Προς το περιεχόμενο

TP LINK ROUTER TD-W9980 (N600)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητό  Insomniac-team και σε όλα τα μέλη του φόρουμ χρόνια πολλά και καλό Πάσχα!

Εδώ περίπου και ένα εξάμηνο έχω πρόβλημα σύνδεσης (συγχρονισμού) του ρούτερ (TP LINK TD-W9980) μου. Η σύνδεση που έχω από τον Ιανουάριο του 2017 είναι το v-dsl 50 της cosmote και ενώ λειτουργούσε για ένα εννιάμηνο άνευ προβλημάτων, ξαφνικά αποσυγχρονίστηκε. Έκτοτε δεν μπόρεσα να το ξαναεπαναφέρω και αναγκάστηκα να βάλω το ρούτερ της cosmote το οποίο συγχρονίζεται αυτόματα, πλην όμως επειδή το δικό μου είναι dual και με εξυπηρετεί θα ήθελα, αν κάποιος γνωρίζει, να με συμβουλεύσει πως μπορώ να το ξανασετάρω. Ενδεχομένως η cocmote να άλλαξε κάποιες ρυθμίσεις της και εγώ να μη μπορώ να τις περάσω με αποτέλεσμα να μου είναι το μηχάνημα άχρηστο. 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

δεν νομιζω οτι υποστηριζει vectoring το συγκεκριμενο και μαλλον γιαυτο δεν συγχρονιζει πλεον

Δημοσ.

Όπως γράφει κι ο rofl, να παίρνεις σύνδεση από καμπίνα, λογικά ενεργοποιήθηκε το Vectoring και πλέον γίνεται συγχρονισμός σε πολύ χαμηλότερη ταχύτητα ADSL) ή καθόλου αν έχεις ενεργές μόνο τις ρυθμίσεις VDSL.

Στην περίπτωση αυτή κι επειδή το 9980 δεν είναι συμβατό με το vectoring, το βάζεις πίσω από το Speedport (που θα είναι το κύριο router) μόνο να δουλεύει είτε ως switch και ΑΡ, είτε ως κανονικό WiFi router και όλες οι συσκευές να συνδέονται ενσύρματα και ασύρματα σε αυτό (αντί του Speedport).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ μάγκες! Ως accespoint το είχα λειτουργήσει κάποια στιγμή, είχα απενεργοποιήσει το wifi broadcast του κύριου ρούτερ, και όλες οι συσκευές συνδεότουσαν κανονικά στο tp link, όμως κάποιες στιγμές δεν υπηρχε αδιάλειπτη παροχή με ίντερνετ και είχα συχνές διακοπές. Αποτέλεσμα αυτού ήταν εν τέλει να το καταργήσω.

Πώς μπορώ να το λειτουργήσω ως ρουτερ αντί ΑΡ?

Επεξ/σία από Nickthegreek83
Δημοσ.

Δες τις οδηγίες εδώ ώστε να παίξει ως κανονικό ασύρματο router κάνοντας κλήση ΡΡΡοΕ.

Αν η τηλεφωνία που έχεις είναι VoIP, απλά επιβεβαιώνεις ότι στο Speedport είναι ενεργοποιημένη η επιλογή PPPoE Passthrough. Αν από την άλλη είναι PSTN τότε είτε κάνεις το ίδιο είτε το βάζεις να λειτουργεί σε Bridge mode (δουλεύοντας μόνο ως modem).

Δημοσ.

αν θες να παιξει σωστα σαν access point τοτε θα πρεπει να κανεις τα παρακατω.

αν το speedport ειναι 192.168.1.254 θα βαλεις to tp link 192.168.1.253 και θα κλεισεις τον Dhcp.Καλο ειναι η ip του tp link να ειναι εκτος ευρους Dhcp του speedport.μετα φτιαχνεις το wifi και εισαι ετοιμος.δεν χρειαζεται να το κανεις bridge to speedport ουτε pppoe και wan το tp link.απλα ετσι το κανεις να παιξει σαν ενα dummy access point.τα συνδεεις μεταξυ τους απο μια Lan του ενος σε μια Lan στο αλλο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/4/2018 στις 10:54 ΠΜ, poulinos είπε

αν θες να παιξει σωστα σαν access point τοτε θα πρεπει να κανεις τα παρακατω.

αν το speedport ειναι 192.168.1.254 θα βαλεις to tp link 192.168.1.253 και θα κλεισεις τον Dhcp.Καλο ειναι η ip του tp link να ειναι εκτος ευρους Dhcp του speedport.μετα φτιαχνεις το wifi και εισαι ετοιμος.δεν χρειαζεται να το κανεις bridge to speedport ουτε pppoe και wan το tp link.απλα ετσι το κανεις να παιξει σαν ενα dummy access point.τα συνδεεις μεταξυ τους απο μια Lan του ενος σε μια Lan στο αλλο.

Ευχαριστώ πολύ φίλε για την πληροφόρηση! Αυτό με την ip του tp link να είναι εκτός εύρους το είχα  κάνει, αλλά και πάλι δεν είχα αδιάλειπτη σύνδεση. Οι συσκευές που είχα συνδεδεμένες, κινητά, Η/Υ κ.λπ., ανά διαστήματα, όταν πλοηγούμουνα σε ιστοσελίδας μου έβγαζαν σφάλματα.   

Επεξ/σία από Nickthegreek83
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 08/06/2018 at 21:08, Nickthegreek83 said:

Ευχαριστώ πολύ φίλε για την πληροφόρηση! Αυτό με την ip του tp link να είναι εκτός εύρους το είχα  κάνει, αλλά και πάλι δεν είχα αδιάλειπτη σύνδεση. Οι συσκευές που είχα συνδεδεμένες, κινητά, Η/Υ κ.λπ., ανά διαστήματα, όταν πλοηγούμουνα σε ιστοσελίδας μου έβγαζαν σφάλματα.   

το βασικο θεμα ειναι τι σφαλματα εβγαζε.

α.μπορει να θελει αλλαγη το καναλι στο wifi.

β.να εχει παλιο firmware βαζεις πιο νεο.

γ.σιγουρευεις οτι η ip ειναι εκτος ευρους dhcp.

δ.δοκιμαζεις αντι για access point να παιξει σαν router αν και θα πρεπει και σαν access point να παιξει πιο ευκολα απο οτι σαν router

e.δοκιμαζεις να αλλαξεις το channel width απο 20 σε 40 η 80 και το αναποδο αναλογως τις επιλογες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...