badounask Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα τη βοήθεια σας είμαι ανάμεσα σε 2 μητρικές την https://www.skroutz.gr/s/11224092/Asus-Prime-X370-Pro.html και την https://www.skroutz.gr/s/12268702/Asrock-Fatal1ty-X370-Gaming-X.html ο επεξεργαστής που θα δουλέψει μαζί τους είναι r5 1400 και 8gb μνήμες αναλόγως σε ποια μητρική θα αγοράσω. Στο σύστημα κοιτάω να έχω οσο μπορώ μια καλή βάση ούτος ώστε να μπορώ να κάνω μελλοντικές αναβαθμίσεις πχ αυτή τη στιγμή θα βάλω μια ταπεινή 7850 και όταν πέσουν κοντά στα φυσιολογικά οι τιμές θα πάω σε μια 1060 και σε 16 gb μνήμες .το overclock θα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα .το ταβάνι μου είναι η Asus σε χρήματα απλά δεν μπορώ βρω πολλές πληροφορίες για τα vrm της ασροκ και δεν μπορώ να αποφασίσω αν αξίζει να τσιγκουνευτω 15 ευρώ για να πάρω κάτι λιγότερο καλό .ελπιζω να ήμουν σαφείς και να μην σας κούρασα . Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από badounask
ultraex2003 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 8 λεπτά πριν, badounask είπε Θα ήθελα τη βοήθεια σας είμαι ανάμεσα σε 2 μητρικές την https://www.skroutz.gr/s/11224092/Asus-Prime-X370-Pro.html και την https://www.skroutz.gr/s/12268702/Asrock-Fatal1ty-X370-Gaming-X.html ο επεξεργαστής που θα δουλέψει μαζί τους είναι r5 1400 και 8gb μνήμες αναλόγως σε ποια μητρική θα αγοράσω. Στο σύστημα κοιτάω να έχω οσο μπορώ μια καλή βάση ούτος ώστε να μπορώ να κάνω μελλοντικές αναβαθμίσεις πχ αυτή τη στιγμή θα βάλω μια ταπεινή 7850 και όταν πέσουν κοντά στα φυσιολογικά οι τιμές θα πάω σε μια 1060 και σε 16 gb μνήμες .το overclock θα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα .το ταβάνι μου είναι η Asus σε χρήματα απλά δεν μπορώ βρω πολλές πληροφορίες για τα vrm της ασροκ και δεν μπορώ να αποφασίσω αν αξίζει να τσιγκουνευτω 15 ευρώ για να πάρω κάτι λιγότερο καλό .ελπιζω να ήμουν σαφείς και να μην σας κούρασα . εδω στο ποστ 29 γινετε κουβεντα για vrm http://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1624051-vrm-new-am4-motherboards-3.html
LambisElef Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Όσον αφορά στα vrm designs, της ASUS είναι pure 6 phase της ASRock είναι 4 phase με κάθε phase να είναι σε εισαγωγικά διπλό, ωστόσο παραμένει 4 phase. Θεωρητικά της ASUS αποδίδει καλύτερα. Πρακτικά, μάλλον δε θα καταλάβεις διαφορά. Μπορείς να δεις εδώ πληροφορίες σχεδόν για όλες τις AM4 μητρικές όσον αφορά στα vrm. Επίσης, η ASRock δεν έχει USB 3.1 Gen 2, τα οποία έχουν διπλάσιο bandwidth από τα απλά "USB 3.1". Η χρήση τους είναι γενικά περιορισμένη, ωστόσο καλό είναι να το έχεις υπόψην. Όποια από τις δύο και να πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος. Είναι και δύο διαφορετικοί χρωματικοί συνδιασμοί, οπότε κάποιος μπορεί να σου αρέσει καλύτερα στο μάτι ή να ταιριάξει όμορφα με το backplate της GPU σου, τις RAM ή δεν ξέρω γω τι άλλο Η ASRock έχει και το IO Cover, καθώς και το διψήφιο panel κάτω όπου φαίνονται τα post codes για εύκολη διάγνωση προβλημάτων.
badounask Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 11 λεπτά πριν, LambisElef είπε Όσον αφορά στα vrm designs, της ASUS είναι pure 6 phase της ASRock είναι 4 phase με κάθε phase να είναι σε εισαγωγικά διπλό, ωστόσο παραμένει 4 phase. Θεωρητικά της ASUS αποδίδει καλύτερα. Πρακτικά, μάλλον δε θα καταλάβεις διαφορά. Μπορείς να δεις εδώ πληροφορίες σχεδόν για όλες τις AM4 μητρικές όσον αφορά στα vrm. Επίσης, η ASRock δεν έχει USB 3.1 Gen 2, τα οποία έχουν διπλάσιο bandwidth από τα απλά "USB 3.1". Η χρήση τους είναι γενικά περιορισμένη, ωστόσο καλό είναι να το έχεις υπόψην. Όποια από τις δύο και να πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος. Είναι και δύο διαφορετικοί χρωματικοί συνδιασμοί, οπότε κάποιος μπορεί να σου αρέσει καλύτερα στο μάτι ή να ταιριάξει όμορφα με το backplate της GPU σου, τις RAM ή δεν ξέρω γω τι άλλο Η ASRock έχει και το IO Cover, καθώς και το διψήφιο panel κάτω όπου φαίνονται τα post codes για εύκολη διάγνωση προβλημάτων. Φίλε Λάμπη σε ευχαριστώ πολύ για τον πίνακα ήταν πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Βάση του πίνακα η άσσους είναι πολύ ανώτερη . 1
ASDIC Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 απο εμενα ASUS Ουτε συζητηση. Καλυτερα VRM οπως ειπε ο Λαμπης. στα 15 ευρω ουτε εγω δεν θα κολλουσα.
badounask Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 14 ώρες πριν, leros2004 είπε Έχεις ήδη τον r5 1400? ναι και κοιτάω με τη μητρική και τη μνήμες να τον ταιριαξω με όσο το δυνατό χαμηλότερη τιμή και μεγαλύτερη απόδοση.
badounask Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα αγόρασα τελικά την άσους prime x370 pro με μνήμη https://www.skroutz.gr/s/9470608/G-Skill-Aegis-8GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16S-8GISB.html Και αυτό το τροφοδοτικό https://www.skroutz.gr/s/3048827/Thermaltake-Smart-SE-730W.html έβαλα και τα win10 pro 64 bit σε συνδυασμό με μια 7850 2gb που είχα Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα πάω να ξεκινήσω το pubg και με το που φορτώνει το παιχνίδι παγώνει συνέχεια και δεν μπορώ Ούτε στις ρυθμίσεις να μπω . να σημειώσω ότι στο προηγούμενο σύστημα μου με φενομ 955 έπαιζε μια χαρά απλά τα είχα όλα στο low Χωρίς τα freeze που μου κάνει τώρα .έχει κάνεις καμμιά άποψη που μπορεί να βοηθήσει ?έτρεξα και το cunirunit και μου έγραψε τι μπορώ να κάνω? Required You Have Pixel Shader 5.1 5.0 Vertex Shader 5.1 5.0 Επεξ/σία 24 Απριλίου 2018 από badounask
badounask Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 12 λεπτά πριν, TopCLR είπε Drivers έβαλες; Update των Windows; ναι έχω βάλει και drivers και έχω κάνει και update windows απλά δεν ξέρω αν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ότι τα win10 έχουν directx12 ενώ η κάρτα μου είναι directx 11 και δεν έχει τους pixels και vertex shaders θέμα το οποίο δεν είχα με τα win 7 που είχα στο προηγούμενο πσ μου
TopCLR Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δεν ξέρω αν η 7850 υποστηρίζει DirectX 12 αλλά τα Windows σίγουρα υποστηρίζουν DirectX 11 και με αυτά θα πρέπει να την λειτουργούν. Εκτός αν είναι λάθος κάποια τέτοια ρύθμιση (είτε από Windows, είτε από το παιχνίδι) που και πάλι θα έπρεπε να είναι γκριζαρισμένη (ανενεργή) ή να μην εμφανίζεται αφού δεν υποστηρίζεται από την 7850.
akoinonitos Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Ποιο bios εχεις περασμενο ,τις μνημες σε τι συχνοτητα τις εχεις ?
badounask Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, TopCLR είπε Δεν ξέρω αν η 7850 υποστηρίζει DirectX 12 αλλά τα Windows σίγουρα υποστηρίζουν DirectX 11 και με αυτά θα πρέπει να την λειτουργούν. Εκτός αν είναι λάθος κάποια τέτοια ρύθμιση (είτε από Windows, είτε από το παιχνίδι) που και πάλι θα έπρεπε να είναι γκριζαρισμένη (ανενεργή) ή να μην εμφανίζεται αφού δεν υποστηρίζεται από την 7850. πως μπορώ να το κοιτάξω αύτο για τη ρύθμιση ? 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Ποιο bios εχεις περασμενο ,τις μνημες σε τι συχνοτητα τις εχεις ? είναι όλα όπως τα αγόρασα δεν έχω πειραξει τπτ η μνήμη τρέχει στα stock ρολογια και τα ίδια με τη cpu
akoinonitos Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, badounask είπε πως μπορώ να το κοιτάξω αύτο για τη ρύθμιση ? είναι όλα όπως τα αγόρασα δεν έχω πειραξει τπτ η μνήμη τρέχει στα stock ρολογια και τα ίδια με τη cpu Δεν κανεις ενα bios update να περασεις το 4008 που ειναι το πιο προσφατο μπας και... Βασικα κατεβασε το cpuz και δες στην καρτελα mainboard ποιο bios version γραφει. Επισης chipset drivers εχεις περασει για την μητρικη? Αν εχεις περασει αυτους απο το cd ειναι αρκετα παλιοι κατεβασε chipset drivers απο το site της amd οχι της asus. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2018 από akoinonitos 1
TopCLR Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 21 ώρες πριν, badounask είπε πως μπορώ να το κοιτάξω αύτο για τη ρύθμιση ? Σε αυτό εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω, ούτε Windows 10 έχω δουλέψει, ούτε το PUBG.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα