Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Η/Υ με το ιδιο λειτουργικό ΧP

1kost1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας. Έχω ένα παλιό υπολογιστή, που το μόνο που κάνω είναι εκτός από το εμπορικό πρόγραμμα που δουλεύει MONO στα xp παρακολουθώ λίγο τηλεόραση (ειδήσεις μέσω ιντερνετ) κ λίγο καμία ταινία. Μόνο που στα τελευταία (ειδήσεις κ ταινία) κολλαει η εικόνα ενώ ο ήχος κανονικά τρέχει. Σας βάζω κ τις εικόνες που τράβηξα μέσω κινητού (συγγνώμη αν δεν φαίνονται κ πολύ καθαρές). Μπορώ να βελτιώσω λίγο τον επεξεργαστή κ γενικά να του δώσω λίγο ζωντάνια;;; δεν με ενδιαφέρουν πολλά πράγματα, ούτε παιχνίδια κλπ…οσο το δυνατόν πιο οικονομικά να την βγάλω….

https://imgur.com/a/2CRsL

https://imgur.com/a/8aB7g

https://imgur.com/a/1uzxU

https://imgur.com/a/SdrLX

https://imgur.com/a/TgyjY

https://imgur.com/a/Yhk0p

Τι λέτε;;;; υπάρχει περίπτωση κάπως να αναστηθεί;;; δεν ξέρω πολλά από υπολογιστές, απλά φοβάμαι αν τον πάω σε κάποιον τεχνικό κ δει άτι είμαι άσχετος με πιάσει «Κώτσω»!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Από σκληρό δίσκο πώς είσαι; Βάλε το HDSentinel και τσέκαρε την υγεία. Ο επεξεργαστής σίγουρα πάντως σε κρατάει πίσω. Πάρε έναν Core 2 Duo. Εδώ φαίνεται ποιους επεξεργαστές υποστηρίζει η μητρική σου https://www.asus.com/us/Motherboards/P5LD2VM/HelpDesk_CPU/. Βρίσκεις και με 5€ στις αγγελίες.

• Like 3

Πιθανών  να έχω την ηλικία του πατέρα σας μέσω εδώ…..κ δεν ξέρω πολλά από υπολογιστές. Η υγεία του δίσκου που πριν μερικούς μήνες τον τσέκαρα είναι εντάξει…..

Τον υπολογιστή αυτόν τον έχω στην δουλειά μου, δεν ξέρω τι επεξεργαστή έχει κλπ…. Κ φυσικά ΠΑΡΑ πολλά χρόνια (πολύ πριν από την κρίση) ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ λειτουργικό xp γιατί το εμπορικό πρόγραμμα (συνδεδεμένο με ταμειακή μηχανή) δουλεύει μόνο σε αυτό. ΣΤΑ 7αρια το βγάζει μόνο σε παράθυρο) κ έτσι μένω στα xp. Πριν πολλούς μήνες το είχα πάει σε ένα τεχνικό γιατί κάποιο περιφερικό μου κτύπαγε (που τελικά εγώ το βρήκα) κ αυτός κάτι «ψαχούλεψε» κ από τότε το βίντεο ακόμη κ στο ιντερνετ (ειδήσεις) κολαει η εικόνα κ ο ήχος τρέχει κανονικά κ μερικές φορές ΤΕΛΈΙΩΣ κολλαει το βίντεο κ πρέπει να ξανά ανοίξω την σελίδα…… (αν βλέπω τίποτα από «γαμάτο» κλπ…. Πάει περίπατο το έργο κ ξανά από την αρχή!!!!! Κ φυσικά το παραταω……

Τι μπορούμε να αναβαθμίσουμε;;;;; κ φυσικά πάντα μέσα στο αυστηρό πλαίσιο όσο το δυνατόν πιο οικονομικά…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ αρχην αν δεν ξερεις απο υπολογιστες σιγουρα θα κανεις καποιο λαθος στην τοποθετηση του επεξεργατη και θα καταστρεψεις ολο το συστημα. για αναβαθμιση μπορεις με αλλαγη επεξεργαστη με καποιον core 2 duo να παρει πανω του το συστημα οπως σου ειπαν και παραπανω. Αλλα θα χρειαστεις και ram. Οσο μπορεις περισοτερο γιατι σε περιοριζουν τα 32  bit. Οι ταινιες που βλεπεις συνηθως τρεχουν απο πισω τους αρκετες διεργασιες και η χρηση cpu φτανει το 100% αν το παρατηρησεις γι αυτο εχεις κολληματα.

Επεξ/σία από AETOLOFITIS
  • Like 1

18 λεπτά πριν, AETOLOFITIS είπε

Αλλα θα χρειαστεις και ram. Οσο μπορεις περισοτερο γιατι σε περιοριζουν τα 32  bit. Οι ταινιες που βλεπεις συνηθως τρεχουν απο πισω τους αρκετες διεργασιες και η χρηση cpu φτανει το 100% αν το παρατηρησεις γι αυτο εχεις κολληματα.

Έχει ήδη 5gb ram και τα XP ούτως ή άλλως δεν μπορούν να δουν πάνω από 4...

2 ώρες πριν, 1kost1 είπε

Πριν πολλούς μήνες το είχα πάει σε ένα τεχνικό γιατί κάποιο περιφερικό μου κτύπαγε (που τελικά εγώ το βρήκα) κ αυτός κάτι «ψαχούλεψε» κ από τότε το βίντεο ακόμη κ στο ιντερνετ (ειδήσεις) κολαει η εικόνα κ ο ήχος τρέχει κανονικά κ μερικές φορές ΤΕΛΈΙΩΣ κολλαει το βίντεο κ πρέπει να ξανά ανοίξω την σελίδα…… (αν βλέπω τίποτα από «γαμάτο» κλπ…. Πάει περίπατο το έργο κ ξανά από την αρχή!!!!! Κ φυσικά το παραταω……

Λογικά πρέπει να γίνει μια εκκαθάριση και ανασυγκρότηση του δίσκου και απενεργοποίηση όλων των περιττών προγραμμάτων που τρέχουν παράλληλα με το που μπαίνεις στα windows. 

Πήγαινε στο start>run> γράψε msconfig και πάτα enter> πήγαινε στο startup και εκεί μπορείς να επιλέξεις ποια προγράμματα δεν χρειάζονται να τρέχουν συνέχεια. Un-tick, apply>ok και επανεκκίνηση.

Πάντως επειδή κάποια στιγμή όλα χαλάνε και πόσο μάλλον οι υπολογιστές καλό θα ήταν να γίνει μια ανανέωση στο μηχάνημα. Τα windows xp μπορούν να μπουν σε οποιοδήποτε υπολογιστή μέσω virtual machine (σε εικονικό περιβάλλον δηλαδή). Κάποιο refurbished ΗP, Dell με κάτω των 100€ και με εγγύηση θα ήταν ό,τι πρέπει για το μαγαζί.

• Like 1

"Τι λέτε;;;; υπάρχει περίπτωση κάπως να αναστηθεί;;; δεν ξέρω πολλά από υπολογιστές, απλά φοβάμαι αν τον πάω σε κάποιον τεχνικό κ δει άτι είμαι άσχετος με πιάσει «Κώτσω»!!!!"

Θα σε δεί ότι είσαι ΑΤΙ Radeon και θα σε πιάσει Κωτσόβολο......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα πέρα από το σκληρό,θέλει άλλαγμα ο επεξεργαστής γιαυτό κολλάει και σέρνεται ειδικά ο 531 οπότε πρέπει να πας στάνταρ σε ένα core 2 duo θα βρεις εδώ με 5-10€ με κάποιο οδηγό ή βιντεακι θα μπορέσεις να τον αλλάξεις,και από σκληρό δίσκο αν έχεις κάποιον ide από τους προπολεμικους τότε και αυτός οφείλεται,με λίγα λόγια πας και σε ένα ssd με κάνα 40νταρι θα τον κάνεις τον παππού ολιμπιονίκη!!!

Επεξ/σία από NickTheGamer95
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω κι εγώ πως το πρώτο που θα πρέπει να δεις είναι το support από την εταιρία του εμπορικού πακέτου.
Οφείλουν να σου δώσουν κάποιες λύσεις για να περάσεις σε άλλα λειτουργικά συστήματα νεότερα των xp, ώστε να εκμεταλλευθείς τουλάχιστον την ram που έχεις και που μπορείς να προσθέσεις σε αυτή την μητρική.

Μου αρέσει κι εμένα να πουσάρω παλιά μηχανήματα στο όριο τους,  αλλά εδώ έχεις μια επιχείρηση και μου φαίνεται τεράστιο εμπόδιο να σε κρατούν ακόμα σε xp.
Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παλιό pc. Άντε και βάλαμε νέα cpu, άντε και βάλαμε νέο δίσκο, άντε και βάλαμε ram.
Όλα αυτά (ειδικά η ram και η cpu), θα αποδειχθούν πεταμένη επένδυση, έτσι και σου χτυπήσει κάτι στην μητρική και αναγκαστείς να πας σε νέο pc (στο οποίο ποιος θα σου βάλει XP ???!!!).

Συνεπώς και για να μην πάει χαμένο το κάθε ευρώ που θα δώσω...
...εγώ στην θέση σου πρώτα θα μιλούσα λίγο με την εταιρεία του software για να με βοηθήσουν να περάσω σε νέα λειτουργικά για να μπορώ να αξιοποιήσω τα υπάρχοντα 5GB της ram στο 100%.
Μετά όπως λένε και οι φίλοι πιο πάνω, θα καθάριζα το σύστημα από άχρηστα προγράμματα στην εκκίνηση, στο registry κλπ κλπ κλπ.
Εάν δεν ήμουν ικανοποιημένος, ΤΌΤΕ θα έβαζα έναν νέο πιο γρήγορο δίσκο - ακόμα και ssd -  (γιατί δεν πρόκειται να πάει χαμένος).
Εάν πάλι δεν ήμουν ικανοποιημένος, θα έπρεπε να τα βάλω κάτω και να δω αν με συμφέρει να κάνω αναβάθμιση σε ram και cpu ή να πάω σε νέο pc βάζοντάς του τον δίσκο που ήδη έχω αγοράσει.

Βέβαια σε όλο αυτό το σκεπτικό έχω υπολογίσει το γεγονός ότι δεν έχεις εμπειρία να τα κάνεις όλα αυτά μόνος σου και ο κίνδυνος αποτυχίας (πχ να κάψεις την νέα cpu) είναι υψηλός.

Επεξ/σία από akeraios

Στις 22/4/2018 στις 11:54 ΠΜ, akeraios είπε

Νομίζω κι εγώ πως το πρώτο που θα πρέπει να δεις είναι το support από την εταιρία του εμπορικού πακέτου.
Οφείλουν να σου δώσουν κάποιες λύσεις για να περάσεις σε άλλα λειτουργικά συστήματα νεότερα των xp, ώστε να εκμεταλλευθείς τουλάχιστον την ram που έχεις και που μπορείς να προσθέσεις σε αυτή την μητρική.

Μου αρέσει κι εμένα να πουσάρω παλιά μηχανήματα στο όριο τους,  αλλά εδώ έχεις μια επιχείρηση και μου φαίνεται τεράστιο εμπόδιο να σε κρατούν ακόμα σε xp.
Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παλιό pc. Άντε και βάλαμε νέα cpu, άντε και βάλαμε νέο δίσκο, άντε και βάλαμε ram.
Όλα αυτά (ειδικά η ram και η cpu), θα αποδειχθούν πεταμένη επένδυση, έτσι και σου χτυπήσει κάτι στην μητρική και αναγκαστείς να πας σε νέο pc (στο οποίο ποιος θα σου βάλει XP ???!!!).

Συνεπώς και για να μην πάει χαμένο το κάθε ευρώ που θα δώσω...
...εγώ στην θέση σου πρώτα θα μιλούσα λίγο με την εταιρεία του software για να με βοηθήσουν να περάσω σε νέα λειτουργικά για να μπορώ να αξιοποιήσω τα υπάρχοντα 5GB της ram στο 100%.
Μετά όπως λένε και οι φίλοι πιο πάνω, θα καθάριζα το σύστημα από άχρηστα προγράμματα στην εκκίνηση, στο registry κλπ κλπ κλπ.
Εάν δεν ήμουν ικανοποιημένος, ΤΌΤΕ θα έβαζα έναν νέο πιο γρήγορο δίσκο - ακόμα και ssd -  (γιατί δεν πρόκειται να πάει χαμένος).
Εάν πάλι δεν ήμουν ικανοποιημένος, θα έπρεπε να τα βάλω κάτω και να δω αν με συμφέρει να κάνω αναβάθμιση σε ram και cpu ή να πάω σε νέο pc βάζοντάς του τον δίσκο που ήδη έχω αγοράσει.

Βέβαια σε όλο αυτό το σκεπτικό έχω υπολογίσει το γεγονός ότι δεν έχεις εμπειρία να τα κάνεις όλα αυτά μόνος σου και ο κίνδυνος αποτυχίας (πχ να κάψεις την νέα cpu) είναι υψηλός.

Αγαπητοί μου φίλοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Του πέρασα μετά χιλίων κόπων τα τραιβ της κάρτας γραφικών κ…..καπως έφτιαξε το σύστημα. Έχει κάποια μικρές καθυστερήσεις (σπάσιμο εικόνας) με τον ήχο ειδικά στον ΑΝΤ! Αλλά μικρό το κακό. Ουσιαστικά για λίγο ειδήσεις βλέπω….

Τώρα όσο για το εμπορικό πρόγραμμα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να παραμείνω στα ΧΡ γιατί είχα (έχω) το market plus της γιουνισοφ. Αυτή πριν χρόνια έστειλε ένα εμαιλ για την αναβάθμιση του έναντι ΣΧΕΤΙΚΑ νορμάλ ποσό για την μετάβαση στο «ΚΕΦΑΛΑΙΟ», για τα 7ρια, αλλά εδώ δεν το πήρα ειδηση….ειχα κ κάποια οικογενειακά προβλήματα κ….χαθηκε αυτό…. Μετά από κάποια λίγα χρόνια που ζήτησα κάποια βοήθεια (είχα κόψει κ την συντήρηση λόγο κόστους (ήθελαν κάπου στα 250 ευρώ την καλή εποχή κάθε χρόνο που όσες φορές έπαιρνα τις μικρό βελτιώσεις ουσιαστικά για μένα ήταν άχρηστες κ….. «αόρατες» κ ΤΑ 250 ρια να δίνω κάθε χρόνο …. Ανώφελο!! Όταν ζήτησα να μου πουν να βάλω τον κωδικό για να συνεχίσει να δουλεύει (σε αόριστο χρόνο περίπου μια φορά το χρόνο ήθελε ένα κωδικό για να μην κλειδώσει το πρόγραμμα, μου είπαν ότι πλέων δεν το υποστηρίζουν σαν πρόγραμμα (μου έδωσαν πλέων ένα αρχείο επί πληρωμής για να είναι πλέων ανοιχτό το πρόγραμμα για πάντα. Κ ότι έπρεπε να μεταβώ στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ που εγώ το ήθελα λίγο πιο ενισχυμένο για το απλό δεν θα είχε σύνδεση με την ταμειακή μηχανή κ θυμάμαι με κάποια ΜΙΚΡΗ έκπτωση λογω πελάτης, ήθελα κάπου στα 900 ευρώ είχαμε μπει για τα καλά στην οικονομική κρίση…. Το παράτησα!!!

Τώρα έχουμε κ λέμε αν θέλω ένα 1000κο για το πρόγραμμα συν τα τραιβ της ταμιακής συν την ετήσια συνδρομη….θελω 10 χρόνια περίπου να πάρω σύνταξη, όποτε αναλογικά δεν αποσβενεται το ποσό ούτε να δουλεύω 2 γενιές (έχοντας οι εισπράξεις περιοριστεί όπως πριν από την κρίση.

Άρα μένω όπως έχω….. κουτσά στραβά κ ο θεός βοηθός!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε μου, για να τα συνοψισουμε λιγο....    εχεις (τα βαζω εδω μαζεμενα, για να μην ανοιγουμε τα img)

CPU  Pentium 4 531  1c/2t  3.0ghz

ΜΟΒΟ  ASUS P5LD2-VM  Bios v0406

RAM   DDR2 5gb  

VGA    NVidia   8400GS

βαλε το  HDsentinel και κοιτα τι γινετε και με τον δισκο σου...!    τσεκαρε την υγεια του και μηπως ειναι γεματος και θελει και κανα καθαρισμο...!!  

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!    για να βαλεις καποιος Core Duo επανω στο μηχανημα σου, θα χρειαστεις οπωσδηποτε να κανεις UPDATE στο τελευταιο BIOS της μητρικης σου,  για να μπορει να υποστηριξει τους Core Duo.   

σε καταλαβαινω απολυτα οσον αφορα το μηχανημα και το προγραμμα που εχεις. κι εγω δουλευα το Orizontes  της Computer Logic, μεχρι που εφτασαν τα πραγματα στο απροχωρητο και λογω υποστηριξης προγραμματος, αλλα και λογω αλλαγης νομων και γενικοτερα καταστασεων και αναγκαστηκαμε να αλλαξουμε και προγραμμα, οποτε αλλαξαμε και πισι...!   

οποτε τσεκαρε το δισκο και θα δουμε τι θα κανουμε στη συνεχεια..!!   επισης..., ευτυχως που εχεις και την 8400, και οχι την ενσωματωμενη 950....!!! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...