Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας και χρονια πολλα,επειδη εχω θεμα με τις συνδεμενες συσκευες στο wifi λογο χαμηλης ταχύτητας στο σπιτι (5mbps) και οταν μπαινουν με wifi να παιξουν παιχνιδια ανεβαινει το Ping στα παιχνιδια πανω απο 500-1000ms.Το Router μου ειναι του  Ote και θα ηθελα να βαλω Limit πχ 4 στην συνδεση μεσω lan και 1 sto wifi.Υπαρχει καποιος τροπος?Ευχαριστω και καλη ανασταση σε ολους.

Δημοσ.

Με ρούτερ του ΟΤΕ δεν νομίζω να γίνεται, μπορείς όμως να το κάνεις με άλλο του εμπορίου στο οποιο μπορείς να βάλεις

1) Limit ανα IP

2) Limit στο σύνολο

3) Limit ανα interface

3) Προτεραιότητα οταν μπαίνεις εσυ να έχεις ελάχιστο εγγυημένο, πχ οταν δεν το χρησιμοποιείς να εχουν οι άλλοι ολο το bandwidth αλλά οταν μπαίνεις εσυ (και τραβάς δεδομένα) να εχεις ενα minimum και οι άλλοι το υπόλοιπο.

4) κλπ κλπ κλπ

Το κόστος δεν είναι τρελό...μπορείς να παιξεις με συσκευή των 30€ (αναλογα τον χώρο που θες να καλύψεις με το WiFi) αρκεί να εχεις λίγες γνώσεις ή όρεξη για διάβασμα, αλλιώς μπορείς να το αγοράσεις προγραμματισμένο.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Επειδη δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις μηπως θα σου ηταν ευκολο να μου δωσεις καποια Link απο τα router Που εχεις στο μυαλο σου ? Κατα προτίμηση προγραμματισμένο πρωτα και μετα ενα που θα ειναι βατο στο να το κανω εγω Setup.Το θεμα μου ειναι 2 κινητά που κανουν την ζημια στην ταχυτητα και οι υπολογιστες οι σταθεροι ειναι αυτοι που θα ειναι 24/7 ανοιχτοι και θα κανουν την δουλεια που χρειαζομαι το bandwith  δηλαδη 4 σε Lan και το 1 se wifi.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις γνώσεις πας αναγκαστηκά σε σεταρισμένο ή ρίχνεις (πολυ)διαβασμα. Ρουτερ μπορείς να βρεις διάφορα σε mikrotik, μικρά-μεγαλα-με 2-5 etherner με ασύρματο χωρίς ασύρματο κλπ κλπ κλπ. Όπως το βλεπω το setup σου, θες ελαχιστο 4 στο lan και γενικο 5, οποτε οτι και να γίνει 8α έχεις 4 στο ethernet (αρκει να τα ζητήσεις και να τα δινει ο provider) και τα ρέστα στο ασύρματο. Εαν βεβαια δεν τραβάς στο lan, τοτε το διαθεσιμο bandwidth μπορεί να χρησιμοποιηθει στο ασύρματο και μολις ζητήσεις εσυ να τους κόψει. Αν θες στείλε μου ενα μήνυμα να σε κατατοπίσω περισσότερο.

• Thanks 1
Δημοσ.

καποια tp link που ειναι καπως πιο ευκολα στο σεταρισμα μπορουν να κανουν qos και bandwidth  limiting.

px to tp link 8970 Μπορει να σε αφησει να φτιαξεις ενα Guest network στο οποιο θα δωσεις εσυ την ταχυτητα που θες για ολους αυτους που θες οριο.

https://static.tp-link.com/res/down/doc/TD-W8970(EU)_V3_UG.pdf

και εχει και bandwidth control.δες το manual αν σε καλυπτει σε αυτα που θες να κανεις και δεν ειναι δυσκολο στο σεταρισμα οπως θα δεις.

2 minutes ago, AbsolutOwner said:

Μια υποσημείωση ότι ο πάροχος μου είναι ο ΟΤΕ και υπάρχει Voip στην γραμμή μου.

αν υπαρχει voip στην γραμμη σου γινεται λιγο πιο δυσκολο γιατι θα πρεπει να παιξεις ειτε pppoe passthrough ειτε να βαλεις το speedport να παιξει πισω απο το tp link με μερικες ρυθμισεις που εχει αναφερει ο Jkoukos.

τα περισσοτερα tp link εχουν guest network και bandwidth control.δεν ειναι σαν τα Mikrotik αλλα εχουν το καλο οτι μπορει καποιος να τα σεταρει σχετικα ευκολα αντιθετα με τα Mikrotik.

On 7/4/2018 at 6:54 PM, mpentenis said:

Με ρούτερ του ΟΤΕ δεν νομίζω να γίνεται, μπορείς όμως να το κάνεις με άλλο του εμπορίου στο οποιο μπορείς να βάλεις

to router του οτε λογικα θα εχει qos αλλα bandwidth να ορισει δυσκολα εκτος αν σε αφηνει να φτιαξεις κανα Guest network που το κοβω χλωμο.

αν μπορεις να πας vdsl εννοειται πας καρφωτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Vdsl θα υπάρχει η δυνατότητα σε 6-7 μήνες που θα αλλάξω σπίτι και θα είμαι πάλι στον παροχο του ΟΤΕ αλλά λογικά και το router του ΟΤΕ που θα μου δώσουν για VDSL δεν νομίζω να μου δίνει τέτοια δυνατότητα οπότε θα πρέπει να αγοράσω router για να καταφέρω κάτι τέτοιο.

17 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν μπορεις να πας vdsl εννοειται πας καρφωτα.

Επεξ/σία από AbsolutOwner
Δημοσ.
1 minute ago, AbsolutOwner said:

Vdsl θα υπάρχει η δυνατότητα σε 6-7 μήνες που θα αλλάξω σπίτι και θα είμαι πάλι στον παροχο του ΟΤΕ αλλά λογικά και το router του ΟΤΕ που θα μου δώσουν για VDSL δεν νομίζω να μου δίνει τέτοια δυνατότητα.

το speedport entry 2i δεν εχεις τωρα?και μετα αυτο θα εχεις.απλα η διαφορα ειναι οτι θα εχεις περισσοτερο bandwidth οποτε εκει θα σε νοιαζει ΙΣΩΣ περισσοτερο το qos για να εχεις προτεραιοτητα παρα το να κοψεις bandwidth>και θα μπορεις να βαλεις και Fast path που τωρα αμα βαλεις θα χασεις λιγο ακομα σε ταχυτητα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poulinos είπε

το speedport entry 2i δεν εχεις τωρα?και μετα αυτο θα εχεις.απλα η διαφορα ειναι οτι θα εχεις περισσοτερο bandwidth οποτε εκει θα σε νοιαζει ΙΣΩΣ περισσοτερο το qos για να εχεις προτεραιοτητα παρα το να κοψεις bandwidth>και θα μπορεις να βαλεις και Fast path που τωρα αμα βαλεις θα χασεις λιγο ακομα σε ταχυτητα.

Νόμιζα θα είναι διαφορετικό το router αν βάλω Vdsl, Η γραμμή είναι σε fast path  ήδη, και για όσο για το Qos στο vdsl που θα αλλάξω σπίτι πάλι θα παραμείνει ο διαμοιρασμός ταχύτητας για τις συσκευές lan και οποιαδήποτε συσκευή wifi(ακόμα και την δική μου)

Δημοσ.

αν εχεις ηδη το speedport 2 entry οχι το ιδιο θα ειναι εκτος αν πας σε Vdsl 100 που παιζει να σου δωσουν το speedport w724v.το qos αν εχει το speedport απλα θα δωσει προτεραιοτητα και δεν θα χωρισει bandwidth οπως ειναι το bandwidth control του tp link.απλα εκει εχεις 50 mbit οποτε μπουκωνει πιο δυσκολα.το καλο με το fast τωρα ειναι οτι εχεις μικροτερο Ping αλλα λιγοτερο bandwidth οποτε δεν ξερω αν ειναι καλυτερο η οχι.σιγουρα αμα ορισεις bandwidth ,qos θα ειναι καλυτερα που εχεις Fast. αν ειναι να βαλεις το speedport μπροστα και απο πισω το tp link ναι σου κανει ενα tp link adsl οπως το 8970.αν θες να βαλεις μπροστα το tp link και πισω το speedport μονο για την τηλεφωνια τοτε θες κατι να ειναι και vdsl και μετα οι ρυθμισεις γινονται πιο δυσκολες.κατα τα αλλα αν βαλεις vdsl και εχεις το tp link θα πρεπει να πειραξεις τα ορια στο bandwidth control και στο guest network αφου πλεον δεν θα εχεις 4 αλλα 50.θα δωσεις πχ στο ασυρματο 10 και τα αλλα 40 στις lan.αν τα αφησεις οπως πριν τοτε ολοι μαζι θα εχετε παλι 4:P

6 minutes ago, AbsolutOwner said:

Νόμιζα θα είναι διαφορετικό το router αν βάλω Vdsl, Η γραμμή είναι σε fast path  ήδη, και για όσο για το Qos στο vdsl που θα αλλάξω σπίτι πάλι θα παραμείνει ο διαμοιρασμός ταχύτητας για τις συσκευές lan και οποιαδήποτε συσκευή wifi(ακόμα και την δική μου)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν εχεις ηδη το speedport 2 entry οχι το ιδιο θα ειναι εκτος αν πας σε Vdsl 100 που παιζει να σου δωσουν το speedport w724v.το qos αν εχει το speedport απλα θα δωσει προτεραιοτητα και δεν θα χωρισει bandwidth οπως ειναι το bandwidth control του tp link.απλα εκει εχεις 50 mbit οποτε μπουκωνει πιο δυσκολα.το καλο με το fast τωρα ειναι οτι εχεις μικροτερο Ping αλλα λιγοτερο bandwidth οποτε δεν ξερω αν ειναι καλυτερο η οχι.σιγουρα αμα ορισεις bandwidth ,qos θα ειναι καλυτερα που εχεις Fast. αν ειναι να βαλεις το speedport μπροστα και απο πισω το tp link ναι σου κανει ενα tp link adsl οπως το 8970.αν θες να βαλεις μπροστα το tp link και πισω το speedport μονο για την τηλεφωνια τοτε θες κατι να ειναι και vdsl και μετα οι ρυθμισεις γινονται πιο δυσκολες.κατα τα αλλα αν βαλεις vdsl και εχεις το tp link θα πρεπει να πειραξεις τα ορια στο bandwidth control και στο guest network αφου πλεον δεν θα εχεις 4 αλλα 50.θα δωσεις πχ στο ασυρματο 10 και τα αλλα 40 στις lan.αν τα αφησεις οπως πριν τοτε ολοι μαζι θα εχετε παλι 4:P

Θα υπάρξει vdsl 30 δεν υποστηρίζεται μεγαλύτερη ταχύτητα, προτιμώ το λιγότερο Ping και ισορροπία της γραμμής παρά 1-1.5mbps παραπάνω bandwith.Αυτό που βλέπω σαν εύκολη και οικονομική λύση για αυτό που θέλω να κάνω. Οταν μετακομίσω και μπει vdsl σίγουρα θα το αλλάξω σε 25 lan /5 wifi και να χρειαστεί να βάλω Qos στα lan.

Δημοσ.
5 minutes ago, AbsolutOwner said:

Θα υπάρξει vdsl 30 δεν υποστηρίζεται μεγαλύτερη ταχύτητα, προτιμώ το λιγότερο Ping και ισορροπία της γραμμής παρά 1-1.5mbps παραπάνω bandwith.Αυτό που βλέπω σαν εύκολη και οικονομική λύση για αυτό που θέλω να κάνω. Οταν μετακομίσω και μπει vdsl σίγουρα θα το αλλάξω σε 25 lan /5 wifi και να χρειαστεί να βάλω Qos στα lan.

kai 30 παλι ειναι καλυτερα απο τα 5 που εχεις.ευκολη οικονομικη λυση χωρις τρελο κοπο ειναι tp link 8970 αν και αλλα tp link θα το κανουν(πρεπει να δεις το manual οτι εχουν bandwidth control τουλαχιστον) και να μπορει να παιξει σαν Router με Μια Lan να παιζει και σαν wan (e-wan).τα mikrotik θα κανουν πολυ καλυτερα οτιδηποτε θες αρκει να βρεις να στο σεταρει καποιος.δεν το εχω ψαξει δεν εχω αποψη ποσο ευκολο /δυσκολο θα ειναι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, poulinos είπε

kai 30 παλι ειναι καλυτερα απο τα 5 που εχεις.ευκολη οικονομικη λυση χωρις τρελο κοπο ειναι tp link 8970 αν και αλλα tp link θα το κανουν(πρεπει να δεις το manual οτι εχουν bandwidth control τουλαχιστον) και να μπορει να παιξει σαν Router με Μια Lan να παιζει και σαν wan (e-wan).τα mikrotik θα κανουν πολυ καλυτερα οτιδηποτε θες αρκει να βρεις να στο σεταρει καποιος.δεν το εχω ψαξει δεν εχω αποψη ποσο ευκολο /δυσκολο θα ειναι.

Το 8970 είναι πολύ καλό από οτι φαίνεται! 
και να μπορει να παιξει σαν Router με Μια Lan να παιζει και σαν wan (e-wan).
Το 8970 το κάνει αυτό?Και τι εννοείς με το παραπάνω? 

Όσο για το Mikrotik υπάρχει mpentenis που προσφέρθηκε να με βοηθήσει αλλά το κόστος φεύγει πολύ παραπάνω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...