Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Άκουσα για μια περίπτωση που από ότι μου είπαν έφταιγε ο 85χρονος οδηγός αλλά αρνηται πεισματικά να κάνει δήλωση πάρα τις παροτρύνεις του ασφαλιστή του. Η υπόθεση θα πάει δικαστικά. Αν τελικά δικαιωθεί ο άλλος οδηγός ο υπαίτιος πληρώνει από μόνος του αυτόν που χτύπησε ή πληρώνει και η ασφαλιστική του;
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Οι δικαστικες αποφασεις αργουν και αν δεν κανω λαθος μετραει τοκος απο την ημερα καταθεσης αγωγης. Γιατι η ασφαλιστικη να πληρωσει αυτους τους τοκους ?Απο τη στιγμμη μαλιστα που συβουλεψε τον πελατη της να κανει δηλωση υπαιτιοτητας .
NikosKallithea Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δεν πληρώνονται τοκοι στα υλικά ατυχήματα, παρά μόνο η ζημιά. Οπως και να εχει την δαπάνη την αναλαμβάνει η ασφαλιστική μεχρι του ποσου που λεει το συμβόλαιο, μετα το ποσο αυτό πληρώνεις εσυ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Είσαι σίγουρος για αυτό; Προσωπική γνώμη όταν κάποιος αρνείται ευθύνη και δεν αφήνει την ασφαλιστική να πληρώσει αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη. Πολύ παλιά που ήταν και η μοναδική φορά που ασφαλιστική πλήρωσε για μένα αν και δεν έφταιγα επειδή ήταν δύσκολο να το αποδείξω στην δήλωση που έκανα άφησα στην κρίση της ασφαλιστικής μου Φοίνικας να αποφασίσει αν πληρώσει ή όχι. Τότε ναι δεν είχα καμία ευθύνη.
Joshua21 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Δεν πληρώνονται τοκοι στα υλικά ατυχήματα, παρά μόνο η ζημιά. Δεν ισχύει αυτό, κανονικά πληρώνονται τόκοι στις υλικές ζημιές. 7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Οπως και να εχει την δαπάνη την αναλαμβάνει η ασφαλιστική μεχρι του ποσου που λεει το συμβόλαιο, μετα το ποσο αυτό πληρώνεις εσυ. Όσον αφορά τις υλικές ζημιές το ποσό αυτό βάση νόμου ανέρχεται στις 1.220.000€ ανά ατύχημα, οπότε πρακτικά(στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δλδ) όλο το ποσό το πληρώνει η ασφάλεια.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Με εχει τρακαρει 80αρα γιαγιά που βγήκε από στοπ. Από την αρχή επέμενε και έκανε αρνητική διότι ΔΕΝ με είδε όποτε έλεγε ότι δεν έφταιγε. Μετά από 2 βδομάδες η ασφαλιστική τους μου είπε ότι αναλαμβάνει η εταιρία την ευθύνη και προχώρησαν στην αποζημίωση κτλπ. Είχα και δικηγόρο για τέτοιες περιπτώσεις που παρακαλούσε να πάμε δικαστικά.
Joshua21 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 7 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Είσαι σίγουρος για αυτό; Προσωπική γνώμη όταν κάποιος αρνείται ευθύνη και δεν αφήνει την ασφαλιστική να πληρώσει αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη. Πολύ παλιά που ήταν και η μοναδική φορά που ασφαλιστική πλήρωσε για μένα αν και δεν έφταιγα επειδή ήταν δύσκολο να το αποδείξω στην δήλωση που έκανα άφησα στην κρίση της ασφαλιστικής μου Φοίνικας να αποφασίσει αν πληρώσει ή όχι. Τότε ναι δεν είχα καμία ευθύνη. Δεν ισχύει αυτό στα bold, το αν θα πληρώσει η ασφαλιστική η όχι είναι δικό της θέμα, δεν μπορεί να της το επιβάλλει ο ασφαλισμένος. Ο ασφαλισμένος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι απλώς να πει τη δική του άποψη για την υπαιτιότητα του ατυχήματος, τίποτα παραπάνω. 1
Invader Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Τροχαία πάντα για καταγραφή συμβάντος.Αν υπάρχει αυτό οι ασφαλιστικές αν φταίει ο πελάτης τους πληρώνουν έστω και με αρνητική.Αρκεί βέβαια να φαίνεται το λάθος,δε συμφέρει να πάνε δικαστικά και να χάσουν.Υπάρχουν τα αρμόδια τμήματα στις ασφαλιστικές που κάνουν αξιολόγηση. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 47 λεπτά πριν, Invader είπε Τροχαία πάντα για καταγραφή συμβάντος.Αν υπάρχει αυτό οι ασφαλιστικές αν φταίει ο πελάτης τους πληρώνουν έστω και με αρνητική.Αρκεί βέβαια να φαίνεται το λάθος,δε συμφέρει να πάνε δικαστικά και να χάσουν.Υπάρχουν τα αρμόδια τμήματα στις ασφαλιστικές που κάνουν αξιολόγηση. Εννοειται παντα κλιση σε Τροχαια .
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 50 λεπτά πριν, Invader είπε Τροχαία πάντα για καταγραφή συμβάντος.Αν υπάρχει αυτό οι ασφαλιστικές αν φταίει ο πελάτης τους πληρώνουν έστω και με αρνητική.Αρκεί βέβαια να φαίνεται το λάθος,δε συμφέρει να πάνε δικαστικά και να χάσουν.Υπάρχουν τα αρμόδια τμήματα στις ασφαλιστικές που κάνουν αξιολόγηση. Εγώ πάλι πρόσφατα αποζημιώθηκα από την ασφαλιστική παρόλο που και οι δύο εμπλεκόμενοι είχαμε κάνει αρνητική δήλωση, παρόλο που δεν υπήρχε καταγραφή από την τροχαία. Επίσης η τροχαία ΔΕΝ πρόκειται να κάνει καταγραφή αν υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές και όχι τραυματισμός.
Zaknafein Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Πέρυσι σε περιστατικό ήρθαν κανονικά (παρότι στο 100 που είχα πάρει είχα αναφέρει ότι δεν υπάρχει τραυματισμός κτλ, αφού το συμβάν αφορούσε παρκαρισμένα - ναι γίνεται κι αυτό, με λυμένο χειρόφρενο σε κατηφόρα), απλά μέχρι να έρθουν είχα βρει τον ιδιοκτήτη του άλλου οχήματος μέσω ασφαλιστικής (ήταν στην ίδια) και είχε ρυθμιστεί το θέμα με φιλική δήλωση κτλ, οπότε δεν είχε νόημα πλέον να γίνει και καταγραφή από την Τροχαία. Αν για κάποιο λόγο επέμενα στο όργανο ότι ήθελα να γίνει η καταγραφή, δεν νομίζω να μπορούσε να αρνηθεί. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2018 από Zaknafein
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Η Τροχαία πάντα είναι υποχρεωμένη να κάνει καταγραφή του συμβάντος άσχετα αν υπάρχει τραυματισμός. Αν υπάρχει τραυματισμός έρχεται και το ανακριτικό της Τροχαίας. Ποτέ δεν γνωμοδοτεί επίσημα τουλάχιστο ποιος φταίει. 1 1
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, Zaknafein είπε Πέρυσι σε περιστατικό ήρθαν κανονικά (παρότι στο 100 που είχα πάρει είχα αναφέρει ότι δεν υπάρχει τραυματισμός κτλ, αφού το συμβάν αφορούσε παρκαρισμένα - ναι γίνεται κι αυτό, με λυμένο χειρόφρενο σε κατηφόρα), απλά μέχρι να έρθουν είχα βρει τον ιδιοκτήτη του άλλου οχήματος μέσω ασφαλιστικής (ήταν στην ίδια) και είχε ρυθμιστεί το θέμα με φιλική δήλωση κτλ, οπότε δεν είχε νόημα πλέον να γίνει και καταγραφή από την Τροχαία. Αν για κάποιο λόγο επέμενα στο όργανο ότι ήθελα να γίνει η καταγραφή, δεν νομίζω να μπορούσε να αρνηθεί. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Έχει τύχει να είμαι μπροστά σε 2 περιπτώσεις που κάλεσαν την τροχαία και ήρθε, το όργανο ρώτησε αν υπάρχει τραυματισμός, και όταν απάντησαν όχι αρνήθηκε να κάνει καταγραφή λέγοντας τους ότι οι υλικές ζημιές είναι θέμα των ασφαλιστικών και όχι της τροχαίας. True story, όχι νομίζω ή δε νομίζω. Σε άλλη περίπτωση πάλι που η ζημιά ήταν σοβαρή(αδυναμία μετακίνησης και των δύο οχημάτων τα οποία είχαν κλείσει το δρόμο) αλλά πάλι χωρίς τραυματισμό, το όργανο όχι μόνο έκανε έκθεση συμβάντος αλλά έκοψε και κλήση στον οδηγό που παραβίασε το stop.
Zaknafein Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Έχει τύχει να είμαι μπροστά σε 2 περιπτώσεις που κάλεσαν την τροχαία και ήρθε, το όργανο ρώτησε αν υπάρχει τραυματισμός, και όταν απάντησαν όχι αρνήθηκε να κάνει καταγραφή λέγοντας τους ότι οι υλικές ζημιές είναι θέμα των ασφαλιστικών και όχι της τροχαίας. True story, όχι νομίζω ή δε νομίζω. Δεν αμφιβάλω ότι έγινε, αλλά υπηρεσιακά τουλάχιστον η άρνηση καταγραφής συμβάντος είναι θέμα. Αν επέμενε αυτός που είχε καλέσει για καταγραφή, θα γινότανε και ισχύει αυτό που είπε το όργανο, στο κομμάτι της ευθύνης και αποζημίωσης - η Τροχαία απλά κάνει καταγραφή (στοιχεία οχημάτων, θέση στο οδόστρωμα κτλ) και οι ασφαλιστικές είτε τα βρίσκουνε, είτε πάνε δικαστικά για αποζημίωση/ποιος ευθύνεται κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα