Zissoukos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Πριν 2 εβδομάδες κάηκε η πλακέτα μου μαζί με άλλα 200 νούμερα της περιοχής (Κέντρο Θεσσαλονίκης). Πήρα τηλέφωνο και επιδιορθώθηκε εντός 2 ημερών. Επί τη ευκαιρία άλλαξα και καλώδιο από το σπίτι μέχρι το κουτί του ΟΤΕ (UTP5). Οι μετρήσεις μου από 14-15Mbps ανέβηκαν στα 29999Mbps (30άρα VDSL έχω) και το upload στα 2.5Mbps με ping 16-20ms. Άλλαξα και ρούτερ, από το Speedport του ΟΤΕ σε TP-Link Archer VR900 V2, για να έχω 5Ghz Wi-Fi και να πιάνει σε όλο το σπίτι. Οι μετρήσεις είναι περίπου ίδιες στο VR900. Πριν από 3 ημέρες, το internet ξεκίνησε να πέφτει ως εξής: μόλις συγχρονίσει όλα οκ, με μόνο περίεργο ότι το ping μου έπεσε στα 3-5 ms, και η ταχύτητα στα ~25Mbps έπειτα στα 4 λεπτά ξεκινάει να μαζεύει CRC errors down χιλιάδες ανά δευτερόλεπτο και στα 4λ20δ η σύνδεση πέφτει. Αρχικά σκέφτηκα μήπως φταίει το AVG που κάποτε δεν με συνέδεε με τους servers της Ubisoft αλλά άλλαξα antivirus και πάλι τα ίδια. Το ίντερνετ πέφτει το ίδιο και με καμία συσκευή συνδεδεμένη (ούτε εν- ούτε ασύρματα) και στα δύο ρούτερ. Μήπως λόγω καινούριου καλωδίου άλλαξε κάτι στη γραμμή? Η γραμμή μου ΔΕΝ είναι ευρυζωνική και δεν έχω τηλέφωνο στον χώρο, απλά το ρούτερ απευθείας στον τοίχο συνδεδεμένο. Περιέργως και τα δύο ρούτερ κάθε φορά κλειδώνουν ακριβώς στις ίδιες ταχύτητες εδώ και 3 μέρες (2495 up και 25993 down) Οι διαφορές μεταξύ Speedport και VR900 είναι αμελητέες φαίνονται στις φωτογραφίες: Επίσης όταν η γραμμή πάει να αποσυνδεθεί γίνεται κάτι τέτοιο: Επεξ/σία 9 Απριλίου 2018 από Zissoukos
bill2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δοκίμσες το ρουτερ στη κεντρική πρίζα μόνο του χωρίς τηλέφωνα ;
Zissoukos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δεν έχω τηλέφωνα στο σπίτι και το UTP5 καταλήγει σε μία μόνο πρίζα.
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 ζητα interleave αντι για fast ,στο utp ποιο χρωμα εβαλες?ελπιζω να μην εβαλες ενα καλωδιο απο δυο διαφορετικα ζευγαρια
Zissoukos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Έτσι τα έβαλε ο τεχνικός. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπεσε το ping από 16 ms σε 4 ms, γιατί τα ρούτερ συγχρονίζουν ακριβώς στην ίδια ταχύτητα up/down κάθε φορά από τότε που έπεσε το ping, και γιατί τα disconnects γίνονται περίπου στα τέσσερα λεπτά από τότε που συγχρονίζει.
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 10 minutes ago, Zissoukos said: Έτσι τα έβαλε ο τεχνικός. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπεσε το ping από 16 ms σε 4 ms, γιατί τα ρούτερ συγχρονίζουν ακριβώς στην ίδια ταχύτητα up/down κάθε φορά από τότε που έπεσε το ping, και γιατί τα disconnects γίνονται περίπου στα τέσσερα λεπτά από τότε που συγχρονίζει. μονο ενα πριζακι εχεις?το ping επεσε γιατι σε εχουν σε fast.για αυτο επεσε και το sync.και γενικα το fast δεν εχει νοημα αν δεν παιζεις online παιχνιδια διοτι χανεις και σε σταθεροτητα.αλλιως το δινεις βλαβη αφου στα ξαφνικα το margin πιανει πατο
Zissoukos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Ναι μόνο μια πρίζα. Σε fast μήπως ήμουν πάντα? Γιατί ένα χρόνο σχεδόν έχω κανονικότατα ίντερνετ. Εν πάσει περιπτώσει ζήτησα να με βάλουν interleaved. Μίλησα με ΟΤΕ και θα στείλουν τεχνικό γιατί δεν βρίσκουν τι έχει.
poulinos Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 οχι δεν γινεται να ησουν Fast πάντα εκτος αν το ειχες ζητησει.ο οτε απο Default δινει Fast στο Upload και Interleave στο download.για αυτο κατεβηκε το Ping για αυτο κατεβηκε και ο συγχρονισμος.οποτε αν δεν το θες δεν υπαρχει λογος να το εχεις καν ασχετα με το αν θα φτιαξει με αυτον τον τροπο ή αν θα χρειαστει να πανε εξω να σου αλλαξουν καποιο ζευγαρι.αν εχεις μονο μια πριζα εισαι μια χαρα. 14 hours ago, Zissoukos said: Ναι μόνο μια πρίζα. Σε fast μήπως ήμουν πάντα? Γιατί ένα χρόνο σχεδόν έχω κανονικότατα ίντερνετ. Εν πάσει περιπτώσει ζήτησα να με βάλουν interleaved. Μίλησα με ΟΤΕ και θα στείλουν τεχνικό γιατί δεν βρίσκουν τι έχει.
Zissoukos Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Ήρθε σήμερα ο τεχνικός. Είπε ότι πλέον μας βάζουν αυτόματα Fast/Fast Up/Down αντίστοιχα και αν δεν είναι σταθερό το ρίχνουν. Επίσης η ταχύτητα κλείδωνε μόνο εκεί επειδή είδαν τις αποσυνδέσεις και την έριξαν, αλλά δεν βοήθησε. Στο interleave είμαι οκ, αλλά μαζεύει πάλι ~3500 errors ανά λεπτό, αλλά διορθωμένα οπότε δεν έχω αποσυνδέσεις. Το μόνο που μου είπαν είναι να το κάνω VOIP για να μην υπάρχει τάση στη γραμμή, γιατί μπορεί αυτό να φταίει. Θα το κάνω τη δευτέρα και θα δούμε. Ευχαριστώ για την ιδέα του interleave, με έσωσε
poulinos Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 αν δεν θες το Fast ζητα interleave για σταθεροτητα.εκτος αν ο οτε δοκιμασει αλλο ζευγαρι απερχομενο μηπως παιξει καλυτερα σε fast.αν το κανει βεβαια.και η ταση να φυγει δεν νομιζω να διορθωσει πολλα αφου Crosstalk μπορει να εχεις και αλλες γραμμες που ειναι κοντα στο δικο σου ζευγαρι.ειδικα αμα ειναι Isdn.οποτε μπορει να βοηθησει μπορει και οχι.το ευκολο θα ηταν για αρχη να σου αλλαζε ενα ζευγαρι.εχω δει ατομο με tdm τηλεφωνια να παιζει 30 Mbit και μολις αλλαξε ζευγαρι πηγε 50.ειχε θεμα το ζευγαρι.σιγουρα το να φευγει ταση απο την γραμμη τωρα που τις γυρνανε σε voip ειναι καλο.ειδικα οταν φευγουν Isdn γραμμες που ειναι και 96 volt ταση.αλλα ναι δεν σημαινει οτι αμα βγαλεις την ταση θα παιξεις ΠΟΛΥ καλυτερα.σιγουρα και για τους αλλους θα ειναι καλυτερο να μην εχεις εσυ ταση αλλα και για σενα εστω και λιγο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα