-WISE- Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά. Αγόρασα σήμερα μία soundbar και ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τη συνδεσιμότητα της. Συνδέεται μέσω Optical TOS καλωδίου και το ερώτημα μου είναι σε ποια πηγή να το συνδέσω; Έχω PS4, Nova για τηλεόραση και TV box. Το καλύτερο αποτέλεσμα ήχου θα μου το δώσει η απευθείας σύνδεση στην πηγή; Αν ναι, δεν είναι λίγο βάσανο να βάζω και να βγάζω καλώδια ανάλογα με το τι βλέπω και που; Απευθείας σύνδεση στην TV λύνει αυτό το πρόβλημα αλλά από άποψη ήχου πώς τα πάει; Χάνει πολύ σε ποιότητα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
fytotech Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Έχω τα ίδια μείον το TV box, μιας κι είναι ενσωματωμένο στην τηλεόραση. Μόλις έκανα κι εγώ μια παραγγελία που έχει κι έχει οπτική ίνα και HDMI Arc. Ποιος ο ιδανικός συνδυασμός σύνδεσης;
-WISE- Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μετά από πολύ διάβασμα κατέληξα οτι η συνδεσιμότητα μέσω ARC ειναι η ιδανική. Μάλιστα η δικιά μου μπάρα δεν έχει HDMI συνδεσιμότητα παρά μόνο οptical και analog και η τηλεοραση μου δεν έχει optical θύρα αλλά έχει jack και Arc. Οπότε ο μόνος τρόπος για σύνδεση είναι μέσω analog αλλά δεν ξέρω πόσο επηρεάζεται ο ήχος. Ισα που σκέφτομαι να την ακυρώσω και να πάρω μία με Arc. Θα δω όμως διαφορά ή θα μπω σε κόπο χωρίς ουσιαστικά να δω διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα; Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από -WISE-
xxaris Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 1. Ο ιδανικότερος τρόπος σύνδεσης ηχομπαρας με τηλεόραση είναι μέσω hdmi (καθόσον έχει τη δυνατότητα να περάσει περισσότερα φορμά ήχου) και μετά με οπτική ίνα. Και οι δύο τρόποι είναι οι ενδεδειγμένοι καθόσον ο ήχος που περνάει είναι ψηφιακός και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον αναλογικό ήχο που θα περάσει σε τυχόν σύνδεση με αναλογικό καλώδιο ή jack. 2. Η ηχομπαρα συνδέεται πάντα στην τηλεόραση όπως και όλες οι λοιπές συσκευές (dvd player, playstation, tv box κλπ) και ο ήχος περνάει μέσω της τηλεόρασης στην ηχομπαρα και σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνεται. 3. @-WISE- Αν βλέπεις μονο τα καναλια της digea δεν θα δεις καμιά διαφορά είτε τη συνδέσεις με hdmi είτε αναλογικά καθόσον ο ήχος (όπως και η εικόνα) είναι άθλιος. Αν όμως βλέπεις ταινίες ή netflix ή παίζεις κανένα παιχνίδι σε κονσόλα σαφώς και θα δεις διαφορά! 4. Αν επιλεξετε τη σύνδεση μεσω hdmi να ξέρετε ότι θα χρειαστείτε οπωσδήποτε καλώδιο hdmi high speed with ethernet (τα απλά hdmi καλώδια δεν θα περάσουν τον ήχο) και η τηλεόραση όπως και η ηχομπαρα θα πρέπει να έχουν θύρα hdmi arc. Ομως προσοχή.......αν υπάρχουν και άλλες συσκευές συνδεδεμένες στην τηλεόραση μέσω hdmi, υπάρχει πιθανότητα να μην παίξει η ηχομπαρα και αυτό λόγω μιας λειτουργίας που υπάρχει στις τηλεοράσεις και ονομάζεται cec (είναι η λειτουργία που επιτρέπει με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης να χειρίζεσαι και αλλες συσκευές). Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να κάνετε μια μικρή και εύκολη "εγχείριση". Υπάρχει θέμα εδώ στο φόρουμ στο πώς γίνεται! 2
-WISE- Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, xxaris είπε 1. Ο ιδανικότερος τρόπος σύνδεσης ηχομπαρας με τηλεόραση είναι μέσω hdmi (καθόσον έχει τη δυνατότητα να περάσει περισσότερα φορμά ήχου) και μετά με οπτική ίνα. Και οι δύο τρόποι είναι οι ενδεδειγμένοι καθόσον ο ήχος που περνάει είναι ψηφιακός και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον αναλογικό ήχο που θα περάσει σε τυχόν σύνδεση με αναλογικό καλώδιο ή jack. 2. Η ηχομπαρα συνδέεται πάντα στην τηλεόραση όπως και όλες οι λοιπές συσκευές (dvd player, playstation, tv box κλπ) και ο ήχος περνάει μέσω της τηλεόρασης στην ηχομπαρα και σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνεται. 3. @-WISE- Αν βλέπεις μονο τα καναλια της digea δεν θα δεις καμιά διαφορά είτε τη συνδέσεις με hdmi είτε αναλογικά καθόσον ο ήχος (όπως και η εικόνα) είναι άθλιος. Αν όμως βλέπεις ταινίες ή netflix ή παίζεις κανένα παιχνίδι σε κονσόλα σαφώς και θα δεις διαφορά! 4. Αν επιλεξετε τη σύνδεση μεσω hdmi να ξέρετε ότι θα χρειαστείτε οπωσδήποτε καλώδιο hdmi high speed with ethernet (τα απλά hdmi καλώδια δεν θα περάσουν τον ήχο) και η τηλεόραση όπως και η ηχομπαρα θα πρέπει να έχουν θύρα hdmi arc. Ομως προσοχή.......αν υπάρχουν και άλλες συσκευές συνδεδεμένες στην τηλεόραση μέσω hdmi, υπάρχει πιθανότητα να μην παίξει η ηχομπαρα και αυτό λόγω μιας λειτουργίας που υπάρχει στις τηλεοράσεις και ονομάζεται cec (είναι η λειτουργία που επιτρέπει με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης να χειρίζεσαι και αλλες συσκευές). Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να κάνετε μια μικρή και εύκολη "εγχείριση". Υπάρχει θέμα εδώ στο φόρουμ στο πώς γίνεται! Φίλε @xxaris κατατοπιστικότατος! Βλέπω άπειρο netflix και παίζω πάρα πολύ στο ps4. 😌 Μια ερώτηση μόνο. Το συγκεκριμένο καλώδιο που λες ότι χρειάζεται, πώς το καταλαβαίνουμε; Τι πρέπει να γράφει; Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από -WISE-
xxaris Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 50 λεπτά πριν, -WISE- είπε Φίλε @xxaris κατατοπιστικότατος! Βλέπω άπειρο netflix και παίζω πάρα πολύ στο ps4. 😌 Μια ερώτηση μόνο. Το συγκεκριμένο καλώδιο που λες ότι χρειάζεται, πώς το καταλαβαίνουμε; Τι πρέπει να γράφει; Το καλώδιο πρέπει να γράφει πάνω high speed cable with ethernet, το οποίο έχει κανάλι επιστροφής ήχου. Εγώ πήρα αυτό το καλώδιο: https://www.e-shop.gr/hama-122104-high-speed-hdmi-cable-plug-plug-ethernet-gold-plated-15m-p-PER.756098 και είναι άψογο, στο προτείνω. 1
-WISE- Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 22 λεπτά πριν, xxaris είπε Το καλώδιο πρέπει να γράφει πάνω high speed cable with ethernet, το οποίο έχει κανάλι επιστροφής ήχου. Εγώ πήρα αυτό το καλώδιο: https://www.e-shop.gr/hama-122104-high-speed-hdmi-cable-plug-plug-ethernet-gold-plated-15m-p-PER.756098 και είναι άψογο, στο προτείνω. Άψογος.
Christos93xz Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Γεια σας παιδιά Εγώ έχω μια ηχομπαρα crystal audio και συνδεσα μεσω οπτικής ινας στην tv. Όταν ανοίγω youtube ο ήχος δεν παίζει απ την ηχομπαρα ενώ όταν βλέπω απλά κανάλια ακούω κανονικά...μπορείτε να βοηθησετε;;;
HAS1972 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε ολους. Για να μην ανοιγω νεο θεμα για το Hdmi-Arc. Προσφατα αγορασα αυτη την τηλεοραση LG 50UN74006 - 50" και μια ηχομπαρα Creative Stage 2.1. Τα εχω συνδέσει με hdmi-arc αλλα συνεχως αποσυνδεεται. Οταν κλεινω την τηλεοραση και την ξαναανοιγω δεν αναβει η ηχομπαρα ενω μου χανει και την ρύθμιση ηχου μεσω hdmi-arc. Αν με αναμμενη την τηλεοραση διαλεξω ηχο μεσω hdmi-arc αναβει και η ηχομπαρα. Εχω δοκιμασει 2 καλωδια high speed και high speed with ethernet αλλα συνεχιζει. Ξερει καποιος τι πρεπει να κανω?
manoskost Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2021 Στις 11/4/2018 στις 9:54 ΜΜ, xxaris είπε 1. Ο ιδανικότερος τρόπος σύνδεσης ηχομπαρας με τηλεόραση είναι μέσω hdmi (καθόσον έχει τη δυνατότητα να περάσει περισσότερα φορμά ήχου) και μετά με οπτική ίνα. Και οι δύο τρόποι είναι οι ενδεδειγμένοι καθόσον ο ήχος που περνάει είναι ψηφιακός και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον αναλογικό ήχο που θα περάσει σε τυχόν σύνδεση με αναλογικό καλώδιο ή jack. 2. Η ηχομπαρα συνδέεται πάντα στην τηλεόραση όπως και όλες οι λοιπές συσκευές (dvd player, playstation, tv box κλπ) και ο ήχος περνάει μέσω της τηλεόρασης στην ηχομπαρα και σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνεται. 3. @-WISE- Αν βλέπεις μονο τα καναλια της digea δεν θα δεις καμιά διαφορά είτε τη συνδέσεις με hdmi είτε αναλογικά καθόσον ο ήχος (όπως και η εικόνα) είναι άθλιος. Αν όμως βλέπεις ταινίες ή netflix ή παίζεις κανένα παιχνίδι σε κονσόλα σαφώς και θα δεις διαφορά! 4. Αν επιλεξετε τη σύνδεση μεσω hdmi να ξέρετε ότι θα χρειαστείτε οπωσδήποτε καλώδιο hdmi high speed with ethernet (τα απλά hdmi καλώδια δεν θα περάσουν τον ήχο) και η τηλεόραση όπως και η ηχομπαρα θα πρέπει να έχουν θύρα hdmi arc. Ομως προσοχή.......αν υπάρχουν και άλλες συσκευές συνδεδεμένες στην τηλεόραση μέσω hdmi, υπάρχει πιθανότητα να μην παίξει η ηχομπαρα και αυτό λόγω μιας λειτουργίας που υπάρχει στις τηλεοράσεις και ονομάζεται cec (είναι η λειτουργία που επιτρέπει με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης να χειρίζεσαι και αλλες συσκευές). Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να κάνετε μια μικρή και εύκολη "εγχείριση". Υπάρχει θέμα εδώ στο φόρουμ στο πώς γίνεται! ποια ειναι αυτη η μικρη εγχειριση για το cec ? σε ποιο σημειο του forum βρισκετε? ευχαριστω.
xxaris Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 14 ώρες πριν, manoskost είπε ποια ειναι αυτη η μικρη εγχειριση για το cec ? σε ποιο σημειο του forum βρισκετε? ευχαριστω. Διάβασε εδώ: https://www.insomnia.gr/forums/topic/494152-λύση-προβλήματος-επιστροφής-ήχου-απο-hdmi-arc-και-cec/ 1
HAS1972 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν κανω το κολπο με το cec στο καλωδιο υπαρχει περιπτωση να διορθωθει το προβλημα που εχω παραθεσει πιο πανω? Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2021 από HAS1972
bmitr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα!εχω μια 65" Samsung του 2019με arc συνδεση.Αγορασα μαζι και μια ηχομπαρα samsung q60t.το θεμα ειναι πως οταν βαζω να παιζει μεσω arc,τα καναλια της τηλεορασης ακουγονται χαλια,χαμηλα κλπ..στις ταινιες ειναι σουπερ εαν ειναι ultra hd.παιζει να φταιει το hdmi?.πρεπει μηπως να παρω κανενα οπως το igreen 2.1?εχω high speed with ethernet.θα εχει διαφορα?ευχαριστω! Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2023 από bmitr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα