Προς το περιεχόμενο

Proficiency

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Είμαι έφηβη και το Μάιο του 2018 θα δώσω το proficiency Michigan και Esb. Πριν δύο χρόνια έδωσα το lower Cambridge αλλά δεν το πέρασα, κόπηκα στη γραμματική. Το Δεκέμβριο του 2017 έδωσα το proficiency Michigan και πάλι κόπηκα στη γραμματική. Είμαι καλή μαθήτρια και διαβάζω αλλά δεν ξέρω τι δεν πάει καλά. Κάνω και γερμανικά και έδωσα ένα πτυχίο και το πήρα με υψηλό βαθμό. Διαβάζω πολύ αλλά δεν τα πέρασα τα πτυχία στα Αγγλικά. Τώρα πάω σε ένα φροντιστήριο και πιέζομαι πολύ, έχω πάρει πάρα πολλά βιβλία και δεν ξέρω αν θα το περάσω. Τα ποσοστά στα practice tests είναι λίγο πιο υψηλά. Μήπως μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για να το περάσω; Το κακο είναι ότι είμαι πολύ αγχωδες άτομο και όταν πήγα να δώσω εξετάσεις στα αγγλικά  ήθελα να κάνω εμετό από το άγχος 

Επεξ/σία από Rinatsin
Δημοσ.
On 9/4/2018 at 12:10 PM, Rinatsin said:

Καλησπέρα. Είμαι έφηβη και το Μάιο του 2018 θα δώσω το proficiency Michigan και Esb. Πριν δύο χρόνια έδωσα το lower Cambridge αλλά δεν το πέρασα, κόπηκα στη γραμματική. Το Δεκέμβριο του 2017 έδωσα το proficiency Michigan και πάλι κόπηκα στη γραμματική. Είμαι καλή μαθήτρια και διαβάζω αλλά δεν ξέρω τι δεν πάει καλά. Κάνω και γερμανικά και έδωσα ένα πτυχίο και το πήρα με υψηλό βαθμό. Διαβάζω πολύ αλλά δεν τα πέρασα τα πτυχία στα Αγγλικά. Τώρα πάω σε ένα φροντιστήριο και πιέζομαι πολύ, έχω πάρει πάρα πολλά βιβλία και δεν ξέρω αν θα το περάσω. Τα ποσοστά στα practice tests είναι λίγο πιο υψηλά. Μήπως μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για να το περάσω; Το κακο είναι ότι είμαι πολύ αγχωδες άτομο και όταν πήγα να δώσω εξετάσεις στα αγγλικά  ήθελα να κάνω εμετό από το άγχος 

το αγχος δεν ειναι ευκολο να το διωξεις.οσο πιο καλη προετοιμασια κανεις τοσο πιο σιγουρη πας αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα εχεις αγχος.καποιοι κανουν το αναποδο.πανε τελειως χαλαρα σαν να μην τους νοιαζει αν θα  περασουν κοινως τι ειχα τι εχασα ωστε να μην εχουν αγχος.λυση δε  υπαρχει ετοιμη.θα ακουσεις 1002 αλλα τι θα πιασει πανω σου ειναι σχετικο.το εχω ζησει αυτο με το αγχος και δεν ελεγχεται ευκολα.να σε πιανει το στομαχι σου κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Rinatsin είπε

Με ποιο σκεπτικο αφου κοπηκες στο Lower εδωσες για proficiency?Βασικα πως εδωσες για proficiency αφου δεν εχεις παρει καν το Lower ή το advanced?Τοσο πολυ εχει αλλαξει το συστημα στα αγγλικα?

Κατα τα αλλα για μενα προσωπικα παρε για αρχη το Lower που ειναι το μονο πραγματικα απαραιτητο χαρτι για αρχη στα αγγλικα και αργοτερα σε μεγαλυτερη ηλικια(και με αλλη ψυχολογια)αν εχεις ορεξη,δωσε για Proficiency ή για advanced.

Δεν υπαρχει κανενας λογος να εχεις ψυχολογικα για χαρτια...

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη εχω εμπειρεια σε πτυχια, Advanced Cambridge, Lower Mischigan, B1 και B2 γερμανικα και δινω και εγω τον Μάιο Proficiency Mischigan και Cambridge το μονο που μπορω να σου προτεινω ειναι να μην αγχωνεσαι. Ποτε να μην αγχωνεσαι και να πιστευεις στον εαυτο σου. Ξερω οτι ειναι δυσκολο,αλλα αυτο πρεπει να κανεις. Επισης, μην επαναπαυεσαι απο τα practice tests και διαβαζε οσο μπορεις.Επιπλεον, ζητα βοηθεια απο τον καθηγητη/καθηγητρια σου γιατι αυτος/η εχουν σιγουρα καλυτερη εικονα για εσενα και μπορουν να σε συμβουλεψουν.

Επεξ/σία από Comic maniak
Δημοσ.

Νομίζω ότι χρειάζεσαι συμβουλές για να διαχειριστείς το άγχος σου και όχι για να δώσεις τις συγκεκριμένες εξετάσεις.

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις κάποια στιγμή γιατί διαφορετικά μέχρι τότε θα σε τρώει στα πάντα.

Αισθάνεσαι ότι μπορείς να κάνεις μια κουβέντα με τους γονείς σου πάνω σε αυτό ακριβώς το ζήτημα, χωρίς να είναι συγκεκριμένα σχετικό με τις εξετάσεις;

Δημοσ.

το αγχος σκοτωνει τις προσπαθειες σου.με το να διαβαζεις ασταματητα χωρις να κατανοεις τι παιζει μια τρυπα στο νερο κανεις.χαλαρωσε βαλε να δεις καμια ταινια χωρις υποτιτλους βαλε βιντεακια στο youtube ασε το αυτι να συνηθησει. μολις ηρεμήσεις δες τα λαθη στη γραμματικη σου και κανε στοχευμενες ασκησεις σε αυτα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έδωσα πέρσυ τον Μάιο το ecpe proficiency και το πέρασα. Μπήκα στην αίθουσα με πάρα πολύ άγχος αλλά γνωρίζω πως πρέπει να το αποβάλλω για να αποδώσω όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξέταση. Βέβαια, με έχουν βοηθήσει αντίστοιχες εξετάσεις που έχω δώσει για μερικά πτυχία στα γαλλικά πριν μερικά χρόνια. Ωστόσο, θεωρω πως πρέπει να αποβάλλεις το άγχος. Μπες στην αίθουσα και πες ''Ήρθα εδώ και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να το πάρω''. Εννοείται πως θα αγχωθείς λίγο και στα ενδιάμεσα τμήματα της εξέτασης (writing, listening, gcvr). Φυσιολογικό είναι:). Μπες αποφασισμένη και σκέψου πόσο έχεις προσπαθήσει, τι προετοιμασία έχεις κάνει, πόσο έχεις κοπιάσει και θα τα καταφέρεις:)

• Thanks 1
Δημοσ.

Θα το δώσω κι εγώ τωρα το Μάιο το Μίσιγκαν με ελάχιστη προετοιμασία... Αυτο που μ αγχώνει ειναι το writing λόγω μονο μισής ώρας προθεσμίας...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, PanagiotisPC είπε

Έδωσα πέρσυ τον Μάιο το ecpe proficiency και το πέρασα. Μπήκα στην αίθουσα με πάρα πολύ άγχος αλλά γνωρίζω πως πρέπει να το αποβάλλω για να αποδώσω όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξέταση. Βέβαια, με έχουν βοηθήσει αντίστοιχες εξετάσεις που έχω δώσει για μερικά πτυχία στα γαλλικά πριν μερικά χρόνια. Ωστόσο, θεωρω πως πρέπει να αποβάλλεις το άγχος. Μπες στην αίθουσα και πες ''Ήρθα εδώ και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να το πάρω''. Εννοείται πως θα αγχωθείς λίγο και στα ενδιάμεσα τμήματα της εξέτασης (writing, listening, gcvr). Φυσιολογικό είναι:). Μπες αποφασισμένη και σκέψου πόσο έχεις προσπαθήσει, τι προετοιμασία έχεις κάνει, πόσο έχεις κοπιάσει και θα τα καταφέρεις:)

Ευχαριστώ πολύ. Θα προσπαθήσω. Στις εξετάσεις των Αγγλικών αγχώνομαι περισσότερο από ότι σε άλλες εξετάσεις 

Επεξ/σία από Rinatsin
Δημοσ.
Στις 4/9/2018 στις 2:06 ΜΜ, Fulgore είπε

Με ποιο σκεπτικο αφου κοπηκες στο Lower εδωσες για proficiency?Βασικα πως εδωσες για proficiency αφου δεν εχεις παρει καν το Lower ή το advanced?Τοσο πολυ εχει αλλαξει το συστημα στα αγγλικα?

Δεν υπήρχε ποτέ τέτοια απαίτηση από όσο ξέρω.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Θα το δώσω κι εγώ τωρα το Μάιο το Μίσιγκαν με ελάχιστη προετοιμασία... Αυτο που μ αγχώνει ειναι το writing λόγω μονο μισής ώρας προθεσμίας...

Καλή επιτυχία 🤞 Στην έκθεση δεν αγχώνομαι καθόλου 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δεν υπήρχε ποτέ τέτοια απαίτηση από όσο ξέρω.

Εν μερη πρεπει να υπαρχει απαιτηση?Αν δεν μπορεις να περασεις το ευκολοτερο lower(δεν μιλαμε καν για advanced)για ποιο λογο να πας κατευθειαν για το Prof,ειδικα αν υπαρχει και θεμα με το αγχος.

Στο lower και να εχεις αγχος κατι γινεται κυριως στα προφορικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτα απ' όλα, δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να υποχρεώνει τους υποψήφιους να παίρνουν τα πιστοποιητικά με τη "σειρά". Οποιοσδήποτε μπορεί να δώσει C2 (Proficiency), για παράδειγμα, χωρίς να έχει B2 (αυτό που κάποτε λέγαμε Lower). Όσοι ενδιαφέρονται για το ESB, λόγω του ότι είναι και στη λίστα με τα προτεινόμενα πιστοποιητικά του UCAS, θα πρέπει να ξέρουν ότι απαιτείται να φοιτούν σε νόμιμα ΚΞΓ ή σε νόμιμους καθηγητές κατ' οίκον (δηλαδή αυτούς που κόβουν αποδείξεις). Απαιτείται ο ΑΦΜ τους. Όσο για την προετοιμασία, ένα βασικό λάθος που γίνεται είναι το ότι η προετοιμασία περιλαμβάνει μόνο tests και ανάλυσή τους. Δηλαδή, δεν χρησιμοποιείται coursebook και δυνατό βιβλίο γραμματικής επιπέδου C1-C2.

Το άγχος είναι μεγάλο θέμα σε πάρα πολλούς μαθητές, αλλά κατά τη γνώμη μου ξεπερνιέται με συνεχή εξάσκηση στο format των εξετάσεων και με τα συχνά mock που πρέπει να γίνονται για να εξοικειώνεται ο υποψήφιος με αυτό που θα αντιμετωπίσει. Καλή επιτυχία από εμένα και πάνω απ΄ όλα, ψυχραιμία. Είναι απλά μια εξέταση. Και από τη στιγμή που δίνεις ESB, έχεις και δεύτερη δωρεάν ευκαιρία σε περίπτωση που δεν το περάσεις. Στο ESB C2 έχεις βάση το 55% ενώ στο ECPE η βάση είναι το 65%.

Και κάτι τελευταίο. Μη σας νοιάζει τόσο το χαρτί. Αυτό που μετράει είναι να μπορείτε να μιλάτε, να γράφετε και να χρησιμοποιείτε τη γλώσσα που μαθαίνετε. Αυτό ενδιαφέρει την αγορά και τον εκάστοτε εργοδότη, εκτός αν μιλάμε για το δημόσιο.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Μην αγχώνεσαι καθόλου. Αν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη, θα μπορείς να γράψεις ό,τι και αν σου ζητηθεί. Και εγώ αγχωνόμουν και τελείωσα εκεί περίπου στα 23 απο τα 30 λεπτά. Συνήθως στην προετοιμασία που έκανα, ήμουν στα 29-30;) Καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται να σκεφτείς γρήγορα και ειδικότερα βοηθάει αν είσαι συγκεντρωμένη!

44 λεπτά πριν, Rinatsin είπε

Ευχαριστώ πολύ. Θα προσπαθήσω. Στις εξετάσεις των Αγγλικών αγχώνομαι περισσότερο από ότι σε άλλες εξετάσεις 

Και εγώ το ίδιο έκανα. Ίσως γιατί στα αγγλικά πληρώνεις τα εξέταστρα και έχεις έναν φόβο να μην ''πάνε χαμένα''. Αλλά παιδιά, για τον εαυτό σας το κάνετε και για κανέναν άλλο!:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...