Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Η/Υ με το ιδιο λειτουργικό ΧP

1kost1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από μνήμη και κάρτα γραφικών είσαι οκ με ένα ερωτηματικό στην κάρτα μήπως ανεβάζει θερμοκρασίες.

Άρα τις μόνες αλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις έναν  core 2 duo όπως υπώθηκε και φυσικά έναν ssd.

ΥΓ:

Για να μην βγάζεις φωτό με το κινητό και εμείς τις βλέπουμε ψιλό χάλια το πληκτρολόγιο έχει ένα πλήκτρο το PRINT SCREEN. Αν το πατήσεις τότε κρατά στην μνήμη ότι βλέπεις στην οθόνη. Αν στην συνέχεια πας στη ζωγραφική και κάνεις επικόλληση τότε θα δεις αυτή την εικόνα. Εκεί λοιπόν στην ζωγραφική επειδή αυτή η εικόνα είναι μεγάλη μπορείς να την κόψεις και να κρατήσει μόνο εκείνο το μέρος της φωτό που θέλεις, π.χ. το cpu-z όπως το έβαλες πιο πάνω. Αν δυσκολεύεσαι πως θα κόψεις την εικόνα πες μου να στο εξηγήσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε

...... φυσικά έναν ssd.

Σε οποιαδήποτε αλλαγή δίσκου θα ζητήσουν τα ΧΡ νέα ενεργοποίηση που δεν ξέρω αν λειτουργεί ακόμα.
Επίσης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και το λογιστικό πρόγραμμα να έχει «κλειδώσει» με τον υπάρχοντα δίσκο οπότε θα έχει άλλα μετά.

Το να δουλέψει πάντως για άλλα 10 χρόνια με το υπάρχων σύστημα και με ευχέλαια να μην συμβεί κάτι,  π.χ. να τα τινάξουν οι πυκνωτές του μπόρντ, είναι ίσως σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Όπως επίσης και το ότι δεν θα προλάβει να κάνει απόσβεση 1000 ευρώ για αναβάθμιση σε άλλο λογιστικό πακέτο στα επόμενα 10 δέκα πάλι ακούγεται κάπως... αλλά δικαίωμα του είναι, δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω σε αυτό.
.
.
.
Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να να αφήσει το μηχάνημα αυτό όπως είναι ΧΩΡΙΣ να το ταλαιπωρεί με ίντερνετ κλπ και να πάρει ένα φορητό ή ένα άλλο πισάκι να βλέπει ταινίες κλπ.
Το γεγονώς και μόνο ότι βλέπει ταινίες από το gamato (ή αντίστοιχα αμφιβόλου υπόληψης sites) σε μηχάνημα με  winΧΡ :o το οποίο είναι και κρίσιμο για την επιχείρηση του θα έπρεπε να μας έχει ήδη απασχoλήσει όλους.
Ευτυχώς υπάρχουν ένα σωρό λύσεις σε refurbish ή αγγελίες για να βλέπει ταινίες αν δυσκολεύεται οικονομικά.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ενεργοποίηση. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Πρόβλημα θα έχει σε περίπτωση αλλαγής μητρικής.

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 1

Ευχαριστώ θερμά για το «κόλπο» μέσω της ζωγραφικής να παίρνω φωτογραφία ότι δείχνει στην επιφάνεια του υπολογιστή.

Αν κ δεν ξέρω να το μεταχειρίζομαι το πρόγραμμα Hard Disk Sentinel  κ θυμάμαι πριν από πάρα πολύ καρό το είχα βάλει, κάτι ανάλογο μου είχε δείξει ….. σε γενικές γραμμές είναι εντάξει ο δίσκος. (έτσι δεν είναι;;;;;;;;; )

Τώρα όσο για το bios της μητρικής…. Αυτά για μένα είναι άκρως ακαταλαβίστικα κ όπως κα τα αγγλικά μου είναι πτωχά, δεν μπαίνω σε αυτήν την διαδικασία!!!

Έχω αντιβάριους το comodo security 10 κ αραιά το περναω με το Malwarebytes Anti-Malware (μια φορά το τρίμηνο) κ σχετικά ταχτικά μέσω από της ιδιότητες του δίσκου κάνω εκκαθάριση (να φύγουν κουκις κ τυχών άλλα άχρηστα αρχεία….

κατά αραιά διαστήματα περνώ το σύστημα με το Auslogics BoostSpeed…. Τι άλλο να κάνει ένας άνθρωπος που απλά τα βασικά κάνει στον απολογητή κάπως μεγαλύτερης ηλικίας;;;;;;;

δεν υπάρχει πρόβλημα να το βάλω το πρόγραμμα το εμπορικό σε άλλο υπολογιστή. Το έχω κ σε ένα στο σπίτι μου έχοντας πάνω στον υπολογιστή δυο λειτουργικά (τα 7ρια κ τα ΧΡ) κ εκεί μεταφέρνω τα αρχεία για μπα καπ.  Επίσης κάθε χρόνο μεταφέρω ΟΛΟ το φάκελο (πρόγραμμα) σε φλασάκι κ το έχω σε περίπτωση που κάτι παθει…κ να το τραβήξω από κει. (μεταφέροντας στην επιφάνεια του υπολογιστή την ανάλογη συντόμευση για να τρέξει το πρόγραμμα……

συγγνώμη αν σας κούρασα!!!!

Υγ. απόσβεση νέου προγράμματος για μια μικρή επιχείρηση της τάξεως των 1000Ευρω συν τον μεγάλο κόπο όλοι οι κωδικοί με τα μπαρκοτ να μεταφερθούν στο νέο κ να γίνει κ σύζευξη με την ταμιακή για μια δεκαετία (ΣΥΝ την ετήσια συνδρομή) ΔΕΝ γίνεται!!!!!

2.JPG

Ανέβασε και την καρτέλα SMART από το HD Sentinel. Με δεδομένο τις πολλές μέρες λειτουργίας που έχει ο δίσκος + ότι είναι και Maxtor(πάρα πολλοί από αυτούς βαρούσαν ο ένας μετά τον άλλον) τον 1 bad sector που έχει είναι μάλλον θαύμα. Σίγουρα αυτό που πρέπει να κάνεις σε 1η φάση είναι να αγοράσεις έναν ssd και έναν core 2 duo που έχει γύρω στα 10 ευρώ(και τα μεταφορικά μέσα) από εδώ από τις αγγελίες από πωλητή βέβαια με αρκετές αξιολογήσεις. Πρέπει να ξεκινήσεις από αυτά τα δύο και μετά βλέπουμε.

Και comodo και malwarebytes εγκατεστημένα το έχεις γονατίσει το μηχάνημα άσχετα αν δεν τα τρέχεις ταυτόχρονα. Ένα από τα δύο θα πρέπει να το απεγκαταστήσεις.

Το καλύτερο βέβαια απ όλα έχει γραφτεί. Να αφήσεις το μηχάνημα όπως είναι και όσο σε βγάλει και να το χρησιμοποιείς μόνο για το πρόγραμμα και να πάρεις ένα νέο μηχάνημα για όλα τα υπόλοιπα που θέλεις. Προφανώς θα χρειαστείς και 2η οθόνη.

Επίσης έχε υπόψιν ότι λόγω της παλαιότητας υπάρχει η πιθανότητα κάποια στιγμή να τα παίξει το μηχάνημα οπότε καπούτ XP καπούτ και η εφαρμογή που χρησιμοποιείς. Θα πρέπει λοιπόν να είσαι προετοιμασμένος να βρεις λύση άμεσα γι αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ανεβάζεις άλλα screenshots, το μηχάνημα σου είναι υπερβολικά μεγάλης ηλικίας και δεν αξίζει να δώσεις χρήματα για να το αναβαθμίσεις.
Ο δίσκος έχει ήδη αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια φθοράς.

Αφού όπως λες σου είναι εύκολο να μεταφέρεις ολόκληρη την εγκατάσταση του λογιστικού προγράμματος σε ένα στικάκι αγόρασε ένα άλλο μηχάνημα και βρες έναν τεχνικό να στο περάσει σε win7.
Παλιά υπήρχε ένα κόλπο που κάναμε σε εγκαταστάσεις με 7ρια και παλιές εφαρμογές που έτρεχαν μόνο σε ΧΡ τις κάναμε να εμφανίζονται σχεδόν κανονικά σε full screen.
Προσωπικά δεν το θυμάμαι πια 100% αλλά το είχα κάνει για ένα ασφαλιστικό γραφείο πριν χρόνια, εμφάνιζες την εφαρμογή σε παράθυρο και μετά με δεξί κλίκ επάνω στην επικεφαλίδα του παραθύρου πήγαινες Ιδιότητες και έπαιζες με τις ρυθμίσεις παραθύρου μέχρι να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα. (κάπως έτσι)

Αν τα λεφτά είναι θέμα κοίτα εδώ http://www.cosmodata.gr/category/966/pc-refurbish-efkeries?makers=&cat6=&specs=1123_3679.1154_4919.1154_3810.&prices=49_480&items=20&sort=asc&amount_left=49&amount_right=480&m2[]=1123_3679&m2[]=1154_3810&m2[]=1154_4919
Σχεδόν όλα αυτά τα πισί τρέχουν κανονικά winΧΡ και μπορούν να στα περάσουν αν στην τελική δεν καταφέρουν να φτιάξουν το λογιστικό πρόγραμμα να τρέχει σε 7ρια.

