Black9Wolf8 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Καλησπέρα σε όλους , έχω αυτό το συγκεκριμένο προιόν της TP-LINK https://www.tp-link.com/gr/products/details/TL-PA4010P.html είναι κάτι σαν ενισχυτής σήματος wifi με ρεύμα και υπάρχει ένα θεματάκι έχει κάποιες φωτεινές ενδείξεις δηλαδή κάτω δεξιά απο μπροστά όταν το χρησιμοποιείς ή το βάζεις στην πρίζα πρέπει να ανάβουν αλλά δεν ανάβουν καθόλου επίσης η θύρα ethernet απο κάτω και δεν υπάρχει καθόλου επαφή, με λίγα λόγια δεν δουλεύει ο ενισχυτής σήματος εγώ υπέθεσα ότι είναι θέμα πλακέτας..για σιγουριά πήγα σε μερικά μαγαζιά τις πόλης μου αλλά δεν γνωρίζουν ή δεν ασχολούνται με τέτοια πράγματα...εγγύηση δεν υπάρχει η άλλη λύση είναι να σταλεί στην εταιρία άμα δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνω εγώ ή άλλος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
isay Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Είτε δεν μας λες όλες τις πληροφορίες ή εχω την υποψία οτι δεν ξερεις τι ειναι τα powerlines (PLC) και πως δουλευουν. Τα powerlines δεν είναι κάτι σαν ενισχυτής σήματος wifi με ρεύμα, αλλά "μεταφορέας" internet μεσω ηλεκτρικού δικτύου απο ένα σημείο σε κάποιο άλλο, οπου το αρχικό σημείο ειναι το router και το τελικό σημείο ειναι εκει που θες να "φτάσει" το internet. Δηλαδη "πάμε" internet σε σημεία που δεν μπορει να περαστει καλώδιο ή δε φτάνει καλό wifi. Για αυτό το λογο τα powerlines πάνε τουλάχιστον σε ζευγάρια και το τελικό powerline (αναλογα με το μοντέλο) μπορει να παρέχει μονο ethernet σύνδεση ή να παρέχει ενσύρματη και ασύρματη συνδεση. Με δυο λογια αν εχεις μονο ένα κομματι σαν αυτό που εβαλες στο link δεν μπορεις να κάνεις τιποτα. Πρακτικά η συνδεσμολογία είναι ως εξής (για απλό πακέτο χωρίς wifi) ModemRouter -> Καλώδιο ethernet -> plc A -> πρίζα ρεύματος -> άλλο δωμάτιο -> πριζα ρεύματος -> plc B -> ethernet καλωδιο -> υπολογιστής (γενικά συσκευή) (για πακέτο ΜΕ wifi ) ModemRouter -> Καλώδιο ethernet -> plc A -> πρίζα ρεύματος -> άλλο δωμάτιο -> πριζα ρεύματος -> plc C -> WIFI (ή/και ethernet καλωδιο) -> υπολογιστής (γενικά συσκευή) Αυτό που έβαλες στο link είναι στην παραπάνω περιγραφή τα plcA και plcB οπου σε ζυεγάρι μεταφερουν internet ΑΠΟ καπου προς ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. Τα δυο αυτά πρεπει εχουν γίνει pair (rtfm) και απο εκει και πέρα Οταν το plcA ή το plcB είναι μόνα τους σε πριζα (ένα απο τα δυο) τοτε αναβει μονο το πάνω πανω φωτάκι (power) Οταν εχουν πάνω τους συνδεμένο καλώδιο ethernet το οποίο εχει επικοινωνία με άλλη συσκευή που λειτουργεί (π.χ. router, υπολογιστης, κλπ) τοτε αναβουν και τα κατω κατω λαμπάκια. Οταν εχουν γινει pair, βρίσκονται συνδεμενα στο ιδιο ηλεκτρικό δικτυο και "μιλάνε μεταξύ τους" τοτε αναβουν και τα μεσαία λαμπακια. Στην περιπτωση του plc C που εχεις και wifi, ισχύουν τα ίδια και επιπλέον εχουν ένα ακομα λαμπακι wifi οπου αναβει/αναβοσβήνει οταν το wifi ειναι ενεργό/υπάρχει κίνηση Άρα αν σε ενδιαφέρει ο πρώτος τρόπος συνδεσης (απλά ethernet) χρειάζεσαι κάποιο απο τους παρακάτω συνδυασμους (ενδεικτικά) https://www.tp-link.com/gr/products/details/cat-18_TL-PA4016P-KIT.html https://www.tp-link.com/gr/products/details/cat-18_TL-PA4010P-KIT.html ενω αν σε ενδιαφέρει και το wifi χρειαζεσαι κάποιον απο τους παρακατω (πάλι ενδεικτικά) https://www.tp-link.com/gr/products/details/cat-18_TL-WPA4226KIT.html https://www.tp-link.com/gr/products/details/cat-18_TL-WPA4230P-KIT.html Πάρε και ενα βιντεο αν θες οπτική επεξήγηση Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από isay
Black9Wolf8 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, isay είπε Είτε δεν μας λες όλες τις πληροφορίες ή εχω την υποψία οτι δεν ξερεις τι ειναι τα powerlines (PLC) και πως δουλευουν. Τα powerlines δεν είναι κάτι σαν ενισχυτής σήματος wifi με ρεύμα, αλλά "μεταφορέας" internet μεσω ηλεκτρικού δικτύου απο ένα σημείο σε κάποιο άλλο, οπου το αρχικό σημείο ειναι το router και το τελικό σημείο ειναι εκει που θες να "φτάσει" το internet. Δηλαδη "πάμε" internet σε σημεία που δεν μπορει να περαστει καλώδιο ή δε φτάνει καλό wifi. Για αυτό το λογο τα powerlines πάνε τουλάχιστον σε ζευγάρια και το τελικό powerline (αναλογα με το μοντέλο) μπορει να παρέχει μονο ethernet σύνδεση ή να παρέχει ενσύρματη και ασύρματη συνδεση. Με δυο λογια αν εχεις μονο ένα κομματι σαν αυτό που εβαλες στο link δεν μπορεις να κάνεις τιποτα. Πρακτικά η συνδεσμολογία είναι ως εξής (για απλό πακέτο χωρίς wifi) ModemRouter -> Καλώδιο ethernet -> plc A -> πρίζα ρεύματος -> άλλο δωμάτιο -> πριζα ρεύματος -> plc B -> ethernet καλωδιο -> υπολογιστής (γενικά συσκευή) (για πακέτο ΜΕ wifi ) ModemRouter -> Καλώδιο ethernet -> plc A -> πρίζα ρεύματος -> άλλο δωμάτιο -> πριζα ρεύματος -> plc C -> WIFI (ή/και ethernet καλωδιο) -> υπολογιστής (γενικά συσκευή) Αυτό που έβαλες στο link είναι στην παραπάνω περιγραφή τα plcA και plcB οπου σε ζυεγάρι μεταφερουν internet ΑΠΟ καπου προς ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. Τα δυο αυτά πρεπει εχουν γίνει pair (rtfm) και απο εκει και πέρα Οταν το plcA ή το plcB είναι μόνα τους σε πριζα (ένα απο τα δυο) τοτε αναβει μονο το πάνω πανω φωτάκι (power) Οταν εχουν πάνω τους συνδεμένο καλώδιο ethernet το οποίο εχει επικοινωνία με άλλη συσκευή που λειτουργεί (π.χ. router, υπολογιστης, κλπ) τοτε αναβουν και τα κατω κατω λαμπάκια. Οταν εχουν γινει pair, βρίσκονται συνδεμενα στο ιδιο ηλεκτρικό δικτυο και "μιλάνε μεταξύ τους" τοτε αναβουν και τα μεσαία λαμπακια. Στην περιπτωση του plc C που εχεις και wifi, ισχύουν τα ίδια και επιπλέον εχουν ένα ακομα λαμπακι wifi οπου αναβει/αναβοσβήνει οταν το wifi ειναι ενεργό/υπάρχει κίνηση Άρα αν σε ενδιαφέρει ο πρώτος τρόπος συνδεσης (απλά ethernet) χρειάζεσαι κάποιο απο τους παρακάτω συνδυασμους (ενδεικτικά) https://www.tp-link.com/gr/products/details/cat-18_TL-PA4016P-KIT.html https://www.tp-link.com/gr/products/details/cat-18_TL-PA4010P-KIT.html ενω αν σε ενδιαφέρει και το wifi χρειαζεσαι κάποιον απο τους παρακατω (πάλι ενδεικτικά) https://www.tp-link.com/gr/products/details/cat-18_TL-WPA4226KIT.html https://www.tp-link.com/gr/products/details/cat-18_TL-WPA4230P-KIT.html Πάρε και ενα βιντεο αν θες οπτική επεξήγηση φιλαράκι εγώ ξέρω στο περίπου τι ακριβώς είναι και πως το χρησιμοποιώ μην βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα μόνο απο τα λόγια μου και απο την άλλη δεν είναι δικό μου είναι ενος φίλου και ψάχνω να βρώ κάποια άκρη μπας και του κάνουμε την εξυπηρέτηση αλλά απο ότι βλέπω γράφεις για διαφορετικό θέμα απο αυτό που τυπώθηκε παραπάνω απο εμένα....! Υ.Γ. (σαφώς και είναι 2 συσκευές όπου μεταφέρουν internet μέσω ηλεκτρικού δικτύου απο ένα σημείο σε κάποιο άλλο π.χ. το ένα είναι στο router και το άλλο μέσα στην τηλεόραση!) Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από Black9Wolf8
isay Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 4 ώρες πριν, Black9Wolf8 είπε φιλαράκι εγώ ξέρω στο περίπου τι ακριβώς είναι και πως το χρησιμοποιώ μην βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα μόνο απο τα λόγια μου και απο την άλλη δεν είναι δικό μου είναι ενος φίλου και ψάχνω να βρώ κάποια άκρη μπας και του κάνουμε την εξυπηρέτηση αλλά απο ότι βλέπω γράφεις για διαφορετικό θέμα απο αυτό που τυπώθηκε παραπάνω απο εμένα....! Υ.Γ. (σαφώς και είναι 2 συσκευές όπου μεταφέρουν internet μέσω ηλεκτρικού δικτύου απο ένα σημείο σε κάποιο άλλο π.χ. το ένα είναι στο router και το άλλο μέσα στην τηλεόραση!) "Φιλαράκι" εφόσον λες οτι ξέρεις τι είναι και πως λειτουργουν, κάνε ενα κόπο να διαβάσεις σαν κάποιος τρίτος το αρχικό σου μήνυμα και μονος σου θα καταλάβεις οτι αυτός που το εγραψε είτε δεν ξερει πως δουλευει το κόλπο ή εχει ασαφή τρόπο γραφής και δεν μπορεί να δώσει τις σκέψεις και τις πληροφορίες που θέλει. Εν πάση περιπτώσει αν οταν το βάζεις στο ρευμα, δεν ανάβει κανενα λαμπάκι , τοτε όντως υπάρχει προβλημα στην πλακέτα, που αν είσαι τυχερός θα ειναι κάποιος φουσκωμένος πυκνωτής ή κάποια ασφάλεια τήξης. Τέτοιες βλάβες φτιάχνουν ηλεκτρονικοί που διορθώνουν ηλεκτρονικά κυκλώματα (π.χ τηλεοράσεις) αλλά για να μην βρίσκεις στην πόλη σου, σημαίνει οτι δεν θελουν να ασχοληθούν λόγω γνώσεων ή μπορεί να ζητήσουν πολλα, γιατί θελει χρόνο. Αν τώρα είσαι άτυχος, η βλάβη θα ειναι σε κάποιο μικροεξάρτημα πλακέτας (π.χ. μικροαντίσταση ή μικροπυκνωτής) ή σε κάποιο IC, που εκεί θες εργαστήριο μικροηλεκτρονικής και άτομο με σχετική εμπειρία και σίγουρα το ποσό θα ειναι συγκρίσιμο (για να μην πω φθηνότερο) να αγοράσεις καινουργιο plc. Δες το βιντεο του παναγιώτη παρακάτω και θα καταλάβεις. Είναι ξαδερφάκι plc με αυτό που εχεις. ΥΓ: Εχει φίλος σου τηλεόραση που μεσα της εχει ενσωματωμένο plc-powerline; Ειλικρινα θα ήθελα να μου πεις το μοντελο γιατί δεν το εχω συναντήσει ποτέ.
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 εχω το 4010 P.οταν το βαλεις στο ρευμα πρεπει να αναψει το λαμπακι του Power.βεβαια μπορεις μεσα απο το Interface Να ορισεις να σβηνουν ολα τα λαμπακια μετα.επισης μετα απο καποια ωρα παει standby και σβηνουν τα λαμπακια. το αλλο ειναι να πηγε να περασει Firmware και να τα brickare. οποτε λυσεις. α. βαζεις το ενα Powerline πανω στο αλλο και περνας αυτο https://static.tp-link.com/tpPLC_Utility_Windows_new.zip και βλεπεις αν τα βλεπεις. αν οχι ή εχουν χαλασει ή θελουν Recovery που υπαρχει utility για αυτο αν σου ειπε οτι πηγε να τα κανει Firmware update και απετυχε
chris456 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Στις 11/4/2018 στις 6:57 ΜΜ, Black9Wolf8 είπε Υ.Γ. (σαφώς και είναι 2 συσκευές όπου μεταφέρουν internet μέσω ηλεκτρικού δικτύου απο ένα σημείο σε κάποιο άλλο π.χ. το ένα είναι στο router και το άλλο μέσα στην τηλεόραση!) Μαλλον ο φιλος συνδεει τον αποκωδικοποιητη του ote tv με το Internet μεσω Powerline.το ιδιο κανω και εγω.
poulinos Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 On 19/4/2018 at 00:30, chris456 said: Μαλλον ο φιλος συνδεει τον αποκωδικοποιητη του ote tv με το Internet μεσω Powerline.το ιδιο κανω και εγω. σιγουρα . tv με powerline ακομα δεν υπαρχει.με ethernet Ναι με powerline Οχι.αυτο θα εννοει μαλλον οταν λεει .χ. το ένα είναι στο router και το άλλο μέσα στην τηλεόραση!) το μέσα το εννοει στο μεσα δωματιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα