Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Και σενα αν σου έπαιρναν από την τσέπη τα ευρώ σου θα φώναζες, γιατί κάθε λάθος υπαλλήλου σημαίνει απώλεια χρημάτων.

δεν μοιράζεσαι τα κέρδη για να μοιράζεσαι και το ρίσκο 

τελοσπάντων αυτοί που φωνάζουν κουβαλάνε γενικά πολλά προβλήματα και απλά έτυχε να μπορούν να εκδηλωθούν επειδή τους έχουν ανάγκη, όποιος θέλει λύσεις δεν φωνάζει στο πρόβλημα κάθεται και το λύνει

όποιος έχει θέμα με τον υπάλληλό του ας τον απολύσει

όποιος παραπονιέται ότι δεν μπορεί να βρει καλό υπάλληλο ας βάλει το χέρι στην τσέπη να πάρει καλύτερο

όλα τα άλλα είναι ανούσιες θεωρίες 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

Σοβαρά; Να σου κοστίζει εσένα ένας υπάλληλος μαζί με το ΙΚΑ τους κλπ 1 χιλιαρικο πλάς και άσε τον να σε βάζει άλλα 200-300 ευρώ μέσα από μαλακίες του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, arsenal είπε

Ε οχι ρε φίλε και τουμπέκα...λίγο αυτοσεβασμός να έχεις δεν μπορείς να ανεχτείς τα πάντα

Ακριβώς αυτό. Αν σέβεσαι τον εαυτό σου άλλαξε το τοξικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι (χωρίς φυσικά να τον ειδοποιήσεις).

Το θέμα δεν είναι αν θα κάνει λάθος κάποιος (που είναι σχεδόν σίγουρο), αλλά το πως θα το διαχειριστεί μετά.

Επεξ/σία από kapodistrias
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Tragic! είπε

Σοβαρά; Να σου κοστίζει εσένα ένας υπάλληλος μαζί με το ΙΚΑ τους κλπ 1 χιλιαρικο πλάς και άσε τον να σε βάζει άλλα 200-300 ευρώ μέσα από μαλακίες του.

αν γίνει τέτοιο λαθος απλά τον απολύεις, ή αν θεωρείς ότι ήταν η κακιά στιγμή απλά το πληρώνεις εσύ σαν λειτουργικό κίνδυνο, το να του ζητήσεις να το πληρώσει πρώτα από όλα δεν νομίζω ότι είναι και ιδιαίτερα νόμιμο.. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

αν γίνει τέτοιο λαθος απλά τον απολύεις, ή αν θεωρείς ότι ήταν η κακιά στιγμή απλά το πληρώνεις εσύ σαν λειτουργικό κίνδυνο, το να του ζητήσεις να το πληρώσει πρώτα από όλα δεν νομίζω ότι είναι και ιδιαίτερα νόμιμο.. 

Προτιμότερο να το πετάξεις έναν άνθρωπο στον δρόμο παρά να του βάλεις τις φωνες (που σε 2 μέρες θα έχει ξεχαστεί) ή να πληρώσει το λάθος του (Αναλαβή ευθύνης απλά). Τώρα εσύ μπορείς να νομίζεις ότι θές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Tragic! είπε

Προτιμότερο να το πετάξεις έναν άνθρωπο στον δρόμο παρά να του βάλεις τις φωνες (που σε 2 μέρες θα έχει ξεχαστεί) ή να πληρώσει το λάθος του (Αναλαβή ευθύνης απλά). Τώρα εσύ μπορείς να νομίζεις ότι θές.

φυσικά και νομίζω ο,τι θέλω. αν εγώ κάνω ένα λάθος που θα κοστίσει το εισόδημα μου 2 ετών (για πλάκα παίζουν αυτά εδώ πέρα) νομίζεις ότι σκοπεύω να το ξεπληρώσω;

απλά προσέχω για να έχω δουλειά, ο επιχειρηματίας που είναι ο εργοδότης μου επιχειρεί όχι εγώ.. 

αν ποτέ αποφασίσω να επιχειρήσω εγώ και να βάζω εγώ την υπογραφή μου κάπου, φυσικά και θα αναλάβω την ευθύνη με την προοπτική να έχω και πολλαπλάσιο εισόδημα. δεν μπορεί το ρίσκο να πέφτει στον υπάλληλο 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

φυσικά και νομίζω ο,τι θέλω. αν εγώ κάνω ένα λάθος που θα κοστίσει το εισόδημα μου 2 ετών (για πλάκα παίζουν αυτά εδώ πέρα) νομίζεις ότι σκοπεύω να το ξεπληρώσω;

απλά προσέχω για να έχω δουλειά, ο επιχειρηματίας που είναι ο εργοδότης μου επιχειρεί όχι εγώ.. 

Φυσικά και θα το ξεπληρώσεις, "ποιος είσαι εσύ ρε μ@λ@κ@ (δεν αναφέρομαι σε εσένα, αλλά στον κάθε υπάλληλο) που θα καταστρέψεις την επιχείρηση του άλλου και απλά θα φύγεις;". Εκτός και αν θαρρείς ότι δε μπορεί να σε κυνηγήσει νομικά, ή αν κάνεις μικροζημιά άρα και δεν τον συμφέρει να βάλει δικηγόρους (ανηθικότητα lvl 9999999).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ γενική τοποθέτηση του topic starter, πολύ γενικές απαντήσεις.

Οι φωνές πολλές φορές επηρεάζουν την παραγωγικότητα (θετικά ή αρνητικά) και η κατάσταση κρίνεται κατά περιπτωση. Κάποιο διάστημα που ήμουν υπευθυνος για κάποια άτομα, υπήρχαν στιγμές που με φιλικό τόνο ανεβαζα την αποδοση και στιγμές που επρεπε να γίνω μαλάκας για να κρατήσω την αποδοση. Επισης εξαρτάται και απο τον άνθρωπο που εχεις απεναντι σου γιατί κάποιοι εχουν μάθει να δουλευουν μονο με φωνές (ναι ειμαι απολυτος σε αυτό).  Εννοείται τέτοια άτομα ειχαν ημερομηνία λήξης φρέσκου γάλακτος. Επισης άτομα που ήταν πολύ ευαίσθητα ή πολύ ευθικτα δεν κάνουν για ομαδική δουλεια.

Αναποδα. Σαν υπάλληλος όταν ειχα κάνει μαλακία που κοστιζε σε χρόνο/χρήμα/πελάτες και εφόσον εφταιγα δεχομουν τις φωνές, οχι ομως τις προσβολές (τα ορια ευθιξίας ειναι διαφορετικά για τον εκάστοτε). Οταν λοιπον είχα προϊστάμενο που ξεπερνουσε τα όρια ή φώναζε γιατί νομιζε οτι την εχει μεγάλη, απλά ενημέρωνα επισημα τον ανώτερο του ή αν δεν γίνονταν, εψαχνα αλλου δουλεια, εστω και με λιγοτερα χρήματα. Οταν όμως μου τα έχωνε γιατί ειχε δίκιο, μουγκα.

Για τον ts. Εξαρτάται το λάθος, πόσο βαρύ είναι, πόσες φορές εχει επαναληφθεί και τις συνέπειες. Π.χ. Αν ξεχάσεις να πεις ενα ευχαριστώ σε ενα πελάτη, σκασίλα μου, αλλά αν ενω εχεις συγκεκριμένο guideline και στατιστικά αποφευγεις να πεις ευχαριστω, θα τα ακουσεις.

Επεξ/σία από isay
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Tragic! είπε

Φυσικά και θα το ξεπληρώσεις, "ποιος είσαι εσύ ρε μ@λ@κ@ (δεν αναφέρομαι σε εσένα, αλλά στον κάθε υπάλληλο) που θα καταστρέψεις την επιχείρηση του άλλου και απλά θα φύγεις;". Εκτός και αν θαρρείς ότι δε μπορεί να σε κυνηγήσει νομικά, ή αν κάνεις μικροζημιά άρα και δεν τον συμφέρει να βάλει δικηγόρους (ανηθικότητα lvl 9999999).

τελοσπάντων επειδή στην δουλειά μου τουλάχιστον η ευθύνη είναι απόλυτα ξεκάθαρη με ονοματεπώνυμα κανείς δεν θα μου ζητήσει ποτέ τίποτα και ούτε θα μπορέσει. απλά θα μείνω άνεργος και θα πεινάσω 

αν καταστρέψω την επιχείρηση θα είναι λάθος του εργοδότη μου που με εμπιστεύθηκε όχι δικό μου 

και έτσι θα έπρεπε να είναι παντού 

έχω ακούσει περιπτώσεις εκατομμυριούχων να βάζουν άτομα να πληρώνουν μερικά ψωροχιλιάρικα από την τσέπη τους, αυτά είναι αστεία πράγματα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, logistoulis είπε

τελοσπάντων αυτοί που φωνάζουν κουβαλάνε γενικά πολλά προβλήματα και απλά έτυχε να μπορούν να εκδηλωθούν επειδή τους έχουν ανάγκη, όποιος θέλει λύσεις δεν φωνάζει στο πρόβλημα κάθεται και το λύνει

όποιος έχει θέμα με τον υπάλληλό του ας τον απολύσει

όποιος παραπονιέται ότι δεν μπορεί να βρει καλό υπάλληλο ας βάλει το χέρι στην τσέπη να πάρει καλύτερο

όλα τα άλλα είναι ανούσιες θεωρίες 

παρολο που θελω να συμφωνησω..

υπαρχει και το σεναριο που λεει :

οποιος δεν μπορει να κατανοησει βασικα πραγματα κ να μην επαναλαμβανεται, μπορει να παραιτηθει.

οποιος υπαλληλος εχει θεμα, παλι μπορει να παραιτηθει.

οποιοι υπαλληλοι παραπονιουνται οτι δεν εχουν εργασια, ας γινουν καλυτεροι για να βρουν.

γενικως ελπιζω να καταλαβαινεις οτι τσουβαλιαζεις & τα παραδειγματα σου ειναι ακυρα.

επαναλαμβανω, οτι εχεις δικιο αλλα εχει δικιο κ η απεναντι πλευρα. παντα το φταιξιμο ειναι 50/50 ή 60/40.

ουτε τρελοι ειμαστε αν φωναζουμε - ουτε και απολυτο δικιο εχουμε ως εργοδοτες. 

ειναι μια σχεση σαν ενα ζευγαρι. ολο και καποια μ@λ@κια θα γινει και θα φταινε και οι δυο.

• Like 1
Δημοσ.

τελοσπάντων επειδή στην δουλειά μου τουλάχιστον η ευθύνη είναι απόλυτα ξεκάθαρη με ονοματεπώνυμα κανείς δεν θα μου ζητήσει ποτέ τίποτα και ούτε θα μπορέσει. απλά θα μείνω άνεργος και θα πεινάσω 

αν καταστρέψω την επιχείρηση θα είναι λάθος του εργοδότη μου που με εμπιστεύθηκε όχι δικό μου 

και έτσι θα έπρεπε να είναι παντού 

Πιο αποποίηση ευθύνης πεθαίνεις. Φαντάζομαι όταν κάποιος βαράει τη γυναίκα του φταίει αυτή που τον παντρεύτηκε, όταν κάποιος ληστεύει μία τράπεζα φταίει ο σεκιούριτι που είχε ρεπό, όταν κάποιος σκοτώνει μια γιαγιά για να της παρει 5ε φταιει αυτή που κρατούσε πορτοφόλι, όταν κάποιος παπάς βιάζει κοριτσάκια φταίνε οι γονείς τους που τα στέλνουν εκκλησία. Και εις ανώτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mclein είπε

παρολο που θελω να συμφωνησω..

υπαρχει και το σεναριο που λεει :

οποιος δεν μπορει να κατανοησει βασικα πραγματα κ να μην επαναλαμβανεται, μπορει να παραιτηθει.

οποιος υπαλληλος εχει θεμα, παλι μπορει να παραιτηθει.

οποιοι υπαλληλοι παραπονιουνται οτι δεν εχουν εργασια, ας γινουν καλυτεροι για να βρουν.

γενικως ελπιζω να καταλαβαινεις οτι τσουβαλιαζεις & τα παραδειγματα σου ειναι ακυρα.

επαναλαμβανω, οτι εχεις δικιο αλλα εχει δικιο κ η απεναντι πλευρα. παντα το φταιξιμο ειναι 50/50 ή 60/40.

ουτε τρελοι ειμαστε αν φωναζουμε - ουτε και απολυτο δικιο εχουμε ως εργοδοτες. 

ειναι μια σχεση σαν ενα ζευγαρι. ολο και καποια μ@λ@κια θα γινει και θα φταινε και οι δυο.

μπορεί να παραιτηθεί, αλλά μπορείς και να τον απολύσεις 

μην τρελαθούμε τώρα κανείς δεν σε αναγκάζει να ταϊζεις κάποιον που είναι άχρηστος και αν το κάνεις από λύπηση τότε εσύ φέρεις την ευθύνη, γιατί δική σου είναι η επιχείρηση 

το φταίξιμο μπορεί θεωρητικά να είναι 60/40 ή ότι άλλο ποσοστό θες εσύ, αλλά πρακτικά το δικό σου όνομα μπαίνει μπροστά, εσύ είσαι που χρωστάς σε δημόσιο, τράπεζες, προμηθευτές, ο υπάλληλος χέστηκε και για πιο λόγο να φύγει όταν βρέξει χιονίσει έχει ένα εισόδημα και τελικά δεν τον κουνάει κανείς 

οπότε εσύ είσαι που θα πρέπει να πάρεις τις σκληρές αποφάσεις.. το να φωνάζεις σε κάποιον μπας και γίνει καλύτερος απλά δεν έχει νόημα.. τον αλλάζεις  και τέλος

η κουβέντα βέβαια ξεκίνησε για μερικούς που φωνάζουν για να φωνάζουν, κοινώς τρελοί , ε αυτούς τους ανέχεσαι μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο.. μακροπρόθεσμα δεν παλεύται να είσαι σε τέτοιο περιβάλλον και για αυτό και πολλοί εργοδότες που δεν είναι στα καλά τους δεν έχουν και υπαλλήλους για πολλά χρόνια εκτός από κάτι αναίσθητούς που δεν καταλαβαίνουν και βόμβες να πέφτουν γύρω τους 

6 λεπτά πριν, Tragic! είπε

Πιο αποποίηση ευθύνης πεθαίνεις. Φαντάζομαι όταν κάποιος βαράει τη γυναίκα του φταίει αυτή που τον παντρεύτηκε, όταν κάποιος ληστεύει μία τράπεζα φταίει ο σεκιούριτι που είχε ρεπό, όταν κάποιος σκοτώνει μια γιαγιά για να της παρει 5ε φταιει αυτή που κρατούσε πορτοφόλι, όταν κάποιος παπάς βιάζει κοριτσάκια φταίνε οι γονείς τους που τα στέλνουν εκκλησία. Και εις ανώτερα.

α καλά.. 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Tragic! είπε

Φοβερό επιχείρημα. Μισό να το σημειώσω.

μισό να σημειώσω κι εγώ για την ευθύνη του τυχάρπαστου υπαλλήλου επειδή δεν έπιασε τους στόχους η επιχείρηση 

μόλις γίνουν όλες οι δουλειές ΑΙ να δω αν θα κατηγορούν τα πληκτρολόγια 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

μισό να σημειώσω κι εγώ για την ευθύνη του τυχάρπαστου υπαλλήλου επειδή δεν έπιασε τους στόχους η επιχείρηση 

Πραγματικά ήρθε η στιγμή να σταματείς να μπουρδολογείς, γενικολογείς και πάσης φύσεως -λογής (ελπίζω να το έπιασες) και άσε εμάς τα "θύματα" να πληρώνουμε τα λάθη μας στην επιχείρηση που μας ταϊζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...