Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας!

Σκοπεύω να πάρω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ως 1200 κυβικά το μέγιστο. Θα είναι το πρώτο μου, δεν ξέρω αν έχει σημασία, και μπορώ να δώσω πρακτικά ως 3 χιλιάρικα.

Όλο το 2017, και ως σήμερα, είμαι ιδιωτική υπάλληλος με βασικό μισθό. Μέχρι πόσα χρήματα θα έχω τη δυνατότητα να δώσω στα χαρτιά για να μην με σκοτώσει η εφορία??

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Υγ. Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο εύκολο στην οδήγηση και οικονομικό στο budget που αναφέρω, θα ήμουν ευγνώμων!

Επεξ/σία από lyda94
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lyda94 είπε

Καλησπέρα σας!

Σκοπεύω να πάρω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ως 1200 κυβικά το μέγιστο. Θα είναι το πρώτο μου, δεν ξέρω αν έχει σημασία, και μπορώ να δώσω πρακτικά ως 3 χιλιάρικα.

Όλο το 2017, και ως σήμερα, είμαι ιδιωτική υπάλληλος με βασικό μισθό. Μέχρι πόσα χρήματα θα έχω τη δυνατότητα να δώσω στα χαρτιά για να μην με σκοτώσει η εφορία??

Ευχαριστώ για την απάντηση!

ενα νορμαλ ποσο   πχ εαν εχεις φορολογικη  10 χιλιαδες ευρω  και παρεις αμαξι 13χιλιαδες ευρω τοτε λογικα θα  εχεις προβλημα .

μπορεις να το αγορασεις στο ονομα συγγενικου προσωπου με παραπανω εισοδημα  ωστε να εισαι καλυμενη

και μετα  σου κανει μια μεταβιβαση  δηλωντας οτι ποσο θελετε

Δημοσ.
Μόλις τώρα, christopher0016 είπε

ενα νορμαλ ποσο   πχ εαν εχεις φορολογικη  10 χιλιαδες ευρω  και παρεις αμαξι 13χιλιαδες ευρω τοτε λογικα θα  εχεις προβλημα .

μπορεις να το αγορασεις στο ονομα συγγενικου προσωπου με παραπανω εισοδημα  ωστε να εισαι καλυμενη

και μετα  σου κανει μια μεταβιβαση  δηλωντας οτι ποσο θελετε

δεν υπάρχει η δυνατότητα να μπει στο όνομα άλλου, άρα αναγκαστικά πάει σε μένα.

με βασικό μισθό είμαι, οπότε τα έσοδα (χωρίς έξοδα) είναι κάπου στα 6000.

στα 3000 που μπορώ να δώσω τώρα εγώ, θα είμαι καλυμμένη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν εχω γνωσεις εφοριακου, αλλα πιστευω πως θα εισαι 

στην τελικη εκανες οικονομια και πηρες ενα αμαξι αφου δεν υπερβενεις το οριο της φορολογικης σου δηλωσης δεν νομιζω να εχεις προβλημα με την εφορια.

αλλα για να εισαι σιγουρη ρωτα εναν λογιστη

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 1
Δημοσ.

είχα σκοπό να το κάνω, αλλά ήθελα μια πρώτη γνώμη για να μην ψάχνω άδικα αμάξια μόνη μου.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lyda94 είπε

είχα σκοπό να το κάνω, αλλά ήθελα μια πρώτη γνώμη για να μην ψάχνω άδικα αμάξια μόνη μου.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

εαν χρειαστεις βοηθεια για την επιλογη αυτοκινητου ανοιξε νεο θεμα και εδω ειμαστε!

καλο πασχα

• Thanks 1
Δημοσ.

έγινε θα το κάνω!

ευχαριστώ και πάλι!

1 λεπτό πριν, christopher0016 είπε

εαν χρειαστεις βοηθεια για την επιλογη αυτοκινητου ανοιξε νεο θεμα και εδω ειμαστε!

καλο πασχα

Δημοσ.

Ρώτα ένα λογιστή καλύτερα για να σαι σίγουρη. Δες αν μπορείς να το γράψεις σε δύο ονόματα για πέσει το τεκμήριο. Υπόψιν ότι κατά τη συναλλαγή θα πρέπει να κάνετε δύο υπέυθυνες δηλώσεις, μια εσύ και μια ο πωλητής, ο ένας ότι αγοράζει στο τάδε ποσό και άλλος ότι πουλάει στο τάδε ποσό. Οπότε συμφωνήστε από πριν το τι θα φαίνεται, μην γράψετε αγοραπωλησία 1500€ και πας και του κάνεις κατάθεση 3000€ ας πύμε.

• Like 1
Δημοσ.

θα το έχω υπόψιν μου, ευχαριστωώω!

1 λεπτό πριν, 1988panos2171 είπε

Ρώτα ένα λογιστή καλύτερα για να σαι σίγουρη. Δες αν μπορείς να το γράψεις σε δύο ονόματα για πέσει το τεκμήριο. Υπόψιν ότι κατά τη συναλλαγή θα πρέπει να κάνετε δύο υπέυθυνες δηλώσεις, μια εσύ και μια ο πωλητής, ο ένας ότι αγοράζει στο τάδε ποσό και άλλος ότι πουλάει στο τάδε ποσό. Οπότε συμφωνήστε από πριν το τι θα φαίνεται, μην γράψετε αγοραπωλησία 1500€ και πας και του κάνεις κατάθεση 3000€ ας πύμε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 1988panos2171 είπε

ότι πουλάει στο τάδε ποσό. Οπότε συμφωνήστε από πριν το τι θα φαίνεται, μην γράψετε αγοραπωλησία 1500€ και πας και του κάνεις κατάθεση 3000€ ας πύμε.

ναι σωστο αυτο . αρα μπορεις να κανονισεις με τον αγοραστη να γραψει πολυ μικροτερο ποσο απο τα 3 χιλιαρικα. ετσι ειχα κανει οταν ειχα πρωτοπαρει το δευτερο αυτοκινητο μου  2,500 χιλιαρικια και επειδη ο πωλητης ηθελε να δηλωσει λιγοτερο ποσο για την εφορια μου εβαλε οτι το πηρα 700 ευρω

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

ναι σωστο αυτο . αρα μπορεις να κανονισεις με τον αγοραστη να γραψει πολυ μικροτερο ποσο απο τα 3 χιλιαρικα. ετσι ειχα κανει οταν ειχα πρωτοπαρει το δευτερο αυτοκινητο μου  2,500 χιλιαρικα και επειδη ο πωλητης ηθελε να δηλωσει λιγοτερο ποσο για την εφορια μου εβαλε οτι το πηρα 700 ευρω

να ρωτησω κατι ομως?

αν το πάρω από μάντρα, ο πωλητής θα συμφωνήσει σε κάτι τετοιο? και αν συμφωνησει, εγω θα βγαλω πχ από την τραπεζα 3000 αλλα θα φανουν μονο τα 2100 πχ στην πωληση. τα αλλα 900 που πηγαν? δεν θα απασχολησει αυτο?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lyda94 είπε

να ρωτησω κατι ομως?

αν το πάρω από μάντρα, ο πωλητής θα συμφωνήσει σε κάτι τετοιο? και αν συμφωνησει, εγω θα βγαλω πχ από την τραπεζα 3000 αλλα θα φανουν μονο τα 2100 πχ στην πωληση. τα αλλα 900 που πηγαν? δεν θα απασχολησει αυτο?

μεταφορα σε λογαριασμο να μην κανεις μονο .   τωρα τι αναληψη θα κανεις σιγα μην το κοιταξουν .    εδωσες 2.500 στο αυτοκινητο και αλλα 500  γουσταρεις να εχεις  cash επειδη εισαι large :P

Δημοσ.
Μόλις τώρα, christopher0016 είπε

μεταφορα σε λογαριασμο να μην κανεις μονο .   τωρα τι αναληψη θα κανεις σιγα μην το κοιταξουν .    εδωσες 2.500 στο αυτοκινητο και αλλα 500  γουσταρεις να εχεις  cash επειδη εισαι large :P

χαχαχ ρεει αφθονο το χρημα! :P

θεενκς!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 3000 θα σαι οκ αφού δούλευες όλο το 2017 με βασικό έστω (φουλ ταιμ έτσι?).

Για οικονομικό, αξιόπιστο, θα σου έλεγα κανα getz σε αυτά τα λεφτά, ειδικά το 1300αρι, με μόνο 135€ τέλη κυκλοφορίας και χαμηλή εφορία.

Επεξ/σία από Alxnks
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alxnks είπε

Για 3000 θα σαι οκ αφού δούλευες όλο το 2017 με βασικό έστω (φουλ ταιμ έτσι?).

Για οικονομικό, αξιόπιστο, θα σου έλεγα κανα getz σε αυτά τα λεφτά, ειδικά το 1300αρι, με μόνο 135€ τέλη κυκλοφορίας ναι χαμηλή εφορία.

ναι ναι φουλ ταιμ ειμαι..

τα getz θα τα ψαξω ναι, αλλα αν τα 1300 εννοεις κυβικα, τοτε ειναι πολλα για μενα...θα το μικρυνω λιγο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...