ZahosDoganos Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Καλησπέρα και χρόνια πολλά παιδιά. Έχω το εξής θέμα. Ξαφνικά εδώ και κάποιες μέρες μαυρίζει ή οθονη, ανεμιστήρες δουλεύουν κανονικά φωτα από πληκτρολόγιο σβήνουν και για να επανέλθει θέλει restart από case. Όταν συμβαίνει αυτό μου ανάβει το led δίπλα στις ραμ με πορτοκάλι χρώμα. Στο manual της μητρικής δεν βρήκα πληροφορίες για τα διάφορα χρώματα led. P.s Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω αυτό ξεκίνησε από όταν έκανα update drivers της κάρτας γραφικών Υπόλοιπο σύστημα: Ryzen 1700x χωρίς oc, gtx 750ti, Corsair rmx 550, Corsair ddr4 3000mhz Καμιά ιδέα τι error μπορεί να συμβαίνει?
akoinonitos Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Εχεις αλλαξει κατι αυτες τις μερες? Bios update η chipset drivers?
ZahosDoganos Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Εχεις αλλαξει κατι αυτες τις μερες? Bios update η chipset drivers? Nope, απολύτως τίποτα. Και έτρεχε μια χαρά μέχρι τώρα με πολλά renders κλπ Μόνο drivers update για GPU έκανα
akoinonitos Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δεν δοκιμαζεις να βγαλεις τους οδηγους της καρτας να δεις αν συνεχιζει να στο κανει?
ultraex2003 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα update drivers της κάρτας τα κάνεις από πάνω από τους drivers εάν ναι θα πρότεινα απεγκατασταση με ddu σε safe mod και ξανά εγκατάσταση!! Επεξ/σία 8 Απριλίου 2018 από ultraex2003
timopie Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και χρονια πολλά. Αυτα φίλε ειναι τα q-led και οταν κάνεις boot ανάβουν το ένα μετά το άλλο διαδεχόμενα δηλώνοντας ενα πετυχημένο boot. Όταν όμως ανάβουν συνεχόμενα σημαίνουν σφάλματα στα αντίστοιχα μέρη Κόκκινο: Επεξεργαστής Πορτοκαλί: Ραμ Λευκό: Κάρτα γραφικών Πράσινο: Boot Και απο αυτά που εξηγείς θα σου πρότεινα να κάνεις ένα memtest86 για να σιγουρευτείς για τις ραμ. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2018 από timopie
ZahosDoganos Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 30 λεπτά πριν, timopie είπε Καλησπέρα και χρονια πολλά. Αυτα φίλε ειναι τα q-led και οταν κάνεις boot ανάβουν το ένα μετά το άλλο διαδεχόμενα δηλώνοντας ενα πετυχημένο boot. Όταν όμως ανάβουν συνεχόμενα σημαίνουν σφάλματα στα αντίστοιχα μέρη Κόκκινο: Επεξεργαστής Πορτοκαλί: Ραμ Λευκό: Κάρτα γραφικών Πράσινο: Boot Και απο αυτά που εξηγείς θα σου πρότεινα να κάνεις ένα memtest86 για να σιγουρευτείς για τις ραμ. Α μάλιστα αυτό μας έλειπε τώρα. Να φανταστώ πρέπει να το αφήσω ολονυχτιο για κάθε στικ ξεχωριστά έτσι ? 36 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε Τα update drivers της κάρτας τα κάνεις από πάνω από τους drivers εάν ναι θα πρότεινα απεγκατασταση με ddu σε safe mod και ξανά εγκατάσταση!! Ναι έτσι το κάνω πάντα 40 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δεν δοκιμαζεις να βγαλεις τους οδηγους της καρτας να δεις αν συνεχιζει να στο κανει? Θα το δοκιμάσω μήπως φταίει αυτό και γλυτώσω το memtest που λέει ο φίλος από πάνω
timopie Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Εξαρτάτε πόσο gig ραμ έχεις. Εμένα στα 16 έκανε κοντά 6 ώρες. Αλλά ναι ένα τη φορά για να είσαι 100% σίγουρος
ZahosDoganos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, timopie είπε Εξαρτάτε πόσο gig ραμ έχεις. Εμένα στα 16 έκανε κοντά 6 ώρες. Αλλά ναι ένα τη φορά για να είσαι 100% σίγουρος Το έβαλα πριν όταν έγραψες το μνμ. 2χ8 gb έχω . Εβαλα το ένα στικ τώρα και τεσταρει. Pass 2 no errors. Θα το αφήσω όλο το βράδυ να δω.
timopie Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Επειδή είχα κάτι παρόμοια θέματα απλά εγώ είχα πολύ μπλε οθόνη.. Μήπως έχεις overclocked τις μνήμες?
ZahosDoganos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 29 λεπτά πριν, timopie είπε Επειδή είχα κάτι παρόμοια θέματα απλά εγώ είχα πολύ μπλε οθόνη.. Μήπως έχεις overclocked τις μνήμες? Όχι δεν έχω πειράξει τίποτα. Μόνο ρεύμα από CPU το έβγαλα από auto που ήταν default και το έβαλα 1.250 Μπλε οθόνες μου έχει πετάξει κάνα 2 φορές και μένα. Οι μνήμες επίσης από default είναι στα 1.350 ρεύμα, μήπως είναι πολύ?
timopie Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Εμενα σε default ειναι στα 1,2v ρυθμισμενες στα 2133mhz. Εσενα στα ποσο τρεχουν?
ZahosDoganos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 34 λεπτά πριν, timopie είπε Εμενα σε default ειναι στα 1,2v ρυθμισμενες στα 2133mhz. Εσενα στα ποσο τρεχουν? Όταν bootara για πρώτη φορά και γω 2133 ήμουν αλλά είχε 1.35v απ' όσο θυμάμαι όχι 1.2 και το άφησα έτσι (δεν ξέρω και πολλά) με dcop πήγε 2933. Μπερδεμένα πράγματα δεν τα μπορώ
strawman Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Ποιες μνημες εχεις? Και στα ποσο τις τρεχεις? Κατα πασα πιθανοτητα ειναι οι μνημες. Αντι να τρεχεις memtest χωρις λογο βαλτες στα 2400 η στα 2666 και κανε κανονικα τη δουλεια σου, οτι εκανες τοσο καιρο, και δες αν θα σου ξανακανει το ιδιο προβλημα.
ZahosDoganos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 34 λεπτά πριν, strawman είπε Ποιες μνημες εχεις? Και στα ποσο τις τρεχεις? Κατα πασα πιθανοτητα ειναι οι μνημες. Αντι να τρεχεις memtest χωρις λογο βαλτες στα 2400 η στα 2666 και κανε κανονικα τη δουλεια σου, οτι εκανες τοσο καιρο, και δες αν θα σου ξανακανει το ιδιο προβλημα. Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz (CMK16GX4M2B3000C15) αυτές εδώ έχω. Από όταν έστησα το pc εδω και 8 μήνες περίπου τρέχουν με αυτή την επιλογή DCOP (δεν ξέρω και τι ακριβώς είναι αυτό ) στα 2933. Δεν είχα κανένα θέμα μέχρι τώρα πάντως εδώ και κάτι μέρες κάνει αυτά τα περίεργα. Έφτασε στα 6 passes τώρα το memtest πάντως χωρίς errors
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα