gian Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 26 λεπτά πριν, alcemist είπε εμένα πάλι όλ' αυτά μου θυμίζουν ότι έχω μεγαλώσει Μια από τα ίδια. 2
CyanBlue Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Με έπιασε πάλι μια γλυκιά νοσταλγία... τότε που είχα μόνο εγώ υπολογιστή και όλοι με θεωρούσαν επιστήμονα... 1
orgixmh Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, Retromaniac είπε Μέχρι και τα WINDOWS MILLENNIUM. Απλά είχαν κρύψει το boot process. http://www.dewassoc.com/support/winme/real_dos.htm Τα windows xp πήραν τον windows NT kernel και έπαψε να είναι dos based. Έτσι απέκτησε preemptive multitasking και σταμάτησε να κολλάει όλο το λειτουργικό όταν μία εφαρμογή κρέμαγε. Το time sharing γίνεται μέσω interrupt, και θέλει δεν θέλει μία εφαρμογή, θα σταματήσει να έχει τον έλεγχο. Σε αντίθεση με τον απλό windows kernel που είχε cooperative multitasking, και το λειτουργικό αποκτούσε τον έλεγχο πάλι όταν η εφαρμογή επέστρεφε μόνης τον έλεγχο. Αυτή ήταν και η εντυπωσιακή αλλαγή που όλοι βιώναμε τότε, σε σταθερότητα και ταχύτητα, αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρανε που οφειλόταν. Αυτό ακριβός, τα windows 1,2,3,95,98,ME δεν ήταν ακριβός λειτουργικά συστήματα, ήταν μέρος λειτουργικού συστήματος και όχι λειτουργικό σύστημα. Στην ουσία μπορείς να τα παρομοιάσεις με τον xserver+kde των linux και στην θέση του linux να βάλεις το dos.
PCharon Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Για εκπαιδευτικούς λόγους, για κάποιον που φτιάχνει τα πρώτα του gui με winapi και χρειάζεται κανά παράδειγμα treeview/listview/toolbar controls, είναι ΟΚ. Αυτά. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από PCharon 1
NotAliki177 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς και για να δείξει ότι είναι Open-source. Μόνο που το "open-source" ήταν μια παλιά μόδα και πλέον με την βοήθεια της Apple πάει να γίνει μόδα το "closed". However έχει την σημασία του... GJ Microsoft! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 5 ώρες πριν, CyanBlue είπε Με έπιασε πάλι μια γλυκιά νοσταλγία... τότε που είχα μόνο εγώ υπολογιστή και όλοι με θεωρούσαν επιστήμονα... Εξελίχθηκε η ανθρωπότητα από τότε. Τώρα όλοι έχουμε PC και όλοι είμαστε πανεπιστήμονες.
faliriotis1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, CyanBlue είπε Με έπιασε πάλι μια γλυκιά νοσταλγία... τότε που είχα μόνο εγώ υπολογιστή και όλοι με θεωρούσαν επιστήμονα... Ως φαινεται η νοσταλγια είναι μεταδοτική ! Μεσα από τους τοσους υπολογιστες που εχουν περασει από την εποχη του προτου μου, που ηταν ενας 8086 ή 8088 , πριν τριαντα περιπου χρονια, μερικοι εχουν σωθεί στα χερια μου. Είπα λοιπόν να τους κατεβασω από το παταρι και να τους ξεσκονισω. Να τους ξαναθυμηθώ! Ενας Pentium 166MMX δεν μου εκανε την χάρη να ξαναλειτουργησει. Ενας AMD 500 Mhz, θελησε μπαταρια για το Bios του, και βεβαια, ξανασεταρισμα. Και στην συνεχεια, ολοι οι αλλοι επισης θελησαν από μια καινουργια μπαταριουλα. Ενας Pentium III slot A , άλλος ενας slot A 800 MHz με μητρικη με 768Κ εγκαταστημένα! Τότε τα 98Se εβλεπαν εώς1024 Κ , αλλά δεν εβρισκες μητρική που να δεχονταν 1024 Κ την εποχη των Pentium III. Kαι ακομα ενας άλλος Pentium III με 1000 MHz επεξεργαστη... Και ενα άλλο συστηματακι από τα πρώτα Pentium IV με socket 423 , Κι'αλλο ένα με socket 478. Aκομα και socket 775 με DDR1 ...για περισσοτερη νοσταλγια ! Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από faliriotis1 2
giannakis1983 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Θα υποστηρίζει άραγες FAT16 ???? Άντε και στο Norton Commander για το μέλλον .... p:
Retromaniac Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μαζευτηκαμε όλα τα παπουδια στο θέμα @faliriotis1 πουλάς τίποτα; Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από Retromaniac
faliriotis1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 11 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Μαζευτηκαμε όλα τα παπουδια στο θέμα @faliriotis1 πουλάς τίποτα; Εχω μια - δυο αγγελιες εδώ στο Insomnia. Μπες στο προφιλ μου για να τις βρείς. Σε αυτές δεν εχω συμπεριλαβει τα Pentium III . Ανταλλασουμε και τηλεφωνα για να μιλησουμε, εάν θελεις. 1
KOSTAS4_XT Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 19 ώρες πριν, Menelegr είπε Ακριβώς φίλε.....εποχές δισκέτας για να περάσεις Dos και άλλη δισκέτα για να περάσεις λειτουργικό ...(δισκέτες Γιατί ήταν πολλές σε parts .) To DOS είναι λειτουργικό. Παιδιά διαβάστε και μετά γράψτε οι "νέοι". Οχι άλλο λάθος πληροφόρηση. Δεν είναι όμορφο πράγμα 1
faliriotis1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, giannakis1983 είπε Θα υποστηρίζει άραγες FAT16 ???? Άντε και στο Norton Commander για το μέλλον .... p: Πες μας λιγο από τις αναμνήσεις σου από την εποχη του FAT 16 ! Nα υπενθυμησω ότι και τα Windows 95 ηθελαν FAT 16 ... και δεν καθονταν τα drivers για να δουλεψει το CD Rom για να τα φορτωσεις! ...Ετσι για να μας παιδευουν ... Εώς οτου το 1999 η ΑSUS κυκλοφορησε ένα CR Rom που το συνοδεψε με μια δισκετα που ονομαζε : ASUS Installation Disk Rev.1. 5. και με αυτό το driver to πρόβλημα είχε βρεί την λυση του ! Αλλά, ποιος ενδιαφερωνταν πία για Windows 95, μέσα στο 1999 ! Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από faliriotis1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Και οι κάρτες ήχου, που δεν ήταν plug n play. Την αγόραζες την Παρασκεύη και τελείωνες το σετάρισμα Δευτέρα ξημερώματα
balthazor4ever Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Τα windows 9x/me είναι λίγο αμφιλεγόμενα ως προς τον ορισμό λειτουργικό. Γενικά περιείχαν το dos 7/7.1 και έτρεχαν από πάνω του. Άλλου διαβάζω πως απλά χρησιμοποιούσαν το dos για την εκκίνηση και μετα αναλάμβαναν με δικούς drivers input output, όποτε θεωρούνται λειτουργικό σύστημα, αλλού πως ήταν ενα απλό γραφικό περιβάλλον όπως τα win 3.1 απλά με καλά καμουφλαρισμένο το dos.
faliriotis1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 10/04/2018 στις 8:32 ΜΜ, VChris είπε Και οι κάρτες ήχου, που δεν ήταν plug n play. Την αγόραζες την Παρασκεύη και τελείωνες το σετάρισμα Δευτέρα ξημερώματα Δυστηχως ετσι ηταν οι καρτες που καθωνταν σε slot ISA ! Ισως ελαφρώς εξαιρεση η Sound Blaster 16 P-n-p (Plug and play)και λιγο μετά η Vibra 16, αλλά μιλαμε για τα 98 Se. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2018 από faliriotis1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα