Προς το περιεχόμενο

Υπηρεσία μεταφορών χαρακτηρίζει το Uber το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

34 λεπτά πριν, QuitLife είπε

Προσπαθουν. Ακριβως οπως εγινε και για την Airbnb και τους "ξενοδοχους".

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο. Μέσω του Airbnb, χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα  έβγαζαν μαύρα λεφτά την ώρα που χιλιάδες νόμιμες επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους. Και από αυτά τα μαύρα λεφτά έβγαζε προμήθεια και η Airbnb. Τώρα φορολογείται όπως θα έπρεπε εξαρχής ο ιδιοκτήτης του ακινήτου καθώς και η Airbnb.

Ακριβώς ίδια πλατφόρμα είναι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να μπορούν να φοροαποφεύγουν. Είναι πολύ απλά τα πράγματα, απορώ πως κάποιοι βλέπουν φαντάσματα.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γενικά αυτές οι εταιρίες έβρισκαν παραθυράκι και πλούτιζαν μαζί με αυτούς και αυτοί που παρείχαν υπηρεσίες αμάξι (για Uber), κατάλυμα (AirBnb).

Τωρα τι σκατε εσεις μου θυμιζετε συνδικαλιστες μιας αλλης εποχης...

Ειπαμε με Uber δεν εβγαζες λεφτα ακομα σαν δευτερη που την ειχαν. Πολυ φτηνα και σου εβγαινε σε ζημιες στο αμαξι, σε καυσιμα και σε λαδια, τακακια κτλπ.

Τωρα  οποιος το θελει ακομα για δευτερη δουλεια, ας βγαλει αδεια να γινει νομιμος και καλες διαδρομες του ευχομαι.

Προσωπικά διαφωνώ με το μοντέλο uber όχι επειδή έχω κάτι με τους ανθρώπους αλλά είναι διαφορετικό ένα portal που λες ότι έχεις σκοπό να πας Αθήνα- Καλαματά και όποιος γουστάρει δηλώνει ενδιαφέρον και πάτε μοιραζόμενοι τα έξοδα και διαφορετικό το uber. Συμφωνώ ότι είναι παροχή συγκοινωνιακού έργο.

Εγώ βλέπω ότι ο ΣΑΤΑ προσπαθεί να τη βγει στο Beat που προσφέρει συγκοινωνιακό έργο με κανονικά ταξί.

2 ώρες πριν, ~Joker~ είπε

Οταν ενα μπου***λο δε πάει καλά αλλαζεις τις που***ες.... οχι τις κουρτίνες.....

Καταλαβαινεις βεβαια οτι οι πουτανες ειμαστε εμεις, ετσι? :P

Οι πολοιτικοι μας μας αντικατοπτρίζουν αριστα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, TechnoV είπε

που είναι οι λάγνοι της επιχειριματικοτητας να σχολιάσουν; οι τύποι κλέβανε την δουλειά άλλων και τους κυνήγησαν από παντού.

end of story.

Εμείς λοιπόν οι "λάγνοι της επιχειρηματικότητας" έχουμε αγανακτήσει με το κρατικά προστατευόμενο μονοπώλιο στα ταξί (πχ στη Μύκονο υπάρχουν μόλις 40 ταξί για όλους τους επισκέπτες!) και θεωρούμε λογικές του τύπου "πλήρωσα ένα σωρό λεφτά στον τάδε μαυραγορίτη μαντρά για την άδεια και τώρα που πήρα άδεια δεν θέλω ανταγωνιστές που δεν τα έχουν σκάσει χοντρά σε μαντράδες" γελοίες. Λες και όταν ένας φούρνος ανοίγει δίπλα σε έναν άλλο ή όταν ένας νέος υδραυλικός μπαίνει στην αγορά εργασίας υπάρχει κρατική "προστασία" στο αριθμό αδειών όπως υπάρχει στα ταξί.

Προσωπικά μου θυμίζουν κάτι γελοίους κομματάρχες στη σχολή που φώναζαν για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Επειδή δηλαδή η δική μας γενιά ταλαιπωρήθηκε από τις πανελλαδικές να ταλαιπωρούνται και όλες οι υπόλοιπες. Στην πραγματικότητα ήθελαν ότι και ο Λυμπερόπουλος: κράτος, κράτος, κράτος.

Όχι δεν έχω καμία συμπάθεια στην Uber, αλλά η έναρξη της υπηρεσίας στην Ελλάδα ήταν μια ελπιδοφόρα αλλαγή.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 2
  • Thanks 2

5 ώρες πριν, Omnigeek είπε

οι Γάλλοι αριστεροί κρατικιστές; Αν είναι δυνατόν!

https://www.theglobaleconomy.com/rankings/economic_freedom/

Γαλλία 72η στον κόσμο σε οικονομική ελευθερία, κάτω από τον μισό τρίτο κόσμο και ανάμεσα στα Φιτζι και την Γουατεμάλα. Για να έχουμε μια ιδέα γιατί μιλάμε.

Καλύτερη από την Ελλάδα βέβαια καμιά 100αριά θέσεις παρακάτω!

"Οι ψηφοφόροι μας δεν καταλαβαίνουν από rankings, δείκτες και αριθμούς". B)

• Thanks 1

12 ώρες πριν, dali13gr είπε

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο. Μέσω του Airbnb, χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα  έβγαζαν μαύρα λεφτά την ώρα που χιλιάδες νόμιμες επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους. Και από αυτά τα μαύρα λεφτά έβγαζε προμήθεια και η Airbnb. Τώρα φορολογείται όπως θα έπρεπε εξαρχής ο ιδιοκτήτης του ακινήτου καθώς και η Airbnb.

Ακριβώς ίδια πλατφόρμα είναι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να μπορούν να φοροαποφεύγουν. Είναι πολύ απλά τα πράγματα, απορώ πως κάποιοι βλέπουν φαντάσματα.

Νταξει, το uber και η airbnb δεν καναν και κατι πολυ διαφορετικο απο αυτο που κανουν οι πλοιοκτητες :P 

Πάντως αυτό το πράγμα που σώνει και καλά πρέπει να κλείσει η UBER  αντί να προσαρμοστεί στους εκάστοτε νόμους κάθε χώρας δεν μπορώ να το καταλάβω...Περισσότερο εμμονή μου φαίνεται παρά αθέμιτος ανταγωνισμός!

• Like 1

14 ώρες πριν, Omnigeek είπε

οι Γάλλοι αριστεροί κρατικιστές; Αν είναι δυνατόν!

https://www.theglobaleconomy.com/rankings/economic_freedom/

Γαλλία 72η στον κόσμο σε οικονομική ελευθερία, κάτω από τον μισό τρίτο κόσμο και ανάμεσα στα Φιτζι και την Γουατεμάλα. Για να έχουμε μια ιδέα γιατί μιλάμε.

Καλύτερη από την Ελλάδα βέβαια καμιά 100αριά θέσεις παρακάτω!

Πρόσεξε μην τους πεις τι θέση είναι η Νορβηγία (26), η Φιλανδία (22), η Σουηδία (20) ή η Δανία (17) και τους χαλάσεις τον βαθύ ύπνο. Ακόμα και η Κίνα βγήκε 10 θέσεις πιο πάνω από την Ελλάδα. Ποιος, Η ΚΙΝΑ!

Αλλά τι να περιμένεις που ακούνε "ελεύθερη αγορά" και καταλαβαίνουν εγχειρήσεις καρδιάς με μόρφωση δημοτικού ή ..... άκουσον άκουσον .... ελευθερία από πνευματικά δικαιώματα! Ούτε τις πραγματικές έννοιες δεν ξέρουν δυστυχώς.

Η άποψη μου για τους Γάλλους είναι ότι είναι κρατικιστές. Αλλά όπως και να το κάνεις, η διαφορά μεταξύ 72 και 125 είναι σαν να συγκρίνεται η Γερμανία με την Ισπανία.

2 λεπτά πριν, triapoulakiakathontan είπε

Πρόσεξε μην τους πεις τι θέση είναι η Νορβηγία (26), η Φιλανδία (22), η Σουηδία (20) ή η Δανία (17) και τους χαλάσεις τον βαθύ ύπνο. Ακόμα και η Κίνα βγήκε 10 θέσεις πιο πάνω από την Ελλάδα. Ποιος, Η ΚΙΝΑ!

Αλλά τι να περιμένεις που ακούνε "ελεύθερη αγορά" και καταλαβαίνουν εγχειρήσεις καρδιάς με μόρφωση δημοτικού ή ..... άκουσον άκουσον .... ελευθερία από πνευματικά δικαιώματα! Ούτε τις πραγματικές έννοιες δεν ξέρουν δυστυχώς.

Η άποψη μου για τους Γάλλους είναι ότι είναι κρατικιστές. Αλλά όπως και να το κάνεις, η διαφορά μεταξύ 72 και 125 είναι σαν να συγκρίνεται η Γερμανία με την Ισπανία.

Πολύ ωραίες αυτές οι λίστες. Μήπως ξέρεις και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους; Για ποιόν λόγο, δηλαδή, η Γαλλία και η Γουατεμάλα είναι κοντά;

4 λεπτά πριν, dali13gr είπε

Πολύ ωραίες αυτές οι λίστες. Μήπως ξέρεις και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους; Για ποιόν λόγο, δηλαδή, η Γαλλία και η Γουατεμάλα είναι κοντά;

Για τον ίδιο λόγο που η Κίνα ήταν 140τη το 2016 και πήγε 111 το 2017. Βέβαια ανέβηκε και η Ελλάδα αλλά συγχώρα με, προτιμώ να δουλέψω και λίγο από το να κάνω δωρεάν tutoring τις επιστημονικές μου γνώσεις.

Υπάρχει και το definition στο κάτω μέρος της σελίδας, αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω ότι ρωτούσες για να μάθεις. Ελεύθερα προς όλους είναι τα download data και το google μια χαρά μετάφραση κάνει.

1 λεπτό πριν, triapoulakiakathontan είπε

Για τον ίδιο λόγο που η Κίνα ήταν 140τη το 2016 και πήγε 111 το 2017. Βέβαια ανέβηκε και η Ελλάδα αλλά συγχώρα με, προτιμώ να δουλέψω και λίγο από το να κάνω δωρεάν tutoring τις επιστημονικές μου γνώσεις.

Υπάρχει και το definition στο κάτω μέρος της σελίδας, αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω ότι ρωτούσες για να μάθεις. Ελεύθερα προς όλους είναι τα download data και το google μια χαρά μετάφραση κάνει.

Πραγματικά, δεν ρωτούσα για να μάθω. Ρωτούσα για να δω πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος για να συγκρίνει και να λαμβάνει υπόψιν αυτούς τους δείκτες όταν οι παράμετροι για να βγει το τελικό νούμερο είναι πάνω από 30 και χωρίς να έχουν την ίδια βαρύτητα. Ειδικά όταν συμπεριλαμβάνεται και ο τραπεζικός τομέας που είναι διαλυμένος στην Ελλάδα. Γιατί, για παράδειγμα, μπορεί η Γαλλία να παρουσιάζεται χαμηλά στη λίστα επειδή, ας πούμε έχει πανίσχυρα συνδικάτα που δεν επιτρέπουν να γ@μηθεί ο υπάλληλος για να είναι "οικονομικά ελεύθερη", ενώ η Γουατεμάλα να πηδ@ει τους εργαζομένους της γιατί έχει διεφθαρμένη κυβέρνηση που κάνει τα χατίρια στους "επιχειρηματίες" και εμφανίζεται πιο πάνω από ό,τι θα έπρεπε να εμφανίζεται.

Αυτό κάνει τους Γάλλους "κρατιστές"; Δεν ξέραμε να το κάνουμε ξέφραγο αμπέλι βρε αδερφέ για να ανεβούμε καμιά 50ρια θέσεις κι εμείς. Φυσικά, το γεγονός ότι χαρακτηρίζονται κρατιστές οι Γάλλοι επειδή είναι χαμηλά στη λίστα της παγκόσμιας τράπεζας το λες και θετικό. Εκτός αν κάποιος ρομαντικός πιστεύει ακόμα ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται και δεν χρειάζεται κρατικός παρεμβατισμός.

• Like 1

12 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Εμείς λοιπόν οι "λάγνοι της επιχειρηματικότητας" έχουμε αγανακτήσει με το κρατικά προστατευόμενο μονοπώλιο στα ταξί (πχ στη Μύκονο υπάρχουν μόλις 40 ταξί για όλους τους επισκέπτες!) και θεωρούμε λογικές του τύπου "πλήρωσα ένα σωρό λεφτά στον τάδε μαυραγορίτη μαντρά για την άδεια και τώρα που πήρα άδεια δεν θέλω ανταγωνιστές που δεν τα έχουν σκάσει χοντρά σε μαντράδες" γελοίες. Λες και όταν ένας φούρνος ανοίγει δίπλα σε έναν άλλο ή όταν ένας νέος υδραυλικός μπαίνει στην αγορά εργασίας υπάρχει κρατική "προστασία" στο αριθμό αδειών όπως υπάρχει στα ταξί.

Προσωπικά μου θυμίζουν κάτι γελοίους κομματάρχες στη σχολή που φώναζαν για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Επειδή δηλαδή η δική μας γενιά ταλαιπωρήθηκε από τις πανελλαδικές να ταλαιπωρούνται και όλες οι υπόλοιπες. Στην πραγματικότητα ήθελαν ότι και ο Λυμπερόπουλος: κράτος, κράτος, κράτος.

Όχι δεν έχω καμία συμπάθεια στην Uber, αλλά η έναρξη της υπηρεσίας στην Ελλάδα ήταν μια ελπιδοφόρα αλλαγή.

Περίεργο που αναφέρεις τους υδραυλικούς, ένα επάγγελμα που είναι σχεδόν κλειστό, εδώ και μερικά χρόνια για να κάνεις έναρξη ως υδραυλικός πέρα απο το πτυχίο θέλει και να έχεις δυο ετών ενσυμα ως βοηθός... Καταλαβαίνεις φυσικά οτι σχεδόν όλοι οι υπάρχοντες υδραυλικοί δεν το κάνουν αυτό (παρά μόνο για συγγενείς) και κρατάν την προσφερόμενη υπηρεσία σε μικρό μέγεθος έτσι ώστε να μπορούν να ρυθμίζουν μόνοι τους την αξία της. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...