Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ το φόρουμ,

Εχω την μητρική του τίτλου μαζι με τις ραμ της g skill F4-3200C14D-16GTZR . Αντιμετωπίζω λογικά πρόβλημα με το overclocking της ραμ. Στο default(2133mhz) δεν εχω κάποιο θεμα, αλλα καθως το κάνω overclock στα 3200, με το που θα μπω σε κάποιο παιχνίδι η ακόμα και στο youtube να δω κάποιο βίντεο θα μου βγάλει μπλε οθόνη.  Γνωρίζει κανείς τα tweaks που πρεπει να κανώ για να τρέχει η ραμ στα 3200 σταθερα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από timopie
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, timopie είπε

Χαιρετώ το φόρουμ,

Εχω την μητρική του τίτλου μαζι με τις ραμ της g skill F4-3200C14D-16GTZR . Αντιμετωπίζω λογικά πρόβλημα με το overclocking της ραμ. Στο default(2133mhz) δεν εχω κάποιο θεμα, αλλα καθως το κάνω overclock στα 3200, με το που θα μπω σε κάποιο παιχνίδι η ακόμα και στο youtube να δω κάποιο βίντεο θα μου βγάλει μπλε οθόνη.  Γνωρίζει κανείς τα tweaks που πρεπει να κανώ για να τρέχει η ραμ στα 3200 σταθερα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κανε bios update αν δεν λυθει η θα τις βαλεις στα 3066 η στα 2933.

Αν θελεις μπορεις επισης να χαλαρωσεις τα timings με τουτο http://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-ryzen-dram-calculator-1-1-0-beta-1-overclocking-dram-am4.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, radiohead είπε

Κανε bios update αν δεν λυθει η θα τις βαλεις στα 3066 η στα 2933.

Αν θελεις μπορεις επισης να χαλαρωσεις τα timings με τουτο http://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-ryzen-dram-calculator-1-1-0-beta-1-overclocking-dram-am4.html

Πιο σφιχτα θα του βγαλει οχι πιο χαλαρα αν και καλο θα ειναι να τα φτιαξει με βαση το calculator. Βαλε το procODT  στα 48ohms δωσε 1.375v ταση dram και βαλε τα fast timings απο το calculator. Το vsoc αστο στο 1.1v που δινει auto. Αν εχεις θεμα δοκιμασε μετα και τα safe timings. 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχετε χρησιμοποιήσει το calculator? Χρειάζομαι κάποιες διευκρινήσεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Πιο σφιχτα θα του βγαλει οχι πιο χαλαρα 

Γιατί ρε ‘συ πιο μεγάλες τιμές θα βάλει 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Στο calculator το "profile version" τι βαζω? V1 η V2? Και μετα παταω "r-xmp" και "Calculate safe"? Καταραμεεενοι ryzennn :P:P

Δημοσ.

Αφού στο δίνει στο πιάτο το video γιατί μπερδευτηκες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι ειναι πιο παλιο version το βιντεο.. εχουν γινει αλλαγες. Και το χρησιμοποιω πρωτη φορα οποτε με μπερδεψε λιγο το βιντεο με το παλιο interface.

Επεξ/σία από timopie
Δημοσ.

Εχω την 3803.. τωρα υπαρχει η 3805 διαθεσιμη... Με εχει ταλαιπωρησει εναμιση μηνα αυτη η κατασταση.. Δυστηχως επρεπε να περασω απο πολλα τεστ σε διαφορα μερη hardware του pc μεχρι να καταληξω οτι φταει η ταχυτητα της ραμ... 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, radiohead είπε

Γιατί ρε ‘συ πιο μεγάλες τιμές θα βάλει 

Τα πιο χαλαρα ειναι τα safe που θα του βγαλει το calculator αλλα ακομα και τα safe ειναι πιο σφιχτα απο αυτα που θα του βαλει αυτοματα η μητρικη του.

Η μνημες σου ειναι bdies ,αν βαλεις 48ohm που σου ειπα στο procODt και περασεις sfe timings με 1.36 - 1.375 dram voltage λογικα δεν θα εχεις θεμα. Εγω παντως ακομα και με xtreme timings δεν εχω οσο παιζω με 48ohms.

Δημοσ.

Σε Hynix συμβαίνει το αντίθετο βγάζει πιο χαλαρά.

Δημοσ.

Τρεχει στα 3200 με 1,375v και 48ohm. Δείχνει να είναι πιο σταθερα απο πριν αλλα οταν μπαινω σε παιχνιδι μετα απο λιγο με πεταει το παιχνιδι απο μονο του. Νομιζω θέλει λιγο περαιτέρω tweaks..

Στο "profile version" εχει v1 και v2... Το καθένα μου βγάζει διαφορετικές τιμές.. Ποιο επιλέγω?

Καταγραφή.PNG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω οτι οι δικες σου ειναι single rank οποτε στο rank βαλε 1 γιατι σου βγαζει λαθος timings ,λογικα το trfc θα ειναι 560 ,trfc2 416 , trfc 4 256. Επισης ριξε και μια δοκιμη στα fast θα εχεις καλυτερες επιδοσεις.

Το profile version δεν εχω ιδεα τι ειναι ,δεν εχω χρησιμοποιησει το συγκεκριμενο. Αν θες μπορεις να δοκιμασεις τα timings που θα σιυ γραψω.

14,14,14,14,34,48,6,9,30,4,12,10,0,2,2,256,190,117,14,8,7,3,1,7,7,1,5,5,1. 

ProcODT 48ohms

1T ,GEAR DOWN DISABLED, POWER DOWN DISABLED.

1.375VOLTS DRAM

1.1VOLTS SOC

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...