Εννοείτε ότι υπάρχουν και άλλα παρόμοια καταστήματα και μέχρι πριν από κάνα 6μηνο μπορούσες να βρείς τέτοια συστήματα με περασμένα έτοιμα ΧΡ επάνω.
Ψάχτω λίγο.

Επεξ/σία από dpolal

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός ….

Θέλοντας να αγοράσω ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ (λόγου κόστους) κάποιον υπολογιστή, τι πρέπει να κοιτάξω;;; τι δυνατότητες; Να έχει;;; το θέλω για λίγο ταινίες, άντε ελάχιστο επεξεργασία φωτογραφίας, κ σοφάρισμα. ΒΑΣΙΚΆ αυτό που θέλω στην μητρική να έχει παράλληλη κ σειριακή θύρα, γιατί με αυτές συνδέετε με την ταμιακή μηχανή.

Μπορώ να βάλω τα 10 ρια κ τα ΧΡ μαζί;;;; (δυο λειτουργικά μαζί)

Το άσχημο είναι ότι τα XP είναι αναγκαία, γιατί έχω κ έναν κρουστικό εκτυπωτή (star 250) που μόνο στα ΧΡ διαβάζεται. Το να τον κάνω προσομοίωση με κάποιον άλλον….. ΑΔΥΝΑΤΟΝ  για μένα, γιατί δεν ξέρω…. (τον εκτυπωτή τον χρειάζομαι μια στις τόσες για τυπώνω ετικέτες από το εμπορικό στα ράφια του καταστήματος……

Μπορείτε έτσι για παράδειγμα να μου δώσετε προς που να κοιτάζω;;; (σε σύνθεση υπολογιστή)

Τέλος αν βάλω μόνο τα 10ρια θα πρέπει να έχουν τα pro για να κάνουν εξομοίωση με το πρόγραμμα που έχω στα xp άρα πολύ μνήμη για να διαχειρίζονται σαν εικονικό λειτουργικό το xp  κάτι τέτοια μου είπαν κ τ….. το παράτησα!!!!

Τι λέτε;;;;;

19 λεπτά πριν, faliriotis1 είπε

Kαλησπερα. 

Σε ποια περιοχη βρίσκεσαι για να δουμε εάν μπορω να σε βοηθησω  από κοντα και αποτελεσματικα.

Μελος αυτου του φορουμ είμαι. αλλα εχω μεγαλη εμπειρια στα παλαια μηχανήματα όπως το δικο σου.

Περιοχη Χαλκίδα......

3 ώρες πριν, faliriotis1 είπε

Παντα βαζουμε το τελευταιο Βios. Στην προκειμενη περιπτωση το 1401, που οστόσσο είναι ένα Beta Bios. Και ο πιο σιγουρος τροπος είναι να περαστεί με floppy και με bootable δισκετα DOS !  Δεν θα βρεθουν πολλοι που να θυμωνται ακομα αυτές της μεθόδους, και ακομα περισσοτερο να εχουν φυλαξει και τον παλαιο τους υπολογιστη που ετρεχε DOS 6.22  για να μπορουν να φερουν είς πέρας όλο αυτό το εγχείρημα!

To "πάντα" εννοείς φαντάζομαι όταν πάμε να αλλάξουμε επεξεργαστή ή κάτι άλλο σημαντικό από hardware. Διαφορετικά δεν έχει κάποιο νόημα, πέρα από κάποιες εξαιρέσεις όπως φέτος με τα spectre/meltdown. 

Η συγκεκριμένη μητρική όμως δεν θα χρειαστεί αυτή την διαδικασία για την αναβάθμιση του bios, αφού είναι 775 socket και υποστηρίζει flash bios μέσω usb: "ASUS EZ Flash 
With ASUS EZ Flash, you can update BIOS directly from the BIOS setup menu. No more DOS-based flash utility and bootable diskette required."

Spoiler

Βtw έκανα τις προάλλες αναβάθμιση bios σε slot1 μητρική, επειδή ήθελα να αλλάξω έναν pentium2 266mhz και να βάλω τον celeron 433mhz... Μου βγαλε λίγο την πίστη αλλά ο στόχος επετεύχθη.

2 ώρες πριν, faliriotis1 είπε

Aυτη η μητρική χρειαζεται οπωσδήποτε αλλαγη επεξεργαστη.

Ασχέτως από το ποια τεχνική ενδείκνυται στη συγκεκριμένη μητρική για αναβάθμιση bios, καλύτερα θα ταν να μην πειραχθεί αυτό το pc. Άποψή μου, η οποία έχει ειπωθεί και παραπάνω από τον dpolal, καλύτερα να πάρει κάποιο refurbished μηχάνημα και ας βρεθεί απλά κάποιος να του στήσει το software σε περιβάλλον XP μέσω virtual machine. Είναι τόσο παλιό το παρών που δεν αξίζει ασχοληθεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...