Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 hours ago, kage said:

Ο κανονας βαση ποσοστων ειναι οι μικρομεσαιοι στην ελλαδα και αυτοι θα την πληρωνουν παντα σε συγκριση με πολυεθνικες ή επιχειρησεις 100+ ατομων 

Εισαι σιγουρος πως ο νικητης δεν ειναι αυτος που μπορεσε και δανειστηκε? 

Κ ο περιπτερας/μινι  μαρκετ/εργολαβος/εμπορος λιανικης κτλ μπορει να τζιραρει εκατονταδες χιλιαδες εως και μυρια αλλα δεν ειναι κερδος αυτο που βγαζει. ουτε ειναι το αφεντικο απο harvard με γνωσεις σε ολα που βλεπουμε στις ταινιες ουτε εχει εκατονταδες εργαζομενους /προισταμενους...

Ναι οτι μπορει να ειναι νικητης που πηρε 10 διακοποδανεια και τωρα δεν τα πληρωνει και δεν τον κυνηγαει κανεις ναι  δεν αμφιβαλλω.τα σχολια δεν πηγαιναν στις περιπτωσεις δανειων για την δουλεια αλλα το δανειο να παρω porsche αμαξι αλλα στην δουλεια δεν παιρνω υπαλληλο και μετα γινονται λαθη.ακομα και σε μεγαλες εταιρειες βλεπεις πλεον να φευγουν η να το πω καλυτερα να απολυουν ατομα που ειχαν χ γνωσεις και να παιρνουν ατομα που δεν εχουν πολλες γνωσεις επειδη θα δινουν λιγοτερα λεφτα. ειδικα πλεον δεν μπορεις να πεις οτι πολλα λαθη χωρις να ειναι μεγαλα η μικρα δεν ειναι επειδη απο ενα ατομο προσπαθεις να παρεις τα μεγιστα και να σου κανει τα παντα.και δες απλο παραδειγμα ακομα και σε μεγαλες εταιρειες.ατομα που ειναι στα support λενε οτι βλακεια υπαρχει με οτι συνεπεια εχει αυτο απο το να διακοψει  ο πελατης που ειναι και αυτο χασουρα.ποιος φταιει?ο υπαλληλος που λεει βλακειες η ο εργοδοτης που η εκπαιδευση ηταν μηδεν και σε 3 ημερες τον εβαλες να λεει το τυφλοσουρτι?

4 hours ago, isay said:

α. Πάντως να ξέρεις οτι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ο εργοδότης ξέρει και μπορει να διακρίνει τι πραγματικά γίνεται και πως πρεπει να δράσει.

Πιο παλια θα πιστευα οτι ετσι γινοταν.πλεον ολοι αυτοι που ανοιγουν καταστηματα με γνωσεις μηδεν επειδη πηραν ενα δανειο  ή επειδη ειχαν λεφτα απο γονεις δεν ειναι λιγα.

μου θυμιζει διαλογο με παλιο αφεντικο που ειχε καταστημα πληροφορικης.

το λαπτοπ δεν παιρνει καν ρευμα δεν ανοιγει/bootarei.

απαντηση: μηπως εχει ιο. ο συγκεκριμενος πουλησε σπιτι για να "προχωρησει" την δουλεια παροτι ειχε αρκετη δουλιτσα.

τα σχολια δικα σας.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 hours ago, NikosKallithea said:

Και σενα αν σου έπαιρναν από την τσέπη τα ευρώ σου θα φώναζες, γιατί κάθε λάθος υπαλλήλου σημαίνει απώλεια χρημάτων.

Αν το λάθος είναι ανθρώπινο δε θα έπρεπε να φωνάξω, όπως δεν κάνω όταν κάνουν ζημιές οι φίλοι μου και τα παιδιά μου, και όπως απαιτώ να μη μου φωνάξουν όταν ο ίδιος κάνω λάθος από απροσεξία στη δουλειά.

Αυτό που λες είναι αστείο γιατί ακούγεται λογικό μόνο αν σταματήσει κανείς να σκέφτεται.

20 hours ago, Tragic! said:

Δυστυχώς και ο άγιος φοβέρα θέλει. Ή θα φωνάξεις ή θα κυρώσεις (παρακράτηση μισθού κλπ).

Πχ είναι και τα "λάθη" τύπου "Με έπιασε να κωλοβαράω όταν μπήκε στο μαγαζί και δεν τον περίμενα"

Το έχεις κάνει αυτό το πράγμα για να διαπιστώσεις τι είδους υπάλληλοι θα σου μείνουν λόγω αυτής της σκατένιας συμπεριφοράς;

Επίσης με το να βάζεις στην κουβέντα τελείως άσχετα πράγματα και βαφτίζοντας τα "λάθη" δεν έχεις περισσότερο δίκιο αλλά το αντίθετο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@issay @Βασίλης_29 ξεχασα να αναφερω οτι δεν ειχα λογοτυπο πανω μου. Στη δουλειά μου ειμαι κυριος,ο λόγος που δεν το συνεχισα ηταν οτι θα εχανα ολο το δικιο μου μετα.

Οπως ειπα δε με ενοιαζε τοσο αυτο το μαγαζι,ειχα δει κ αλλα περιεργα σκηνικά οποτε αργα η γρηγορα θα τα σπαγαμε ουτως η αλλως.

Επεξ/σία από webparts
Δημοσ.
22 hours ago, NikosKallithea said:

Και σενα αν σου έπαιρναν από την τσέπη τα ευρώ σου θα φώναζες, γιατί κάθε λάθος υπαλλήλου σημαίνει απώλεια χρημάτων.

και παντα υπαρχουν δικαιολογημενα λαθη και αδικαιολογητα.αν ενας Delivery τρακαρει με το μηχανακι και χαλασουν οι πιτσες θα φωναξει το αφεντικο οτο πηγε χαμενη η παραγγελια και ο πελατης δυσαρεστηθηκε?οχι οτι δικαιολογω το να φωναξει και σε μεγαλο λαθος γιατι υποτιθεται ειμαστε πολιτισμενοι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 hours ago, Tragic! said:

Σοβαρά; Να σου κοστίζει εσένα ένας υπάλληλος μαζί με το ΙΚΑ τους κλπ 1 χιλιαρικο πλάς και άσε τον να σε βάζει άλλα 200-300 ευρώ μέσα από μαλακίες του.

Εσύ δεν είσαι που δύο ποστ πριν από αυτό έγραφες "τότε (ο υπάλληλος) από απόλυση ως μήνυση";

Για ποιο λόγο δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο και για τον εργοδότη αλλά εκεί ξαφνικά θεωρείς οκ και τις φωνές; Έχεις την αίσθηση ότι επειδή κάποιος σε πληρώνει νομιμοποιείται να σου φέρεται όπως νομίζει;

20 hours ago, Tragic! said:

Προτιμότερο να το πετάξεις έναν άνθρωπο στον δρόμο παρά να του βάλεις τις φωνες (που σε 2 μέρες θα έχει ξεχαστεί) ή να πληρώσει το λάθος του (Αναλαβή ευθύνης απλά). Τώρα εσύ μπορείς να νομίζεις ότι θές.

Αν κάποιος σου πει "είσαι μαλάκας" δεν πιστεύω να παρεξηγηθείς; Σε λίγες μέρες θα έχει ξεχαστεί εξάλλου.

Σε λίγο θα μας πεις και ότι καλύτερα είναι να χτυπάς τη γυναίκα σου στα χέρια από το να της μαυρίσεις το μάτι.

Επεξ/σία από defacer
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 11/4/2018 στις 12:23 ΜΜ, defacer είπε

Εσύ δεν είσαι που δύο ποστ πριν από αυτό έγραφες "τότε (ο υπάλληλος) από απόλυση ως μήνυση";

Για ποιο λόγο δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο και για τον εργοδότη αλλά εκεί ξαφνικά θεωρείς οκ και τις φωνές; Έχεις την αίσθηση ότι επειδή κάποιος σε πληρώνει νομιμοποιείται να σου φέρεται όπως νομίζει;

Αν κάποιος σου πει "είσαι μαλάκας" δεν πιστεύω να παρεξηγηθείς; Σε λίγες μέρες θα έχει ξεχαστεί εξάλλου.

Σε λίγο θα μας πεις και ότι καλύτερα είναι να χτυπάς τη γυναίκα σου στα χέρια από το να της μαυρίσεις το μάτι.

1) Δε νομιμοποιειται τιποτα. Η το ανεχεσαι (και ενιοτε το δικαιλογεις) για να μη χασεις τη δουλεια σου η μαζευεις τα μπογαλακια σου και τσαο. Αμα δε γουσταρεις να ανεχεσαι φευγεις. Διευκρισα και πριν (σχετικα με το μαλακας) οτι αλλο να σου φωναζει καποιος και αλλο να σε προσβαλλει η να σε μειωνει. Αμα νιωθεις προσβεβλημενος με μια φωνη τοτε παλι η πορτα ειναι ανοιχτη.

2) Αυτό με τη γυναικα δε το καταλαβα σορρυ

Στις 11/4/2018 στις 12:20 ΜΜ, poulinos είπε

και παντα υπαρχουν δικαιολογημενα λαθη και αδικαιολογητα.αν ενας Delivery τρακαρει με το μηχανακι και χαλασουν οι πιτσες θα φωναξει το αφεντικο οτο πηγε χαμενη η παραγγελια και ο πελατης δυσαρεστηθηκε?οχι οτι δικαιολογω το να φωναξει και σε μεγαλο λαθος γιατι υποτιθεται ειμαστε πολιτισμενοι

Αυτο. Ειναι υποκειμενικο. Και καθε κατασταση πρεπει να εχει ελαχιστικοτερη η μη αντιδραση.

Δημοσ.
18 hours ago, Tragic! said:

1) Δε νομιμοποιειται τιποτα. Η το ανεχεσαι (και ενιοτε το δικαιλογεις) για να μη χασεις τη δουλεια σου η μαζευεις τα μπογαλακια σου και τσαο. Αμα δε γουσταρεις να ανεχεσαι φευγεις. Διευκρισα και πριν (σχετικα με το μαλακας) οτι αλλο να σου φωναζει καποιος και αλλο να σε προσβαλλει η να σε μειωνει. Αμα νιωθεις προσβεβλημενος με μια φωνη τοτε παλι η πορτα ειναι ανοιχτη.

2) Αυτό με τη γυναικα δε το καταλαβα σορρυ

Αυτο. Ειναι υποκειμενικο. Και καθε κατασταση πρεπει να εχει ελαχιστικοτερη η μη αντιδραση.

καλα ναι το τι ειναι μεγαλο λαθος ή μικρο ειναι σχετικο.απλα οι φωνες δεν λυνουν κατι.και ακομα χειροτερα οι φωνες μπροστα σε πελατες.πχ ο bro βασιλοπουλο και ψωνιζει.μια προισταμενη τα χωνει χυμα στο κυμα σε εναν υπαλληλο μπροστα σε πελατες.εφαγε κραξιμο η προισταμενη απο τον bro και καταλαβε το λαθος της χωρις να σημαινει οτι δεν θα το ξανακανει βεβαια.

Δημοσ.
On 10/4/2018 at 3:32 ΜΜ, logistoulis said:

....αν εγώ κάνω ένα λάθος που θα κοστίσει το εισόδημα μου 2 ετών  νομίζεις ότι σκοπεύω να το ξεπληρώσω;

Αποτέλεσμα εικόνας για did i just read

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 4/16/2018 at 3:52 ΜΜ, Tragic! said:

Διευκρισα και πριν (σχετικα με το μαλακας) οτι αλλο να σου φωναζει καποιος και αλλο να σε προσβαλλει η να σε μειωνει. Αμα νιωθεις προσβεβλημενος με μια φωνη τοτε παλι η πορτα ειναι ανοιχτη.

1. Πώς ακριβώς προκύπτει ότι είναι άλλο; Από το γεγονός ότι εσύ δεν αισθάνεσαι μειωμένος αν σου φωνάξουν; Εγώ δεν αισθάνομαι μειωμένος οτιδήποτε και να μου πεις, μάνες και ιστορίες, δε με αγγίζει καν (πραγματικότητα, όχι υποθετικό). Γιατί δεν ισχύει η δική μου οπτική ας πούμε; Γιατί είναι το Χ πιο σωστό από το Υ όταν μιλάμε για καθαρά υποκειμενικά πράγματα;

2. Δε φαίνεται να καταλαβαίνεις πως οι φωνές είναι ανεπίτρεπτη συμπεριφορά όχι επειδή έτσι μου αρέσει εμένα ή εσένα, αλλά επειδή το καθορίζει η φύση της (εδώ, επαγγελματικής) σχέσης. Η φύση της σχέσης είναι αυτό που μου επιτρέπει να πω μαλάκα κάποιο φίλο μου αλλά όχι κάποιον άγνωστο και να χουφτώσω κάποια συγκεκριμένη γυναίκα αλλά όχι τις υπόλοιπες, όχι το αν θα αντιδράσουν εκ των υστέρων.

3. Αν έχεις κάποια αντίρρηση στο ότι οι φωνές είναι ανεπίτρεπτες τελεία και παύλα, μπορείς να κάνεις μια σειρά από ενδιαφέροντα πειράματα, όπως: στη συνέντευξη να λες στους υποψήφιους ότι στα καθήκοντά τους περιλαμβάνεται το να τα ακούνε που και που, ή ίσως να ρωτήσεις κάποιον που ναι μεν είναι αφεντικό αλλά δεν είναι τσομπάνης;

4. Η λογική "κάνω το ανεπίτρεπτο και αν δε σου αρέσει κάνε χρήση των επιλογών σου" είναι ηλίθια σε braindead επίπεδο. Τι θα έλεγες για ένα δάσκαλο που λέει "εγώ θα φωνάζω στα παιδιά, αλλά λίγο, κι αν έχουν θέμα ας πάνε στο διευθυντή ή σε άλλο σχολείο"; Προφανώς μαλάκας. Πώς είναι αυτό διαφορετικό από το θα σου φωνάξω... λίγο κι αν δε σου αρέσει εκεί είναι η πόρτα;

Τώρα όσο για το άλλο που σου λέει ο Πουλινος δεν το δικαιολογώ ποτέ και εσύ του λες ναι είναι υποκειμενικό... μάλλον δε σκέφτηκες πολύ τι διάβασες. Σου λέει πως υπάρχει διαφορά στο πόσο σοβαρό είναι το ατόπημα (άλλο σφαλιάρα κι άλλο σου σπάω τα γόνατα), όχι στο αν είναι ατόπημα ή όχι.

Επεξ/σία από defacer
  • Like 1
Δημοσ.

αυτο που εγραψα με απλα λογια ειναι οτι μπορει ενα λαθος να ειναι μικρο μπορει και να ειναι μεφαλο.σε καμια περιπτωση απο τις δυο δεν δικαιολογει φωνη.αν ειναι μεγαλο και αδικαιολογητο μπορει να δικαιολογει να σε απολυσει το αφεντικο διοτι δικια του επιλογη ειναι οι υπαλληλοι αλλα δεν διβει το δικαιωμα να φωναξει σα ζωαδι.αν τωρα ενα λαθος οπως ειπαν καποιοι στοιχιζει πολλα λεφτα παλι κατεμε δεν σημαινει οτι μπορεις να φωναξεις.μπορεις να απολυσεις αλλα πριιν το  κανεις η αφου το κανεις σκεψου τι μπορει να εχει παει λαθος στην οργανωση της εταιρειας ειτε μικρη ειτε μεγαλη

13 hours ago, defacer said:

Τώρα όσο για το άλλο που σου λέει ο Πουλινος δεν το δικαιολογώ ποτέ και εσύ του λες ναι είναι υποκειμενικό... μάλλον δε σκέφτηκες πολύ τι διάβασες. Σου λέει πως υπάρχει διαφορά στο πόσο σοβαρό είναι το ατόπημα (άλλο σφαλιάρα κι άλλο σου σπάω τα γόνατα), όχι στο αν είναι ατόπημα ή όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...