Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, CyanBlue είπε

Ούτε μια τόση κουβεντούλα για την υποστήριξη ελληνικών που τόσο αγαπήσαμε να κεντάμε στα Win 3.1 και δεν ασχολούμαστε πια στα 95? :(

Απ ' ότι θυμαμαι καλά :Country=030 , 737 , C:\WINDOWS\COMMAND\Country.sys

Το 030 σημαινει Ελλάδα ! Ετσι δεν είναι ?  ή εγω εχω ξεχάσει τις λεπτομέρειες εκεινης της εποχης !

Μην ξεχναμε ότι εχουν περασει 23 χρονια από την εποχη των 95. Τι να θυμηθουμε πία από αυτά, μετά από τόσα χρονια!

To config.sys και το autoexec.bat το είχα φυλαγμενα μαζι με το original CD με τους drivers της Soundblaster 64 Pci.  Τότε είχα κανει edit config.sys και μετά print screen και είχε εκτυπωθεί από τον τότε κρουστικό εκτυπωτη.

Το ιδιο και για τον autoexec.bat .

Πόσο αυτό σχετίζεται με την νοσταλγια σου για τα 3.1 ή τα 3.11 , ισως θα επρεπε να μας το πεις περισσοτερο εμπεριστατομένα...

Και τι να θυμηθώ από το DOS που δεν ηξερες πία που χρειαζεται slash και πού back slash. και πού τα επανωτά slash slash, kαι της εξαιρέσεις στον κανωνα, οπου δεν επρεπε κατά περιπτωση να χτυπήσεις το πληκτρο space !

Τώρα πία μου αρεσουν τα Windows 10 και τα τρεχω σε όλα μου τα πισία! Μεχρι που καταφερα να τα τρεξω και πανω σε ένα ξεχασμενο Pentium 4.  Mόνο που ο επεξερταστης είναι ο 661 (cedar mill 65 nm) και η μητρική το τότε κορυφαιο μοντελο της Gigabyte με chipset 865 και μνημες DDR1. Αυτή η μητρική, από μόνη της είναι ένα δειγμα της κατασκευαστικης επιδεξιότητας της Gigabyte.

Επεξ/σία από faliriotis1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, faliriotis1 είπε

Απ ' ότι θυμαμαι καλά :Country=030 , 737 , C:\WINDOWS\COMMAND\Country.sys

Το 030 σημαινει Ελλάδα ! Ετσι δεν είναι ?  ή εγω εχω ξεχάσει τις λεπτομέρειες εκεινης της εποχης !

Μην ξεχναμε ότι εχουν περασει 23 χρονια από την εποχη των 95. Τι να θυμηθουμε πία από αυτά, μετά από τόσα χρονια!

To config.sys και το autoexec.bat το είχα φυλαγμενα μαζι με το original CD με τους drivers της Soundblaster 64 Pci.  Τότε είχα κανει edit config.sys και μετά print screen και είχε εκτυπωθεί από τον τότε κρουστικό εκτυπωτη.

Το ιδιο και για τον autoexec.bat .

Πόσο αυτό σχετίζεται με την νοσταλγια σου για τα 3.1 ή τα 3.11 , ισως θα επρεπε να μας το πεις περισσοτερο εμπεριστατομένα...

Και τι να θυμηθώ από το DOS που δεν ηξερες πία που χρειαζεται slash και πού back slash. και πού τα επανωτά slash slash, kαι της εξαιρέσεις στον κανωνα, οπου δεν επρεπε κατά περιπτωση να χτυπήσεις το πληκτρο space !

Τώρα πία μου αρεσουν τα Windows 10 και τα τρεχω σε όλα μου τα πισία! Μεχρι που καταφερα να τα τρεξω και πανω σε ένα ξεχασμενο Pentium 4.  Mόνο που ο επεξερταστης είναι ο 661 (cedar mill 65 nm) και η μητρική το τότε κορυφαιο μοντελο της Gigabyte με chipset 865 και μνημες DDR1. Αυτή η μητρική, από μόνη της είναι ένα δειγμα της κατασκευαστικης επιδεξιότητας της Gigabyte.

Αν σου πω πως ακόμα χρησιμοποιώ στο γραφείο (μπεζ) PC με Intel (αποκλειστικά) motherboard D845PEBT2 & D965PERL θα φανεί υπερβολικό?:P  κι όμως... Φυσικά ήταν συνθέσεις με κορυφαία εξαρτήματα και δεν έχω δει πολλές φορές μπλε οθόνες.

Δημοσ.

D865PERL θα εννοείς...  Ποση ram εχεις εγκατεστημενη και ποιο λειτουργικο τρεχεις ? και ριξε μια ματία εδώ : https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000006861/boards-and-kits/desktop-boards.html

να δεις εάν εχεις εγκατεστημενη την μεγιστη επεξεργαστικη ισχυ που μπορεί να υποστηριξει.

Όταν στηνουμε ένα καινουργιο συστημα, κοιταμε να κανουμε συνδυασμούς, για να μην είναι απαγορευτικο το κοστος. Και οι καινούργιες μνημες είναι ακριβες, το ιδιο και οι δυνατοι επεξεργαστες. Όταν μετά από χρονια, οι αξιες εχουν γινει χώμα, και θελουμε να κρατησουμε την μητρική, είναι η ευκαιρια να εγκαταστήσουμε το μεγιστο της ram και τον πιο ισχυρο επεξεργαστη, που θα βρουμε φτηνα και σε καλά μεταχειρησμενα, εάν ψαξουμε λιγο. ;)

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, faliriotis1 είπε

D865PERL θα εννοείς...  Ποση ram εχεις εγκατεστημενη και ποιο λειτουργικο τρεχεις ? και ριξε μια ματία εδώ : https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000006861/boards-and-kits/desktop-boards.html

να δεις εάν εχεις εγκατεστημενη την μεγιστη επεξεργαστικη ισχυ που μπορεί να υποστηριξει.

Όταν στηνουμε ένα καινουργιο συστημα, κοιταμε να κανουμε συνδυασμούς, για να μην είναι απαγορευτικο το κοστος. Και οι καινούργιες μνημες είναι ακριβες, το ιδιο και οι δυνατοι επεξεργαστες. Όταν μετά από χρονια, οι αξιες εχουν γινει χώμα, και θελουμε να κρατησουμε την μητρική, είναι η ευκαιρια να εγκαταστήσουμε το μεγιστο της ram και τον πιο ισχυρο επεξεργαστη, που θα βρουμε φτηνα και σε καλά μεταχειρησμενα, εάν ψαξουμε λιγο. ;)

Ακριβώς αυτή τη συνταγή ακολουθώ. Η D865PERL "φοράει" 4 GB RAM & Pentium 4 2.8GHz. Δεν ασχολήθηκα περισσότερο γιατί οι διαφορές είναι αμελητέες και τρέχει Windows XP και μια λογιστική εφαρμογή για έκδοση τιμολογίων. Φετίχ είναι να φοράει το bard τη max μνήμη που μπορεί να δεχθεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, CyanBlue είπε

Ακριβώς αυτή τη συνταγή ακολουθώ. Η D865PERL "φοράει" 4 GB RAM & Pentium 4 2.8GHz. Δεν ασχολήθηκα περισσότερο γιατί οι διαφορές είναι αμελητέες και τρέχει Windows XP και μια λογιστική εφαρμογή για έκδοση τιμολογίων. Φετίχ είναι να φοράει το bard τη max μνήμη που μπορεί να δεχθεί.

H διαφορά είναι στην cache !  512κ για τον 2,80   και 1Μ για τον 3,2.  Και ο 3,2 θελει ισχυροτερη ψυξη.

Μου εχουν μεινει στο ραφι ενας 3,2 και η ομορφη ψυκτρα της ZALMAN. Γραψε μου σε ένα προσωπικό μηνυμα την διευθηνση σου, να σου τα στειλω με δέματακι ΕΛΤΑ για να τα δοκημασεις. Παρακαλώ να μου γραψεις επισης εάν εχεις καλής ποιοτητας θερμοαγωγημη σιλικονη. Εάν είναι να προσθέσω και λιγη θερμοαγογημη μέσα στο δέματακι. Και σιγουρα θα παρατηρήσεις καποια διαφορά. Και εγω είχα δεί την διαφορά με τα ΧΡ , κι ' ακομα περισσοτερο με Win 7 . Εάν προσθεσεις στο συστημα και ένα στικάκι USB για το "Ready Boost" , κυριολεκτικά θα απογειωθεί...

Επεξ/σία από faliriotis1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίο νήμα αυτό... Good old DOS gaming era.

Επειδή νοσταλγώ το παρελθόν και ειδικά την περίοδο 1989 - 1995 που βγήκαν και κορυφαίες παιχνιδάρες για DOS και επειδή δυστυχώς μέχρι τον Ιούλη του 1998 είχα έναν Tulip AT 386DX25 MHz με math co-processor, μόνο 4MB RAM, Paradise PVGA1A 8bit ISA SVGA της Western Digital με 256k!!!, CD-ROM, αλλά όχι κάρτα ήχου. Είχα στερηθεί αρκετά, πάραυτα μέχρι και Mortal Kombat III έτρεξα σ' αυτό το ταπεινό PC.

Εδώ και έναν χρόνο ολοκλήρωσα δυό projects που τα είχα ξεκινήσει το 2004, αλλά τα παράτησα τότε.

Έχω στήσει δυό μηχανήματα για DOS και Windows 3.11 FWG για να καλύψω όλες τις απαιτήσεις.

To ένα περιλαμβάνει την εξής σύνθεση (AT) :

Magictronics 386-4N-DO4A
AM386DX40
16MB RAM
Goldstar Prime 2
CL 5424 1MB SVGA 16bit ISA
ESS688F ISA 16bit
1,44ΜΒ FDD
CD ROM Drive
2,1 GB FAT16 HDD
PC DOS 2000 και Windows 3.11 FWG.

Απόλυτα ικανοποιημένος και τρέχει και σχετικά άνετα το Doom 2!!! Αλλά έτρεξε παραδόξως και το Quake Demo, αλλά σερνόταν!

H δεύτερη σύνθεση (ATX) περιλαμβάνει τα ακόλουθα :

ASUS P5S-99VM
INTEL PENTIUM MMX 233 στα 133MHz (για λόγους συμβατότητας)
32MB RAM
NVIDIA TNT2 M64 16MB PCI (Vesa 3.0)
ESS1868F ISA 16bit με Dreamblaster S2 Midi daughterboard
1,44ΜΒ FDD
DVD ROM Drive
120 GB FAT32 HDD (2x)
MS DOS 7.10 (CDU version πλήρης με υποστήριξη LFN), Windows 3.11 FWG και Windows 95 OSR2.5 σε άλλον HDD.

Και έχω και έναν i486DX2 66 MHz με μητρική με ISA VLB, 32MB RAM, S3 Virge 2MB PCI αλλά δεν έχω κουτί AT με TURBO button να τον τοποθετήσω. Κάποια στιγμή... Αλλά θεωρώ ότι είναι περιττός διότι μπορώ να ρίξω τον MMx και στα 75 MHz. Eπίσης έχω και έναν μηχάνημα για Windows 9x gaming που είναι η τελευταία συμβατή πλατφόρμα με τα Windows 9x. Athlon XP, ATi 9600, Audigy 2 ZS.

Ποτέ μου δεν είχα πρόβλημα να στήνω μηχανήματα και να κάνω λειτουργικές τις κάρτες ήχου σε μηχανήματα φίλων και γνωστών τότε στα  1990s. Οι ISA κάρτες μόνο το SET BLASTER ήθελαν στο autoexec.bat. Πάντως οι ESS που επέλεξα δεν το έκανα τυχαία γιατί είχαν πλήρη συμβατότητα με SB PRO2 και SB16.

Επεξ/σία από Black Flag
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Black Flag είπε

δεν έχω κουτί AT με TURBO button να τον τοποθετήσω. Κάποια στιγμή...

Καλημέρα,   Εχω ένα Tower'ακι ΑΤ με τροφοδοτικο 200W Εχει μέσα και μητρηκη (που εχει μόνο slot(s) PCI  και ISA), εχει επισης ένα ΜΜΧ133 επεξεργαστη, εχει τέσσερεις μνημες, κλπ...

Εάν ενδιαφέρεσαι , να ανταλλάξουμε αριθμούς τηλεφωνου μεσα από τα π.μ. και να μιλησουμε.

Δημοσ.

Πριν από 3 μέρες κλήθηκα από πελάτη να επιδιορθώσω χαλασμένη εγκατάσταση win XP που έτρεχε σε QDI LEGEND με Intel PΙΙ επεξεργαστή SLOT 1. :o :o :o
Aφού προσπάθησα μάταια για κάνα μισάωρο να το μπουτάρω από cd (που να διαβάσει μετά από τόσα χρόνια το cd-player) και αφού του εξήγησα ότι η αξία ολόκληρου του υπολογιστή ήταν πολύ χαμηλότερη από τα 20 ευρώ που θα μου έδινε για την εργασία αποφάσισε και τον έβαλε στην άκρη.

Τον είχε αποκλειστικά και μόνο για να τυπώνει σε ένα laser εκτυπωτή ενώ δίπλα ακριβώς είχε ολοκαίνουργιο μηχάνημα με 10ρια και κάθε φορά άλλαζε πληκτρολόγιο/ποντίκι/οθόνη και μετέφερε τα προς εκτύπωση αρχεία με στικάκι γιατί έτσι του το είχε στήσει ένας παλιός τεχνικός. :o :o :o 

Θυμήθηκα τα παλιά βέβαια αν και κατάλαβα ότι είχα ξεχάσει πολλά από όσα έκανα τότε. 😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...