Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.
Αποφασισα  να  κάνω  συμβολαιο  στην Wind με  Double Play με  Adsl  εως 24mbps.Επειδη δεν  θα  μου  δωσουν μοντεμ  προσωρινα  θα  χρησιμοποιήσω το  WAG-2000g,θα  πρέπει  να  αγοράσω καποιο  μοντεμ,αλλα  δεν  ξέρω ποιο.εχω μπάτζετ μεχρι  45 ευρώ.

Σε αυτο  θα  συνέονται  1 συσκευή ενσυρματα και  5-6 ασύρματες.Καποιες φορές ταυτοχρονα.Οχι  ομως και οι  5-6!
Θα  ηθελα  να  ακούσω τις  προτάσεις  σας .

Δημοσ.

αν σε καλυπτει το wag200 κρατας αυτο αλλιως πας σε tp link η asus  σε αυτα τα λεφτα.πολλες προτασεις στο sticky θεμα για αγορα adsl vdsl router

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν σε καλυπτει το wag200 κρατας αυτο αλλιως πας σε tp link η asus  σε αυτα τα λεφτα.πολλες προτασεις στο sticky θεμα για αγορα adsl vdsl router

Εν μερη με  καλυπτει,αλλα  ειναι  παλιο  δεν  ξερω...αλλα  απο  τα tp link η asus  οι  επιλογές ειναι οντως πολλες και  δεν  ξερω ποια  ειναι  η καλύτερη.

Δημοσ.

οτι κατι ειναι παλιο δεν σημαινει οτι δεν παιζει ή οτι δεν σε καλυπτει.εξαρτατε τι θες να κανει το ρουτερ.εχω σπιτι fritz 7590 που μονο καφε δεν ψηνει και κανει 300 ευρω εχω και technicolor 788 που κανει το 1/10 απο το Fritz αλλα και τα 2 με καλυπτουν :).καλο ειναι αν παρεις κατι καινουριο να παρεις κατι που να υποστηριζει vdsl και vectoring ωστε αν βαλεις vdsl να εισαι και καλυμμενος.στην tp link στην σειρα archer θα βρεις αρκετα μοντελα.μπορεις αμα θες να το παρεις να εχει και Wifi ac το οποιο θα παιζει και στα 5ghz αν θες να εισαι Up to date.

On 7/4/2018 at 8:07 PM, Fuel7 said:

Εν μερη με  καλυπτει,αλλα  ειναι  παλιο  δεν  ξερω...αλλα  απο  τα tp link η asus  οι  επιλογές ειναι οντως πολλες και  δεν  ξερω ποια  ειναι  η καλύτερη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

σε αυτα τα λεφτα που εχουν αυτα τα δυο δεν θα βρεις κατι αλλο.

On 21/4/2018 at 22:58, Fuel7 said:

Καπου  εκει καταλίγω,εκτος και  εαν υπάρχυν και  επιπλεον προτασεις  προς συζητηση

https://www.skroutz.gr/s/9708956/TP-LINK-Archer-VR400-v1.html#reviews
https://www.skroutz.gr/s/10864924/TP-LINK-TD-W9977-v1.html

kai ta δυο υποστηριζουν vectoring.σε asus Θα πας 100αρα σχεδον για κατι αντιστοιχο.συγκρινε χαρακτηριστικα πχ σε wireless ή σε ports τι δινει το καθενα και αποφασισε. το ενα οπως ειδα ειναι 802.11n το αλλο (archer) ειναι 802.11ac:)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα !Αγορασα το  archer 400 απο  το κωτσοβολο.Εκανα  τις  ρυθμισεις  απο  το  σεταπ που  αφορουσε την wind.Υπάρχει  καποια ρυθμιση  εξτρα.που  πρεπει  να  κανω ή κατι  που  να  προσεξω ετσι  ωστε να  βελτιώσω κατι ή να  προσαρμοσω κάτι  στην λειτουργεια  του  μόντεμ  και  της  συνδεσης;

Δημοσ.
23 hours ago, Fuel7 said:

Καλησπέρα !Αγορασα το  archer 400 απο  το κωτσοβολο.Εκανα  τις  ρυθμισεις  απο  το  σεταπ που  αφορουσε την wind.Υπάρχει  καποια ρυθμιση  εξτρα.που  πρεπει  να  κανω ή κατι  που  να  προσεξω ετσι  ωστε να  βελτιώσω κατι ή να  προσαρμοσω κάτι  στην λειτουργεια  του  μόντεμ  και  της  συνδεσης;

firmware update.Και παιξε με τα καναλια στο ασυρματο.κατι αλλο δεν μπορεις να κανεις.αν θες να ρυθμιζεις qos και bandwidth management για να ορισεις priorities μπορεις. και βεβαια αν εχεις vdsl να εχεις σωστη καλωδιωση. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf .βεβαια αυτο το Pdf ισχυει και για adsl. γενικως καλο ειναι η καλωδιωση σε ενα σπιτι να ειναι σωστη για να παιρνεις τα μεγιστα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, poulinos είπε

firmware update.Και παιξε με τα καναλια στο ασυρματο.κατι αλλο δεν μπορεις να κανεις.αν θες να ρυθμιζεις qos και bandwidth management για να ορισεις priorities μπορεις. και βεβαια αν εχεις vdsl να εχεις σωστη καλωδιωση. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf .βεβαια αυτο το Pdf ισχυει και για adsl. γενικως καλο ειναι η καλωδιωση σε ενα σπιτι να ειναι σωστη για να παιρνεις τα μεγιστα.

Εχω adsl .Δεν  εχω καποια  περιπλοκη  διασυνδεση  ζητημα  να  συνδεθουν  2 συσκευες   μονο.QOS , ή Bandwidth management που  αποσκοπούν και  τι  τα  priorities!

Δημοσ.

qos ειναι quality of service που οριζεις τι προτεραιοτητα θα εχει ο καθε χρηστης ωστε αν ειναι 10 ατομα και κατεβαζουν να εχεις εσυ πχ προτεραιοτητα.

bandwidth management ειναι να μπορεις να οριζεις τι ταχυτητα θα μπορει να παρει καποιος χρηστης ή καποιο ssid κτλ.

Priority ειναι η προτεραιοτητα. αυτα τα φτιαχνεις οταν πχ εχεις καποιος στο ιδιο δικτυο να κατεβαζει αβερτα και να σου χαλαει το Ping σε ενα παιχνιδι.εκει μπορεις ειτε να του μειωσεις το bandwidth ειτε να τον βαλεις σε χαμηλη προτεραιοτητα και αντιστοιχα εσενα σε μεγαλη προτεραιοτητα ωστε να μην εχεις θεμα.

38 minutes ago, Fuel7 said:

Εχω adsl .Δεν  εχω καποια  περιπλοκη  διασυνδεση  ζητημα  να  συνδεθουν  2 συσκευες   μονο.QOS , ή Bandwidth management που  αποσκοπούν και  τι  τα  priorities!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@poulinos διαβάζω στην καλωδίωση για vdsl centralized splitter και πως δεν πρέπει να βάλεις κάποιον που προφανώς είχες από προηγούμενη adsl σύνδεση. Εμένα το splitter αναφέρει απλώς dsl/hpna. Να το αλλάξω; Εάν ναι, ποιο είναι το καλύτερο της αγοράς; 

Βρήκα ένα που λέει πάνω vdsl και το τοποθέτησα. Αλλά στο pdf αναφέρει VDSL2, κάποια διαφορά; 

Επεξ/σία από CNT-FAI
Δημοσ.

παιζουν μια χαρα και τα adsl και vdsl.no worries

2 hours ago, CNT-FAI said:

@poulinos διαβάζω στην καλωδίωση για vdsl centralized splitter και πως δεν πρέπει να βάλεις κάποιον που προφανώς είχες από προηγούμενη adsl σύνδεση. Εμένα το splitter αναφέρει απλώς dsl/hpna. Να το αλλάξω; Εάν ναι, ποιο είναι το καλύτερο της αγοράς; 

Βρήκα ένα που λέει πάνω vdsl και το τοποθέτησα. Αλλά στο pdf αναφέρει VDSL2, κάποια διαφορά; 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, poulinos είπε

qos ειναι quality of service που οριζεις τι προτεραιοτητα θα εχει ο καθε χρηστης ωστε αν ειναι 10 ατομα και κατεβαζουν να εχεις εσυ πχ προτεραιοτητα.

bandwidth management ειναι να μπορεις να οριζεις τι ταχυτητα θα μπορει να παρει καποιος χρηστης ή καποιο ssid κτλ.

Priority ειναι η προτεραιοτητα. αυτα τα φτιαχνεις οταν πχ εχεις καποιος στο ιδιο δικτυο να κατεβαζει αβερτα και να σου χαλαει το Ping σε ενα παιχνιδι.εκει μπορεις ειτε να του μειωσεις το bandwidth ειτε να τον βαλεις σε χαμηλη προτεραιοτητα και αντιστοιχα εσενα σε μεγαλη προτεραιοτητα ωστε να μην εχεις θεμα.

Εισαι  αρχοντας!!!Ευχαριστω πολυ  για  τις  διευκρινησεις!

Δημοσ.
15 hours ago, Fuel7 said:

Εισαι  αρχοντας!!!Ευχαριστω πολυ  για  τις  διευκρινησεις!

τιποτα.συν οτι ειναι ευκολο να το καταλαβεις αν εχει προβλημα το splitter ή οχι.αν βαλεις το ρουτερ στην πριζα μονο του και συγχρονιζεις πχ 50/5 και εχεις attainable 70/30 και μετα βαλεις το σπλιττερ και εχεις παλι 70/30 ή κοντα εκει τοτε εισαι μια χαρα.αν ξαφνικα βαλεις το σπλιττερ και δεις 50/20 ναι εχεις θεμα.με το σπλιττερ μπορεις να μην δεις 70/30 και να δεις 68/29 .δεν ειναι προβλημα αυτο.ή αν σε καποιο τηλεφωνο σου περναει θορυβος αυτο μπορει να σημαινει οτι ναι το σπλιττερ εχει θεμα ή οτι εχει θεμα η συσκευη.σε παρα πολυ σπανια περιπτωση εχω πετυχει γραμμη η οποια με ενα splitter speedtouch αφηνε να περασει λιγος θορυβος παροτι το σπλιττερ δεν ειχε θεμα ενω με αλλη μαρκα ημουν ενταξει.αλλα μιλαμε για 2 περιπτωσεις στις 10000.οπως και εχω πετυχει φιλτρο της πλακας που εκανε θεματα.μονο απεξω να το εβλεπες ηταν χειροτερο και απο Do it urself

το βασικο ειναι η καλωδιωση σου να ειναι σωστη επισης οποτε να εχεις μονο ενα Splitter και τιποτα αλλο.αν εχεις voip τοτε ουτε splitter δεν θελει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...