Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα 87 εκατομμύρια, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 50 εκατομμύρια, ανέρχεται τελικά ο αριθμός των χρηστών του Facebook οι οποίοι έπεσαν θύματα κλοπής των προσωπικών δεδομένων τους από την Cambridge Analytica.

Αυτό ανακοίνωσε το κοινωνικό δίκτυο, προσθέτοντας ότι θα ενημερώσει άμεσα τους χρήστες για την παράνομη πρόσβαση στα στοιχεία τους εκ μέρους της συμβουλευτικής εταιρείας.

Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ κάθε χρήστης θα λάβει μία από τις δύο μορφές ειδοποίησης. Αν υπήρξε θύμα, θα ενημερώνεται για την υποκλοπή των δεδομένων του από την Cambridge Analytica. Αν δεν η εταιρεία δεν έχει αντλήσει τα δεδομένα του, θα λάβει ένα μήνυμα στην κορυφή του news feed, με ένα link για την ενότητα διαχείρισης των εφαρμογών και των site στα οποία απέκτησε πρόσβαση μέσω του κοινωνικού δικτύου.

Στην ενημέρωση με την οποία γνωστοποιεί στους χρήστες ότι οι πληροφορίες τους αντλήθηκαν παράνομα από την Cambridge Analytica, το Facebook επίσης τους πληροφορεί ότι το site «This is Your Digital Life» έχει κατέβει. Επίσης γνωστοποιεί στους χρήστες ότι ένας από τους φίλους τους χρησιμοποίησε την ιστοσελίδα μέσω του Facebook, παρόλο που δεν αποκαλύπτει το όνομά του.

ca_qps2x.png.jpeg.5ac6d464733dd1ba6361fedc2873db15.jpeg

Μετά την Cambridge Analytica το Facebook κατάργησε και τις AggregateIQ και CubeYou, οι οποίες χρησιμοποιούν παρόμοιες τακτικές. Ο «γίγαντας» των social media επίσης τροποποίησε ορισμένες από τις πρακτικές διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζει, ενώ αναδιατύπωσε τους σχετικούς κανονισμούς προκειμένου να γίνουν περισσότεροι κατανοητοί.

Εngadget

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Α ρε Μαρκο, ολο βλακιες κανεις.

H αλαζονεία σας, σας εκανε το χειροτερο μονοπωλειο του ιντερνετ. Ειναι πραγματικα κριμα που ακομη και η κουτση Μαρια εχει facebook και δεν μπορεις παρα να εχεις ενα, οσο ανωνυμα και αν το χρησιμοποιεις, επειδη ολοι το χρησιμοποιουν.

Πραγματικα επειδη, οσοι ειστε εδω ξερετε πεντε πραγματα παραπανω, μπειτε στο discord καντε ενα panel και χρησιμοποιειστε το για να μιλατε, και παρατηστε το καρκινο που ονομαζετε facebook.

• Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, makisgiasena είπε

Α ρε Μαρκο, ολο βλακιες κανεις.

H αλαζονεία σας, σας εκανε το χειροτερο μονοπωλειο του ιντερνετ. Ειναι πραγματικα κριμα που ακομη και η κουτση Μαρια εχει facebook και δεν μπορεις παρα να εχεις ενα, οσο ανωνυμα και αν το χρησιμοποιεις, επειδη ολοι το χρησιμοποιουν.

Πραγματικα επειδη, οσοι ειστε εδω ξερετε πεντε πραγματα παραπανω, μπειτε στο discord καντε ενα panel και χρησιμοποιειστε το για να μιλατε, και παρατηστε το καρκινο που ονομαζετε facebook.

τωρα τα παραλες, εργαλειο ειναι και το χρησιμοποιεις οπως θες. προσωπικα εχω το lite και λιγο πολυ το χρησιμοποιω μονο για το messenger

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

τωρα τα παραλες, εργαλειο ειναι και το χρησιμοποιεις οπως θες. προσωπικα εχω το lite και λιγο πολυ το χρησιμοποιω μονο για το messenger

το κακο ειναι οτι δεν τα παραλεω ημουν 4 χρονια εκτος φβ και τωρα εκανα ενα γιατι καποιοι φιλοι μου αρνουντε να χρησιμοποιουν viber και discord και για το γκρουπ της σχολης. Και εκει παλι δεν εχω αληθινα στοιχεια, οχι γιατι εχω προβλημα με το να πω ποιος ειμαι αλλα διοτι ειναι πολυ πληροφορια που οπως φανηκε δεν την χειριζονται σωστα.

Δημοσ.

Το μόνο αληθινό που ξέρει για μένα το FB είναι η ηλικία μου, οι φίλοι μου και η μούρη μου.

Τα semi-real είναι ότι μου αρέσουν τα κρύα αστεία, είμαι καμμένος και παίζω PUBG.

Από εκεί και πέρα πιστεύει ότι είμαι ΠΑΣΟΚ, ακούω φανατικά Stan και μου αρέσει το κοκορόζουμο και το φρικασέ.

Όπως είχε πει και ο Τρούμαν: Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψε τους

• Like 3
Δημοσ.

Δεν βάζουμε οτι δεν θέλουμε να διαδωθεί.Απλό και εύκολο για τον καθένα να το κρατήσει στο επίπεδο που θέλει..

Δημοσ.

... και για ποιο λόγο να ανοίξω λογαριασμό με την φωτογραφία μου, το πραγματικό μου όνομα, τον τόπο διαμονής και άλλα πολλά; για να επικοινωνήσω με φίλους ή ένα γκρούπ ατόμων. Οι φίλοι μου ήδη γνωρίζουν όλα τα στοιχεία μου... όσο για το γκρούπ ατόμων (π.χ. συνεργασία εξ αποστάσεως) αρκεί μόνο ένα ψευδώνυμο. Στο κάτω κάτω υπάρχουν και pm.

Εμένα το twitter με καλύπτει πλήρως, χωρίς να κατακρίνω τους χρήστες του fb. Ο καθένας χρησιμοποιεί την κάθε υπηρεσία όπως τον αρέσει. Όμως όταν εξαπατηθεί, μη ζητάει τα ρέστα ότι δεν ήξερε....

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ChimairaX είπε

Το μόνο αληθινό που ξέρει για μένα το FB είναι η ηλικία μου, οι φίλοι μου και η μούρη μου.

Τα semi-real είναι ότι μου αρέσουν τα κρύα αστεία, είμαι καμμένος και παίζω PUBG.

Από εκεί και πέρα πιστεύει ότι είμαι ΠΑΣΟΚ, ακούω φανατικά Stan και μου αρέσει το κοκορόζουμο και το φρικασέ.

Όπως είχε πει και ο Τρούμαν: Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψε τους

Δεν είναι και λίγα :P

"Δείξε μου το φίλο σου, να σου ποιος είσαι", λέει η παροιμία...

Δημοσ.

Υπάρχει κι άλλος τρόπος εδώ και καιρό. Πληκτρολογείς σε οποιοδήποτε σχόλιο την λέξη BFF και εν συνεχεία, αν αυτή εμφανιστεί πράσινη είσαι ασφαλής ενώ αν βγει μαύρη πρέπει να αλλάξεις τον κωδικό πρόσβασης σου για να μην έχει πρόσβαση η Cambridge Analytica στα προσωπικά σου δεδομένα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nhzt είπε

... και για ποιο λόγο να ανοίξω λογαριασμό με την φωτογραφία μου, το πραγματικό μου όνομα, τον τόπο διαμονής και άλλα πολλά; για να επικοινωνήσω με φίλους ή ένα γκρούπ ατόμων. Οι φίλοι μου ήδη γνωρίζουν όλα τα στοιχεία μου... όσο για το γκρούπ ατόμων (π.χ. συνεργασία εξ αποστάσεως) αρκεί μόνο ένα ψευδώνυμο. Στο κάτω κάτω υπάρχουν και pm.

Εμένα το twitter με καλύπτει πλήρως, χωρίς να κατακρίνω τους χρήστες του fb. Ο καθένας χρησιμοποιεί την κάθε υπηρεσία όπως τον αρέσει. Όμως όταν εξαπατηθεί, μη ζητάει τα ρέστα ότι δεν ήξερε....

O λογος που έχουμε αληθινά στοιχεία είναι γιατι είμαστε μια πολύ μεγάλη παρέα , βαζουμε τις φωτογραφίες μας , ενημερωνόμαστε για εξελίξεις στο άθλημα μας.Κανένα από αυτά δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε το facebook , ευκολα και δωρεάν.Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποιός θέλει να έχει πρόσβαση σε αυτά που βάζω γιατί δεν έχω τίποτα να κρίψω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Federer είπε

Υπάρχει κι άλλος τρόπος εδώ και καιρό. Πληκτρολογείς σε οποιοδήποτε σχόλιο την λέξη BFF και εν συνεχεία, αν αυτή εμφανιστεί πράσινη είσαι ασφαλής ενώ αν βγει μαύρη πρέπει να αλλάξεις τον κωδικό πρόσβασης σου για να μην έχει πρόσβαση η Cambridge Analytica στα προσωπικά σου δεδομένα.

Καλά αυτό (BFF = Best Friends Forever) το έβαλε το 9GAG και έβλεπες χιλιάδες από κάτω να το γράφουν. No hope...

kim.jpg.72fe0d6cdee0e66d567e670358ca698d.jpg

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Aν το δοκιμάσει κανείς και γίνει πράσινο βγαίνουν δυο χέρια που χτυπούν μεταξύ τους..Αλλο αν είσαι ασφαλής !

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gasantony είπε

O λογος που έχουμε αληθινά στοιχεία είναι γιατι είμαστε μια πολύ μεγάλη παρέα , βαζουμε τις φωτογραφίες μας , ενημερωνόμαστε για εξελίξεις στο άθλημα μας.Κανένα από αυτά δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε το facebook , ευκολα και δωρεάν.Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποιός θέλει να έχει πρόσβαση σε αυτά που βάζω γιατί δεν έχω τίποτα να κρίψω...

Κανένα πρόβλημα ... έτσι θέλεις, έτσι σ αρέσει. Όμως ειλικρινά αυτό που βαρέθηκα στο fb  ήταν τις φωτογραφίες του Τάκη για τις γαρίδες που έφαγε, οι φωτο της Μαρίας που πήγε ταξίδι στο Παρίσι, τις φωτο του Γιάννη για τον σκύλο του. Φάνηκε πλέον ότι καθένας το έκανε για επίδειξη και μόνο. Επίσης βαρέθηκα με τις κοινοποιήσεις των υπολοίπων με ανούσιο περιεχόμενο και ότι σκουπίδι υπάρχει στο YouTube, αλλά κυρίως με πείραξε όταν κάποιοι φίλοι και κολλητοί αντί με πάρουν τηλ για την γιορτή μου, μου έστελναν μήνυμα στο fb. Αρκετά... Κάποια στιγμή κουράστηκα με το κυνήγι των likes. 

Ότι χρειάζεται να ξέρουν οι φίλοι, τους το λέω εγώ τηλεφωνικά και προσωπικά. Αλλά όπως σου είπα, αν σ αρέσει και δεν σ ενοχλεί.... συνεχίζεις την χρήση του. Νο problem ... και καλή καρδιά.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...