Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Lacie electron blue VI μου, μετά από 12,5 χρόνια (κόστιζε 1500€ τοτε), εμφάνισε πρόβλημα και πρέπει να αγοράσω μια νέα οθόνη. Την θέλω για να βλέπω πίνακες, εικόνες, τανίες (δεν έχω TV) και για adventure games.

Είμαι μεταξυ της Dell Ultrasharp U2414H και της Dell Ultrasharp U2725H. Κανονικά θα έπερνα την 27", μιας που βλέπω ταινίες στο pc. Ο μόνος ενδοιασμός μου είναι μήπως οι οθόνες με 1 δις χρώματα και HDR πέσουν σε προσιτές τιμές σε κανά δυο χρόνια και κλαίω τα λεφτά μου, που δεν τα κράτησα για μια τέτοια (πάντα έβαζα τα χρώματα πάνω απ' όλα). Πότε βλέπετε να συμβαίνει αυτό;

Edit: Μίλησα με έναν agent της Dell και μου υπέδειξε την U2718Q, που τα εχει "όλα" με λιγότερο από 600€. Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι δεν μπορώ να πάρω ανάλυση 4k, διότι θα χρειαστώ πολλαπλάσια χρήματα για ένα pc που θα την σηκώσει. 27άρα με HDR δυστυχώς δεν υπάρχει σε 1440p. Όμως η τιμή της 4k με κάνει να νιώθω ότι δεν αξίζει η αγορά της U2725H και πως σύντομα θα εμφανιστεί ποικιλία HDR και θα το μετανιώσω.

Επεξ/σία από White__Dragon
Δημοσ.

Σχεδόν σίγουρα ο υπολογιστής σηκώνει εικόνα σε 4Κ. Ποιον έχεις;

Και να μην σηκώνει τα παιχνίδια, που τα adventure είναι ελαφρυα συνήθως, τα βάζεις σε 1080ρ, χωρίς να χαλάνε τα πιξελ (πάει 1/4).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ένας Phenom 6πύρινος με μια περσινή low end κάρτα γραφικών. Μερικά adventure είναι 3D, όπως τα τα Dreamfall. Η ανάλυση είναι πάρα πολύ ψηλή και δεν μου αρέσει να μειώνω όλα τα υπόλοιπα γραφικά. Σε 1080p την χαραμίζω νομίζω. Λέω να περιμένω λίγο μήπως βγει σε 1440p. Μου έδωσες και ιδέα: 1/9 -> 1440p/3 = 480p (ακριβώς VGA – καθόλου άσχημα για retro).

Η CRT μου παραδόξως λειτούργησε τελικά!

Επεξ/σία από White__Dragon
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το HDR είναι κάτι που αξίζει και μελλοντικά θα ειναι standard (όπως ήδη στις περισσότερες τηλεοράσεις) 

Προς στιγμήν δεν υπάρχει οθόνη με πραγματικό HDR 1000nits. 

Στο θέμα των χρωμάτων επίσης έχει μεγάλη σημασία να καλύπτει μεγάλο μερος του DCI-P3 (πάνω από 90%).

Τοτε μόνο θα δούμε πιο βαθύ χρώμα. Υπάρχουν ήδη οθόνες με quantum dot panel που δίνουν τέτοια  ζωηρά χρώματα. 

Πάντως οθόνη που να τα έχει όλα αυτά ακόμα δεν υπάρχει. Και σύντομα που θα κυκλοφόρησουν θα είναι πανάκριβες. 

Πάντως αν έχεις υπομονή και έχεις σκοπό μα κρατήσεις την οθόνη για πολλά χρόνια, νομίζω αξίζει να περιμένεις τις HDR οθόνες. (και ελπίζουμε να λυθούν τα προβλήματα του HDR με τα Windows) 

Δημοσ.

υπαρχή 27άρα με HDR σε 1440p που είναι αυτή εδώ Samsung 27CHG70 άλα δεν στην πρωτινό για πόλους λόγους.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mkp είπε

υπαρχή 27άρα με HDR σε 1440p που είναι αυτή εδώ Samsung 27CHG70 άλα δεν στην πρωτινό για πόλους λόγους.

Για πες μας τους λόγους.... 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, bilythekid είπε

Για πες μας τους λόγους.... 

Έκτος από το γεγονός ότι πρέπει να αγοράσεις καμιά εικοσαριά μέχρι να πετύχεις ένα χωρίς ελαττώματα, τους υπόλοιπους λόγους θα τους δεις εδώ link

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mkp είπε

Έκτος από το γεγονός ότι πρέπει να αγοράσεις καμιά εικοσαριά μέχρι να πετύχεις ένα χωρίς ελαττώματα, τους υπόλοιπους λόγους θα τους δεις εδώ link

Μιλας με γριφους....τι δεν είναι καλα τα va panel?η η συγκεκριμενη οθονη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, bilythekid είπε

Μιλας με γριφους....τι δεν είναι καλα τα va panel?η η συγκεκριμενη οθονη?

Γένια όλες οι οθόνες αυτής τής κατηγορίας (va, ips, 144hz) έχουν θέματα. Αν είσαι τυχερός και σου κάτσει κάνα κάλο κομμάτι τότε ναι αξίζουν, αλλιώς όχι.

Επεξ/σία από mkp
  • Moderators
Δημοσ.

Η AU αυξάνει την παραγωγή, τα πρώτα 27" true HDR g-sync σκάνε μέσα στο μήνα, 2,5 χιλιάρικα για 27"..........

• Sad 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανως..... Ουτε για το Predator 2,5. Τι 2,5, ολο το rnd θελουν να το βγαλουν απο τις πρωτες 1000 που θα πουλησουν?

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.

Και άντε πες ότι σκας τα 2.5Κ..Θα περνάνε σωστό QA αυτή τη φορά ή θα κάνεις τάμα σε όλους τους θεούς για να μην σου κάτσει ελαττωματική ;

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

2,5K για 27άρι εγώ προσωπικά δεν δίνω με τίποτα..Για το 34άρι Predator ίσως..

Αυτό είναι μεγάλη αληθεια. Ποιος ο λόγος να είναι στις 27. Οι 34 είναι πολύ πιο ιδανικές για 2160p. Στις 27 είναι ήδη πολύ μεγάλο το ppi. 

Τουλάχιστον πληρώνεις που πληρώνεις να χορταίνεις λίγο μέγεθος 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...