Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά παιδιά. 

Έχω το εξής θέμα. Ξαφνικά εδώ και κάποιες μέρες μαυρίζει ή οθονη, ανεμιστήρες δουλεύουν κανονικά φωτα από πληκτρολόγιο σβήνουν και για να επανέλθει θέλει restart από case. Όταν συμβαίνει αυτό μου ανάβει το led δίπλα στις ραμ με πορτοκάλι χρώμα. Στο manual της μητρικής δεν βρήκα πληροφορίες για τα διάφορα χρώματα led. 

P.s Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω αυτό ξεκίνησε από όταν έκανα update drivers της κάρτας γραφικών 

Υπόλοιπο σύστημα: Ryzen 1700x χωρίς oc, gtx 750ti, Corsair rmx 550, Corsair ddr4 3000mhz 

Καμιά ιδέα τι error μπορεί να συμβαίνει? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Εχεις αλλαξει κατι αυτες τις μερες? Bios update η chipset drivers?

Nope, απολύτως τίποτα. Και έτρεχε μια χαρά μέχρι τώρα με πολλά renders κλπ

Μόνο drivers update για GPU έκανα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα update drivers  της κάρτας τα κάνεις από πάνω από τους drivers εάν ναι θα πρότεινα απεγκατασταση με ddu σε safe mod και ξανά εγκατάσταση!!

Επεξ/σία από ultraex2003
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και χρονια πολλά.

Αυτα φίλε ειναι τα q-led και οταν κάνεις boot ανάβουν το ένα μετά το άλλο διαδεχόμενα δηλώνοντας ενα πετυχημένο boot. Όταν όμως ανάβουν συνεχόμενα σημαίνουν σφάλματα στα αντίστοιχα μέρη

Κόκκινο: Επεξεργαστής

Πορτοκαλί: Ραμ

Λευκό: Κάρτα γραφικών

Πράσινο: Boot

Και απο αυτά που εξηγείς θα σου πρότεινα να κάνεις ένα memtest86 για να σιγουρευτείς για τις ραμ.

Επεξ/σία από timopie
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, timopie είπε

Καλησπέρα και χρονια πολλά.

Αυτα φίλε ειναι τα q-led και οταν κάνεις boot ανάβουν το ένα μετά το άλλο διαδεχόμενα δηλώνοντας ενα πετυχημένο boot. Όταν όμως ανάβουν συνεχόμενα σημαίνουν σφάλματα στα αντίστοιχα μέρη

Κόκκινο: Επεξεργαστής

Πορτοκαλί: Ραμ

Λευκό: Κάρτα γραφικών

Πράσινο: Boot

Και απο αυτά που εξηγείς θα σου πρότεινα να κάνεις ένα memtest86 για να σιγουρευτείς για τις ραμ.

Α μάλιστα αυτό μας έλειπε τώρα. Να φανταστώ πρέπει να το αφήσω ολονυχτιο για κάθε στικ ξεχωριστά έτσι ? 

36 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

Τα update drivers  της κάρτας τα κάνεις από πάνω από τους drivers εάν ναι θα πρότεινα απεγκατασταση με ddu σε safe mod και ξανά εγκατάσταση!!

Ναι έτσι το κάνω πάντα 

40 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν δοκιμαζεις να βγαλεις τους οδηγους της καρτας να δεις αν συνεχιζει να στο κανει?

Θα το δοκιμάσω μήπως φταίει αυτό και γλυτώσω το memtest που λέει ο φίλος από πάνω 

Δημοσ.

Εξαρτάτε πόσο gig ραμ έχεις. Εμένα στα 16 έκανε κοντά 6 ώρες. Αλλά ναι ένα τη φορά για να είσαι 100% σίγουρος 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, timopie είπε

Εξαρτάτε πόσο gig ραμ έχεις. Εμένα στα 16 έκανε κοντά 6 ώρες. Αλλά ναι ένα τη φορά για να είσαι 100% σίγουρος 

Το έβαλα πριν όταν έγραψες το μνμ. 2χ8 gb έχω . Εβαλα το ένα στικ τώρα και τεσταρει. Pass 2 no errors. Θα το αφήσω όλο το βράδυ να δω.

Δημοσ.

Επειδή είχα κάτι παρόμοια θέματα απλά εγώ είχα πολύ μπλε οθόνη.. Μήπως έχεις overclocked τις μνήμες?

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, timopie είπε

Επειδή είχα κάτι παρόμοια θέματα απλά εγώ είχα πολύ μπλε οθόνη.. Μήπως έχεις overclocked τις μνήμες?

Όχι δεν έχω πειράξει τίποτα. Μόνο ρεύμα από CPU το έβγαλα από auto που ήταν default και το έβαλα 1.250

Μπλε οθόνες μου έχει πετάξει κάνα 2  φορές και μένα. Οι μνήμες επίσης από default είναι στα 1.350 ρεύμα, μήπως είναι πολύ? 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, timopie είπε

Εμενα σε default ειναι στα 1,2v ρυθμισμενες στα 2133mhz. Εσενα στα ποσο τρεχουν?

Όταν bootara για πρώτη φορά και γω 2133 ήμουν αλλά είχε 1.35v απ' όσο θυμάμαι όχι 1.2 και το άφησα έτσι (δεν ξέρω και πολλά) με dcop πήγε 2933. 

Μπερδεμένα πράγματα δεν τα μπορώ :P

Δημοσ.

Ποιες μνημες εχεις? Και στα ποσο τις τρεχεις? Κατα πασα πιθανοτητα ειναι οι μνημες. Αντι να τρεχεις memtest χωρις λογο βαλτες στα 2400 η στα 2666 και κανε κανονικα τη δουλεια σου, οτι εκανες τοσο καιρο, και δες αν θα σου ξανακανει το ιδιο προβλημα.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, strawman είπε

Ποιες μνημες εχεις? Και στα ποσο τις τρεχεις? Κατα πασα πιθανοτητα ειναι οι μνημες. Αντι να τρεχεις memtest χωρις λογο βαλτες στα 2400 η στα 2666 και κανε κανονικα τη δουλεια σου, οτι εκανες τοσο καιρο, και δες αν θα σου ξανακανει το ιδιο προβλημα.

Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz (CMK16GX4M2B3000C15)

αυτές εδώ έχω. Από όταν έστησα το pc εδω και 8 μήνες περίπου τρέχουν με αυτή την επιλογή DCOP (δεν ξέρω και τι ακριβώς είναι αυτό :lol:) στα 2933. Δεν είχα κανένα θέμα μέχρι τώρα πάντως εδώ και κάτι μέρες κάνει αυτά τα περίεργα.

Έφτασε στα 6 passes τώρα το memtest πάντως χωρίς errors 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...