torq Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 ίσως έπρεπε να ανοίξω 2 διαφορετικά θέματα αλλά ας τα συμπτύξω σε ένα. Το πρώτο μου θέμα είναι ότι ψάχνω μια εταιρεία Hosting η οποία να υποστηρίζει το softaculous. (υπάρχει συγκεκριμένος λόγος οπότε είναι must) αυτή τη στιγμή υπάρχει λογαριασμός με μια ξένη εταιρεία αλλά φαίνεται ότι πάει πιο αργά και από χελώνα νεκρή. ίσως φταίει ότι το πακέτο που πήρα (δοκιμή) ήταν λίγο Low. αλλά και πάλι είναι για κλάματα. άρα ή θα αναβαθμίσω στην ίδια εταιρεία ή θα βρω άλλη. εννοείται όχι σε Low πακέτο. οπότε ακούω προτάσεις. έχω βρει και μια ελληνική... Δεύτερον. πηγάζει από το πρώτο και έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του server, επειδή δε τα πάω και τόσο καλά με αυτά. τι θεωρείται καλό και τι μάπα; εκεί που είμαι τώρα έχω: Spoiler Mysql Connections 20 CPU Allocation 1 CPU core Phisical RAM 1GB EP Processes 22 I/O limit High αν αναβαθμιστώ,στην ίδια εταιρεία πάω σε: Spoiler Mysql Connections 20 CPU Allocation 2 CPU cores Phisical RAM 1GB EP Processes 28 I/O limit Awesome σε άλλη εταιρεία βλέπω: Spoiler CPU 200% RAM 2 GB Entry Processes 60 Emails / hour 500 ή CPU 400% RAM 4 GB Entry Processes 120 Emails / hour 1000 αλήθεια το 200%/400% στο cpu πως εξηγείται; το 1GB RAM που έχω δε θεωρείται λίγο; σε πολύ γνωστή ελληνική εταιρεία ένα πακέτο που έχω έχει 1,5GB και 30 entry processes μήπως δηλαδή αυτά που έχω είναι λίγα ή δε μπορούμε να κρίνουμε μιας και δε ξέρουμε πόσα sites φιλοξενούνται στον ίδιο server; Γενικά μιλώντας. Τι θεωρείται ικανοποιητικό; μετά από όλα αυτά, αναβαθμίζω στην ίδια εταιρεία ή αλλάζω. η κατάσταση τώρα είναι χάλια. ακόμα και cron job που έχω, (μέσω τρίτου site) χτυπάει συχνά execution timeout δε ξέρω αν είναι καλή ιδέα να αναφέρω ονόματα των εταιρειών μη φανεί διαφήμιση.
CyberCr33p Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Το 1GB RAM λογικά αφορά τη RAM που καταναλώνουν τα PHP processes και άλλες διεργασίες που τρέχουν κάτω από το username του πακέτου σου. Εάν για παράδειγμα ένα wordpress θέλει 100MB RAM για να εξυπηρετήσει ένα request τότε φτάνεις αυτό το όριο με 10 ταυτόχρονα requests. Το 200% CPU το γράφουν έτσι γιατί υπολογίζουν ότι μπορείς να κάνεις χρήση 2 Cores. Ο αριθμός των processes δεν σημαίνει από μόνος του κάτι. Εάν για παράδειγμα ο server είναι υπερφορτωμένος και κάνει 5 δευτερόλεπτα να εκτελεστεί ο κώδικας της σελίδας, τότε με 30 processes θα μπορείς να έχεις 6 ταυτόχρονα αιτήματα. Εάν όμως σε άλλον server που είναι γρήγορος κάνει 1 δευτερόλεπτο να εκτελεστεί ο κώδικας, τότε με 10 processes μπορείς να έχεις 10 ταυτόχρονα αιτήματα.
torq Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 άρα κι εδώ η ιστορία θυμίζει λίγο τα megapixel των καμερών. μια κάμερα των 8 δε σημαίνει ότι θα βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από μια των 5 ευχαριστώ για την απάντηση
CyberCr33p Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Ναι σωστά. Από περιέργεια τι το χρειάζεσαι το softaculous; Πιο αξιόπιστο είναι να κάνεις χειροκίνητα την εγκατάσταση των εφαρμογών.
torq Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 το χρειάζομαι διότι γίνεται χρήση ας πούμε για εκπαιδευτικούς σκοπούς. δοκιμάζονται διάφορα cms. και όταν μερικά τα έκανα εγκατάσταση manual είχα πρόβλημα. δε θυμάμαι ποιο ήταν κιόλας, ενώ η εγκατάσταση ξεκινούσε κανονικά μέσω του panel της εταιρίας σ ένα σημείο σταματούσε. οπότε αναγκάστηκα να το κάνω manual και τότε δούλεψε. για να δουλέψει το vtigercrm (δε είμαι σίγουρος αν ήταν αυτό, πάντως ήταν κάποιο αυτής της κατηγορίας, ίσως zurmo) έπρεπε να πειράξω κάτι στη βάση. δε μου πήρε πολύ να το βρω αλλά και πάλι με χαλάει. Σ ένα άλλο, έκανα την εγκατάσταση manual, κι όταν ήταν να περάσω ένα upgrade μου χτυπούσε permission και δε γινόταν η αναβάθμιση. θα μου πεις αυτό είχε να κάνει ίσως με τα δικαιώματα του account μου. οκ αλλά εμένα δε με ενδιαφέρει και κοιτάω το αποτέλεσμα, δε θέλω να κάθομαι και να σκαλίζω. όσες φορές δοκίμασα σε hosting με το softaculous όλα δούλευαν ρολόι. αν είχα σκοπό να κάνω μια μόνο εγκατάσταση δε θα το έκανα θέμα. αλλά αν είναι να δοκιμάζονται περισσότερα καταντάει κουραστικό.
CyberCr33p Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Πάντως με αυτόματες εγκαταστάσεις υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχει σωστή κωδικοποίηση η βάση σου (ακόμα και εάν εμφανίζονται στη σελίδα σωστά τα ελληνικά) και να προκύψουν προβλήματα στο μέλλον. Εάν το θέλεις για δοκιμές τότε χρησιμοποίησε το, αλλά εάν το θέλεις για κανονική εγκατάσταση θα πρότεινα να κάνεις την εγκατάσταση χειροκίνητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα