Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδία
Πριν λίγες μέρες εγινα κατοχος ενος 8700k. Η μητρικη μου, (Asrock Z370 Killer SLI) ειδα οτι εδινε πολυ ρευμα (μεχρι και 1,390V) στις αυτοματες ρυθμισεις, με αποτελεσμα να εχω ψηλες θερμοκρασιες χωρις λογο. Ετσι κατεβασα τα volt ωστε να εχω ενα starting point  πριν προβω σε ελαφρυ overclocking (ετσι, για το γαμωτο του Κ). Εφτασα λοιπον μεσω Offset -70, κατα την διαρκεια Prime95 (29,4) να εχω 1,152V με 4300 σε ολους τους πυρηνες σταθερα (δεν εχω πειραξει τιποτα αλλο ακομα). Και εδω ερχεται το ερωτημα μου. Πριν πειραξω τα volt, ολα auto ανεβαζε 90c με την Maelstrom 120T (με την μαμα παστα πανω). Μετα τα ρευματα, το εριξα στους 80c. Διαβασα ομως, οτι η για τους Coffee Lake δεν πρεπει να χρησιμοποιουμε τις τελευταιες εκδοσεις του Prime λογω των οδηγιων AVX. Κατεβασα λοιπον την τελευταια εκδοση χωρις AVX και οι θερμοκρασιες ειναι 69-70.
Ποιο τεστ να κρατησω σαν αφετηρια?
Να αλλαξω την παστα του επεξεργαστη με μια Arctic MX4 που εχω καβατζα? Θα δω διαφορα, η θα ειναι τζαμπα κοπος?

Δημοσ.

Τα χωρις avx.

Ετσι και αλλιως τετοιες θερμοκρασιες δε προκειται να δεις πουθενα.

Παστα αστην,στη καλυτερη να δεις 2-3 βαθμους διαφορα.Δεν αξιζει το ξυλωσε-δεσε.

Ενδεικτικα στο prime φτανει ο δικος μου μεχρι 85-90(200watt δειχνει οτι τραβαει).Σε παιχνιδια πανω απο 60 δεν εχει παει ποτε.

• Like 1
Δημοσ.

Άστα να πάνε! Ακόμα και σε undervolt κατάσταση και εμένα μου δείχνει 170w! Έτσι έμαθα λοιπόν ότι το 95tdp δεν έχει να κάνει με την κατανάλωση.

Δημοσ.

Οι περισσότεροι το έχουν γυρίσει σε AIDA64 που από όσο έχω δει βγάζει ρεαλιστικό νούμερο θερμοκρασίας καθώς η θερμοκρασία που βγάζει σε μένα είναι η ίδια με το να έχω 2 Hardbrake ανοιχτά ταυτόχρονα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...