kingjulien11_ Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Γεια σας παιδιά, Ενδιαφέρομαι να αλλάξω την μπαταρία και την ram του macbook μου. Εχω το 13.3" mid-2012 Pro. Μπορείτε να μου προτείνετε φτηνές αλλά καλές λύσεις; Έχω δει στο iFixit ότι η μπαταρία κάνει 90 ευρώ αλλά δεν μου είναι και τόσο χρήσιμη για να δώσω τόσα λεφτά. Αν ήταν κάτι πιο φτηνό (αλλά όχι και να μου μείνει στο χέρι) θα τα έδινα. Μετά για τις ram είχα δει της Crucial 2x8gb αλλά πήγαιναν στα 100+ ευρώ. Υπάρχει κάτι πιο οικονομικό; Τις εργασίες τις κάνω μόνος μου, μου φαίνεται αρκετά εύκολο και έχω ήδη αλλάξει τον HDD με SSD μόνος μου χωρίς κανένα θέμα (είχα πάρει τον Samsung 850 Evo στα 90 ευρώ) Ευχαριστώ πολύ και Καλό Πάσχα!
marmagia Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Λογικά ψάχνεις αυτη τη μπαταρια, έτσι; https://www.batteries.gr/gr/apple-macbook-pro-13-3-5400mah.html?searchTerm=Apple MacBook Pro 13,3 απο εκει πήρε αδερφή μου και είναι μια χαρά ευχαριστημένη.
kingjulien11_ Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Στις 7/4/2018 στις 10:31 ΜΜ, marmagia είπε Λογικά ψάχνεις αυτη τη μπαταρια, έτσι; https://www.batteries.gr/gr/apple-macbook-pro-13-3-5400mah.html?searchTerm=Apple MacBook Pro 13,3 απο εκει πήρε αδερφή μου και είναι μια χαρά ευχαριστημένη. ποιο MBP έχει η κοπελα;
atheatos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 https://www.amazon.de/gp/product/B01ANZDL70/ref=oh_aui_detailpage_o02_s00?ie=UTF8&psc=1 δοκιμασμενη λύση.
kormos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Στις 4/7/2018 στις 10:15 ΜΜ, kingjulien11_ είπε Γεια σας παιδιά, Ενδιαφέρομαι να αλλάξω την μπαταρία και την ram του macbook μου. Εχω το 13.3" mid-2012 Pro. Μπορείτε να μου προτείνετε φτηνές αλλά καλές λύσεις; Έχω δει στο iFixit ότι η μπαταρία κάνει 90 ευρώ αλλά δεν μου είναι και τόσο χρήσιμη για να δώσω τόσα λεφτά. Αν ήταν κάτι πιο φτηνό (αλλά όχι και να μου μείνει στο χέρι) θα τα έδινα. Μετά για τις ram είχα δει της Crucial 2x8gb αλλά πήγαιναν στα 100+ ευρώ. Υπάρχει κάτι πιο οικονομικό; Τις εργασίες τις κάνω μόνος μου, μου φαίνεται αρκετά εύκολο και έχω ήδη αλλάξει τον HDD με SSD μόνος μου χωρίς κανένα θέμα (είχα πάρει τον Samsung 850 Evo στα 90 ευρώ) Ευχαριστώ πολύ και Καλό Πάσχα! Αυτή τη νοοτροπία δεν την έχω καταλάβει πάντως... Δίνουμε χρήματα να κάνουμε αγορά ένα προιόν της Apple (ακριβό εξ αρχής) και μετά ψάχνουμε να το αναβαθμίσουμε με φθηνιάρικα πράγματα... Γιατί δεν έπαιρνες ένα Notebook καλύτερα; Θα σου πρότεινα να πάρεις προσφορά από κάποιο επίσημο σερβις για τα περιφερειακά που θες να αλλάξεις καλύτερα 1
kingjulien11_ Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, kormos είπε Αυτή τη νοοτροπία δεν την έχω καταλάβει πάντως... Δίνουμε χρήματα να κάνουμε αγορά ένα προιόν της Apple (ακριβό εξ αρχής) και μετά ψάχνουμε να το αναβαθμίσουμε με φθηνιάρικα πράγματα... Γιατί δεν έπαιρνες ένα Notebook καλύτερα; Θα σου πρότεινα να πάρεις προσφορά από κάποιο επίσημο σερβις για τα περιφερειακά που θες να αλλάξεις καλύτερα To laptop μου το πηραν δωρο πριν 6 χρονια. Πηγαινει μια χαρα και γενικοτερα ειμαι apple user (εχω ολες τις υπολοιπες συσκευες). Δεν το χρησιμοποιω ομως συχνα και απλα θελω να κανω καποιες αναβαθμισεις, οσο πιο οικονομικα γινεται. Αν διαβαζες το πρωτο μου μηνυμα ειπα πως θελω να ειναι οικονομικα, οχι φτηνιαρικα. Με λιγα λογια δεν θα βαλω βλακειες, αλλα αν μπορω να αγορασω κατι με 20-30 ευρω φθηνοτερα και ειναι το ιδιο ή ιδιας ποιοτητας γιατι οχι; Επισης στο σερβις θα πρεπει να πληρωσω και εργατοωρες για την δουλεια που μπορω να κανω μονος μου! Μπορω τα 200 ευρω του σερβις να τα κανω αεροπορικα! Ελπιζω να σε καλυψα αν και δεν ειναι θεμα της συζητησης η νοοτροπια μου! 5 ώρες πριν, atheatos είπε https://www.amazon.de/gp/product/B01ANZDL70/ref=oh_aui_detailpage_o02_s00?ie=UTF8&psc=1 δοκιμασμενη λύση. ευχαριστώ πολύ!!!
kormos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, kingjulien11_ είπε To laptop μου το πηραν δωρο πριν 6 χρονια. Πηγαινει μια χαρα και γενικοτερα ειμαι apple user (εχω ολες τις υπολοιπες συσκευες). Δεν το χρησιμοποιω ομως συχνα και απλα θελω να κανω καποιες αναβαθμισεις, οσο πιο οικονομικα γινεται. Αν διαβαζες το πρωτο μου μηνυμα ειπα πως θελω να ειναι οικονομικα, οχι φτηνιαρικα. Με λιγα λογια δεν θα βαλω βλακειες, αλλα αν μπορω να αγορασω κατι με 20-30 ευρω φθηνοτερα και ειναι το ιδιο ή ιδιας ποιοτητας γιατι οχι; Επισης στο σερβις θα πρεπει να πληρωσω και εργατοωρες για την δουλεια που μπορω να κανω μονος μου! Μπορω τα 200 ευρω του σερβις να τα κανω αεροπορικα! Ελπιζω να σε καλυψα αν και δεν ειναι θεμα της συζητησης η νοοτροπια μου! ευχαριστώ πολύ!!! Τα παραμάγαζα σίγουρα δε θα σου δώσουν την ποιότητα που αντιλαμβάνεσαι απ ότι ένα σερβις. Σίγουρα όμως απέχεις απο την αξία του προιόντος που έχεις στην κατοχή σου για να ψάχνεις τέτοιες λύσεις. Παρ όλ αυτά σου ανέφερα σερβις και όχι για επίσημο σερβις. Το κόστος που αναφέρεις το εκλαμβάνω ως υποθετικό μιας και δεν υφίσταται πουθενά. Επι της ουσίας κάνε μια βόλτα/επικοινώνησε με κάποιο απο τα παρακάτω: Milaraki E-MATRIX iRepair ired 5 ώρες πριν, atheatos είπε https://www.amazon.de/gp/product/B01ANZDL70/ref=oh_aui_detailpage_o02_s00?ie=UTF8&psc=1 δοκιμασμενη λύση. Αυτό το προιόν δεν το στέλνει Ελλάδα
zio10 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 4 ώρες πριν, kormos είπε Αυτή τη νοοτροπία δεν την έχω καταλάβει πάντως... Δίνουμε χρήματα να κάνουμε αγορά ένα προιόν της Apple (ακριβό εξ αρχής) και μετά ψάχνουμε να το αναβαθμίσουμε με φθηνιάρικα πράγματα... Γιατί δεν έπαιρνες ένα Notebook καλύτερα; Θα σου πρότεινα να πάρεις προσφορά από κάποιο επίσημο σερβις για τα περιφερειακά που θες να αλλάξεις καλύτερα Γενικά συμφωνώ αλλά μιλάμε και για παλιό μηχάνημα.
kormos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, zio10 είπε Γενικά συμφωνώ αλλά μιλάμε και για παλιό μηχάνημα. Το κατανοώ και αυτό αλλά ένα τηλέφωνο για μια ενδεικτική προσφορά από κάποιο σερβις νομίζω θα έρθει πολύ οικονομικά (και σίγουρα όχι με "200€" εργασία). 1
zio10 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, kormos είπε Το κατανοώ και αυτό αλλά ένα τηλέφωνο για μια ενδεικτική προσφορά από κάποιο σερβις νομίζω θα έρθει πολύ οικονομικά (και σίγουρα όχι με "200€" εργασία). Νομίζω δεν αξίζει να πληρώσει σέρβις για τις δουλειές που θέλει να κάνει πάντως, να ήταν κάτι πιο πολύπλοκο οκ.
kormos Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 Δημοσ. 9 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, zio10 είπε Νομίζω δεν αξίζει να πληρώσει σέρβις για τις δουλειές που θέλει να κάνει πάντως, να ήταν κάτι πιο πολύπλοκο οκ. Απλά θα είναι ποιό σίγουρη η επιλογή για τις μνήμες ram, γι αυτό το ανέφερα μιας και δεν είναι συμβατές (όλες) από pc. Anyway, θα μας ενημερώσει φαντάζομαι για τις τελικές ενέργειες και θα τις κρατήσουμε προς ενημερώση μας 1
kingjulien11_ Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, kormos είπε Τα παραμάγαζα σίγουρα δε θα σου δώσουν την ποιότητα που αντιλαμβάνεσαι απ ότι ένα σερβις. Σίγουρα όμως απέχεις απο την αξία του προιόντος που έχεις στην κατοχή σου για να ψάχνεις τέτοιες λύσεις. Παρ όλ αυτά σου ανέφερα σερβις και όχι για επίσημο σερβις. Το κόστος που αναφέρεις το εκλαμβάνω ως υποθετικό μιας και δεν υφίσταται πουθενά. Επι της ουσίας κάνε μια βόλτα/επικοινώνησε με κάποιο απο τα παρακάτω: Milaraki E-MATRIX iRepair ired Αυτό το προιόν δεν το στέλνει Ελλάδα Επειδη μαλλον μιλας και δεν ξες καν τι λες.. εγραψες επισημο σερβις (δες το μηνυμα σου). Επισης, αν ειναι να παω σε σερβις οντως σε επισημο θα παω γιατι τα μαγαζια του τύπου που μου εβαλες (και συγκεκριμενα δυο απο αυτα) εχουν καταστρεψει iPhone και σε εμενα και σε αλλους γνωστους μου. Στο επισημο σερβις λοιπον ειναι κοντα στα 200 ευρω το κοστος εργασιας, ανταλλακτικου και πρωτου ελεγχου. Και στο κατω κατω, δεν καταλαβαινω το νόημα των μηνυματων σου και γιατι τοση χολη; Εχεις αφησει τοσα μηνυματα χωρις να συνεισφερεις καθολου στο θεμα και απλα με κραζεις επειδη ψαχνω να βρω λιγο φθηνοτερα μια μπαταρια και δυο ραμ και θελω να τα βαλω μονος μου (;;). Αν εσυ θες να τα δινεις σε αυτα τα μαγαζια που ταγκαρες και τα εχεις μαγκια σου! Εγω στο παλιο μου λαπτοπ απλα δεν γουσταρω ουτε να πληρωσω σερβις (γιατι περα απο το επισημο γνωμη μου ειναι οτι οι υπολοιποι ειναι αρπακωλες και κλεφτες) και θέλω να ρωτήσω τον κόσμο στο φόρουμ αν εχει δει καπου πιο φτηνα μια μπαταρία τύπου iFixit. Το αν απέχω από την ποιότητα του προιοντος το γνωρίζω εγώ ο ίδιος με βάση την χρήση που του κανω, την σχεση μου με το brand και το value for money των αλλαγων που θελω να κανω με γνωμονα οτι πάρω καινουριο σε κανα δυο χρόνια Εμένα η γιαγιά μου πάντως λέει "αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, μην μιλάς καθόλου"!
kormos Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 8 ώρες πριν, kingjulien11_ είπε Επειδη μαλλον μιλας και δεν ξες καν τι λες.. εγραψες επισημο σερβις (δες το μηνυμα σου). Επισης, αν ειναι να παω σε σερβις οντως σε επισημο θα παω γιατι τα μαγαζια του τύπου που μου εβαλες (και συγκεκριμενα δυο απο αυτα) εχουν καταστρεψει iPhone και σε εμενα και σε αλλους γνωστους μου. Στο επισημο σερβις λοιπον ειναι κοντα στα 200 ευρω το κοστος εργασιας, ανταλλακτικου και πρωτου ελεγχου. Και στο κατω κατω, δεν καταλαβαινω το νόημα των μηνυματων σου και γιατι τοση χολη; Εχεις αφησει τοσα μηνυματα χωρις να συνεισφερεις καθολου στο θεμα και απλα με κραζεις επειδη ψαχνω να βρω λιγο φθηνοτερα μια μπαταρια και δυο ραμ και θελω να τα βαλω μονος μου (;;). Αν εσυ θες να τα δινεις σε αυτα τα μαγαζια που ταγκαρες και τα εχεις μαγκια σου! Εγω στο παλιο μου λαπτοπ απλα δεν γουσταρω ουτε να πληρωσω σερβις (γιατι περα απο το επισημο γνωμη μου ειναι οτι οι υπολοιποι ειναι αρπακωλες και κλεφτες) και θέλω να ρωτήσω τον κόσμο στο φόρουμ αν εχει δει καπου πιο φτηνα μια μπαταρία τύπου iFixit. Το αν απέχω από την ποιότητα του προιοντος το γνωρίζω εγώ ο ίδιος με βάση την χρήση που του κανω, την σχεση μου με το brand και το value for money των αλλαγων που θελω να κανω με γνωμονα οτι πάρω καινουριο σε κανα δυο χρόνια Εμένα η γιαγιά μου πάντως λέει "αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, μην μιλάς καθόλου"! Αν δε σε καλύπτουν τα μηνύματα προσπέρασε τα. Καμμία σχέση το παράδειγμα επισκευών λέω αερολογίες. Έχω συνεργαστεί επιτυχώς με τα 2/4 καταστήματα. Κράτα τη γνώμη της γιαγιάς σου για εσένα. Η δε δική μου λέει ότι πληρώνεις παίρνεις. Οπότε επέλεξε σε μια αξία συσκευή τη σαβούρα Αφού είσαι παντογνώστης και σούπερ τεχνικός. Φρόντισε μην επιστρέψεις όπως πολλοί άλλοι ζητώντας βοήθεια μετά από προσπάθεια επισκευής κλπ αν κάτι δεν πάει καλά επειδή είδες στο YouTube το πως γίνεται. Η τεχνογνωσία πληρώνεται αλλιώς θα γίνονταν όλοι "με ειδικότητα μπακάλης... Καλή ώρα" Καλή τύχη λοιπόν. 1
gRim Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, kormos said: Τα παραμάγαζα σίγουρα δε θα σου δώσουν την ποιότητα που αντιλαμβάνεσαι απ ότι ένα σερβις. Σίγουρα όμως απέχεις απο την αξία του προιόντος που έχεις στην κατοχή σου για να ψάχνεις τέτοιες λύσεις. Παρ όλ αυτά σου ανέφερα σερβις και όχι για επίσημο σερβις. Το κόστος που αναφέρεις το εκλαμβάνω ως υποθετικό μιας και δεν υφίσταται πουθενά. Επι της ουσίας κάνε μια βόλτα/επικοινώνησε με κάποιο απο τα παρακάτω: Milaraki E-MATRIX iRepair ired Αυτό το προιόν δεν το στέλνει Ελλάδα Έχεις εμπειρία από iRepair; Μου έχουν καταστρέψει κινητό (χάλασαν την οθόνη ανοίγοντας το κινητό και από τύχη δεν χάλασαν την μητρική τρυπώντας την επειδή βίδωσαν λάθος τις βίδες και ήθελαν να μου φάνε και λεφτά για δήθεν επισκευή του IC chip και εκ νέου οθόνη ενώ το κινητό είχε πρόβλημα μόνο στη θύρα φόρτισης), κινητό φίλο μου και έκαναν τρομερή πατάτα σε iMac φίλου μου και γενικά μόνο αρνητικά διαβάζω στα φόρουμ από άλλους πελάτες-θύματα. Εάν παρόλα αυτά εσύ τους προτείνεις γιατί είχες θετικές εμπειρίες και όχι επειδή τους εμφανίζει στο google γράφοντας "service apple" τότε οκ.. Για τα υπόλοιπα σέρβις που αναφέρεις δεν έχω προσωπική άποψη. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2018 από gRim
kormos Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 Δημοσ. 10 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, gRim είπε Έχεις εμπειρία από iRepair; Μου έχουν καταστρέψει κινητό (συνοπτικά μου χάλασαν την οθόνη ανοίγοντας το κινητό και από τύχη δεν χάλασαν την μητρική τρυπώντας την βιδώνοντας λάθος τις βίδες και ήθελαν να μου φάνε και λεφτά για δήθεν επισκευή του IC chip και εκ νέου οθόνη ενώ το κινητό είχε πρόβλημα μόνο στη θύρα φόρτισης), κινητό φίλο μου και έκαναν τρομερή πατάτα σε iMac φίλου μου και γενικά μόνο αρνητικά διαβάζω στα φόρουμ από άλλους πελάτες-θύματα. Εάν παρόλα αυτά εσύ τους προτείνεις γιατί είχες θετικές εμπειρίες και όχι επειδή τους εμφανίζει στο google γράφοντας "service apple" τότε οκ.. Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν έχω προσωπική άποψη. Έχω. Επιδιόρθωση στο προσωπικό μου MBP, στην πλακέτα. Επιδιόρθωση σε iPhone 6s επίσης στην πλακέτα (γνωστού μου). Για το 2ο επίσης πολύ θετικές εντυπώσεις απο συνεργασία σε επισκευές σε προιόντα της Apple. Το ποιό πιθανό χωρίς να έχω κάποιο προσωπικό όφελος να ήταν/είναι όλες ιδεάζουσες περιπτώσεις... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα