Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Και με τις άλλες 600,000 τι πήρατε? Ρωσίδες? Ρε μπας και παρά μέσα κάνετε άλλες δουλειές?

Κοιτα αρκετα το κουρασαμε. Δεν εχω να κερδισω κατι με το να λεω οτι βγηκε τοσο ουτε τιποτα :P Δεν ειναι δικο μου, με το συνεργατες εννοω συνεργαζομαστε και με το αλλο μαγαζι που εχει οπως και με αυτο. Εγω προμηθευτης ειμαι. Στηθηκε ενα μαγαζι απο το τιποτα, μονο τοιχοι υπηρχαν. Οπως ειπα πιο πανω υπαρχει πληρως εξοπλισμενη κουζινα με φουρνους,ψησταριες υγραεριου εξαερισμους κτλπ. Στον δευτερο οροφο ειναι μονο υπολογιστες και ειναι και ο χωρος για τους καπνιστες. Στο ισογειο υπαρχουν υπολογιστες μπαρ και τραπεζια να κατσει αν θελει να τσιμπισει κατι ο αλλος οπως και οι κονσολες που αρκετες απο αυτες ειναι με VR κτλπ. Επισης υπαρχει υπογειο που εχει και εκει υπολογιστες και νομιζω πως υπαρχουν και καποια private rooms απο οτι μου ειχαν πει.

Επεξ/σία από RedPriest
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Εγώ σαν χρόνια στον χώρο θα παραθέσω τις απόψεις μου. Θα μιλήσω όμως μόνο για Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιούμε και γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει.

Τα Internet Cafe όντως έχουν δει μεγάλη άνοδο την τελευταία τριετία. Σε αυτό έχει συντελέσει και η τεράστια άνοδος των e-sports και της gaming scene στην Ελλάδα. Όσο περίεργο και αν φαίνεται σε κάποιους το νέο κοινό είναι πλήρως εξοικειωμένο, ενημερωμένο και ταυτισμένο με το gaming. Στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κατάστημα αλυσίδας που να μην είναι γεμάτο καθημερινά. Προσοχή δεν μιλάω για συνοικιακά αυτόνομα Internet Cafe αλλά για καταστήματα Franchise. 

Ως προς το οικονομικό κομμάτι, το αρχικό κεφάλαιο που χρειάζεσαι είναι περίπου στα 120.000 - 150.000 ευρώ, σε περίπτωση που αποφασίσεις να πάρεις τον δρόμο του Franchise. Διαφορετικά αυτόνομα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με πολύ λιγότερα και πολύ πιο οικονομικά. Αναλογίσου όμως τι ποιότητα υπηρεσιών θέλεις να προσφέρεις, σε πόσο χρονικό διάστημα θα κάνεις απόσβεση του κεφαλαίου σου, σε τι κοινό απευθύνεσαι, τι δίκτυο συνεργατών θα έχεις και ούτω κάθε εξής. Εφόσον απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις τότε θα γνωρίζεις και πάνω κάτω το κόστος της επένδυσης σου.

Πλέον η μόδα έχει μετατρέψει τα Internet Cafe σε πολυχώρους ψυχαγωγίας, διαθέτουν από 40-120 PC (εξ αυτών ένας μεγάλος αριθμός αποκλειστικά Gaming PCs / Περιφερειακά), θέσεις για κονσόλες, θέσεις προβολής αθλητικών αγώνων καθώς και Bar με ποτά και φαγώσιμα. Αυτή είναι η μόδα και αυτό έχουν ακολουθήσει επιτυχημένα οι αλυσίδες.

Αν έχεις κάποιον τέτοιο ανταγωνιστή δίπλα σου, τότε θα πρέπει να προσφέρεις κι εσύ τα ίδια και ταυτόχρονα να είσαι και πιο ανταγωνιστικός για να σε προτιμήσει κάποιος. Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις με υποδεέστερα μηχανήματα, υποδεέστερη υποδομή και χειρότερες / λιγότερες υπηρεσίες μην μπεις καν στον κόπο, για το δικό σου το καλό. Ο πελάτης που δεν μπορεί να βρει θέση στο Internet Cafe της επιλογής του που προσφέρει όλα τα παρά πάνω, ποτέ δεν θα συμβιβαστεί να έρθει σε εσένα.

Αν τώρα δεν έχεις να αντιμετωπίσεις κάποια μορφή ανταγωνισμού σε κοντινή απόσταση, τότε μπορείς να προσεγγίσεις το θέμα διαφορετικά. Μπορείς να ξεκινήσεις με το ρίσκο της νέας επιχείρησης και να επενδύσεις τόσα χρήματα όσα πιστεύεις πως χρειάζεται για να ικανοποιήσεις τους πιθανούς πελάτες σου.

Η καλύτερη λύση είναι να βρεις κάποιον συνέταιρο που μαζί θα μπορέσετε να επενδύσετε πολύ μεγαλύτερο κεφάλαιο και ακόμα καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποια αλυσίδα για ένταξη στο Franchise της. Την δεδομένη χρονική στιγμή τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα διάφορα Franchise είναι πολύ μεγαλύτερα από τα μειονεκτήματα τους.

Αυτά τα λίγα από μένα. Για οποιαδήποτε περαιτέρω απορία ρώτα ελεύθερα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.ο νομος για απαγόρευση παιχνιδομηχανων υπαρχει ακομη?

2.ο νομος για απαγορευση φαγητο καφες ποτο?δηλ.αδεια Υγειονομικου? Αν κ βλέπω οτι οι γνωστες αλυσιδες εγιναν κυριολεκτικα καφε με τραπεζια καρεκλες

3.δουλευουν οντως με μισθωμενες (χιλιαρικα?!)ή vdsl bonding /Virtual Leased Line; 

4. Για Τα πακετα παιχνιδιων /desktop ποιες εταιρειες τα δινουν? 

5.εβεντ με gr gamers youtuber!!!!! Θα θελα να μαθω τι ζητανε απο χρηματα :P

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι γίνεται με τα netcafe, ποτέ δεν έχω πάει και δεν έχω ασχοληθεί καν με αυτά. 

Για να λένε αρκετοί οτι παρουσιάζουν αύξηση τα τελευταία 2 χρόνια, σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό.

Ο μέσος χρήστης που έχει υπολογιστή στο σπίτι του για να κάνει τις δουλειές του και να σερφάρει, δεν υπάρχει λόγος να πάει σε netcafe. 

Οπότε αυτό που απομένει για να εξηγήσει την αιτία είναι ο τομέας του gaming. 

Όταν πάλι θα χρειάζονται αναβάθμιση οι υπολογιστές, όσοι ιδιοκτήτες netcafe δεν έλαβαν υπόψη τους την συγκεκριμένη παράμετρο θα τα κλείσουν και η ιστορία θα επαναλαμβάνεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, GenesisX είπε

ο ποσοστό των gamers σήμερα είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με παλιά (δυστυχώς

Δεν θα συμφωνησω...μαλλον το αντιθετο!
Απλα πλεον ο αλλος λεει ειναι gamer και παιζει μονο lol η CS...Αλλα σιγουρα στην Ελλαδα σημερα παιζουν τοσοι πολλοι ολα αυτα τα esports παιχνιδια που ισως να ξεπερνανε ολους οσους παιζαν παιχνιδια γενικως πριν 15-20 χρονια...

Το αν ειναι πραγματικοι gamers δεν νοιαζει κανεναν και ειδικα τα net cafe

6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Για να λένε αρκετοί οτι παρουσιάζουν αύξηση τα τελευταία 2 χρόνια, σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό.

Ουσιαστικα αυτο συμβαινει γιατι την τελευταια 15ετια με την εισοδο του ιντερνετ σε καθε σπιτι επεσαν παρα πολυ και εξαθλιωθηκαν μεχρι πριν μια 8ετια ας πουμε...Οποτε ο μονος δρομος που μπορουσαν να παρουν ειναι προς τα πανω...Μετα αρχισε και ο πανικος με τα esports και τα gaming περιφερειακα με τα φωτακια(ειμαι κ εγω θυμα οπως βλεπεις στην υπογραφη μου δεν μπορεσα να αντισταθω xP) και ταρα ταρα...εχεις μια πετυχημενη συνταγη.

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
Δημοσ.
8 ώρες πριν, kage είπε

3.δουλευουν οντως με μισθωμενες (χιλιαρικα?!)ή vdsl bonding /Virtual Leased Line;

Ανέκαθεν με μισθωμένη (sla και υψηλο uptime). Οποιαδήποτε άλλη λύση (best effort λύση συγκεκριμένα) είναι για γέλια και για κλάματα μαζί.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Fulgore είπε

Τα περιφερειακα ειναι παμφθηνα.Δεν χρειαζεσαι ουτε 100+ευρω ποντικι πχ(και με 30-40 κανεις την δουλεια σου),ουτε 150ευρω πληκτρολογιο(motorspeed των 30ευρω),ουτε πανακριβο headset λες και το θες για επαγγελματικη χρηση.

Στα internet καφε παει ο αλλος για να παιξει τα γνωστα lol,dota(1/2),mmorpg τυπου wow,lineage 2,terra κλπ,Diablo/path of exile,Overwatch,Pubg,Fortnite,rocket league,call of duty,Hearthstone και αντε κανενα ποδοσφαιρακι.

Αγοραζεις λοιπον 23αρες Ips LG των 130-150ευρω(δεν χρειαζεσαι και ακριβοτερες ειναι υπερ αρκετες αν ειναι κοντινη η αποσταση),

Τα παραπανω παιχνιδια απο απαιτησεις εχουν

Ryzen 3 1200/i3 8100(αντε στην καλυτερη αν θες να σε καλυψει για το μελλον ryzen  5 1600/i5 8400 τωρα που πεσανε οι τιμες)

8-12gb ram

Καρτα γραφικων 1050 με 1060 3gb

και απο περιφερειακα υπαρχουν και combo(mouse+keyboard)με 60-70ευρω

Γιαυτο και ανεφερε παραπανω πολυ σωστα ο συμφορουμιτης οτι πρεπει να ξερεις/ασχολεισαι.

Ειδικα στην επαρχια ανοιγε ο (συγνωμη για την εκφραση)καθε βλαχος ενα ιντερνετ καφε με συνδεσεις της κακιας ωρας(κατεβαζες το τελευταιο patch και γονατιζε ολη η γραμμη και επεφτε ξυλο),με καποια μετρια στην καλυτερη συστηματα τα οποια φυσικα ουτε που ασχολιοντουσαν μετα.

Κοινως αν δεν πηγαινες σε γνωστη αλυσιδα παιζει ουτε τα patch να μην κατεβαζαν.

Η λογική τών ιντερνετ καφέ Αυτον που εχουν ανταγωνισμό και κυνηγάνε την αγορά και θέλουν κόσμο και ονομα στο μαγαζί τους δέν θα κάνουν αυτο που λές. οχι δέν θα πάρουν παμφτινα περιφεριακά οχι δέν θα πάρουν 23άρες οθόνες, ο σκοπός είναι να προσφέρεις σε κάποιον αυτο που δύσκολα θα έχει σπίτι του, 144hz οθόνη 27αρα, πληκτρολόγιο razer blackwindow chroma  αξίας πάνω απο 100€ ποντίκι με πολλά dpi Ακουστικά να τα φωράς και να μην ακούς τίποτα απο εξω,mousepad τεράστιο.. γενικά ενα καλό σέτ το οποιο δέν θα δώσει κάποιος 200€++ για να το πάρει.. αλλά τα 5-6 ευρό θα τα δώσει για να κάτσε να παίξει ενα λάν χ ώρες (12πχ). γιατί άλλο να κάθεσε σπίτι  μονος και να καίγεσε με τα ιδια ακουστικά 3 χρόνια και άλλο να πηγαινεις σε εναν ωραίο χώρο με καλά μηχανήματα και παρέα τα οποια δέν σε πασχολέι αν χαλάσε,ι αν κολλήσει ιούς, αν πάλιωσε το πληκτρολόγιο η χάλασε το μικρόφωνο σου, η δέν σε βολέυει η καρέκλα για΄τι ειναι ξύληνη..

θα μου πέις και στα νέτ που πάμε καμια φορά κολλάνε τα πάντα και τα ακουστικά-ποντίκι-πληλτρολόγιο είναι σάπια, οκ εκει ειναι και η διαφορά σε ένα καλό νετ που φροντίζει ολα να αλλάζοντε-επισκευαζωνται στην ώρα τους   απο ένα κακό νετ. 

Και καφέ εχουμε σπίτι ολοι αλλά θα βγούμε εξω να τον ποιουμε και ας πληρώσουμε 2-3-4€ για ένα ποτίρι.

Με λίγα λόγια ο σκοπός ειναι να εχεις οτι δύσκολα θα έχει σπίτι ο άλλος 

Μισθομένες γραμμές οχι, απλά πακέτα vdsl αλλά και adls εμείς μέχρι πρίν 3 μηνες είμασταν με 5 adsl  τωρα με 3 vdsl οντος υποφέραμε αλλά τώρα κομπλέ.

Πέσανε πολλές ερωτήσεις στης οποιοες μπορώ να απάντησω αλλά ειναι πολλές και μου ξεφευγουν. 

Α και σχετικά με αυτο το 800.000€ δέν παιζει εκτός αν ο άλλος εστησε pc αξίας 10.000 τι να πώ υπεργογκόδες νουμερο. πραγματικά θα ειχες 800.000€ και θα ανοιγες ιντερνετ καφέ?

Εξάλου μην ξεχνάμε οτι για τετοιες επενδύσεις τα τιμολόγια ειναι όλα ενδοκοινοτικά χωρίς φόρο δηλαδή...θα πάρεις  50-100 τεμάχια 1080 ti και θα τα πάρεις απο ενα σκρουτζομάγαζο???

3 ώρες πριν, l337 είπε

Ανέκαθεν με μισθωμένη (sla και υψηλο uptime). Οποιαδήποτε άλλη λύση (best effort λύση συγκεκριμένα) είναι για γέλια και για κλάματα μαζί.

Μισθομένες ειχανε παλιότερα που δέν υπήρχε vdsl τώρα πλέον οχι.

600€ ειναι η μισθωση για 150αρα γραμμή δέν θυμάμαι εταιρία 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χλωμο να ειχαν οπτικη ινα με κοστος μερικα χιλιαρικα (ανα mb χρεωση .πιο παλια))καθε μηνα και χιλιαρικα για να σκαψουν... adsl καθε χ pc ή virtual

Καλα εδω και λιγα χρονια εχουν ανοιξει και μικρες εταιρειες με fiber .hcn ,inalan ,ocn .

gbps γραμμη με 200e ,wind 200 300mbps με 50ε. Οποτε αν εισαι στα δικτυα τους ,μια  χαρα γραμμες εχεις..

----------

Με 800κ χτιζεις πολ.κια οχι ινετ καφε..τα τιμολογια ειναι σε τετοιες τιμες για αλλους λογους:p

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Περσυ στις διακοπες μου ειχα παει σε ενα νησι και μια μερα ηθελα ιντερνετ για να κοιταξω κατι για την δουλεια μου. Μονο ενα υπηρχε και γινοταν χαμος απο πιτσιρικια. Και εμενε ανοιχτο μεχρι αργα τις 2 το βραδυ. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Μισθομένες ειχανε παλιότερα που δέν υπήρχε vdsl τώρα πλέον οχι.

600€ ειναι η μισθωση για 150αρα γραμμή δέν θυμάμαι εταιρία 

Μισθωμένες γραμμές παίρνουν και τώρα και άσε με να το γνωρίζω καλά..
Για πες μου όμως, πως εξασφαλίζεις εγγυημένο uptime χωρίς μισθωμένη;
Τι κάνεις σε περίπτωση βλάβης με την best effort υπηρεσία που αγοράζεις αντί για μισθωμένη; Κλείνουμε το μαγαζί και βρίζουμε τον κακό πάροχο και την κακή μας τύχη;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, l337 είπε

Μισθωμένες γραμμές παίρνουν και τώρα και άσε με να το γνωρίζω καλά..
Για πες μου όμως, πως εξασφαλίζεις εγγυημένο uptime χωρίς μισθωμένη;
Τι κάνεις σε περίπτωση βλάβης με την best effort υπηρεσία που αγοράζεις αντί για μισθωμένη; Κλείνουμε το μαγαζί και βρίζουμε τον κακό πάροχο και την κακή μας τύχη;

Καλημέρα.\

Δέν ειπα οτι δέν υπάρχουν γενικά ειπα οτι πλέον τα ιντερνετ καφέ δέν παίρνουν μισθομένες γιατί παντού υπάρχει vdsl Ξέρω ενα νετ εδω το οποιο εχει μισθομένη απο παλιά και δίνει 600-650 κάπου εκει δέν θυμάμαι ακριβός οταν τα λέγαμε μου είπε οτι βάλανε καμπίνες και θα την κλεισει για να περάσει σε vdsl,

εγγυημένο uptime κερδίζεις πάρα πολύ απλά εχοντας διαφορετικές εταιρίες, Τοσα χρόνια στο χώρο εχει τυχει 2 φορες και μάλιστα η μια πολύ προσφατα 10 μέρες πρίν περίπου να ''πέσει'' μια εταιρία πχ πρίν βάλω vdsl ειχα 2 vodafone  2 ΟΤΕ και 1 cyta  Κάποια στιγμή επεσε η vodafone για 1 μέρα ημουν κομπλέ με της οιπολοιπες τώρα πρίν καμια 10αρια μέρες περίπου το βράδυ επεσε ο ΟΤΕ μπορεί να το προσεξε και κάποιος απο εσάς ηταν πανελαδικό το πρόβλημα και οι 2 γραμμές που εχω στον οτε βγηκαν OFF  αλλά εχω ηδη και μια vodafone (50αρες ολες)  οποτε κλάιν δεν εκλεισα αλλά δουλεψα με την 1 50άρα της vodafone ζητώντας απλά απο τους πελάτες να μην κατεβάσουν κάποιο torrent μέχρι να λύσουμε το πρόβλημα κατα τα άλλα κανέςνα δεν κατάλαβε καμία διαφορά..

5 χρόνια κοντέυω να κλεισω στο χωρο του ιντερνετ καφέ και αυτες ηταν οι 2 μοναδικές φορές που ειχα θέμα ποτέ δεν εκλεισα ούτε 1 ωρα λόγο ιντερνετ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mastoras007 είπε

Καλημέρα.\

Δέν ειπα οτι δέν υπάρχουν γενικά ειπα οτι πλέον τα ιντερνετ καφέ δέν παίρνουν μισθομένες γιατί παντού υπάρχει vdsl Ξέρω ενα νετ εδω το οποιο εχει μισθομένη απο παλιά και δίνει 600-650 κάπου εκει δέν θυμάμαι ακριβός οταν τα λέγαμε μου είπε οτι βάλανε καμπίνες και θα την κλεισει για να περάσει σε vdsl,

εγγυημένο uptime κερδίζεις πάρα πολύ απλά εχοντας διαφορετικές εταιρίες, Τοσα χρόνια στο χώρο εχει τυχει 2 φορες και μάλιστα η μια πολύ προσφατα 10 μέρες πρίν περίπου να ''πέσει'' μια εταιρία πχ πρίν βάλω vdsl ειχα 2 vodafone  2 ΟΤΕ και 1 cyta  Κάποια στιγμή επεσε η vodafone για 1 μέρα ημουν κομπλέ με της οιπολοιπες τώρα πρίν καμια 10αρια μέρες περίπου το βράδυ επεσε ο ΟΤΕ μπορεί να το προσεξε και κάποιος απο εσάς ηταν πανελαδικό το πρόβλημα και οι 2 γραμμές που εχω στον οτε βγηκαν OFF  αλλά εχω ηδη και μια vodafone (50αρες ολες)  οποτε κλάιν δεν εκλεισα αλλά δουλεψα με την 1 50άρα της vodafone ζητώντας απλά απο τους πελάτες να μην κατεβάσουν κάποιο torrent μέχρι να λύσουμε το πρόβλημα κατα τα άλλα κανέςνα δεν κατάλαβε καμία διαφορά..

5 χρόνια κοντέυω να κλεισω στο χωρο του ιντερνετ καφέ και αυτες ηταν οι 2 μοναδικές φορές που ειχα θέμα ποτέ δεν εκλεισα ούτε 1 ωρα λόγο ιντερνετ.

Με το backup που περιγράφεις ασφαλώς περιορίζεις το όποιο πρόβλημα μπορεί να "σκάσει" αλλά όπως καταλαβαίνεις κι εσύ δεν διασφαλίζεσαι. Και όταν ανοίγεις μια επιχείρηση είναι πολύ βασικό να εκμηδενίζεις το ρίσκο. Έχω πετύχει πολλούς ιδιοκτήτες internet cafe να παραπονιούνται όταν έκατσε η στραβή.. αλλά that's life. Ευτυχώς εκείνοι είναι η μειοψηφία, η μεγάλη πλειοψηφία παίζει (και έπαιζε) με μισθωμένη γραμμή. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει έτσι και σου σκάσει καμιά καλωδιακή βλάβη και μείνεις εκτός για 15-20 μέρες (που είναι φυσιολογικό χρονικό εύρος για επίλυση καλωδιακής). Και που δεν έχεις sla. Σου εύχομαι να είσαι τυχερός πάντως :)

