου το οποιο ειναι τσιπαρισμενο απο το 2004 δουλευε κανονικα μεχρι πριν 4 χρονια περιπου γιατι μετα το εβαλα στο παταρι τυλιγμενο σε σακουλα και γενικα προστατευμενο μιας που δεν το χρησιμοποιουσα για να μην χαλασει.

Τώρα όμως λόγω του Πάσχα που πήγα στο εξωχικό πέρα απο το λαπτοπ πήρα μαζι και το Xbox για να περναει η ώρα . Ηρθε η ωρα να το συνδεσω και να το βαλω να λειτουργησει και προς εκπληξη μου λειτουργουσε μια χαρα τα παντα δηλαδη, εκτος απο 2 πραγματα (το 1 απο αυτα ηδη συνεβαινε απο παλια-το πορτακι) .Το πορτάκι του xbox δεν ανοιγε-ουτε ανοιγει με τη 1η φορά και ενώ το χτυπούσα απαλά δεν ελεγε να ανοιξει όμως με ενα κόλπο που είδα απο το youtube με μια καρφίτσα που τη βαζεις στην οπή ανοιξε και αφου ανοιξε με τη καρφιτσα μετα για οσο το ειχα ανοιχτο ανοιγε κανονικα το πορτακι και εκλεινε.Οσον αναφορα το πορτακι ειδα τι πρεπει να φταιει στο youtube λογικα ειναι μια ταινια που εχει μεσα το πορτακι η οποια εχει και σκονι αποτι ειδα και εαν δεν την καθαρισεις το πορτακι δεν ανοιγει και στη περιπτωση μου δεν το εχω καθαρισει ποτε.

Τελοσπαντων ομως λεω ωραια αφου ανοιξε το πορτακι παμε να βαλουμε το γραμμενο παιχνιδι να παιξει και εκει ηταν που οχι μονο δεν επεζε με restart,shutdown κλπ αλλα δεν επεζε ουτε τα γνησια παιχνιδια που με εκανε να πιστεψω πως λογικα το ματακι που διαβαζει τα cd κατι επαθε γιατι στο τσιπαρισμενο Xbox λεει πανω δεξια οταν φορτωσει το παιχνιδι :Game ,οταν ειναι ανοιχτο το πορτακι:Οpen και οταν δεν υπαρχει τιποτα μεσα λεει empty και εγω επειδη ελεγε empty οταν ειχα ειτε γνησιο ειτε γραμμενο παιχνιδι μεσα πιστευω οτι ειναι το ματακι.

Γραφω το μηνυμα γιατι παροτι πιστευω εγω καλο ειναι να ακουσω και αποψεις απο ειδήμονες στο θεμα και να πραξω αναλογα για να το φτιαξω. Να σημειωσω οτι δεν θελω να βαλω εγω χερι στο xbox αλλα προτιθεμε να το παω να μου το φτιαξουν,

οποτε θα το εκτιμουσα να μου πειτε το κοστος ποιο ειναι για πορτακι και εαν φταιει το ματακι για το ματακι και επειδη δεν εχω αλλαξει παστα απο τοτε που ημουν 7-8 χρονων οταν μου το αγορασαν οι γονεις μου θα ηθελα και παστα να αλλαξω.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.

To menu του xbox μου αυτο διχνει οταν εχω παιχνιδι μεσα (η φωτογραφια ειναι απο google αλλα το menu ειναι ακριβως οπως και στο δικο μου αλλα αυτο που με ενδιαφερει να δειτε ειναι το empty που λεει πανω δεξια ενω εχω game μεσα.

ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± xbox chipped menu

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε δεν ξερω τι φταιει με το παιχνιδι, αλλα σχετικα με το πορτακι επειδη εχω το ιδιο θεμα με το drive του pc, οποτε αφηνω μεσα ενα dvd παντα ανοιγει, αν ξεχαστω και το κλεισω χωρις δισκακι εχω θεμα και κανω και εγω το κολπακι με την καρφιτσα. τωρα σχετικα με το dvd rom του xbox, εχω καταλαβει οτι τα πρωτα μοντελα γενικα εχουν προβληματα, το δικο μου π.χ. μια διαβαζει και μια οχι,θα σε βοηθησει ελπιζω καποιο παιδι που ασχολειται με service κονσολων

Επεξ/σία από pollop
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, pollop είπε

φιλε δεν ξερω τι φταιει με το παιχνιδι, αλλα σχετικα με το πορτακι επειδη εχω το ιδιο θεμα με το drive του pc, οποτε αφηνω μεσα ενα dvd παντα ανοιγει, αν ξεχαστω και το κλεισω χωρις δισκακι εχω θεμα και κανω και εγω το κολπακι με την καρφιτσα. τωρα σχετικα με το dvd rom του xbox, εχω καταλαβει οτι τα πρωτα μοντελα γενικα εχουν προβληματα, το δικο μου π.χ. μια διαβαζει και μια οχι,θα σε βοηθησει ελπιζω καποιο παιδι που ασχολειται με service κονσολων

ευχαριστώ πολύ δοκίμασα αυτο που είπες να το αφηνα μεσα αλλα τζιφος και παλι :( ποτε δεν ειχα θεματα δηλαδη απο το 2004 μεχρι το 13-14 μια χαρα ανοιγε τα παιχνιδια

Δημοσ.

Κόστος με σιγουριά κάνεις δε μπορεί να σου πει. Εγώ για αλλαγή Laser μαζί με ιμάντα (αν φταίει ο ιμάντας και δεν ανοίγει το Drive) + αλλαγή πάστας με τοποθέτηση Mx4 θα έπαιρνα 20 ευρώ. Άλλος μπορεί να πάρει 30 άλλος 10 και πάει λέγοντας. Χοντρικά όλα αυτά 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τη προηγουμενη φορα χωρις να παιζω τιποτα ουτε να ειναι ανοιχτο με τις ωρες σε χωρο με ροη αερα ηταν 52βαθμοι idle

kai kapoy ekei konta h mhtrikh

17 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

και παστουλα θες απαραιτητα αλλαγη.Θα εχει γινει καρβουνο η παλια.Τι θερμοκρασιες σου δειχνει το xbox?

ξερεις μηπως τι αλλο μπορει να φταιει πχ το ματακι κλπ

Επεξ/σία από jerry banana
Δημοσ.

Ο ιμαντας φταιει που δεν ανοιγει το πορτακι.Ολα τα χβοχ το παθαινουν.Το ειχε παθει και το δικο μου.Αλλαξα ιμαντα και διορθωθηκε.

Οτι δεν σου διαβαζει τα δισκακια θεμα λειζερ ειναι.Μπορει ο φακος να εχει πιασει σκονη και με καθαρισμα(λιγο καθαρο οινοπνευμα πανω σε μπατονετα καθαριζεις τον φακο)

η να χαλασε το λειζερ και θελει αλλαγμα.Δηλαδη το προβλημα σου ειναι ιμαντας για το πορτακι και λειζερ που δεν διαβαζει τα δισκακια.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mr_Terror είπε

και παστουλα θες απαραιτητα αλλαγη.Θα εχει γινει καρβουνο η παλια.Τι θερμοκρασιες σου δειχνει το xbox?

ρωτησα σε γνωστη αλυσιδα και μου ειπαν 50 ευρω ολα μαζι και λεω α καλα οτι νανε πανακριβοι για μια διαδικασια που ειναι ευκολη αποτι εχω δει στο youtube

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αυτό σου λέω φίλε μου μπορεί να μην έχουμε μαγαζί εδώ μέσα αλλά σίγουρα θα μπορέσουμε να φτιάξουμε την κονσόλα σου και εννοείτε σε πολυυυ χαμηλότερο κόστος. 

Επεξ/σία από JohnHacked
  • Like 1
Δημοσ.

ισχυει αρχικα ελεγα μονος να το κανω αλλα ειδα τη διαδικασια και λεω αστο τη τελευταια φορα που πηγα να φτιαξω κατι ηταν το ps3 controller και το ξεσκισα 

Δημοσ.

αν δεν πιανουν τα χερια σου θα κανεις ζημια.Για να βγει η ψυκτρα της cpu πρεπει να αφαιρεσεις ενα πλαστικο.Αν το πολυζορισεις θα το σπασεις και μετα μπλεκεις.Εννοειτε 50 ευρω που ζηταει το καταστημα για την συγκεκριμενη κονσολα ειναι παρα πολλα.Μιλα με τον hacked που το παιδι ασχολειται με επισκευες και ειναι αξιοπιστο μελος του φορουμ.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

γαμωτο ειμαστε μακρια δεν λεει εγω ειμαι βορεια προαστια αλλιως δεν ειχα θεμα και ενδιαμεσα να την πηγαινωφερνω δεν θελουμε και οθονη να δουμε εαν παιζει κλπ

Δημοσ.

Μα είναι δυνατόν να φέρουμε οθόνη να δούμε αν παίζει; θα στο έδινα χαλασμένο πίσω; σκέψου να είμαστε σε έναν κεντρικό δρόμο και να κουβαλάμε και οθόνη... 

Τεσπα φίλε μου μην ξεφεύγουμε. Καλά κάνεις και εχεις τις αμφιβολίες σου. 

Καλή τύχη στο πρόβλημα σου. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...