Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα.

Χριστός Ανέστη. Προκαταβολικά ζητάω συγνώμη αν είμαι στο λάθος μέρος για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Χθες γύρισα από το χωριό, άνοιξα τον υπολογιστή και όλα πήγαιναν καλά. Ξαφνικά μετά από λίγη ώρα, η οθόνη που μέχρι τότε ήταν κομπλέ, μου βγάζει ξαφνικά μαύρη οθόνη. Κολλάει ο υπολογιστής και μετά από μερικά δευτερόλεπτα, ξαναφτιάχνει μόνο του. Ήμουν στο youtube(δεν νομίζω ότι έχει σημασία). Περνάνε μερικά δευτερόλεπτα και ξανακάνει το ίδιο.οταν ξαναφτιάχνει μου εμφανίζουν μύνημα τα windows ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα γραφικών και οτι το επιλυσαν μόνα τους.

Την τρίτη φορά ήταν και φαρμακερη. Από τότε έβγαλε τελείως μαύρη οθόνη. Κάνω restart και εμφανίζει δύο μεγάλες κόκκινες γραμμές κάθετες στην οθόνηπ που δείχνει την μάρκα της motherboard. Δεν μπήκε πιο μέσα. Μετά απλά έβγαζε μαύρη οθόνη. 

Χρησιμοποιώντας δύο οθόνες. Δοκίμασα να τρέξω και με τις δύο ξεχωριστά (και την μεγάλη του σαλονιού που συνδέετε με hdmi) και την μικρή που έχω για να τον χρησιμοποιώ αλλά τίποτα. Έβγαλε την κάρτα και την ξαναεβαλα όπως επίσης έβγαλα και την μπαταρία της motherboard . Κράτησα το κουμπί του υπολογιστή για 10δευτερα και με κλειστό το ρεύμα. 

Τωρα ο υπολογιστής ανοίγει με όλους τους ανεμιστήρες να δουλεύουν (κάρτα γραφικών, επεξεργαστής κτλ) αλλά δεν ακούω το χαρακτηριστικω μπιπ που κάνει ο υπολογιστής όταν ανοίγει. Όπως επίσης και δεν έβλεπα τίποτα σε καμία από τις δύο οθόνες. 

Τι πιστεύετε ότι φταίει? Κάρτα ή mobo?  

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός.

Καλή συνέχεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα, κάηκε η κάρτα γραφικών. Ποια είναι;

Είμαι από το κινητό και νόμιζα ότι στην υπογραφή μου, είχα τον υπολογιστή που έχω. 

Έχω την Sapphire HD 7870 XT with boost (tahiti LE)

Motherboard gigabyte 970A-UD3.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.

Edit: Αν είμαστε σίγουροι ότι είναι η κάρτα και μπορείτε εδώ να μου προτείνετε κάποια,να σας αναφέρω απλά ότι όριο έχω τα 150€. Ελπίζω να παίρνω κάποια της προκοπής. 

Επεξ/σία από wazzaa
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, wazzaa είπε

Είμαι από το κινητό και νόμιζα ότι στην υπογραφή μου, είχα τον υπολογιστή που έχω. 

Έχω την Sapphire HD 7870 XT with boost (tahiti LE)

Motherboard gigabyte 970A-UD3.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.

Και εγώ από κινητο είμαι, όποτε δεν την βλέπω.

Ναι, 99% είναι η κάρτα γραφικών.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού είναι κάρτα γραφικών, να πάρω μια άλλη. Με 150€ καμία πρόταση?

Η GeForce gtx 1050 αξίζει? 

Αν ναι, ποια ακριβώς προτείνετε?

Π.χ αυτή εδώ πως σας φαίνεται? αξίζει?

https://www.e-shop.gr/vga-asus-geforce-gtx1050-oc-edition-dual-gtx1050-o2g-v2-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513836

Ευχαριστώ και πάλι

Επεξ/σία από wazzaa
Δημοσ.

Καλύτερα όχι από eshop, είναι ακριβές. Ψάχνουμε πάντα Σκρουτζ (για Ελλάδα) περίπου 120 για 1050, 170 για 1050ti και 220 για 1060 3αρα. Κάπου εκεί παίζουν.

Η φθηνότερη υλοποίηση με τρία χρόνια εγγύηση είναι μια χαρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Καλύτερα όχι από eshop, είναι ακριβές. Ψάχνουμε πάντα Σκρουτζ (για Ελλάδα) περίπου 120 για 1050, 170 για 1050ti και 220 για 1060 3αρα. Κάπου εκεί παίζουν.

Η φθηνότερη υλοποίηση με τρία χρόνια εγγύηση είναι μια χαρα.

Συμφωνώ με αυτό που λες αλλά το e-shop με βολεύει και κάποια παρόμοια με αυτή τη κάρτα που έβαλα, έχει γύρω στα 140€ στο Σκρουτζ. 

Εγώ όμως την θέλω άμεσα και το e-shop είναι δίπλα μου με άμεσα διαθέσιμη την συγκεκριμένη.

Άρα το μόνο θέμα είναι αν η συγκεκριμένη κάρτα, είναι οκ.

Ευχαριστώ

Edit: Να ρωτήσω κάτι άκυρο. Η κάρτα γραφικών που λέμε, θα ταιριάζει στην mobo μου? Ακούγεται χαζή ερώτηση απλά ρωτάω για σιγουριά. 

Επεξ/σία από wazzaa
Δημοσ.

Σαφως, καταλαβαίνω. Ναι είναι συμβατή αυτή, δεν θα έχεις πρόβλημα. 

Αν θες δοκίμασε την κάρτα σου σε άλλο πισι, αν και 99.9999% αυτό είναι το θέμα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτό θέλω να κάνω ή απλά να δανειστώ άλλη κάρτα για να τη δοκιμάσω πάνω στον υπολογιστή. :)

Ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια σου. Ελπίζω να βρω λύση. 

Δημοσ.

Βρήκα μια κάρτα γραφικών από ένα ξάδερφο! Μια GT430 (DDR3) :) και ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά. Άρα φαντάζομαι πως ειναι κάρτα γραφικών όπως είπες εξαρχής πολύ σωστά φίλε Sheogorath.

Δεν υπάρχει πιθανότητα για κάτι άλλο τώρα. Σωστά?

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την βοήθεια σου. Να είσαι καλά.

Δημοσ.

Δυστυχώς ο επεξεργαστής σου δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά για να το τεστάρεις χωρίς την κάρτα αλλά είναι στάνταρ ότι την έχει κάψει. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να δώσει εικόνα στο μπουτάρισμα, πριν μπείς στα windows είναι 99% σίγουρο ότι είναι η κάρτα

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.

Ήθελα να ενημερώσω με ένα τελευταίο μύνημα ώστε να μπορεί το αρθρο να κλειδωθεί από κάποιον moderator.

Πήρα καινούργια κάρτα και ο υπολογιστής είναι κομπλέ. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά όσους με βοήθησαν. 

Καλή συνέχεια κύριοι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/4/2018 στις 5:31 ΜΜ, wazzaa είπε

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.

Ήθελα να ενημερώσω με ένα τελευταίο μύνημα ώστε να μπορεί το αρθρο να κλειδωθεί από κάποιον moderator.

Πήρα καινούργια κάρτα και ο υπολογιστής είναι κομπλέ. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά όσους με βοήθησαν. 

Καλή συνέχεια κύριοι.

Καλορίζικη! Και μην ξεχάσεις να αλλάξεις την υπόγραφή σου για την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι. Μπορεί να χρειαστεί, ποτέ δεν ξέρεις (ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ μακρυά απο μας αλλα όλα στη ζωή είναι) :lol:

Επεξ/σία από teoChnologist
Διόρθωση σύνταξης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, teoChnologist είπε

Καλορίζικη! Και μην ξεχάσεις να αλλάξεις την υπόγραφή σου για την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι. Μπορεί να χρειαστεί, ποτέ δεν ξέρεις (ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ μακρυά απο μας αλλα όλα στη ζωή είναι) :lol:

Done. 
Thanks. Το είχα ξεχάσει :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...