Επίσης, και χωρίς παρεξήγηση, δεν το λέω με σκοπό να σου κάνω επίθεση, το να πηγαίνεις σε ένα internet cafe και να σου περιορίζουν την χρήση (για λόγους που δεν ενδιαφέρουν τον πελάτη) το βρίσκω απλά κωμικοτραγικό και αντιεπαγγελματικό.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, l337 είπε

Με το backup που περιγράφεις ασφαλώς περιορίζεις το όποιο πρόβλημα μπορεί να "σκάσει" αλλά όπως καταλαβαίνεις κι εσύ δεν διασφαλίζεσαι. Και όταν ανοίγεις μια επιχείρηση είναι πολύ βασικό να εκμηδενίζεις το ρίσκο. Έχω πετύχει πολλούς ιδιοκτήτες internet cafe να παραπονιούνται όταν έκατσε η στραβή.. αλλά that's life. Ευτυχώς εκείνοι είναι η μειοψηφία, η μεγάλη πλειοψηφία παίζει (και έπαιζε) με μισθωμένη γραμμή. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει έτσι και σου σκάσει καμιά καλωδιακή βλάβη και μείνεις εκτός για 15-20 μέρες (που είναι φυσιολογικό χρονικό εύρος για επίλυση καλωδιακής). Και που δεν έχεις sla. Σου εύχομαι να είσαι τυχερός πάντως :)

Επίσης, και χωρίς παρεξήγηση, δεν το λέω με σκοπό να σου κάνω επίθεση, το να πηγαίνεις σε ένα internet cafe και να σου περιορίζουν την χρήση (για λόγους που δεν ενδιαφέρουν τον πελάτη) το βρίσκω απλά κωμικοτραγικό και αντιεπαγγελματικό.

Οσοι επισκεπτονται ιντερνετ καφέ και ξέρουν το χώρο ξέρουν οτι αυτα συμβαίνουν,Ο περιορισμός πχ, μπορεί πάνε 6 ατομα και να κατεβάζουν και οι 4 τορρεντ χωρίς όριο και να τερματίσει η γραμμή εκει που δεν σου εχει βαλει καποιος κανένα περιορισμό κολλάς εσύ που κάθεσε αλλού τι να κάνουμε έτσι ειναι..Σε ιντερνετ καφέ πάς οχι στη νάσα..αλλά ξανα λέω οσοι ξέρουν το χώρο δέν θα τους φανεί ουτε κωμικοτραγικό ούτε αντιεπαγγελματικό, εδώ παγκόσμια τουρνουα γίνονται και εχουν θέμα καμια φορά με τη συνδεση.

Επίσης σου λέω οτι ειμαι στο χώρο 5 χρόνια τώρα εχω support με το οποιο μιλάω οποτε εχω πρόβλημα και εχω μια εικόνα του τί γινετε σε μεγάλο ποσοστό απο τα ιντερνετ καφέ, ολοι εχουν vdsl γραμμές απλα διαφορετικές εταιρίες. μισθομένες πλέον μονο οπου δέν υπάρχει vdsl, και κρίνετε απαράιτητο, εχει αναφερθεί νετ 

Καλωδιακή βλάβη δεν εχει τύχει,Εάν τύχει και ειναι στο καλώδιο το δικό μου ήδη εχω περασμένα 2 διαφορετικά με 4 ζευγη το κάθε ενα.. εχω ηδη  backup αν και ποτέ δέν χρειάστηκε, ακόμα και το καλώδιο να κοπεί ολόκληρο το περνάω μονος μου σε κάνα μισάωρο. τώρα αν κοπεί καλώδιο  πχ ολόκληρης της πολυκατοικίας εκει πάμε σε γενική-ποιο σοβαρή βλάβη που δεν θα ειμαι μονο εγω και δέν θα πάρει 20 μέρες με τίποτα.

Οπος και να εχει δέν διασφαλίζεσαι 100% αλλά ενα 98% εισαι. και αν τύχει κάτι τετοιο θα τύχει 1 φορά μέσα στα 10-20 χρόνια μιδαμινή ζημιά, 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...