Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,
Θελω να φτιαξω εναν server για να εχουμε προσβαση ολοι στο γραφειο. Δεν εχω ιδεα απο δικτυα κτλ και θα ηθελα μερικες γνωμες στο τι να κοιταξω.
-Θελω να ειναι γρηγορος (γιατι αντιγραφουμε διαρκως μεγαλα ή και παρα πολλα μικρα αρχεια)
- Ασφαλεια (raid 1,0 δεν ξερω ποιο ειναι τι ακριβως)
- Χωρητικοτητα (εαν ειναι καλυτερα δισκοι τυπου 1-2 tb και συχνη αντικατασταση ή να δω κατι μεγαλυτερο).

Δεν εχω θεμα με το ποσο ακριβο θα ειναι ενα τετοιο setup. Αλλα καλο ειναι αμα εχετε να προτεινετε τι χρησιμοποιουν για αντιστοιχες εργασιες.
Ευχαριστω

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, thanulee είπε

Καλησπερα,
Θελω να φτιαξω εναν server για να εχουμε προσβαση ολοι στο γραφειο. Δεν εχω ιδεα απο δικτυα κτλ και θα ηθελα μερικες γνωμες στο τι να κοιταξω.
-Θελω να ειναι γρηγορος (γιατι αντιγραφουμε διαρκως μεγαλα ή και παρα πολλα μικρα αρχεια)
- Ασφαλεια (raid 1,0 δεν ξερω ποιο ειναι τι ακριβως)
- Χωρητικοτητα (εαν ειναι καλυτερα δισκοι τυπου 1-2 tb και συχνη αντικατασταση ή να δω κατι μεγαλυτερο).

Δεν εχω θεμα με το ποσο ακριβο θα ειναι ενα τετοιο setup. Αλλα καλο ειναι αμα εχετε να προτεινετε τι χρησιμοποιουν για αντιστοιχες εργασιες.
Ευχαριστω

Απευθύνσου σε κάποια από τις γνωστές αλυσίδες που μπορούν να "χτίσουν" έναν υπολογιστή στα μέτρα σου ή σε κάποιο συνοικιακό κατάστημα που ασχολείται με σερβις, πωλήσεις ώστε να σε καθοδηγήσει και να σου συναρμολογήσει αυτό που σε καλύπτει.

Είναι το ιδανικότερο εφόσον το επίπεδο των γνώσεών σου είναι κάτω των αρχαρίων...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Να προτείνουμε τι αφού δεν έχεις ιδέα, μάστορα, υλικά;

Ξερω γω ρε μαστορα.. νομιζω ημουν ξεκαθαρος για το τι ψαχνω... Θα μπορουσες α) η να μην εισαι τοσο αγενης, β) να πεις το ταδε απο WD ειναι καλο για αυτη τη χρηση κ κοστιζει τοσο η γ) να μην ποσταρεις καν...  Δεν ειναι πυρηνικη φυσικη αυτα που ψαχνω με λιγο googling βρηκα τι θελω, απλα ειπα μπας κ καποιος μπορει να μου πει μια γνωμη. Apparently not...

7 ώρες πριν, kormos είπε

Απευθύνσου σε κάποια από τις γνωστές αλυσίδες που μπορούν να "χτίσουν" έναν υπολογιστή στα μέτρα σου ή σε κάποιο συνοικιακό κατάστημα που ασχολείται με σερβις, πωλήσεις ώστε να σε καθοδηγήσει και να σου συναρμολογήσει αυτό που σε καλύπτει.

Είναι το ιδανικότερο εφόσον το επίπεδο των γνώσεών σου είναι κάτω των αρχαρίων...

Δε θα το φτιαξω εγω προφανεστατα. ty for the info :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρότεινα κάτι σε synology με 4 δίσκους nas. Καλά είναι στο γραφείο να έχετε 1000άρι δίκτυο. Αν είστε με το απλό router του πάροχου κοιτάξτε να πάρετε ένα καλό 1000άρι γιατί θα βοηθήσει πολύ.

Ήθελα κι εγώ κάτι τέτοιο και τελικά το πήγα σε hp proliant microserver gen8 με 4 δίσκους και πέρασα το πρόγραμμα μόνο της synology με πλάγιο τρόπο (xpenology) και το έχω δύο χρόνια έτσι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πήγα στον συγκεκριμένο σέρβερ γιατί ήταν στα μισά λεφτά και ήξερα σίγουρα ότι δουλεύει με το synology os.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...