Menelegr Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 22 λεπτά πριν, akisk είπε To DOS ήταν το λειτουργικό Δεν αμφιβαλω δεν είχες τρόπο να εγκαταστήσεις win 3 δίχως dos Μετά από καποια χρόνια το έκανε combine με τα Win ....αν είμαι λάθος διορθώστε με δεν θυμάμαι και πολύ καλά...
kotlousko Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Το DOS ηταν λειτουργικό. Και τα windows ήταν λειτουργικό απλώς ΜΕΧΡΙ και τα windows Millenium to pc ξεκίναγε να μπουτάρει ΜΕ ΤΟ DOS και συνέχιζε στα windows (πατούσαν στο DOS ως προς το boot δηλαδή και ως προς καποια άλλα πραγματα) Από την άλλη τα windows NT,2000,XP,7,10 κτλ δεν είχαν καμία σχέση με το DOS ήταν αυτόνομα Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από kotlousko
faliriotis1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Menelegr είπε Δεν αμφιβαλω δεν είχες τρόπο να εγκαταστήσεις win 3 δίχως dos Μετά από καποια χρόνια το έκανε combine με τα Win ....αν είμαι λάθος διορθώστε με δεν θυμάμαι και πολύ καλά... Εάν θυμαμαι, το τελευταιο DOS ηταν το 6.22 ( σε τρεις δισκετες ) και μετά τα Windows 3.1 (καμμια δεκαρια δισκετες). και πάλι, εάν θυμαμαι, η τελευται version ηταν η 3.11 ή κάπος ετσι. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από faliriotis1
zio10 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, faliriotis1 είπε Εάν θυμαμαι, το τελευταιο DOS ηταν το 3.22 ( σε τρεις δισκετες ) και μετά τα Windows 3.1 (καμμια δεκαρια δισκετες). και πάλι, εάν θυμαμαι, η τελευται version ηταν η 3.11 ή κάπος ετσι. 6.22 θυμάμαι εγώ. 3
faliriotis1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, zio10 είπε 6.22 θυμάμαι εγώ. Υes ! 6.22 είναι Μεταξυ των πολλων, μου βρίσκεται ακομα ένα πισι με DOS 6.22 οπου περνουσα αρχεια από Bios στον σκληρο δισκο του, διαμορφωνα "bootable" δισκετα , που στην συνεχεια τις περνουσα το αρχειο του Bios, για να κανω update το Bios σε παλαια motherboard, οπου αυτή η δουλεια επρεπε να γινει με floppy και με bootable δισκετα. Αυτό εώς οτου επεσε στα χερια μου το πρώτο mobo της Gigabyte, (γυρω στο 2005) οπου το update μπορουσε να γινει πία με ένα στικακι USB ! Q-flash utility το ονομαζε η Gigabyte. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από faliriotis1 2
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 1 hour ago, Menelegr said: Και τα 3.1 τι ήταν; Πρόγραμμα που έτρεχε πάνω από το DOS. 3
gakost Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Το Ms-DOS σημαίνει Microsoft Disk Operating System και ήταν η έκδοση της MS λειτουργικού για PC Compatible, υπήρχαν και άλλες εκδόσεις πχ PC-Dos από την IBM. Τα windows μέχρ ικαι τα 3.1 ηταν απλά μια εφαρμογή γραφικού περιβάλλοντος. Τα 3.11 ήταν τα 3.1 με υποστήριξη δικτύου. Από τα 95 και μετά συγχωνεύθηκαν Ms-DOS και Windows έγιναν προσπάθειες να συγχνευθούν σε ένα ενιαίο λειτουργικό (ξεκινούσε με Ms-DOS φόρτωνε config.sys και autoexec.bat και μετά φόρτωνε αυτόματα το γραφικό περιβάλλον). Η τελευταία έκδοση windows που λειτουργούσε έτσι ήταν τα Me. Το dos το ξεφορτωθήκαμε για τα καλά από τα XP και μετά. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από gakost 1
Retromaniac Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Έχω έναν AMSTRAD 1640 pc 8mhz (όχι 6128, καμία σχέση). Παίρνει 5,25 360KB δισκέτες στο Α: από όπου μόνο εκεί μπορεί να κάνει boot. Στο B: παίρνει 720ΚΒ 3,5. Είχα το DOS 3,3 αλλά ήθελα να του βάλω DOS 6,22 ώστε να συνδεθώ μέσω serial σε "modern" pc (ένας pentium MMX 166mhz με win98). Η boot disk του DOS 6,22 ήταν μόνο για 3,5 αφού δεν μπορούσα να συνδέσω κάτι άλλο στο modern pc. Το disk-copy στο DOS δεν έπαιζε μεταξύ 3,5 και 5,25 λόγω διαφορετικού μεγέθους. Τελικά custom disko-copy δικό μου σε TURBO PASCAL, που να κάνω copy τα πρώτα 360 kb της 3,5 σε 5,25. Στα πρώτα 360 ήταν τα system files. Success!! Format μετά τον σκληρό των 20 MB! σε dos 6,22 1
faliriotis1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, gakost είπε Το Ms-DOS σημαίνει Microsoft Disk Operating System και ήταν η έκδοση της MS λειτουργικού για PC Compatible, υπήρχαν και άλλες εκδόσεις πχ PC-Dos από την IBM. Τα windows μέχρ ικαι τα 3.1 ηταν απλά μια εφαρμογή γραφικού περιβάλλοντος. Τα 3.11 ήταν τα 3.1 με υποστήριξη δικτύου. Από τα 95 και μετά συγχωνεύθηκαν Ms-DOS και Windows έγιναν προσπάθειες να συγχνευθούν σε ένα ενιαίο λειτουργικό (ξεκινούσε με Ms-DOS φόρτωνε config.sys και autoexec.bat και μετά φόρτωνε αυτόματα το γραφικό περιβάλλον). Η τελευταία έκδοση windows που λειτουργούσε έτσι ήταν τα Me. Το dos το ξεφορτωθήκαμε για τα καλά από τα XP και μετά. Μην ξεχναμε, ακομα και στα Windows 98 Se λειτουργουσε η εντολη : exit to DOS ! Μπορουσες κλεινωντας τα Windows, να βρεθεις σε περιβάλλον DOS , εάν ηθελες. Επισης τα Windows 98 είχανε και την εντολή : create boot diskette. Που στην ουσία ηταν για μια bootable DOS δισκετα, μόνο που την οθωνη, διαβαζες : Starting Windows 98 Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από faliriotis1
Retromaniac Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μόλις έκανα compile τον File Manager με visual studio 2017. Πολλά warnings, κανένα error όμως. Τρέχει μια χαρά. Σουρεάλ να το βλέπεις να τρέχει στα windows 10. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από Retromaniac 7
pcnw Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 4 ώρες πριν, faliriotis1 είπε Εάν θυμαμαι, το τελευταιο DOS ηταν το 6.22 ( σε τρεις δισκετες ) και μετά τα Windows 3.1 (καμμια δεκαρια δισκετες). και πάλι, εάν θυμαμαι, η τελευται version ηταν η 3.11 ή κάπος ετσι. Νομίζω η 3.11 ήταν μεταφρασμένη στα Ελληνικά ενώ η 3.1 όχι.
Federer Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Εξαιρετικός File Manager. Ακόμα τον χρησιμοποιώ στα XP, ποτέ δεν με βόλεψε ο Explorer. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο για να τον αλλάξω προς το παρόν. 4
Acrobatis7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Μεχρι και τα windows 98 τα windows ηταν προγράμματα και οχι λειτουργικα συστήματα. Χρειαζονταν dos για να τρεξουν. Εαν δεν υπηρχε το dos η εαν σαν πειραμα το εσβηνες καταλαθος τα windows δεν τρεχαν. Ολοι οι παλιοι το ξερουν.
Retromaniac Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 7 λεπτά πριν, Acrobatis7 είπε Μεχρι και τα windows 98 τα windows ηταν προγράμματα και οχι λειτουργικα συστήματα. Χρειαζονταν dos για να τρεξουν. Εαν δεν υπηρχε το dos η εαν σαν πειραμα το εσβηνες καταλαθος τα windows δεν τρεχαν. Ολοι οι παλιοι το ξερουν. Μέχρι και τα WINDOWS MILLENNIUM. Απλά είχαν κρύψει το boot process. http://www.dewassoc.com/support/winme/real_dos.htm Τα windows xp πήραν τον windows NT kernel και έπαψε να είναι dos based. Έτσι απέκτησε preemptive multitasking και σταμάτησε να κολλάει όλο το λειτουργικό όταν μία εφαρμογή κρέμαγε. Το time sharing γίνεται μέσω interrupt, και θέλει δεν θέλει μία εφαρμογή, θα σταματήσει να έχει τον έλεγχο. Σε αντίθεση με τον απλό windows kernel που είχε cooperative multitasking, και το λειτουργικό αποκτούσε τον έλεγχο πάλι όταν η εφαρμογή επέστρεφε μόνης τον έλεγχο. Αυτή ήταν και η εντυπωσιακή αλλαγή που όλοι βιώναμε τότε, σε σταθερότητα και ταχύτητα, αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρανε που οφειλόταν. 2 2
alcemist Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 εμένα πάλι όλ' αυτά μου θυμίζουν ότι έχω μεγαλώσει 7 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα