Προς το περιεχόμενο

Υπηρεσία μεταφορών χαρακτηρίζει το Uber το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 hour ago, dali13gr said:

Ναι, αυτό προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι. Σε όλο τον κόσμο έχει απαγορευτεί ή θα απαγορευτεί και φταίνε οι κρατιστές οι σοσιαλιστές :D

Εγω δεν εξεφρασα αποψη για την uber. Απλα λεω οτι οσα υποστηριζεις για την Γαλλια προφανως και ειναι λαθος. Ολο το Ελληνικο δημοσιο καρμπον-κοπι της Γαλλιας καναμε. Δες εκει μισθους και επιδοματα στο δημοσιο, χειροτερα και απο τα δικα μας ειναι. 

Μην πετας λοιπον την μπαλα στην εξεδρα οταν εισαι λαθος.

Οσο για τους ταξιτζηδες, παραδοξως εδω και 1 χρονο που χρησιμοποιω 1-2 φορες το μηνα συνηθως ειναι μια χαρα, ευγενεστατοι και ολα κομπλε. Δεν ξερω ολοι οι αλλοι που πανε και πεφτουνε και γραφουν οσα γραφουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 4/12/2018 στις 1:25 ΜΜ, aris1986 είπε

Εσυ ρε τριαπουλακια μια ζωη τα ιδια.

Γνωριζόμαστε;

1 λεπτό πριν, triapoulakiakathontan είπε

Γνωριζόμαστε;

Έχω πετύχει την ”χάρη” σου εδώ στο φόρουμ γενικότερα. Δεν σε ξέρω προσωπικά, μόνο από αυτά που γράφεις.

Κακως που σε χαρακτήρισα αλλά και εσυ με το” συνεχίστε μην σας το χαλάω” είναι σαν να είσαι περιστέρι να μας κουτσουλας και να φεύγεις πετώντας μετά...

2 λεπτά πριν, aris1986 είπε

και να φεύγεις πετώντας μετά...

Αφού το είπα ότι είχα δουλειές. Τι άλλο ήθελες να κάνω;

Αν με έχεις δει όπως λες, τότε θα ξέρεις ότι το φόρτε μου είναι τα σεντόνια. Προσπαθώ όμως να τα περιορίζω για να μην κουράζω τον κόσμο.

Για πες τώρα. Που θεωρείς υπάρχει λάθος σε αυτά που έγραψα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/04/2018 στις 12:14 ΜΜ, tsioulak είπε

Περίεργο που αναφέρεις τους υδραυλικούς, ένα επάγγελμα που είναι σχεδόν κλειστό, εδώ και μερικά χρόνια για να κάνεις έναρξη ως υδραυλικός πέρα απο το πτυχίο θέλει και να έχεις δυο ετών ενσυμα ως βοηθός... Καταλαβαίνεις φυσικά οτι σχεδόν όλοι οι υπάρχοντες υδραυλικοί δεν το κάνουν αυτό (παρά μόνο για συγγενείς) και κρατάν την προσφερόμενη υπηρεσία σε μικρό μέγεθος έτσι ώστε να μπορούν να ρυθμίζουν μόνοι τους την αξία της. 

Αυτό δεν το ήξερα. Παντού "κλειστά επαγγέλματα" ρε φουστη μου, μόνο αν έχεις κανένα επάγγελμα του μέλλοντος τύπου προγραμματιστής που δεν πρόλαβε το πάρτι των προηγούμενων δεκαετιών έχεις πραγματικό ανταγωνισμό και πληρώνεις και τα "κλειστά επαγγέλματα" των άλλων. Καλά έκανα και άλλαξα χώρα λοιπόν...

Επεξ/σία από kurkosdr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Αυτό δεν το ήξερα. Παντού "κλειστά επαγγέλματα" ρε φουστη μου, μόνο αν έχεις κανένα επάγγελμα του μέλλοντος τύπου προγραμματιστής που δεν πρόλαβε το πάρτι των προηγούμενων δεκαετιών έχεις πραγματικό ανταγωνισμό και πληρώνεις και τα "κλειστά επαγγέλματα" των άλλων. Καλά έκανα και άλλαξα χώρα λοιπόν...

Α ρε συ, το ένα παράδειγμα μετα το άλλο μου φέρνεις. 

Ως πληροφορικος μπορώ να σου πω οτι ναι μεν δεν είναι κλειστό επάγγελμα η δουλειά του προγραμματιστή αλλα απο την άλλη είμαστε τόσοι πολλοί στην Ελλάδα και πολυ μικρή η ζήτηση που είτε κλειστό ειτε ανοιχτό πάλι άνεργοι είμαστε (ή δουλεύουμε σε άσχετη δουλειά).

Οπως και να χει, εγω πιστεύω οτι κάποια επαγγέλματα καλα κάνουν και είναι κλειστά αλλα οχι με τον τρόπο που συμβαίνει σήμερα. Π.χ με τα ταξί, συμφωνω να είναι κλειστό επάγγελμα αλλα η άδεια να μην πωλείται ούτε να κληρονομείται, να την δίνει το κράτος (με κοινωνικά κριτήρια κατα προτεραιότητα, με οικονομικά κατα δεύτερης και με αξιοκρατικά κατα τρίτης) αλλα στο τέλος (δηλαδή στην συνταξιοδότηση) να επιστρέφει στο κράτος  

Επεξ/σία από tsioulak

Ποιος μεγάλωσε να πει θέλω να γίνω υδραυλικός; Αμα δεν είχε πατέρα παππού που να έκανε αυτή τη δουλειά ; Κανείς και κακώς, βαζουν τα χέρια στα σκ@τ@ που λενε, αλλά λεφτά. Είναι και περιζήτητοι. Για να βρεις έναν, πρέπει να τους τάξεις εξοχικό στο Δηλεση...

Φυσικα και θέλει ένσημα βοηθού για μια δουλειά που είναι τόσο σημαντική διότι ασχολείται με το νερό που μέχρι και ο ανθρωπος αποτελείται από νερό. Σκέψου κανέναν άσχετο επειδή άνοιξε το επάγγελμα, να πάει να σπάει πλακάκια και να αλλάζει σωλήνες.

Οπως και οι χειριστές μηχανημάτων και ανηψωτικων μηχανημάτων και καλουπιων. Κλειστό επάγγελμα και αυτό κράχτε τώρα...

Οποτε καλώς είναι κλειστό οποίος ενδιαφέρεται να ξεκινήσει έχω τον κ. Αλιφραγκή να του γνωρίσω να ξεκινήσει σαν βοηθός. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, aris1986 είπε

Ποιος μεγάλωσε να πει θέλω να γίνω υδραυλικός; Αμα δεν είχε πατέρα παππού που να έκανε αυτή τη δουλειά ; Κανείς και κακώς, βαζουν τα χέρια στα σκ@τ@ που λενε, αλλά λεφτά. Είναι και περιζήτητοι. Για να βρεις έναν, πρέπει να τους τάξεις εξοχικό στο Δηλεση...

Φυσικα και θέλει ένσημα βοηθού για μια δουλειά που είναι τόσο σημαντική διότι ασχολείται με το νερό που μέχρι και ο ανθρωπος αποτελείται από νερό. Σκέψου κανέναν άσχετο επειδή άνοιξε το επάγγελμα, να πάει να σπάει πλακάκια και να αλλάζει σωλήνες.

Οπως και οι χειριστές μηχανημάτων και ανηψωτικων μηχανημάτων και καλουπιων. Κλειστό επάγγελμα και αυτό κράχτε τώρα...

Οποτε καλώς είναι κλειστό οποίος ενδιαφέρεται να ξεκινήσει έχω τον κ. Αλιφραγκή να του γνωρίσω να ξεκινήσει σαν βοηθός. 

Δεν αντιλέγω, να χρειάζεται μια περίοδος σαν βοηθός αλλα νομίζω οτι τα δυο έτη (παραπάνω, μιας και η πρακτική δεν μετράει) δεν τα λες και λίγα, και άντε να πούμε οτι όντως χρειάζονται, οταν όμως υπάρχει τέτοιο μεγάλο πρόβλημα στην αγορά και το επάγγελμα έχει καταντήσει κλειστό τότε χρειάζεται κρατική παρέμβαση (ίσως να τους δώσει την δυνατότητα να κάνουν την περίοδο ως βοηθοί σε δημόσιες υπηρεσίες, δεν ξέρω ομως μια ιδέα είναι). 

Αυτος ο κύριος Αλιφραγκης που αναφέρεις, που βρίσκεται; Ρωτάω επειδή εχω ενα φίλο εδω στην Θεσσαλονίκη που χρόνια ψάχνει και δεν βρίσκει κανέναν να τον προσλάβει ως βοηθό με ένσημα (βρηκε 2-3 που τον θέλανε μαύρο, ο ένας του είπε οτι "δεν βγαίνει" να του βάζει ένσημα και ενας άλλος του ειπε στην ψύχρα οτι αν σε πάρω με ένσημα τοτε εσύ μετα θα κάνεις έναρξη δικιάς σου δουλειάς και ίσως μου φας τους πελάτες) και το παλικάρι κάνει την μια άσχετη δουλειά μετα την άλλη. 

Επεξ/σία από tsioulak

23 ώρες πριν, strawman είπε

Εγω δεν εξεφρασα αποψη για την uber. Απλα λεω οτι οσα υποστηριζεις για την Γαλλια προφανως και ειναι λαθος. Ολο το Ελληνικο δημοσιο καρμπον-κοπι της Γαλλιας καναμε. Δες εκει μισθους και επιδοματα στο δημοσιο, χειροτερα και απο τα δικα μας ειναι. 

Μην πετας λοιπον την μπαλα στην εξεδρα οταν εισαι λαθος.

Οσο για τους ταξιτζηδες, παραδοξως εδω και 1 χρονο που χρησιμοποιω 1-2 φορες το μηνα συνηθως ειναι μια χαρα, ευγενεστατοι και ολα κομπλε. Δεν ξερω ολοι οι αλλοι που πανε και πεφτουνε και γραφουν οσα γραφουν.

Να με συγχωρείς, αλλά οι μισθοί και τα επιδόματα στο δημόσιο δεν τους κάνει και κρατιστές. Αυτό τον μαζοχισμό να κράζουμε τους Δ.Υ. για τα "προνόμιά" τους αντί να απαιτούμε τα ίδια και για τον ιδιωτικό ποτέ δεν τον κατάλαβα. Πέφτει ο μισθός στα 500€ στον ιδιωτικό και αντί να φωνάξουμε γιατί έπεσε, φωνάζουμε γιατί δεν έπεσε και στους δημοσίους.

Και να πεις ότι ήρθαν οι επενδύσεις με τα δισεκατομμύρια που έταζαν οι νεοφιλελεύθεροι να πω πάει στα κομμάτια. Όταν δηλαδή ήταν 750€ ο βασικός, δεν ερχόντουσαν; Το θέατρο του παραλόγου. Κατέστρεψαν μια ολόκληρη γενιά και μετά παραπονιούνται για το brain drain.

• Like 1

1 hour ago, dali13gr said:

Να με συγχωρείς, αλλά οι μισθοί και τα επιδόματα στο δημόσιο δεν τους κάνει και κρατιστές. Αυτό τον μαζοχισμό να κράζουμε τους Δ.Υ. για τα "προνόμιά" τους αντί να απαιτούμε τα ίδια και για τον ιδιωτικό ποτέ δεν τον κατάλαβα. Πέφτει ο μισθός στα 500€ στον ιδιωτικό και αντί να φωνάξουμε γιατί έπεσε, φωνάζουμε γιατί δεν έπεσε και στους δημοσίους.

Δεν εξεφρασα πουθενα κανενα παραπονο. Αυτο που λες καταρχας σαν επιχειρημα δεν στεκει. Εφοσον το ΔΥ εχει περισσοτερα προνομια απο τον ιδιωτικο τομεα αυτο αυτοματα τους κανει κρατιστες εξορισμου. Το αν η οχι παραπονιεται ο ιδιωτικος τομεας ειναι εντελως ασχετο. Ειχες αδικο λοιπον, παραδεξου το και παμε παρακατω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, dali13gr είπε

Και να πεις ότι ήρθαν οι επενδύσεις με τα δισεκατομμύρια που έταζαν οι νεοφιλελεύθεροι να πω πάει στα κομμάτια. Όταν δηλαδή ήταν 750€ ο βασικός, δεν ερχόντουσαν; Το θέατρο του παραλόγου. Κατέστρεψαν μια ολόκληρη γενιά και μετά παραπονιούνται για το brain drain.

Γιατί να αυξηθεί ο μισθός των ιδιωτικών. Τι παράγει πλέον η Ελλάδα με εξαίρεση ορισμένες προνομιούχες περιοχές του τουρισμού για να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο; Αντίθετα οι δημόσιοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για κάτι τέτοιο, ο μισθός τους είναι κατοχυρωμένος άσχετα με την ανταγωνιστικότητα της χώρας και με αυτό που παράγουν γιατί τον πληρώνουμε υποχρεωτικά οι υπόλοιποι.

Για να απαντήσω την ερώτηση σου γιατί δεν έρχονται επενδυτές παρά τους χαμηλούς μισθούς στον ιδιωτικό τομέα: συνεχείς αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί ορισμένων τυχερών δημοσίων υπαλλήλων με τροφεία και επίδομα πλυσίματος χεριών αλλά και οι συντάξεις 50αρηδων συνταξιούχων, υψηλή φορολογία χωρίς ανταπόδοση, γραφειοκρατία.

Επεξ/σία από kurkosdr

13 ώρες πριν, aris1986 είπε

Κλειστό επάγγελμα και αυτό κράχτε τώρα...

