Προς το περιεχόμενο

Pc problem σε καινουργιο Built

al3x0okoss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα και Χρονια πολλα..!!! 

Το built που εχω φτιαξει ειναι το εξης: 

ASUS Rampage VI apex

Intel i7 7820x 

Asus 1080ti oc edition 

Corsair vengeance 32g 

corsair RM1200I

samsung 960pro 512g M2

και ολο το συστημα ειναι με custom waterloop της ekwaterblocks με 2 ψυγεια οπως θα δειτε και κατω στην φωτο  water block στην καρτα γραφηκων και στον cpu..!!!! 

To προβλημα ειναι οτι απο την ωρα που bootare πρωτη φορα οταν μπενω σε games η browsing η κανς το οτι διποτε αλλο ο cpu ανεβαζει ghz παει σε boost και τα φανακια ανεβαζουν RPM διοτι ανεβαζει στιγμιαια θερμοκρασια δηλαδη απο 19C παει στους 28C και κανει σαν hovercraft..!!!! 

εκατσα και κοιταξα τα παντα στο bios η ta updates εψαξα τα παντα μεχρι εκει που φτανουν οι γνωσεις μου δηλαδη αλλαξα και συνδεσμολογια στα φανακια αλλα κανει τα ιδια οποτε ειπα να τον ανω ενα overclock μηπως και δω διαφορα..!!!  μπηκα στο bios της ASUS   και τον εκανα αυτο overclock με το EZ TUNING της Asus..!!! και τον πηγε στα 4.6 μαξ....δεν ειδα καμια βελτιωσει απλα τωρα παρατηρω οτι ενω ειμαι σε game (need for speed RIVAL) Ο CPU ανεβαζει και κατεβαζει συνεχεια GHZ και τα φανακια τρελενονται στα rpm διοτι η θερμοκρασιες ειναι απο 40 C ews 86 C.......!!!!! θα ηθελα της αποψη σας  σε αυτο το προβλημα η αμα εχετε να μου προτηνεται καποιον η καποιο καταστημα να μπορει να με βοηθισει γιατι το ψαχνω 3 εβδομαδες και δεν μπορω να καταληψω πουθενα..!!!! απλα θα ηθελα να επισης να μου πειτε καποιο που να μπορει να το κανει overclock ποιο σωστα απο ενα απλο auto overclock της asus..!!! ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙς ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ

ευχαριστώ εκ τον προτέρων

20180213_183247_640x360.jpg

20180213_183300_640x360.jpg

20180213_183306_640x360.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανε ένα προφίλ με τα φανάρια στο bios ή στο πρόγραμμα της asus για να ανεβοκατεβαίνουν πιο ομαλά ή κλείδωσε τα σε μια ρύθμιση ικανή για να μην υπερθερμανθει ο επεξεργαστής.

• Like 2

Τα 86 είναι πολλλα για custom loop. Κάτι είναι λάθος. Μήπως η αντλία είναι πολύ χαμηλά; Μήπως δεν έχει καλή επαφή στον επεξεργαστή;

• Like 4

2 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Τα 86 είναι πολλλα για custom loop. Κάτι είναι λάθος. Μήπως η αντλία είναι πολύ χαμηλά; Μήπως δεν έχει καλή επαφή στον επεξεργαστή;

+1 

Πραγματικά υπερβολικά,κάτι δεν πάει καλά σίγουρα!

• Like 1

11 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Η οδοντόπαστα φταίει, μην ξεχνάμε μιλάμε για Χ299 τα TDP στραγάλια τα έχει.

Το 4.6 επίσης δεν μου λέει κάτι χωρίς να ξέρουμε τι τάση δίνει.

Τέλος ιδανικό είναι στα μπλοκ να μην βάζουμε το "μπιζέλι" αλλά να καλύπτουμε ολόκληρη την επιφάνεια.

Γνώμη μου, εάν παίζει με τίποτα 1.35V είναι απόλυτα φυσιολογικές θερμοκρασίες για το συγκεκριμένο επεξεργαστή.

• Like 3

43 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Η οδοντόπαστα φταίει, μην ξεχνάμε μιλάμε για Χ299 τα TDP στραγάλια τα έχει.

Το 4.6 επίσης δεν μου λέει κάτι χωρίς να ξέρουμε τι τάση δίνει.

Τέλος ιδανικό είναι στα μπλοκ να μην βάζουμε το "μπιζέλι" αλλά να καλύπτουμε ολόκληρη την επιφάνεια.

Γνώμη μου, εάν παίζει με τίποτα 1.35V είναι απόλυτα φυσιολογικές θερμοκρασίες για το συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Αν και δεν έχω επαφή με τέτοιο cpu,ξαναδιάβασα το πρώτο ποστ και είδα ότι κάνει oc με το ez tuning. 

Οπότε πιθανώς το vcore όπως λες να είναι στο θεό. 

• Like 1

Καλημερα και σημερα..!!!! θα σας ανεβασω αυριο μια φωτο απο το bios να δειτε τα ρευματα και τα υπολοιπα...!!! 

τα φανακια τα εχω ρυθμιζεμνα με το all suite III Της asus και τα εχω βαλει και ολα μαζι κλειδωμενα αλλα the same problem..!!! \

To θεμα με το 86C το κανει μια στο τοσο για 1 sec  και μετα πεφτει παλι στα νορμαλ..!!!! Σημερα παρελαβα LIQUID METAL της THERMAL GRIZZLY 

και εχω σκοπο να βαλω και στην vga αλλα και στον CPU κανοντας delid του CPU απλα για να αποκλησω το ενδεχομενο παστας...!!!! οπως ειπε ο ~Palpatin~ την παστα δεν εβαλα μπιζελακι αλλα την απλωσα ομοιομορφα χωρις να εχω βαλει 1 κιλο παστας και η παστα ηταν αυτη που ειχε μεσα το water block της EKWB  ηταν thermal grizzly  και αυτη...!!!

• Moderators

Αν εκτιμάς τ λεφτά που έδωσες για την κάρτα σου μην βάλεις liquid metal μπορείς να την βραχυκύκλωσεις για πλάκα

• Like 6

Εχω ξανα βαλει liquid metal και στο παρελθον σε μια απλη 1080 και ηταν μια χαρα.......απλα θελει βερνηκι γυρω γυρω (νυχιων) και παρα παρα μα παρα πολυ προσοχη στην τοποθετηση...!!!! να σε καλα παντως για το ενδιαφερων..!!!!!! 

• Like 2

Εχουμε σχεδόν ίδιο setup μόνο που έχω τον 7800Χ, θερμοκρασιακή συμπεριφορά έχουν περίπου την ίδια, και εγώ με custom loop όλα τα parts της ek, και μητρική της asus, η απάντηση στο  πρόβλημα σου είναι το auto tuning από το bios της μητρικής και δεν φταίεί οτι δεν είναι soldered τα die αλλά με θερμοσιλικόνη, απλά στο auto tuning δίνει της πουτάνας τάση στον επεξεργαστή με αποτέλεσμα να βλέπεις θερμοκρασίες στο Θεο και επίσης κάτι άλλο που κάνει επίσης λάθος το bios είναι ότι κρατάει τις ίδιες συχνότητες λειτουργίας για τον επεξεργαστή στην χρήση των εντολών avx 512, αυτές όπωσδήποτε πρέπει να κατέβουν γύρω στα 3800mhz μαξ και οι θερμοκρασίες σου θα πέσουν κατακόρυφα και το v core μέχρι 1,30 και λογικά στα 4,8ghz θα τα έχεις εύκολα, στο 1,35 τηγανίζει η μητρική τον επεξεργαστή και στρεσσάρει χωρίς λόγο τα mosfets.

Στο δικό μου με 1,32 τάση και 5,0ghz και 3 ψυγεία η θερμοκρασία μάξιμουμ πάει στους 68 βαθμούς με εξαίρεση το cinebench που χτυπάει 80 στιγμιαία.... και τα mosfets κρύα στους 58 βαθμούς

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...