Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πηρα τον ryzen 5 1400 και ψαχνω μητρικη αλλα εχω μπερδευτει..κοιταω για 320 ή για 350;;θελω να εχει και m2 slot..τωρα εχω intel i5 4570 με b85 chipaet..τιμη γυρω στα 60-70.

Δημοσ.

αυτη ειχα σταμπαρει και εγω..και για ραμ εαν εχεις κανεις να προτεινει κατι..πρωτη φορα amd και δεν ξερω τη παιζει σε συμβατοτητες με ραμ-cpu

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panatha1369 είπε

αυτη ειχα σταμπαρει και εγω..και για ραμ εαν εχεις κανεις να προτεινει κατι..πρωτη φορα amd και δεν ξερω τη παιζει σε συμβατοτητες με ραμ-cpu

ποσα gb και ποσο budget?

Δημοσ.

Λίγο εκτός θέματος, αλλά ο i5 δε σε καλύπτει σε κάτι και κάνεις την αναβάθμιση; Διότι ο Ryzen είναι μια υπολογίσιμη αναβάθμιση, αλλά δε θα δεις τίποτα τρελές διαφορές.

(Εκτός αν σκοπεύεις να βάλεις κάνα nvme δίσκο, ή κάνεις πολύ rendering.)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panatha1369 είπε

ισχυει οτι αυνδυασμος ryzen με asrock μητρικες εμφανιζουν προβληματα;;

Όχι (για όλους λίγο πολύ ισχύουν τα ίδια πράγματα). Update στο bios για να υποστηρίζεται η cpu (αν είναι zen apu ή zen+) και από εκεί και πέρα σκάλισμα στις μνήμες. Επειδή έχω τις Aegis που σου πρότειναν μπορείς να δοκιμάσεις τα δικά μου αν τις πάρεις τελικά.

stilt.jpg&key=edd68faee2dabbd40d75c1ea4d

DRAM Voltage 1.37v

SoC Voltage 1.100v

Ειδικά single channel (1 DIMM) παίζει να πιάσεις και 3200 αν έχει καλό imc ο 1400 σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ανυσηχείς αν δεν έχεις όρεξη, ενεργοποίησε απλά to xmp από to bios και θα παίξουν στα 2933 guarantee με τα default timings. Αυτά που πόσταρα είναι για να πάρεις το maximum που μπορούν να σου δώσουν (ένα extra 2-3% performance). Επίσης για τον 1400 δε χρειάζεται update στο bios (αλλά κοίταξε τουλάχιστον να είναι έκδοση με agesa 1.0.0.6+ για να είναι stable με τις μνήμες).

Επεξ/σία από ilos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...