Οποτε καλώς είναι κλειστό

Αντί για κράξιμο, θα κάνω επίκληση στην αυθεντία. Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες πριν είπε:

Τα επαγγέλματα είναι κλειστά (5:27)

15 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Γιατί να αυξηθεί ο μισθός των ιδιωτικών. Τι παράγει πλέον η Ελλάδα με εξαίρεση ορισμένες προνομιούχες περιοχές του τουρισμού για να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο; Αντίθετα οι δημόσιοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για κάτι τέτοιο, ο μισθός τους είναι κατοχυρωμένος άσχετα με την ανταγωνιστικότητα της χώρας και με αυτό που παράγουν γιατί τον πληρώνουμε υποχρεωτικά οι υπόλοιποι.

Για να απαντήσω την ερώτηση σου γιατί δεν έρχονται επενδυτές παρά τους χαμηλούς μισθούς στον ιδιωτικό τομέα: συνεχείς αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί ορισμένων τυχερών δημοσίων υπαλλήλων με τροφεία και επίδομα πλυσίματος χεριών αλλά και οι συντάξεις 50αρηδων συνταξιούχων, υψηλή φορολογία χωρίς ανταπόδοση, γραφειοκρατία.

Παραμυθιά της χαλιμάς που προωθούν όσοι θέλουν να διαλύσουν οτιδήποτε κρατικό. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης τόσο σε αριθμούς όσο και σε μισθούς. Πάντα ήταν.

Καμία φορολογία δεν φταίει στους επενδυτές που δεν έρχονται. Εξίσου υψηλή είναι και σε πολλά ακόμα ανεπτυγμένα κράτη όπου ακόμα και οι βασικοί μισθοί είναι υπερδιπλάσιοι. Το μεγαλύτερο, για μένα, πρόβλημα είναι η διαφθορά. Από την άλλη, το πρόβλημα το δικό μου με τα μνημόνια είναι ότι, παρόλο που καταστράφηκε οικονομικά το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, οι μόνες "μεταρρυθμίσεις" που έγιναν ήταν μείωση μισθών, συντάξεων (κάποιες έπρεπε να μειωθούν και μειώθηκαν οι λάθος), και αύξηση φόρων. Κανένας δεν άγγιξε το ασφαλιστικό, κανένας δεν προσπάθησε να εκσυγχρονίσει το δημόσιο (η Εσθονία, πρώην ανατολική χώρα, μέσα σε 15 χρόνια κατάφερε να έχει ηλεκτρονική διακυβέρνηση και όλα να γίνονται ηλεκτρονικά).

5 hours ago, dali13gr said:

Παραμυθιά της χαλιμάς που προωθούν όσοι θέλουν να διαλύσουν οτιδήποτε κρατικό. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης τόσο σε αριθμούς όσο και σε μισθούς. Πάντα ήταν.

Καμία φορολογία δεν φταίει στους επενδυτές που δεν έρχονται. Εξίσου υψηλή είναι και σε πολλά ακόμα ανεπτυγμένα κράτη όπου ακόμα και οι βασικοί μισθοί είναι υπερδιπλάσιοι.

Οταν λεμε φορολογικο δεν εννουομε μονο πόσο της % φορο πληρωνεις. Η συνεχης αλλαγη του νομοθετικου πλαισιου γυρω απο ασφαλιστικο / φορολογικο ειναι που κανει την οποιαδηποτε επενδυση στην Ελλαδα βλακωδης σκεψη. Προφανως δεν εισαι του επαγγελματος και δεν μπορεις να δεις τα finer points για να καταλαβεις τι εννοω, αλλα ενα απλο παραδειγμα ειναι η ασφαλιση των μετοχων / εταιρων σε Α.Ε / Ε.Π.Ε. / Ι.Κ.Ε. η οποια 2 χρονια μετα την εφαρμογη του ασφαλιστικου ειναι λιγο πολυ στον αερα και κανεις δεν ξερει τι τελικα θα κληθει να πληρωσει με τον τρεχων νομο. Δηαλδη με ΙΣΧΥΟΝΤΑ νομοθεσια δεν ξερεις τι σου γινεται, ποσο μαλλον με τις συνεχεις αλλαγες. 

Βεβαια προφανως αμφισβητω οτι αλλες χωρες εχουν εξισου υψηλο ποσοστο φορολογης και ασφαλισης. Η φορολογια φτανει 45% του εισοδηματος σου (και αλλο 10% εισφορα αλληλεγγυης παμε στο 55%) και 38% η ασφαλιση. Μιλαμε για απιστευτα νουμερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...