Athinais26 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Καλησπέραα, όσο περνάει ο καιρός και γνωρίζω καλύτερα τον κόσμο της τεχνολογίας θέλω να μάθω όλο και περισσότερα πράγματα σχετικά με το ίντερνετ αλλά και όλη τη τεχνολογία που αναπτύσσεται γύρο του. Ψάχνω κάποιο course από κάπου να αρχίσω ωστέ να μάθω μερικά πράγματα πάνω στα δίκτυα, πως δημιουργείς έναν server ftp ποιες οι διαφορές ανάμεσα στους διαφορετικούς τύπους server που υπάρχουν κτλπ .. δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα στα ελληνικά, οποιαδήποτε βοήθεια είναι καλοδεχούμενηη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
mechpanos Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Μεγάλη κουβέντα "τα πάντα για τα δίκτυα"... Καθώς πρόκειται για έναν ολόκληρο κλάδο της επιστήμης των υπολογιστών!!! Θα έλεγα να δεις βιντεάκια στο YouTube που να εξηγούν κομμάτι κομμάτι ότι σε ενδιαφέρει, και όπου θες να το ψάχνεις βαθύτερα, πχ με tutorial για το στήσιμο apache, ftp, κλπ... Τέλος, δεν θα ήταν κακή ιδέα να ασχοληθείς με μια διανομή Linux, user friendly κατά προτίμηση Ubuntu ή Mint, αυτό θα σε βάλει στην διαδικασία σιγά σιγά να ψάξεις πράγματα και να μάθεις μεταξύ άλλων, και για τα δίκτυα!
Athinais26 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Έχω dual boot Linux mint με windows 10, απλά η αλήθεια είναι οτί λόγο του office, photoshop, lightroom δε μπορώ να αλλάξω σε Linux μόνο, μπορείς να μου στείλεις μερικά βιντεάκια, το προβλημα είναι οτί δε ξέρω από που να ξεκινήσωω :/
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 το θεμα ειναι τι θες να μαθεις.οπως ειπαν η προταση θελω να μαθω απο δικτυα ειναι οχι απλα γενικη αλλα super duper γενικη.δικτυα μπορει να ειναι απο το να φτιαξεις ενα δικτυο,απο το να σεταρεις ενα δικτυο,απο το να μαθεις να σεταρεις Wifi,απο το να μαθεις για δικτυα οπτικων ινων πχ παροχο απο το να μαθεις για Ftp μεχρι ccna και δεν ξερω τι αλλο.οποτε σκεφτεσαι τι θες να μαθεις για ποιο λογο θες να το μαθεις εκτος αν απλα θες μερικες γενικες γνωσεις που και εκει πρεπει να εισαι πιο συγκεκριμενος.
Athinais26 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 @poulinos πιο πολύ με ενδιαφέρει για πράγματα που μπορούν να με βοηθήσουν στη καθημερινότητα μου, από το πως πχ μπορώ να στίσω έναν ftp server και με ασφάλεια να μπορώ να έχω πρόσβαση και τέτοια πράγματα ..
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 2 minutes ago, Athinais26 said: @poulinos πιο πολύ με ενδιαφέρει για πράγματα που μπορούν να με βοηθήσουν στη καθημερινότητα μου, από το πως πχ μπορώ να στίσω έναν ftp server και με ασφάλεια να μπορώ να έχω πρόσβαση και τέτοια πράγματα .. παλι σορρυ που θα το πω αλλα ειναι γενικο.το να στησεις εναν Ftp server ειανιενα πραγμα.το δευτερο μπορει να ειναι να θες να στησεις ενα router και να το ρυθμισεις σωστα Port forward,dhcp.το αλλο ειναι πχ να φτιαξεις εσυ το δικτυο δηλαδη να φτιαξεις τα καλωδια να βαλεις ενα Switch.το αλλο να φτιαξεις ενα active directory ή να βαλεις ενα nas.δηλαδη πρεπει να βρεις συγκεκριμενα πραγματα που θες να κανεις.πχ εμενα μου αρεσει οτι εχει σχεση με δικτυα με την εννοια να σεταρω ενα ρουτερ να δω πως δουλευει το adsl/vdsl.μαρεσει αυτο το κομματι.προσπαθω να το πω με απλα πραγματα.το να στησεις εναν ftp server να φτιαξεις ενα Dyndns να ορισεις χρηστες που θα μπαινουν απο μακρυα στον Ftp ναι ειναι ενα απο τα πραγματα που θα θες να κανεις.
mechpanos Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Για networks ωραία τα λέει αυτός ο τύπος! Για να στήσεις ένα ftp server, το μόνο που θα χρειαστείς είναι να φορτώσεις τον Filezilla server. Επίσης, θα χρειαστεί να ρυθμίσεις port forwarding και dynamic dns, για να βλέπεις τον σερβερ σου και εκτός του τοπικού σου δικτύου! Τέλος, μιας και έχεις Linux, φτιάξε τίποτα από τα projects που έχει στους οδηγούς το cerebrux.net και ύστερα καταλάβεις στην πορεία, πολλά!!! (πχ πάρε ένα raspberry ή ένα παλιό pc και κάνε το server!!!) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα