Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 44 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Δεν αμφιβάλω ότι έγινε, αλλά υπηρεσιακά τουλάχιστον η άρνηση καταγραφής συμβάντος είναι θέμα. Αν επέμενε αυτός που είχε καλέσει για καταγραφή, θα γινότανε και ισχύει αυτό που είπε το όργανο, στο κομμάτι της ευθύνης και αποζημίωσης - η Τροχαία απλά κάνει καταγραφή (στοιχεία οχημάτων, θέση στο οδόστρωμα κτλ) και οι ασφαλιστικές είτε τα βρίσκουνε, είτε πάνε δικαστικά για αποζημίωση/ποιος ευθύνεται κτλ. Αυτό στα bold, πως ακριβώς προκύπτει? Έχεις υπόψιν κάποιο κανονισμό της τροχαίας ή νόμο ή whatever? Ή απλά, όπως έγραψες και παραπάνω, βασίζεσαι σε προσωπική εκτίμηση? Όσο για την καταγραφή(στοιχεία οχημάτων, θέση στο οδόστρωμα κτλ) δεν βλέπω το λόγο να γίνει από την τροχαία στην περίπτωση που υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, μια χαρά την κάνει και η φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής του κάθε εμπλεκόμενου. Πριν πάρα πολλά χρόνια που δεν υπήρχε φροντίδα ατυχήματος ναι, ήταν απαραίτητη η καταγραφή από την τροχαία, τώρα όμως δεν είναι.
Zaknafein Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Φυσικά και είναι μέρος του κανονισμού της Τροχαίας, δεν έχω πρόχειρο το ΦΕΚ, αλλά το έχω διαβάσει εκεί, είναι μέρος των υποχρεώσεων του οργάνου που θα έρθει στον τόπο τροχαίου ατυχήματος να κάνει καταγραφή του συμβάντος, ακόμα και όταν δεν υπάρχει τραυματισμός. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από Zaknafein 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Φυσικά και είναι μέρος του κανονισμού της Τροχαίας, δεν έχω πρόχειρο το ΦΕΚ, αλλά το έχω διαβάσει εκεί, είναι μέρος των υποχρεώσεων του οργάνου που θα έρθει στον τόπο τροχαίου ατυχήματος να κάνει καταγραφή του συμβάντος, ακόμα και όταν δεν υπάρχει τραυματισμός. Ετσι ακριβως ειναι ...
NikosKallithea Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Η τροχαία ειναι παλιο έθιμο, τωρα οι ασφαλιστικές εχουν το assistance, τα παιδιά με τα μηχανάκια έρχονται φωτογραφίζουν καταγραφουν τα πάντα και τέλος Εκτος αν υπάρχει τραυματισμός. 1
webparts Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Στις 10/4/2018 στις 11:13 ΠΜ, Γιάννης Platano είπε Άκουσα για μια περίπτωση που από ότι μου είπαν έφταιγε ο 85χρονος οδηγός αλλά αρνηται πεισματικά να κάνει δήλωση πάρα τις παροτρύνεις του ασφαλιστή του. Η υπόθεση θα πάει δικαστικά. Αν τελικά δικαιωθεί ο άλλος οδηγός ο υπαίτιος πληρώνει από μόνος του αυτόν που χτύπησε ή πληρώνει και η ασφαλιστική του; Πριν 4 χρονια μου εκλεισε το δρομο ενας και αναγκαστικα επεσα πισω του. Δε θα σας πω τι εγινε μετα,αλλα μολις εφαγε κραξιμο σηκωθηκε ομορφα και ωραια και εφυγε. Κρατησα πινακιδα και τηλεφωνα απο 2 μαρτυρες,καλεσα και τροχαια. Μετα απο 2 ημερες ο ασφαλιστης μου μιλησε με τον δικο του,αλλα δεν καταφεραμε κατι μιας και ο τυπος αρνηθηκε οτι εφταιγε. Φυσικα δεν πηγε το μυαλο του στο οτι θα παει για εγκαταλειψη. Κινηθηκαμε δικαστικα,αυτο εγινε πριν 3-4 χρονια και ακομα περιμενω. 8 ώρες πριν, Joshua21 είπε Επίσης η τροχαία ΔΕΝ πρόκειται να κάνει καταγραφή αν υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές και όχι τραυματισμός. Μην υποθετεις απλα επειδη στο ειπε ενας μπατσος,γιατι θα βγουμε αλλοι 100 να σου πουμε οτι γινεται κανονικα καταγραφη.
christopher0016 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Η τροχαία ειναι παλιο έθιμο, τωρα οι ασφαλιστικές εχουν το assistance, τα παιδιά με τα μηχανάκια έρχονται φωτογραφίζουν καταγραφουν τα πάντα και τέλος Εκτος αν υπάρχει τραυματισμός. το βραδυ καλυτερα να καλεσεις τροχαια παρα την φροντιδα ατυχηματος της ασφαλιστικης για λογους ασφαλειας δεν στελνουν μηχανες το βραδυ αλλα σκανε με γερανους και καθυστερουν πολυ. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Εγώ από την φροντίδα ατυχήματος έμαθα ιδιοκτήτη που με είχε χτυπήσει παρκαρισμένο και κάποιος καλός άνθρωπος μου είχε αφήσει σημείωμα με στοιχεία αυτοκινήτου. Ευτυχώς δεν είχε συνηθισμένο επίθετο και βρήκα μέσω Internet εύκολα το τηλέφωνο του. Η Τροχαία δεν νομίζω να μου έδινε στοιχεία..
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 4 ώρες πριν, Zaknafein είπε Φυσικά και είναι μέρος του κανονισμού της Τροχαίας, δεν έχω πρόχειρο το ΦΕΚ, αλλά το έχω διαβάσει εκεί, είναι μέρος των υποχρεώσεων του οργάνου που θα έρθει στον τόπο τροχαίου ατυχήματος να κάνει καταγραφή του συμβάντος, ακόμα και όταν δεν υπάρχει τραυματισμός. Άρα δεν έχεις κάτι ώστε να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου.
Alxnks Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Joshua21 είπε Εγώ πάλι πρόσφατα αποζημιώθηκα από την ασφαλιστική παρόλο που και οι δύο εμπλεκόμενοι είχαμε κάνει αρνητική δήλωση, παρόλο που δεν υπήρχε καταγραφή από την τροχαία. Επίσης η τροχαία ΔΕΝ πρόκειται να κάνει καταγραφή αν υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές και όχι τραυματισμός. Πάντα καταγράφει η τροχαία, αν την καλέσεις. Και αν αρνηθει, μπορείς να επιμεινεις στο όργανο να εκτελέσει το καθήκον του, αλλιώς ζητάς τον αριθμό του, κάνεις εγγραφη καταγγελία και ας το ψάξει μόνος του με την ΕΔΕ που θα γίνει. 10 ώρες πριν, Joshua21 είπε 23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Άρα δεν έχεις κάτι ώστε να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου. Μπορείς, αν θες, να μας παραθέσεις εσύ κάποιο νόμο, κάτι, που να αποδεικνύει τον πρωταρχικό ισχυρισμό σου ότι η τροχαία ΔΕΝ κάνει καταγραφή υλικών ζημιών; 4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Η τροχαία ειναι παλιο έθιμο, τωρα οι ασφαλιστικές εχουν το assistance, τα παιδιά με τα μηχανάκια έρχονται φωτογραφίζουν καταγραφουν τα πάντα και τέλος Εκτος αν υπάρχει τραυματισμός. Με το παλιό έθιμο μπορείς να σωθείς...καμποσα τριγύρω μου παραδείγματα που η καταγραφή της τροχαίας βοήθησε να δικαιωθούν άνθρωποι που οι ασφαλιστικές το πήγαιναν λαο λαου για να βγάλουν 50-50 συνυπαιτιοτητα και γεια σας. Όποιος θέλει βέβαια καλεί μόνο την ασφαλιστική του και ελπίζει για το καλύτερο...μεγάλα παιδιά είμαστε, ο καθένας μπορεί να παίρνει τα ρίσκα του. Το σωστό από όλες τις απόψεις είναι να κληθεί και η τροχαία (υπάρχει λόγος που λέγεται τροχαία, έτσι? Ο ρόλος της είναι.). Σε ρωτάνε άλλωστε και οι ασφαλιστικές όταν καλέσεις για καταγραφή, αν έχεις καλέσει τροχαία. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από Alxnks
Zaknafein Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 37 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Άρα δεν έχεις κάτι ώστε να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου. ΠΔ 141/91, σελίδες 89-90.
papoys1 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Κατ'αρχήν η Τροχαία δεν πάει σε υλικές ζημιές παρά μόνο σε περίπτωση τροχαίου με τραυματισμό. Για υλικές ζημιές καλείς την Άμεση δράση η οποία έρχεται και απλά καταγράφει το συμβάν και τις πορείες των αυτοκινήτων.Τίποτε άλλο. Εάν έρθει η Τροχαία για να κάνει καταγραφή δηλώνεις τραυματισμό έστω και αν δεν έχεις (πονάει ο σβέρκος η μέση ή κάτι άλλο) οπότε είναι υποχρεωμένη να καταγράψει το συμβάν.Στη συνέχεια αν δεν πας να καταθέσεις ένορκα και να προσκομίσεις Ιατρικές γνωματεύσεις για τον τραυματισμό κάνει μία καταγραφή του τροχαίου από την οποία ζητάς και παίρνεις αντίγραφο για την ασφαλιστική σου. Σε περίπτωση όμως τροχαίου με υλικές καλείς την ασφαλιστική σου η οποία στέλνει άτομο για καταγραφή - φωτογράφιση.Ορισμένες ασφαλιστικές μπορεί να σου δημιουργήσουν και θέμα αν δεν τις καλέσεις. Για αυτό πάντα την ασφαλιστική μας σε περίπτωση υλικών. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από papoys1
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 28 λεπτά πριν, Alxnks είπε Πάντα καταγράφει η τροχαία, αν την καλέσεις. Και αν αρνηθει, μπορείς να επιμεινεις στο όργανο να εκτελέσει το καθήκον του, αλλιώς ζητάς τον αριθμό του, κάνεις εγγραφη καταγγελία και ας το ψάξει μόνος του με την ΕΔΕ που θα γίνει. Ωραία όλα αυτά που γράφεις, μόνο που είναι αστήρικτα. 28 λεπτά πριν, Alxnks είπε Μπορείς, αν θες, να μας παραθέσεις εσύ κάποιο νόμο, κάτι, που να αποδεικνύει τον πρωταρχικό ισχυρισμό σου ότι η τροχαία ΔΕΝ κάνει καταγραφή υλικών ζημιών; Δεν πάει έτσι... δεν είναι δυνατόν να σου παραθέσω κάποιο νόμο που ΔΕΝ υπάρχει. Νόμοι/κανονισμοί υπάρχουν για όσα υπάρχει υποχρέωση, όχι για όσα ΔΕΝ υπάρχει υποχρέωση. 19 λεπτά πριν, Zaknafein είπε ΠΔ 141/91, σελίδες 89-90. Αν κοιτάξεις λίγο παραπάνω προς το τέλος της σελίδας 88 θα δεις πως όλα αυτά που περιγράφονται στις 89 & 90 αφορούν τροχαίο ατύχημα με θάνατο ή τραυματισμό: "3. Σε περίπτωση οδικού τροχαίου ατυχήματος που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο ή τη σωματική βλάβη προσώπου, επιβάλλονται οι παρακάτω ενέργειες:" Εγώ μίλησα ειδικά για την περίπτωση που υπάρχουν ΜΟΝΟ υλικές ζημιές.
Zaknafein Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στο τέλος της σελίδας 89 έχει την περίπτωση χωρίς τραυματισμό. Είναι η 4η παράγραφος του άρθρου, αλλά είναι μέσα στην γραμμή, easy to miss. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από Zaknafein
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Στο τέλος της σελίδας 89 έχει την περίπτωση χωρίς τραυματισμό. Είναι η 4η παράγραφος του άρθρου, αλλά είναι μέσα στην γραμμή, easy to miss. Στην οποία πουθενά δεν αναφέρει ότι η καταγραφή των συμβάντων είναι μέρος της υποχρέωσης του οργάνου όπως ισχυρίστηκες. Δες την υποσημείωση 116, easy to miss. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από Joshua21
Alxnks Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Στην οποία πουθενά δεν αναφέρει ότι η καταγραφή των συμβάντων είναι μέρος της υποχρέωσης του οργάνου όπως ισχυρίστηκες. Δες την υποσημείωση 116, easy to miss. Θα σου λυθούν όλες οι απορίες αν απλά καλέσεις στην τροχαία Αθηνών (ή whatever) και ρωτήσεις. Γιατί να παίζουμε αυτό το παιχνίδι τώρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα