teoepi2 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) γεια, βάζω frame numbers σε διάφορα προγράμματα για κάνω cut το αποτέλεσμα όμως είναι διαφορετικό δηλαδή το cut δεν γίνεται στο frame που έβαλα σκέφτηκα πως είναι λόγω dependencies της κωδικοποίησης αλλά δεν μπορεί να είναι αυτό γιατί η διαφορά frame number είναι μεγάλη μπορώ να κάνω κάτι για αυτό; είναι θέμα καλύτερου προγράμματος ή είναι θέμα του source που δεν λύνεται; ευχαριστώ Επεξ/σία 6 Απριλίου 2018 από teoepi2
micos000 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Σε ποια προγράμματα προσπάθησες; Αν θέλεις frame accurate editing στα βίντεο ίσως να χρειαστείς κάποιο ποιο ειδικευμένο πρόγραμμα. Επίσης, frame accuracy δύσκολα θα πετύχεις σε αρχεία mp4/mkv. 1
teoepi2 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) έχω δοκιμάσει splitter του mkvtoolnix, επίσης το avidemux και άλλα δύο που δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο brand απλά λέγονται video splitter ή cutter ξέρω γω έχω δοκιμάσει και με time, δεν με ενδιαφέρει να είναι ακριβώς πάνω στο συγκεκριμένο frame όμως θέλω είναι να μην χάνει ολόκληρο δευτερόλεπτο και αλλάζει η σκηνή τελείως νομίζω είχα ξανασυναντήσει το πρόβλημα παλαιότερα και σε ένα γνωστό video forum μου είχαν πει ότι είναι θέμα του video, πως δηλαδή το κόψιμο θα πέσει αναγκαστικά πάνω σε seek-stop και όχι όπου θες εσύ αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει τέτοιος περιορισμός, αφού ξέρω πως υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να κάνουν extract τα frames κανονικά, γιατί να μην γίνεται να κόψουν σωστά; Επεξ/σία 7 Απριλίου 2018 από teoepi2
micos000 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Το φαντάστηκα ότι θα αναφερόσουν στο avidemux. Λοιπόν... Καλά σου είπαν για στο video forum γιατί το demux για να κόψει σε ακριβές καρέ θα πρέπει να επιλέξεις κάτι άλλο για video output εκτός από το copy και να γίνει re-encode το βίντεο. Αν θέλεις απλό κόψιμο χωρίς επανασυπίεση θα πρέπει να πέσεις, τουλάχιστον στο αρχικό σημείο κοπής, σε i-frame ή αλλιώς keyframe (το γράψει στο κάτω μέρος, δίπλα στον χρόνο). Όσο ποιο πυκνά keyframes έχει το βίντεο τόσο ποιο κοντά θα είναι το κόψιμο στο σημείο που θέλεις. Υπάρχει οδηγός για το πρόγραμμα εδώ. Όσο για το mkvtoolnix, δεν είναι αυτή η δουλειά του και δεν μπορείς να έχεις ακρίβεια στο κόψιμο σε αυτό. 1
teoepi2 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) ναι, σωστά, αφού άμα γίνουν extract τα frames πρέπει μετά να γίνει ξανά κωδικοποίηση, τι λέω εκεί είναι το πρόβλημα, όχι μόνο στο avidemux αλλά και στα υπόλοιπα φαντάζομαι (το avidemux δεν το συμπαθώ βασικά, απλά υπάρχει στο δίσκο) με επανακωδικοποίηση λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, θα το δοκιμάσω Επεξ/σία 7 Απριλίου 2018 από teoepi2
micos000 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Κακώς δεν συμπαθείς το avidemux. Είναι φοβερό πρόγραμμα με πολλές δυνατότητες, απλά το χαλάει το interface του που έχει πολλά χρόνια να ανανεωθεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα