djcat Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Διόδια και στον αέρα που αναπνέουμε! Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2019 από djcat
Joshua21 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 55 λεπτά πριν, dimitra.kt είπε Όχι, μάλλον το έθεσα εγώ λάθος. Αναφέρομαι στην πρακτική να χρεώνεται ελαφρά μικρότερο ποσό διοδίων εφόσον διαθέτεις πομπό του συγκεκριμένου αυτοκινητοδρόμου τουλάχιστον. Κάνω λάθος; Κι αν όχι, αυτό ισχύει ακόμα κι αν χρησιμοποιείς έναν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους; Αυτή η πρακτική που περιγράφεις ΔΕΝ ισχύει στους περισσότερους αυτοκινητόδρομους, πχ στην Ολυμπία οδό έκπτωση θα δεις μόνο όταν περάσεις για 6η φορά μέσα στον ίδιο μήνα από τον ίδιο σταθμό διοδίων. Στην Αττική οδό όντως βλέπεις έκπτωση από την πρώτη διέλευση, αλλά δεν ξέρω το κατά πόσο αξίζει αν σκεφτείς ότι το ελάχιστο ποσό που πρέπει να προπληρώσεις ώστε να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός είναι 30€. Και όχι, μια συσκευή ΔΕΝ σε καλύπτει για τα διόδια όλης της Ελλάδας. Το O=pass της Ολυμπίας οδού για παράδειγμα σε καλύπτει στην Ολυμπία οδό φυσικά, την Αττική οδό, τον Μορέα, τον Αιγαίου και τη Γέφυρα, το fast pass σε καλύπτει στη Νέα οδό και στην Κεντρική οδό, κοκ. 1 1
skoupas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Μπερδεύτηκα. Αν έχεις της Αττική οδού ήδη και θες να καλύψεις την Αθηνών Θεσσαλονίκης παίρνεις το fast και είσαι οκ; Υπάρχει επικάλυψη κάπου;
Zazula Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 9/6/2019 στις 7:30 ΜΜ, kostantisgr είπε Ενδιαφέρομαι να πάρω e-pass για το κομμάτι Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Εκτός μαλγάρων, για Θεσσαλονίκη - Αθήνα και Αττική οδό θα είμαι καλυμμένος με 1 eway (αυτοκινητοδρομος Αιγαίου) + 1 e-pass για Αττική οδό ή χρειάζομαι και 3ο; Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος eway και e-pass μαζί, γιατί έχουν διαλειτουργικότητα — αρκεί ένα από τα δύο. Η διαδρομή Αφίδνες-Μάλγαρα όμως δεν καλύπτεται με αυτόν τον ένα πομποδέκτη, θέλει κι ένα fastpass για το Αφίδνες-Ράχες. Στις 9/6/2019 στις 9:39 ΜΜ, kostantisgr είπε Τοσο δυσκολο ειναι να συνεννοηθουν οι μλκες ωστε να εχουμε ενα μαραφετι στο παρμπριζ για ολη την ελλαδα; Βασικός λόγος είναι ο ορισμός διαφορετικών κατηγοριών οχημάτων. Έχουμε βαν που είναι κατηγορία 2 σε έναν αυτοκινητόδρομο και κατηγορία 3 σε άλλον. Ή βαν 2,65 ύψος που είναι κατηγορία 3 και στο fastpass και στην ομάδα e-pass/eway/κλπ, αλλά κατηγορία 2 στην Εγνατία. Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός έχουν πολύ αυστηρή κατηγορία 3 (πιάνει τα περισσότερα βαν απ' όλους), και λόγω της τεράστιας διαφοράς στο διόδιο δεν θέλει να ρίξει νερό στο κρασί της. Η Αττική Οδός, για να μπορεί να έχει τη διαλειτουργικότητα, όρισε πολλές ενδιάμεσες κατηγορίες ώστε να είναι ευθυγραμμισμένη με τους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους (πλην Νέας/Κεντρικής), παρόλο που το διόδιο μένει το ίδιο για την Αττική Οδό, ώστε να μπορούν να δουλεύουν οι πομποδέκτες — πχ έχουμε βαν που είναι κατηγορία 3 στην Αττική Οδό, πληρώνει 2,55€ όσο και τα κατηγορίας 2, αλλά όταν βγαίνει εκτός στους άλλους αυτοκινητοδρόμους έχει διαφορετικό κατάλογο. Στις 14/6/2019 στις 4:40 ΜΜ, dimitra.kt είπε Όχι, μάλλον το έθεσα εγώ λάθος. Αναφέρομαι στην πρακτική να χρεώνεται ελαφρά μικρότερο ποσό διοδίων εφόσον διαθέτεις πομπό του συγκεκριμένου αυτοκινητοδρόμου τουλάχιστον. Κάνω λάθος; Κι αν όχι, αυτό ισχύει ακόμα κι αν χρησιμοποιείς έναν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους; Μάλλον αναφέρεσαι στο eway που έχει χαμηλότερο διόδιο στις ηλεκτρονικές λωρίδες διέλευσης σε Πελασγία και Μοσχοχώρι. Ε, αυτή την έκπτωση τη δίνει σε όλη την ομάδα διαλειτουργικών πομποδεκτών (δηλαδή και e-pass/O-pass κλπ). Ωστόσο οι αυτοκινητόδρομοι έχουν και προγράμματα με πολύ μειωμένο ή ακόμη και δωρεάν διόδιο σε διέλευση επιστροφής. Επειδή αυτά όμως είναι συγκεκριμένα προγράμματα κάθε αυτοκινητοδρόμου (λχ Μοσχοχώρι μετ΄' επιστροφής, Olympia Value 4 κλπ), λογικά έχουν εφαρμογή μόνο για πομποδέκτη του συγκεκριμένου α/δ και θα θέλουν κι εγγραφή. Δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις, πάντως. (Ναι, εννοείται ότι υπάρχουν και τα εκπτωτικά ανά σταθμό για πολλές διελεύσεις κλπ.) Στις 14/6/2019 στις 6:03 ΜΜ, Joshua21 είπε Στην Αττική οδό όντως βλέπεις έκπτωση από την πρώτη διέλευση, αλλά δεν ξέρω το κατά πόσο αξίζει αν σκεφτείς ότι το ελάχιστο ποσό που πρέπει να προπληρώσεις ώστε να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός είναι 30€. Προπληρώνεις επί της ουσίας για 11 διελεύσεις (που με την 11η το e-pass έχει ακυρωθεί λόγω πολύ χαμηλού υπολοίπου) — ε, άρα για τον καθένα σχετίζεται με το πόσο καιρό θα του πάρει να τις κάνει, ώστε να δει αν αξίζει τον κόπο. Όμως έχω την αίσθηση πως, άπαξ και ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός, μετά μπορείς να προσθέτεις πομποδέκτες πάνω του χωρίς 30άρι κάθε φορά. 7 ώρες πριν, skoupas είπε Μπερδεύτηκα. Αν έχεις της Αττική οδού ήδη και θες να καλύψεις την Αθηνών Θεσσαλονίκης παίρνεις το fast και είσαι οκ; Υπάρχει επικάλυψη κάπου; Για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Παίρνεις το fastpass για το κομμάτι ως Ράχες. Η Αττική Οδός (e-pass) σε καλύπτει από Ράχες ως Μάλγαρα. Στα Μάλγαρα χρειάζεται Egnatia e-card, αν έχεις, ειδάλλως χεράτα. Με fastpass και e-pass δεν υπάρχει αλληλεπικάλυψη πουθενά. Απλώς σε Πελασγία και Μοσχοχώρι πήγαινε από τις ηλεκτρονικές λωρίδες οπωσδήποτε, να τσιμπάς την εκπτωσούλα. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2019 από Zazula 3
Ola150 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Παιδιά Οκτώβρη και Νοέμβρη, ίσως και Δεκέμβρη θα κάνω διαδρομή Αθήνα - Θήβα λόγω δουλειάς. Μετά θα είμαι στη Χαλκίδα οπότε δεν θα χρειαστώ κάτι τέτοιο για αντίστοιχη διαδρομή. Τι μηχάνημα να πάρω; Με πιάνει η έκπτωση; (Δευτέρα - Παρασκευή) Αν προτιμήσω την διαδρομή χωρίς διόδια θα είναι πιο δύσκολη; (Θα ξεκινάω από Μαρούσι)
vamvakoolas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 τις τελευταιες μερες στο android app μου βγαζει "αδυναμια συνδεσης" και δε μπορω καν να μπω στο λογαριασμο μου. Προφανως εχω ιντερνετ... εχει καποιος αλλος το ιδιο θεμα;
ManFromEarth Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε τις τελευταιες μερες στο android app μου βγαζει "αδυναμια συνδεσης" και δε μπορω καν να μπω στο λογαριασμο μου. Προφανως εχω ιντερνετ... εχει καποιος αλλος το ιδιο θεμα; Me too. Αυτό το app ειναι ντροπη
johnfree Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 και σε εμενα . μαλλον δεν δουλευει με android 10 ειναι για γελια..
ChrisAce Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δεν δουλεύει γενικά ανεξάρτητα από έκδοση android. Είχα ρωτήσει πολύ καιρό πριν και μου είχαν πει ότι δεν υποστηρίζετε εδώ και καιρό. Eχει βγει από το store και προφανώς θα το είχατε εγκατεστημένο από παλιά σωστά; Τώρα παίζει μέσα από browser στο σιτε κανονικά. Δεν ξέρω αν το έχουν ξαναβάλει στο store έχω να δω αρκετούς μήνες. Απλά μπαίνω από τον browser του κινητού πια.
johnfree Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 σωστα δεν το κατεβασα μεσα απο το backup το ξαναπερασε μολις αλλαξα κινητο.
MelMar Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα. Θα κάνω ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Έχω βγάλει το fastpass και το eway. Μπορώ να τα έχω κ τα 2 ταυτόχρονα στο παρμπρίζ; Η πρέπει να βγάζω το ένα να βάζω το άλλο;
kostasgpa Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα. Αν έχω epass αττικής οδού και περάσω σε διόδια ολυμπίας οδού που έχουν 1,80, με χρεώνει για 1,80, σωστά; Ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω, έτσι;
theoilia Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Στις 16/7/2020 στις 5:06 ΜΜ, MelMar είπε Καλησπέρα. Θα κάνω ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Έχω βγάλει το fastpass και το eway. Μπορώ να τα έχω κ τα 2 ταυτόχρονα στο παρμπρίζ; Η πρέπει να βγάζω το ένα να βάζω το άλλο; εγώ τα έχω και τα δύο κολλημένα πίσω από τον καθρέπτη
PedroG Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2020 θελω να βγαλω e card για ΕΓΝΑΤΙΑ οδο το οποιο απο το 2021 θα ισχυει μου ειπαν και για τους αλλους Αυτοκινητοδρομους. Θελω να ρωτησω το εξης: ενω στις πληροφοριες αναφερει οτι ο πομποδεκτης παρεχεται με αιτηση ΔΩΡΕΑΝ και ετσι ενημερωθηκα τηλεφωνικα , στο εμαιλ μου ζητανε 15 ευρω για το τελος ενεργοποιησης του. Μα τόσο ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ εταιρεια απο τις Εταιρειες αυτες δεν νομιζω να υπαρχει ......αλλη Σε προσφατη διαδρομη Κομοτηνη - Λαρισα - ΚΟμοτηνη πληρωσα 55 ευρω Πετρελαια και 40 ευρω Διοδια . ΣΕ ποια χωρα της Υφηλιου η αναλογια εξοδων Καυσιμου και Χρησης οδικου δικτυου ειναι τοσο μεγαλη. Σχεδον οσο πληρωνουμε Βενζινη πληρωνουμε και ΔΙΟΔΙΑ!!!1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα