Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, faliriotis1 είπε

Δυστηχως ετσι ηταν οι καρτες που καθωνταν σε slot  ISA  !  Ισως ελαφρώς εξαιρεση η Sound Blaster 16 και λιγο μετά η Vibra 16, αλλά μιλαμε με τα 98 Se.

Εκείνη την Sound Blaster που με παίδεψε στα Windows 95 ακόμη την μισώ πάντως:lol:

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Αν κάποιος έχει και sound blaster 16, ενδιαφέρομαι.

Είχα και την 16, και την Vibra 16. Δεν ξερω ποια από τις δυο υπαρχει ακομα. Ισως και οι δυο. Παντως σιγουρα μια από τις δυο οπωσδήποτε πρεπει να υπαρχει.  Θα ψαξω...

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, VChris είπε

Και οι κάρτες ήχου, που δεν ήταν plug n play. Την αγόραζες την Παρασκεύη και τελείωνες το σετάρισμα Δευτέρα ξημερώματα :lol:

Τίποτα δεν ήταν plug & play τότε, τουλάχιστον μέχρι να καταργηθούν εντελώς οι ISA κάρτες παλεύαμε με jumperάκια να ορίσουμε interrupts και κάτι άλλο (που δεν θυμάμαι πιά :P ) ενώ είχαμε γίνει ειδικοί όσοι ασχολούμασταν με τις εντολές του config.sys ακόμα και για να παίξουν τα ελληνικά. :P

NUMLOCK=OFF
BREAK=ON
DOS=HIGH,UMB,NOAUTO
FILESHIGH=40
FCBSHIGH=1,0
LASTDRIVEHIGH=J
COUNTRY=045,865,C:\WINDOWS\COMMAND\COUNTRY.SYS
DEVICE=C:\WINDOWS\HIMEM.SYS /V
DEVICE=C:\WINDOWS\EMM386.EXE RAM /MIN=0 I=B000-B7FF /V
DEVICEHIGH /L:2 =C:\WINDOWS\COMMAND\DISPLAY.SYS CON=(EGA,,1)
DEVICEHIGH /L:2 =C:\CDROM\CDROM.SYS /D:MSCD000
DEVICEHIGH /L:2 =C:\WINDOWS\SETVER.EXE
SHELL=C:\WINDOWS\COMMAND.COM C:\WINDOWS\ /E:1024 /P

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γέμισε πάλιουρες το θρεντ. 

Όταν εσείς παίζατε πιου πιου με τα αμστραντ σας, εγώ έκανα σουζες με το ideal pro rider ρε

Επεξ/σία από gnsX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Sound Blaster 16 Pnp  CT2980 + audio cable        VIBRA 16  CT4180 + audio cable

Και μια OPTI  82C930A  /  9622CE

Επεξ/σία από faliriotis1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, KOSTAS4_XT είπε

To DOS είναι λειτουργικό. Παιδιά διαβάστε και μετά γράψτε οι "νέοι". Οχι άλλο λάθος πληροφόρηση. Δεν είναι όμορφο πράγμα

Δεν αμφισβητεί κανείς φίλος....Ότι δεν είναι λειτουργικό ...peace

Επεξ/σία από Menelegr
Δημοσ.

Και το CD της  Creative Sound Blaster 16 Value Plug and play  Windows 95 and Windows 3.1 / DOS  Software suite.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Όμορφα χρόνια! Μου λείπουν οι δισκέτες 5 1/4" όσο δε φαντάζεσαι!

Έχω έναν amstrad vintage pc και μπόλικα προγράμματα σε 5,25". Περισσότερο νοσταλγία βέβαια με πιάνει.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω έναν amstrad vintage pc και μπόλικα προγράμματα σε 5,25". Περισσότερο νοσταλγία βέβαια με πιάνει.

Έχω τον παλιό IBM XT με τα δυο μαύρα 5 1/4 drives και κάρτα modem 1200kbps! :) Αν ο υπολογιστής της δουλειάς πάθει τίποτα δεν θα μου καεί καρφί. Αν όμως μου πάθει τίποτα ο ΧΤ μου... Θα κάψω φλάντζες big time!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, spectaculator είπε

Έχω τον παλιό IBM XT με τα δυο μαύρα 5 1/4 drives και κάρτα modem 1200kbps! :) Αν ο υπολογιστής της δουλειάς πάθει τίποτα δεν θα μου καεί καρφί. Αν όμως μου πάθει τίποτα ο ΧΤ μου... Θα κάψω φλάντζες big time!

me, too :)

Ο amstrad ήταν ο πρώτος μου υπολογιστής. EGA color display με 16 χρώματα από παλέτα 64ρων :P

Μία adLib ψάχνω να του βάλω :)

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

me, too :)

Ο amstrad ήταν ο πρώτος μου υπολογιστής. EGA color display με 16 χρώματα από παλέτα 64ρων :P

Μία adLib ψάχνω να του βάλω :)

Θα του έβαζα και μια καρτούλα ήχου, αλλά ακόμα με γοητεύει ο ήχος από το μεγαφωνάκι του. Βέβαια έχω βάλει ένα χαρτονάκι μπροστά του γιατί όταν στριγγλίζει... :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις ‎10‎/‎04‎/‎2018 στις 8:52 ΜΜ, VChris είπε

Εκείνη την Sound Blaster που με παίδεψε στα Windows 95 ακόμη την μισώ πάντως:lol:

Και η Soundblaster 64 δεν καθωνταν στα 95, ούτε με τους drivers από το δικο της CD ! Στα 98 καθωνταν αέρα πατέρα !

Εχω κρατημενο το modded Config.sys και το autoexec.bat  για τα 95. Μόλις τα ξαναβρώ, θα τα ανεβασω σε αυτό το thread.

Επεξ/σία από faliriotis1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...