skiabox Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Τώρα που γύρισα από ένα διήμερο πασχαλινό ταξιδάκι, αντιμετώπισα τρομερά προβλήματα με τα powerline μου. Γενικά έχω υποφέρει πολύ εδώ και μήνες με την υπόθεση powerline. Μήπως τελικά δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς, ειδικά αν δεν είναι στην ίδια φάση; Εχω δοκιμάσει όλες τις μάρκες και τώρα έχω devolo.
koskappas Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Καλημερα. Τι ακριβως προβληματα εχεις? Υπαρχουν Powelines για μονοφασικα και τριφασικα σπιτια. Ειχα και εγω αλλα δεν ειχα καποιο προβλημα εκτος απο κατι αποσυνδεσεις πολυ αραια
skiabox Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Σήμερα στρώσανε πάλι. Βέβαια 'έστρωσα' και εγώ τις δικτυακές ρυθμίσεις, υπό την έννοια ότι έβαλα όριο στον dhcp server να δίνει address από 192.168.1.10 και πάνω οπότε θα δούμε αν υπάρξει βελτίωση. Από το πρωί δεν έχω disconnects πάντως ενώ χθες το βράδυ ουσιαστικά μπαινόβγαινα στο Internet ανά λεπτό.
koskappas Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Τα Powerlines δουλευουν χωρις ρυθμισεις, απλα τα συνδεεις στις πριζες ρευματος που θελεις. Οπου τα δοκιμασα ετσι εκανα
nzeppos Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα Devolo είναι θεωρητικά ιδανικά για τριφασικούς πίνακες, αλλά ακόμα έτσι μπορεί να βγάλουν προβλήματα. Τα δικά μου (500άρια) συχνά-πυκνά χάνουν την σύνδεση μεταξύ τους και ο γρηγορότερος τρόπος να φτιάξουν είναι μια οποιαδήποτε αλλαγή μέσω του GUI (πχ. να σβήσω το LED). Η "μόνιμη" λύση (μέχρι να ξαναχαλάσουν μετά από 2-3 μήνες) είναι να τα βγάλω εντελώς από την πρίζα και να τα ξαναβάλω. Μου έχουν πει ότι το ίδιο πρόβλημα το κάνει και σε μεγαλύτερα μοντέλα (πχ. τα 1200). Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από nzeppos
skiabox Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nzeppos είπε Τα Devolo είναι θεωρητικά ιδανικά για τριφασικούς πίνακες, αλλά ακόμα έτσι μπορεί να βγάλουν προβλήματα. Τα δικά μου (500άρια) συχνά-πυκνά χάνουν την σύνδεση μεταξύ τους και ο γρηγορότερος τρόπος να φτιάξουν είναι μια οποιαδήποτε αλλαγή μέσω του GUI (πχ. να σβήσω το LED). Η "μόνιμη" λύση (μέχρι να ξαναχαλάσουν μετά από 2-3 μήνες) είναι να τα βγάλω εντελώς από την πρίζα και να τα ξαναβάλω. Μου έχουν πει ότι το ίδιο πρόβλημα το κάνει και σε μεγαλύτερα μοντέλα (πχ. τα 1200). Καλά είχα βρει ολόκληρο thread με τα προβλήματα των devolo. Αν θέλεις δοκίμασε να τρέξεις το επόμενο script : #!/bin/bash while true do sleep 1 ping -q -c 1 -W 1 192.168.1.1 > /dev/null 2>&1 || echo $(date) No connection >> logfile done για να έχεις και μια εικόνα του τι συμβαίνει ακριβώς με την τοπική σου σύνδεση προς το modem/router. Εγώ ας πούμε σήμερα από το πρωί δεν έχω ούτε ένα χάσιμο πακέτου προς το router. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από skiabox
nzeppos Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) ΟΚ thanks θα το αφήσω να τρέχει κάμποση ώρα και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα. Το πρόβλημα πάντως δεν είναι τόσο η απώλεια πακέτων ή τυχόν network blips, αλλά κυρίως ότι μετά από εβδομάδες/μήνες οποιοδήποτε από τα Devolo χάνει εντελώς τη σύνδεση με όλα τα υπόλοιπα και φτιάχνει με τους τρόπους που ανέφερα παραπάνω. Δεν το κάνει ξαφνικά, αλλά μόνο αν η συσκευή (ή συσκευές) που είναι συνδεδεμένη πάνω του είναι σβηστή και πάω πχ. να την ανάψω την επόμενη μέρα. Σαν να πέφτει σε κάποιου είδους sleep mode λόγω inactivity και να μην μπορεί να ξαναξυπνήσει. Την εν λόγω επιλογή όμως την έχω απενεργοποιημένη, θεωρητικά δεν θα έπρεπε να αποσυνδέεται ποτέ. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από nzeppos
skiabox Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Τα γνωρίζω φίλε αυτά που λες. Αναφέρονται από πολλούς χρήστες στο thread που είχα βρει από το 2013. Τρέχοντας αυτό το σκριπτάκι εμποδίζεις το powerline να πέσει σε sleep mode. Δυστυχώς οι Γερμανοί είναι μεγάλοι σκράπες σε ότι έχει να κάνει με το software οπότε δεν βγάζουν διορθωτικά firmwares. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ να διορθώσεις το πρόβλημα χωρίς ανοικτό υπολογιστή, είναι hardware στη μία άκρη που να πινγκάρει συνέχεια το modem.
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 On 10/4/2018 at 4:52 PM, koskappas said: Τα Powerlines δουλευουν χωρις ρυθμισεις, απλα τα συνδεεις στις πριζες ρευματος που θελεις. Οπου τα δοκιμασα ετσι εκανα καλο ειναι να γινονται Secure γιατι σε Tp link που εχουν ολα το ιδιο ονομα απο Default homeplugav καπως ετσι εβλεπα τα Powerline του γειτονα που ειναι σε αλλο ρολοι δεη
skiabox Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 nzeppos : Πρόσεξε και το θέμα με το dhcp serving που αναφέρω πιο πάνω!
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 On 10/4/2018 at 6:46 ΜΜ, nzeppos said: Τα Devolo είναι θεωρητικά ιδανικά για τριφασικούς πίνακες, αλλά ακόμα έτσι μπορεί να βγάλουν προβλήματα. Τα δικά μου (500άρια) συχνά-πυκνά χάνουν την σύνδεση μεταξύ τους και ο γρηγορότερος τρόπος να φτιάξουν είναι μια οποιαδήποτε αλλαγή μέσω του GUI (πχ. να σβήσω το LED). Η "μόνιμη" λύση (μέχρι να ξαναχαλάσουν μετά από 2-3 μήνες) είναι να τα βγάλω εντελώς από την πρίζα και να τα ξαναβάλω. Μου έχουν πει ότι το ίδιο πρόβλημα το κάνει και σε μεγαλύτερα μοντέλα (πχ. τα 1200). αν ειναι καθε 2-3 μηνες λες οκ κατι παει και ερχεται αλλα παλι ναι ειναι βλακεια. Θα μπορουσαν δηλαδη να το φτιαξουν. για τον Dhcp server κανονικα δεν θα πρεπε να σε επηρεαζει αμα ειναι Dummy εκτος αν παιρνουν ip και καποιος τους εχει δωσει Ip την οποια παει και την δινει και ο Dhcp.αλλα Ip συνηθως παιρνουν οσα ειναι Wifi τουλαχιστον στην tp link.στα αλλα απλα υπαρχει ενα network name για θεμα ασφαλειας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα