Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα φιλοι του insomnia, εχω αποφασισει να ξεκινησω μια επιχειρηση internet cafe και εχω καποιες (απειρες) ερωτησεις.Αρχικα θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε καποια αξιοπιστη εταιρια που θα κανει την εγκατασταση των υπολογιστων μαζι με το λειτουργικο συστημα για χρεωση, παιχνιδια, σερβερ κλπ. Επισης θα με βοηθουσε πολυ αν μου προτεινατε καποια εταιρια που κανει προσφορες σε μαζικες παραγγελιες pc (τα οποια θελω να επιλεξω εγω τι θα περιεχουν). Τελος υπολογιζω περιπου στα 1000 ευρω κοστος για το καθε pc και θα ηθελα να ρωτησω ποσο περιπου κοστιζει μια τετοια εγκατασταση μαζι με την ασφαλεια για service σε περιπτωση βλαβης. Ευχαριστω εκ των προτερων

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, lazo37 είπε

Καλησπερα φιλοι του insomnia, εχω αποφασισει να ξεκινησω μια επιχειρηση internet cafe και εχω καποιες (απειρες) ερωτησεις.Αρχικα θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε καποια αξιοπιστη εταιρια που θα κανει την εγκατασταση των υπολογιστων μαζι με το λειτουργικο συστημα για χρεωση, παιχνιδια, σερβερ κλπ. Επισης θα με βοηθουσε πολυ αν μου προτεινατε καποια εταιρια που κανει προσφορες σε μαζικες παραγγελιες pc (τα οποια θελω να επιλεξω εγω τι θα περιεχουν). Τελος υπολογιζω περιπου στα 1000 ευρω κοστος για το καθε pc και θα ηθελα να ρωτησω ποσο περιπου κοστιζει μια τετοια εγκατασταση μαζι με την ασφαλεια για service σε περιπτωση βλαβης. Ευχαριστω εκ των προτερων

Εχεις μελετήσει καλά την περιοχή που θα το ανοίξεις? Πλέον τα internet Cafe κλείνουν το ένα μετά το άλλο, 10 χρόνια πριν ήταν καλά πλέον με της τιμές ίντερνετ αλλά και το κόστος ενός αξιοπρεπές υπολογιστή για παιχνίδια όσοι ασχολούνται με gaming συνήθως παίζουν από το σπίτι

• Like 10
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Εχεις μελετήσει καλά την περιοχή που θα το ανοίξεις? Πλέον τα internet Cafe κλείνουν το ένα μετά το άλλο, 10 χρόνια πριν ήταν καλά πλέον με της τιμές ίντερνετ αλλά και το κόστος ενός αξιοπρεπές υπολογιστή για παιχνίδια όσοι ασχολούνται με gaming συνήθως παίζουν από το σπίτι

κοιτα στην αλεξανδρουπολη που μενω εχει μονο ενα ινσποτ για 75.000 κοσμο και προφανως υπαρχουν ατομα τα οποια δεν βρισκουν να κατσουν, οποτε νομιζω οτι χρειαζεται ενα ακομη καταστημα

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάξε καλά είναι μεγάλο ρίσκο κόσμος να μην βρίσκει να κάτσει πιστεύω έχει μόνο όταν έχουν έξοδο φαντάροι βάλε κάτω το λεφτά θα χρεώνει χονδρικά την ώρα πόσες ώρες θα είσαι γεμάτος και δες αρχικά πότε θα κάνεις απόσβεση, αν μιλάμε για 20 pc από 1000 ευρώ πάμε 20.000 ευρώ +2 για σερβερ κτλ +κάνα 10αρικο στην καλύτερη για να στήσεις μαγαζί έχεις 32-35 χιλιάρικα με το καλημέρα, αν πεις δε να βάλεις και καμιά κονσόλα θα πιάσεις τα 40, πόσο καιρό θα κάνεις για απόσβεση?

Αν είναι να πας πάνω από 3χρόνια έχασες το παιχνίδι (μονο για απόσβεση πριν καν μιλήσουμε για κέρδος θέλεις 1200 ευρώ το μήνα χωρίς να υπολογίζω κέρδος για εσένα και έξοδα της επιχείρησης)τα μηχανήματα μετά τα 3 χρόνια θα ξεκινήσουν να θέλουν αναβαθμίσεις για αυτό σου βάζω 3 χρόνια

Επεξ/σία από Inuyasha
  • Like 1
Δημοσ.

ο φιλος @Inuyasha τα λεει πολυ καλα, και πρεπει να το σκεφτεις πολυ πριν προβεις σε οτιδηποτε.

επισης μπορεις να δοκιμασεις το franchise δλδ με δικα σου εξοδα να ανοιξεις ενα επωνυμο νετ πχ  2o inspot ή bnet Και θα σου  βγαλουν αυτοι το αναλογο πλανο.

• Like 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

εχει μονο ενα ινσποτ για 75.000 κοσμο και προφανως υπαρχουν ατομα τα οποια δεν βρισκουν να κατσουν

Αφού όλοι έφαγαν 3 χρόνια μίκρο 5 μάκρο 7 μαρκετινγκ και είδαν και την παραπάνω πρόταση ξεκίνησαν να σπαμάρουν.
Η αλήθεια είναι πως οι εποχές είναι δύσκολες και είναι πλέον μια δουλειά που έχει πεθάνει. Ωστόσο αν νομίζεις ότι στην πόλη σου θα βγάλει λεφτά βουρ στο πατσά. Εμένα στο χωριό μου πάντως δεν είδα να ξηλώσουν τα Internet cafe τα pc. Δεν  θα πρέπει μόνο το παραπάνω να είναι κριτήριο, πρέπει με να βρεις τον τρόπο όπου θα χτυπήσεις το inspot και σε ποιότητα αλλά και σε τιμή.  Τέλος θα πρέπει να σκεφτείς και την φορολογία. Επειδή για κάθε μέρος και κάθε περίπτωση ισχύουν άλλα, κάνε μια επίσκεψη στον λογιστή σου και ρώτα τον για παραπάνω λεπτομέρειες

Τώρα όσον αφορά τον εξοπλισμό δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσεις και μιας και ανέφερα και το χωριό μου, εδώ τον εξοπλισμό τον παρέχει κάποιος τρίτος και δουλεύουν με ποσοστά. Αν πάλι σκεφτείς να επενδύσεις εσύ, δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά μόνο στο pc. Πάρε κάτι πιο φθηνό και πούλα το σε μερικά χρόνια και πάρε άλλο.

Πιθανών site όπως αυτό ή αυτό σου δώσουν λύσεις, θα ψάξω να βρω και ποιος παρέχει και  με τι όρους και αν μάθω κάτι θα αφήσω περισσότερες λεπτομέρειες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια δεν ξερω τι λετε,εγω δυο ιντερνετ καφε που ξερω συνεχιζουν να θυσαυριζουν? τα τελευταια 15 χρονια,οποτε περναω απο εξω (σχεδον καθε μερα-κανα δυο φορες τη μερα) εχουν πολυ κοσμο μεσα που ειτε παιζει online games ειτε σερφαρει (ναι κοιταω απο τα τζαμια επιτηδες γιατι απορω πως ειναι δυνατον να επιβιωνουν τα ιντερνετ καφε σημερα που εχουμ ολοι τοσο γρηγορο ιντερνετ)

Κοινος παρονομαστης παντως ειναι τα πολλα μηχανηματα ,εχουν πανω απο 50 υπολογιστες

Επισης εχουν otetv και νοβα και μαζευουν κοσμο και απο εκει 

εχουν και κονσολες με καναπε για τουρνουα pes

εχουν και αυτοματους πωλητες

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ βλέπω μια αναγέννηση στα internet cafe, έχουν εξοπλιστεί πολύ καλά και μαζεύουν πολύ κόσμο όπως παλιά. Από καθαρά έσοδα δεν ξέρω τι γίνεται βέβαια. Το θέμα είναι ότι για να κάνεις κάτι τέτοιο δεν φτάνουν τα 1000€ / pc αφού μιλάμε για κορυφαία μηχανήματα με επώνυμα gaming περιφερειακά, gaming chairs κλπ, άρα πάμε αρκετά παραπάνω...

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ είχα ένα internet καφε στην γειτονιά που γινόταν χαμός στο πιτσιρίκι, έκλεισε και στην θέση του άνοιξε ηλεκτρονικοτσιγαράδικο, υποθέτω πως δέν έβγαινε με τα λεφτά που του έδιναν για χρήση pc και απο ποτά, εσύ βέβαια εξαρτάται και τί κεφάλαιο θα διαθέσεις και πόσο είσαι διατεθιμένος να δουλέψεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, zio10 είπε

Εγώ βλέπω μια αναγέννηση στα internet cafe, έχουν εξοπλιστεί πολύ καλά και μαζεύουν πολύ κόσμο όπως παλιά. Από καθαρά έσοδα δεν ξέρω τι γίνεται βέβαια. Το θέμα είναι ότι για να κάνεις κάτι τέτοιο δεν φτάνουν τα 1000€ / pc αφού μιλάμε για κορυφαία μηχανήματα με επώνυμα gaming περιφερειακά, gaming chairs κλπ, άρα πάμε αρκετά παραπάνω...

Τα ποσα παντως που ειχα βρει πριν απο χρονια, για γυρω στις 30 θεσεις ( ανα περιπτωση οι θεσεις μπορει σημερα να ειναι και λιγοτερες, αλλα οπως λενε οι φιλοι παραπανω υπαρχουν και οι κονσολες οπως και τα προγραμματα τηλεορασης που θα πρεπει να προστεθουν ), ενοικιαση μαγαζιου σε καλη τοποθεσια ( ας μην παραβλεπεται αυτο το σημειο καθως αποτελει την βαση για την προσελκυση πελατειας ), ικανων τετραγωνικων, διακοσμησης, αποκτησης υλικου ( σιγουρα το 1000αρικο ανα θεση με οριζοντα διετιας το υπερβαινει κατα πολυ ), συμβολαιου συντηρησης, γραμμων και software οπως και διαφορων αλλων παρελκομενων, εβγαιναν κοντα στα 100.000€ και ισως και τα ξεπερνουσαν.

Το ποσο δηλάδη ειναι πολυ μεγαλο για τα σημερινα δεδομενα και θα χρειαστει ενα πολυ καλο οικονομικο πλανο για τον περιορισμο του ρισκου της επενδυσης.

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως αυτό για αναγεννηση το βλεπω και εγω.Στην πόλη μου σε αποσταση λιγων μετρων από την κεντρικη πλατεια υπαρχουν 2 μεγαλα υποκ/ματα μεγαλων αλυσιδων net και τα τελευταια 3-4 χρονια εχει ξαναπαει ο κοσμος!Λιγο με τα Esports λιγο με όλα τα rgb κερατα και τα τουρνουά λιγο που πεσανε καπως οι τιμες. Εχουν ξαναγεμισει!Ομως αυτοι τα είχαν ετοιμα και απλα καναν αναβαθμίσεις και πιασαν τον παλμο του κοσμου. Για να στησεις δικο σου το ποσο ξεφευγει ΠΑΡΑ πολύ!

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...