Zaknafein Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ποιο παιχνίδι, αφού το αναφέρει το ΠΔ ξεκάθαρα, δεν ξέρω γιατί επιμένει. Και η υποσημείωση δεν αφορά την ουσία του επίμαχου σημείου, και με την τροποποίηση του ΠΔ 101/04 πάλι έχει υποχρέωση καταγραφής. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από Zaknafein
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 43 λεπτά πριν, papoys1 είπε Κατ'αρχήν η Τροχαία δεν πάει σε υλικές ζημιές παρά μόνο σε περίπτωση τροχαίου με τραυματισμό. Για υλικές ζημιές καλείς την Άμεση δράση η οποία έρχεται και απλά καταγράφει το συμβάν και τις πορείες των αυτοκινήτων.Τίποτε άλλο. Εάν έρθει η Τροχαία για να κάνει καταγραφή δηλώνεις τραυματισμό έστω και αν δεν έχεις (πονάει ο σβέρκος η μέση ή κάτι άλλο) οπότε είναι υποχρεωμένη να καταγράψει το συμβάν.Στη συνέχεια αν δεν πας να καταθέσεις ένορκα και να προσκομίσεις Ιατρικές γνωματεύσεις για τον τραυματισμό κάνει μία καταγραφή του τροχαίου από την οποία ζητάς και παίρνεις αντίγραφο για την ασφαλιστική σου. Σε περίπτωση όμως τροχαίου με υλικές καλείς την ασφαλιστική σου η οποία στέλνει άτομο για καταγραφή - φωτογράφιση.Ορισμένες ασφαλιστικές μπορεί να σου δημιουργήσουν και θέμα αν δεν τις καλέσεις. Για αυτό πάντα την ασφαλιστική μας σε περίπτωση υλικών. Εγω καλω και την Αμεση δραση και την φροντιδα ατυχηματος ασχετα αν υπαρχει τραυματισμος ή οχι .Ευτυχως μονο μια φορα πολυ παλια υπηρξε μικροτραυματισμος . 1
NikosKallithea Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, christopher0016 είπε το βραδυ καλυτερα να καλεσεις τροχαια παρα την φροντιδα ατυχηματος της ασφαλιστικης για λογους ασφαλειας δεν στελνουν μηχανες το βραδυ αλλα σκανε με γερανους και καθυστερουν πολυ. Ναι, ενω η τροχαια έρχεται πετοντας 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, Alxnks είπε Θα σου λυθούν όλες οι απορίες αν απλά καλέσεις στην τροχαία Αθηνών (ή whatever) και ρωτήσεις. Γιατί να παίζουμε αυτό το παιχνίδι τώρα; Εγώ πάλι δεν θυμάμαι να εξέφρασα καμία απορία, ξέρω από πρώτο χέρι τι ισχύει. Επίσης αυτό το "παιχνίδι" λέγεται συζήτηση, αν σε χαλάει μπορείς απλά να μην συμμετέχεις, κανένας δεν σε υποχρεώνει να απαντάς.
Alxnks Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Εγώ πάλι δεν θυμάμαι να εξέφρασα καμία απορία, ξέρω από πρώτο χέρι τι ισχύει. Επίσης αυτό το "παιχνίδι" λέγεται συζήτηση, αν σε χαλάει μπορείς απλά να μην συμμετέχεις, κανένας δεν σε υποχρεώνει να απαντάς. "Ξέρεις από πρώτο χέρι τι ισχύει" Από πού ακριβώς το ξέρεις (και πρέπει και οι λοιποί να το δεχτούμε ως θέσφατο)? Επειδή κάποια φορά καλεσες, βαριοταν να καταγράψει και δεν κατέγραψε; Μάλιστα. Δεν έχει νόημα λοιπόν να συνεχίσω αυτήν την κουβέντα. Θα δεχτώ ένα άλλο, λαϊκό (aka πολύ ευρύτερης αποδοχής), θέσφατο..."στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βροντα". Καλή συνέχεια. 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, Alxnks είπε "Ξέρεις από πρώτο χέρι τι ισχύει" Από πού ακριβώς το ξέρεις (και πρέπει και οι λοιποί να το δεχτούμε ως θέσφατο)? Επειδή κάποια φορά καλεσες, βαριοταν να καταγράψει και δεν κατέγραψε; Μάλιστα. Δεν έχει νόημα λοιπόν να συνεχίσω αυτήν την κουβέντα. Θα δεχτώ ένα άλλο, λαϊκό (aka πολύ ευρύτερης αποδοχής), θέσφατο..."στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βροντα". Καλή συνέχεια. Έχω απαντήσει ήδη παραπάνω, έχει τύχει να είμαι μπροστά(δεν ήμουν εμπλεκόμενος δλδ) σε 2 τέτοιες περιπτώσεις. Επίσης είχα την ατυχία να εμπλακώ σε 2 ατυχήματα τους τελευταίους 12 μήνες, για τα οποία αποζημιώθηκα κανονικά από τις ασφαλιστικές παρόλο που δεν φωνάξαμε καν τροχαία, και παρόλο που στο ένα είχε κάνει αρνητική δήλωση και ο άλλος οδηγός. Καλή συνέχεια και σε σένα.
Zaknafein Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 36 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εγώ πάλι δεν θυμάμαι να εξέφρασα καμία απορία, ξέρω από πρώτο χέρι τι ισχύει. Επίσης αυτό το "παιχνίδι" λέγεται συζήτηση, αν σε χαλάει μπορείς απλά να μην συμμετέχεις, κανένας δεν σε υποχρεώνει να απαντάς. Η νομοθεσία αναφέρει ρητά τις υποχρεώσεις, οπότε τι ισχύει και τι λες είναι 2 διαφορετικά πράγματα.
Joshua21 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε Η νομοθεσία αναφέρει ρητά τις υποχρεώσεις, οπότε τι ισχύει και τι λες είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Η νομοθεσία γενικότερα είναι ένα μπάχαλο, το ΠΔ 141/91 τροποποιήθηκε από το 101/04, και μέχρι σήμερα έχει τροποποιηθεί άλλες δύο φορές τουλάχιστον. Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να κάτσω να ψάξω όλες τις τροποποιήσεις έως σήμερα, ειδικά για ένα τόσο ανούσιο θέμα. Την ίδια ακριβώς δουλειά(και καλύτερα ίσως) την κάνει η φροντίδα ατυχήματος της κάθε ασφαλιστικής, άσε που με αυτόν τον τρόπο γλιτώνω από μία ακόμα διαδικασία, το να κάνω δήλωση στην ασφαλιστική μου για το ατύχημα.
Zaknafein Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Σε κάποιες περιπτώσεις, όχι και τόσο σπάνιες, μπορεί οι ασφαλιστικές να κάνουν τα... δικά τους και αν πάει δικαστικά δεν έχεις καμία εξασφάλιση, αν δεν έχει γίνει η καταγραφή επίσημα από την τροχαία. Στην κρίση του καθενός είναι αν θα επιμείνει για καταγραφή ή όχι (έφερα και πραγματικό παράδειγμα που δεν είχε νόημα να γίνει), αλλά η υποχρέωση του οργάνου, τυπικά τουλάχιστον, υπάρχει.
webparts Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 14 ώρες πριν, Zaknafein είπε Η νομοθεσία αναφέρει ρητά τις υποχρεώσεις, οπότε τι ισχύει και τι λες είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Εδω μεσα δεν ισχυουν αυτα φιλε,ισχυει η θεωρια μας και η γνωμη μας. Σου μιλαω απο πρωτο χερι.
mp123 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Εγω πριν δεκα μερες που με χτυπησαν σταματημενο στο φαναρι καλεσα το 100 και μου ειπαν πως θα ειδοποιησουν την τροχαια η οποια επειτα απο 10 λεπτα ηρθε και εκανε καταγραφη. Μονο υλικες ζημιες ειχαμε. Δεν υπαρχει περιπτωση να εφευγα χωρις να το καταγραψει η τροχαια. Τυπικοι σε ολα τους κανανε και αλκοτεστ. Μετα απο 1 ωρα ηρθε η ασφαλιστικη. 1
webparts Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, mp123 είπε Εγω πριν δεκα μερες που με χτυπησαν σταματημενο στο φαναρι καλεσα το 100 και μου ειπαν πως θα ειδοποιησουν την τροχαια η οποια επειτα απο 10 λεπτα ηρθε και εκανε καταγραφη. Μονο υλικες ζημιες ειχαμε. Δεν υπαρχει περιπτωση να εφευγα χωρις να το καταγραψει η τροχαια. Τυπικοι σε ολα τους κανανε και αλκοτεστ. Μετα απο 1 ωρα ηρθε η ασφαλιστικη. Δεν ξερεις εσυ σταματα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mp123 είπε Εγω πριν δεκα μερες που με χτυπησαν σταματημενο στο φαναρι καλεσα το 100 και μου ειπαν πως θα ειδοποιησουν την τροχαια η οποια επειτα απο 10 λεπτα ηρθε και εκανε καταγραφη. Μονο υλικες ζημιες ειχαμε. Δεν υπαρχει περιπτωση να εφευγα χωρις να το καταγραψει η τροχαια. Τυπικοι σε ολα τους κανανε και αλκοτεστ. Μετα απο 1 ωρα ηρθε η ασφαλιστικη. Παντα ειναι υποχρεωμενη να ερθει οχι η Τροχαια αλλα η Αμεση δραση (100). 5 λεπτά πριν, webparts είπε Δεν ξερεις εσυ σταματα. Μαλλον εσυ δεν ξερεις ... Επεξ/σία 13 Απριλίου 2018 από Γιάννης Platano
webparts Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Παντα ειναι υποχρεωμενη να ερθει οχι η Τροχαια αλλα η Αμεση δραση (100). Μαλλον εσυ δεν ξερεις ... Πιασε το νοημα αρχικα.
Joshua21 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, ladakis είπε επειδή η ασφαλιστική πλήρωσε χωρίς βεβαίωση αστυνομίας εξαγεται το συμπέρασμα οτι η αστυνομια μπορει να σου αρνηθεί να δώσει βεβαίωση το μπουζουκι ειναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο άρα ο αστυνομικός ειναι μπουζουκι σαν να λέμε Αυτό στα bold είναι δικό σου συμπέρασμα, όχι δικό μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα