Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που δεν μπορούν να υπάρχουν όλα παράλληλα και να μπορεί να διαλέγει ο καθένας. Στο κάτω κάτω όλοι πελάτες είναι και όλοι πληρώνουν. Ανεξήγητο το γιατί το σταμάτησαν και οι τηλεοράσεις. Εγώ έχω 3d τηλεόραση, δεν βλέπω τακτικά 3d αλλα θέλω να υπάρχει η δυνατότητα όταν γουστάρω, να μπορώ να δω. Βλέπω κάποιους πολέμιους της μεν η της δε πλευράς. Αδικαιολογήτως.

• Like 6
  • Thanks 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Homecinemakias

Η απάντηση είναι το "κόστος". Κοστίζει η προσαρμογή της γραμμής παραγωγής για τις τηλεοράσεις καθώς όλοι έχουν προσανατολιστεί και εστιάσει στο 4Κ. 

Ενώ στους προβολείς DLP είναι καθαρά θέμα firmware το 3D (120 ή 144Hz) αφού η DMD Engine (η καρδιά των DLP) έχει εγγενώς την δυνατότητα να "τρέχει" σε υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης. Δεν αλλάζει κάτι αν τους ρυθμίσουν σαν 3D ή 2D.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως εγώ είμαι γενικά σε όλη την εμπειρία του σινεμά απογοητευμένος ... Δεν ξέρω αν φταίει το village στο mall ή είναι γενικό το κακό , αλλά σπίτι με HDR 4K είναι πολύ καλύτερη η εμπειρία και σε χρωματα και μου φαίνεται και στις γρήγορες σκηνές . Έχει παρατηρήσει κανείς σας κάτι παρόμοιο ? 

• Like 1
Δημοσ.

Επιτέλους να τελειώνει αυτη η αηδια, γιατί έχουν καταστρέψει ολες τις ταινίες με ανούσια slow motion κοντινά κ αλλες βλακείες μονο για να δείξει κατι το 3D. 

Υγ ακομα κ το imax 3D δεν λέει.

Δημοσ.

Τετοια ηλίθια μόδα με  motion κοντινά φυσικα και δε σκας και ακριβο εισιτηριο και να τρεχεις να δεις τη τσοντα :P  aka  resident evil

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει και η δυνατότητα του στερεοσκοπικου 3d χωρίς γυαλιά όπως τα 3ds αλλά δεν έχω καμία γνώση και νομίζω είναι αδύνατο να εφαρμοστεί σε παράπανω από ένα άτομο(ξανα λέω δεν είμαι γνώστης μπορεί να είναι κοτσάνα).Αλλά ναι γενικώς το 3d σε όσους φοράνε γυαλιά είναι πραγματικά πονοκέφαλος σκέτος και πως να τα βάλεις σωστά (δεν κάθονται ποτέ σώστα) και μετά θες πάντα δύο depon για  να στανιαρεις(έχω 4 βαθμούς μυωπία) και δεν είναι είμαι ο μόνος και άλλο παιδί από την παρεα μου με γυαλιά έχει τα ίδια συμπτώματα

Επεξ/σία από vaggelis dogas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, paredwse είπε

Επιτέλους αυτή η ηλίθια μόδα να πάρει πόδι! 

Εντάξει, ωραίο gimmick στην αρχή, τώρα όχι μόνο κουράζει αλλά δεν προσφέρει και κάτι επιπλέον στην κινηματογραφική εμπειρία. Μια κακή ταινία, θα είναι κακή, είτε 3D είτε όχι. 

Τώρα που οι 3D τηλεοράσεις έχουν πεθάνει για τα καλά, ας ξεκουμπιστεί και από τον κινηματογράφο...

Πες τα ρε φίλε .

Τέλος στο φασισμό του 3d.

Που μας έπαιρναν από το γιακά κάθε Κυριακή να δούμε 3d οπωσδήποτε.

Καθάρματα.

2 ώρες πριν, paredwse είπε

Επιτέλους αυτή η ηλίθια μόδα να πάρει πόδι! 

Εντάξει, ωραίο gimmick στην αρχή, τώρα όχι μόνο κουράζει αλλά δεν προσφέρει και κάτι επιπλέον στην κινηματογραφική εμπειρία. Μια κακή ταινία, θα είναι κακή, είτε 3D είτε όχι. 

Τώρα που οι 3D τηλεοράσεις έχουν πεθάνει για τα καλά, ας ξεκουμπιστεί και από τον κινηματογράφο...

Πες τα ρε φίλε .

Τέλος στο φασισμό του 3d.

Που μας έπαιρναν από το γιακά κάθε Κυριακή να δούμε 3d οπωσδήποτε.

Καθάρματα.

Δημοσ.

