Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα θέλω να αναβαθμίσω εν παλιο pc ου λίγο για να μην σέρνετε

πέρα απο ssd θέλω να βάλω λίγη ραμ έχει αυτή την mobo

https://www.asrock.com/mb/Intel/G41C-VS/index.asp

πόσο ράμ πέρνει 2+2 ddr2 και 2+2 ddr 3 ? 

μπορώ να βάλω 4+4 ddr3 μόνο? ή 2+2+2+2 ddr3

έχει πάνω τον E7200 αξίζει να ψάξω κάποιο άλλο απο εδω στα μεταχειρισμένα ? px q9400?

edit οκ απ'οτι διάβασα δεν μπορώ να βάλω DDR2+DDR3 μαζί αλλα μπορώ να βάλω 4 DDR3? ή πρέπει να βάλω μόνο 2 ?

Επεξ/σία από KinigosPsixon
Δημοσ.

κοιτα απο οσο ειδα και εγω μπορεις να βαλεις η 2χ ddr2 η 2χ ddr3  και αναλογως το λειτουργικο παει και το μεγεθος...

αν βαλεις windows 64bit μπορεις να βαλεις μεχρι 8γιγα ...2χ 4γιγα δλδ ... στα 32bit παιρνει μεχρι 4 ...

εδω μπορεις να δεις και ποιες μνημες ειναι συμβατες με την μητρικη 

https://www.asrock.com/mb/memory/G41C-VS.pdf

οσο για το cpu σιγουρα ενα τετραπυρινο θα ειναι ποιο ανετο γενικα .. 

η μνημες btw ειναι αρκετα ακριβες αυτη την περιοδο και δε ξερω αν αξιζει να βαλεις ddr3 σε αυτο το pc ...αναλογως κιολας ποσο παιζουν oi ddr2 δε ξερω ...

επισης θα ελεγα ιδανικα να εκανες μια γενικη αναβαθμιση..δε ξερω τα οικονομικα σου αλλα πλεον παιζουν αρκετα φτηνα οι επεξεργαστες κλπ..

με κανα 150αρι π.χ παιρνεις ενα g2200+ μητρικη και εχει και ενσωματωμενη και εισαι κομπλε..αλλα θες και κανα 80αρι για ραμ = γυρω στα 220ε ...

περιμενε και καμια αλλη γνωμη ομως σχετικα με ραμ κλπ γιατι δε τοχω και πολυ το θεμα...:P 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, KinigosPsixon είπε

καλημέρα θέλω να αναβαθμίσω εν παλιο pc ου λίγο για να μην σέρνετε

πέρα απο ssd θέλω να βάλω λίγη ραμ έχει αυτή την mobo

https://www.asrock.com/mb/Intel/G41C-VS/index.asp

πόσο ράμ πέρνει 2+2 ddr2 και 2+2 ddr 3 ? 

μπορώ να βάλω 4+4 ddr3 μόνο? ή 2+2+2+2 ddr3

έχει πάνω τον E7200 αξίζει να ψάξω κάποιο άλλο απο εδω στα μεταχειρισμένα ? px q9400?

edit οκ απ'οτι διάβασα δεν μπορώ να βάλω DDR2+DDR3 μαζί αλλα μπορώ να βάλω 4 DDR3? ή πρέπει να βάλω μόνο 2 ?

μπορεις να βρεις ενα ετοιμο  xeon  4 πυρηνο  εδω στο forum απο τις αγγελιες  θα ελεγα τον drove(φοβεροςπωλητης- στειλτου μυνημα) απο τι στιγμη που εχεις  775 socket  με πολυ λιγα χρηματα !!

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις πάνω ddr2 μείνε με ddr2. Διαφορετικά από ddr3 πολύ λίγες 4gb μνήμες μπορούν να τρέξουν στις combo μητρικές. Εγώ είχα χρησιμοποιήσει σε μια MSI G41 combo αυτές https://www.skroutz.gr/s/2767537/Crucial-Ballistix-Sport-8GB-DDR3-1600MHz-BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU.html χωρίς κανένα πρόβλημα. Ψάξε και στα μεταχειρισμένα εδώ ή και ευρωπαϊκά ebay.

Για cpu έναν φθηνό xeon από drove, όπως ο E5440 και είσαι τζι τζι. 

SSD εξυπακούεται.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 2
Δημοσ.

με xeon θα πρέπει να πάρει και κάρτα γραφικών ... η γνώμη μου μάζεψέ χρήματά πουλά σιγά σιγά και αυτά που έχεις (πιάνουν 70-90 ευρώ) και πάρε μια mobo, επεξεργαστή (πχ 2200g ή απ τα τελευταία  intel) και ένα ζευγάρι 8gb ram ddr4 (μτχ όλα από αγγελίες εδώ) με υπομονή & κάλο ψάξιμο θα τα βρεις και μην ασχολείσαι με δεινόσαυρους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποση μνημη εχεις τωρα;

Χρηση υπολογιστη και λειτουργικο;

Επεξ/σία από aris73
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, aris73 είπε

Ποση μνημη εχεις τωρα;

Χρηση υπολογιστη και λειτουργικο;

2 gb και green wd σκληρό (με νιώθετε ετσί ???? ) σέρνεται το σύμπαν . πέρασαν δυστυχώς τα 10 μόνα τους όταν τον δούλευε η αδερφή μου . office χρήση κυρίως . youtube καμιά εργασία fb κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια.

Ψαχνεις για ακομα 2 Gb Ram, εναν τετραπυρηνο πχ Q6600

και αγοραζεις εναν καινουργιο SSD με 60 ή 120 Gb και εισαι καλυμμενος.

Συνολικο κοστος περιπου 60-65 ευρω.

Τον δισκο που εχεις τωρα τον χρησιμοποιεις ως αποθηκη.

Ξαναβαζεις τα 10αρια 64 bit και θα εισαι μια χαρα αν και προσωπικα θα εβαζα τα

Ubuntu 64 bit.

Απο καρτα γραφικων τι υπαρχει;

Επεξ/σία από aris73
Δημοσ.

+1 στον Άρη για ότι είπε,εκτός κι αν θες να του βάλεις xp,και να το αφήσεις όπως είναι,μια χαρά θα τα παει για office,browsing.

Δημοσ.
Στις 10/4/2018 στις 3:25 ΜΜ, aris73 είπε

Ωραια.

Ψαχνεις για ακομα 2 Gb Ram, εναν τετραπυρηνο πχ Q6600

και αγοραζεις εναν καινουργιο SSD με 60 ή 120 Gb και εισαι καλυμμενος.

Συνολικο κοστος περιπου 60-65 ευρω.

Τον δισκο που εχεις τωρα τον χρησιμοποιεις ως αποθηκη.

Ξαναβαζεις τα 10αρια 64 bit και θα εισαι μια χαρα αν και προσωπικα θα εβαζα τα

Ubuntu 64 bit.

Απο καρτα γραφικων τι υπαρχει;

SSD έχω να του βάλω και σκέφτομαι να του βάλω xeon (ή τον L5410 ή ton E5450) δεν ξέρω τι ράμ να βάλω όμως ddr2 ή ddr3 1333mhz?

Δημοσ.

Με xeon και ddr3 δεν εχω ασχοληθει οποτε δεν εχω γνωμη.

Τα παιδια ομως που ηδη εχουν σχολιασει σου εχουν δωσει

καταλληλες κατευθυνσεις.

Επικοινωνησε με τον DROVE και θα σου βρει τη λυση.

• Like 1
Δημοσ.

+1 και από εμένα για τον XEON, με έναν αστερίσκο όμως, που δεν σου έχουν πει: θα πρέπει να κάνεις μια μικρή μόντα στο slot σου (να κόψεις με ένα κοπιδάκι κάτι "αυτάκια", για να μπορέσει να μπει ο XEON), καθώς επίσης και μπορεί να χρειαστείς modded bios για να σου τον αναγνωρίσει.

Από εκεί και πέρα στο θέμα μνημών, εδώ θα βρεις το user manual της μητρικής σου:

http://asrock.pc.cdn.bitgravity.com/Manual/QIG/G41C-VS_multiQIG.pdf

Στην σελ. 5 λέει ότι παίρνει max 8 gb DDR3, αν βρεις 2 ίδια module 4+4 και φτηνά πάρτα, θα δεις μεγάλη διαφορά (άλλη τόση από όση θα δεις έτσι κι αλλιώς με τον ssd)

Και ίδια να μην βρεις, απλά δεν θα έχεις dual channel. Τις ddr3 θα πρέπει να τις βάλεις στα μπλε slots, στα κίτρινα πάνε οι ddr2 - αλλιώς μπορεί να πάθει λέει βλάβη τόσο η μνήμη όσο και η μητρική...  

Δεν μπορείς να βάλεις 2+2(ddr2) + 2+2  ddr3, μόνο 2Χ ddr2 ή 2Χ ddr3, με max τα 8 γίγα (δηλαδή max 4+4 ddr2 ή 4+4 ddr3).

Επίσης, στην σελ. 7 λέει ότι αν ο cpu είναι FSB 1333,  και βάλεις 1333 μνήμη, θα πρέπει να αλλάξεις θέση σε ένα jumper, βλ. σελ. 16!

Για την δουλειά που θέλεις με λίγα χρήματα θα σε βγάλει για πολύ καιρό ακόμα, δεν χρειάζεται να τρέχεις για ριζικές αναβαθμίσεις ακόμα!

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σας. Και εγώ έβαλα σε σταθερό υπολογιστή ένα Samsung ssd 120gb που τον βοήθησε αρκετά. Το motherboard είναι asus P5Q-E socket 775 με 4gb ram. Μπορώ να βάλω του drove επεξεργαστή και να αυξήσω μνήμη ram? Αξίζει? Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Αυτόν προτείνεις να πάρω από τον Αλί? Επειδή δεν είμαι στον υπολογιστή μου θα δω τι φοράει,και θα τα γράψω εδώ. 

Μια φορά την πάτησα από τον Αλί. Πήρα οθόνη για tablet Lenovo και ήταν καμμένη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...