Ισως η ποιο ακυρη αγορα που εχω κανει μεχρι τωρα η 3d τηλεοραση που αγορασα το 2011.Δεν ειναι πλεον μονο ο ελαχιστος αριθμος ταινιων που υποστηριζουν το format αλλα οταν μου εφυγε ο ενθουσιασμος του 3d καταλαβα οτι μια ταινια απολαμβανετε ποιο ξεκουραστα με τον απλο αναλογικο τροπο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 3d στο cinema λογω οτι ειναι Passive ειναι μετριοτατο, το Pacific Rim το ειδα cinema 3D και μετα το ειδα σε mkv στην Plasma Panasonic 3D Active στο σαλονι μου....στο σαλονι μαζευα σαγονια....ενω οταν βγηκα απο το cinema ειπα οτι πεταξα τα επιπλεον ευρω για το 3d. Τραγικο ηταν....

Aναφερω μια περιπτωση, γενικα εχω δει αρκετες 3d movies στο cinema. Δεν εχω μεινει ικανοποιημενος σε σχεση με το active....

Επεξ/σία από hitman69
  • Like 2
Δημοσ.

Αχρηστες εντελως και εγω σαν καλος Σαμαρείτης ψαχνω καμια 65αρα 3D σε αγγελια να απαλλαξω τον δυστυχο που την εχει απο τον πονο του.

:P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα είπαν πάνω κάτω ολα κάποιοι φίλοι σε σχόλια πιο πάνω αλλά και στο άρθρο,δεν είναι καθόλου περίεργο να έχουν πέσει οι πωλήσεις εισιτηρίων αφού και στίς τηλεοράσεις σταμάτησε αυτή η μόδα,μόνο κάποια λίγα εντυπωσιακά έργα πχ Avatar προώθησαν το είδος,τα λέγαμε εδω πρίν λίγα χρόνια όταν ασχολούντουσταν πολλοί με το 3D και τις τηλεοράσεις οτι είναι απλά μόδα και δεν θα προχωρήσει πολύ και αυτό οχι γιατί δεν αρέσει στόν κόσμο να βλέπει τρισδιάστατα,αλλά γιατί υπάρχουν βασικά θέματα/προβλήματα με την ποιότητα εικόνας και την ζαλάδα,ιδίως σε αυτούς που φοράνε γυαλιά,που ακόμα δεν έχουν λυθεί,όπως αναφέρθηκε παραπάνω.Α

ναφέρω πως αυτό το στύλ του 3D υπάρχει εδω και πάνω απο 35 χρόνια στόν Κινηματογράφο χωρίς ουσιαστικές διαφορές,αφού ξεκίνησε απο το 1985 να γίνεται πάλι "μόδα" ενω είναι η αναβίωση ακόμα πιο παλιάς "τεχνολογίας" αφού οι πρώτες 3D ταινίες βγήκαν εδω και 90+χρόνια !!! αυτό δείχνει οτι πραγματικά χρειάζεται να βγούν επιτέλους καλύτερες πιο επαναστατικές τεχνολογίες στο εμπόριο για να υπάρξει μέλλον στην παρακολούθηση τέτοιων ταινιών,καθώς και φυσικά πως υπάρχει ενδιαφέρων απο τον κόσμο για το είδος εδω και πολλές δεκαετίες. B)

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.
3 ώρες πριν, georgethebeast είπε

σε αντιθεση τα imax εισητηρια ξεπουλανε , μια τεχνολογια που δεν ηρθε ποτε ελλαδα γιατι ως κοστος ειναι δεκαπλασιο απο το να βαλεις απλα ενα 3d προτζεκτορα. αν και στην ελλαδα υπαρχει ενα απο τα κορυφαια imax ο οποιο ομως ανηκει στο πλανηταριο και ως μη κρδοσκοπικος οργανισμος δεν μπορει να παιξει "εμπορικες¨ταινιες. το 3d απο την αλλη μην ξεχνατε οτι εχει σημασια και πως γυριστηκε μια ταινια, πχ αβαταρ γυριστηκε πρωτα ως 3d ταινια και μετα το κανανε 2d, ενω το 90 % των υπολοιπων απλα το μετατρεπουν σε 3d μετα στο post .

Και φυσικα εχει σημασια ποσο καλα ειναι ρυθμισμενο το μηχανημα, ενα απο τα χειροτερα λαθη εδω ειναι οτι θα πρεπει η "λαμπα" να φωτιζει πιο δυνατα αλλα δεν το κανουν γιατι μειωνεται η ζωη της λαμπας δραστικα.

Όποιος έχει δει ταινία σε imax μετά δεν μπορεί να γυρίσει πίσω...

Είχα την τύχη να πρωτοδω στην Αγγλία το 2013... Μετά ολα τα άλλα μου φαίνονται φτωχοί συγγενείς...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...