xrist0s4 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 παρε 2 κατσικουλες κ μερικες κοτες να στο κανουν γυαλι! 6
Getta Robo Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 46 minutes ago, xrist0s4 said: παρε 2 κατσικουλες κ μερικες κοτες να στο κανουν γυαλι! Οι κοτες και μονες τους αποδιδουν, αλλα σε καθε περιπτωση ειναι προβλημα να εκτιθεται το χωμα σε φως,αερα και βροχη διχως να υπαρχει βλαστηση, μιας και ετσι διαβρωνεται, αλλα και καταστρεφεται η χλωριδα και πανιδα του εδαφους. Οποτε αν δεν βαλει καποιο αλλο φυτο ωστε να καταπονει τα ζιζανια μεχρι να φυτεψει κατι, η επιβαλυψη ειναι μονοδρομος.
Vapir Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 4 ώρες πριν, xrist0s4 είπε παρε 2 κατσικουλες κ μερικες κοτες να στο κανουν γυαλι! εμένα η μάνα μου παλιά έπαιρνε ενα ζευγάρι πάπιες και έβαζε περίφραξη όπου φύτευε κηπευτικά , όλο το άλλο το κρατούσαν πραγματικά καθαρό και είχαμε και εμείς μικροί τις πάπιες για κατοικίδια αφού τότε είμαστε πολύ μικρά για να προσέχουμε εμείς σκύλο/γάτα και αυτή δεν προλάβαινε. win win 3
zoranb Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν κάνει να σκεπαστεί ποτέ το καλλιεργήσιμο δηλαδή; Επεξ/σία 7 Απριλίου 2018 από zoranb
Getta Robo Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 5 hours ago, zoranb said: Δεν κάνει να σκεπαστεί ποτέ το καλλιεργήσιμο δηλαδή; Φυσικα και κανει, επιβαλεται σε πολλες περιπτωσεις μαλιστα. 1
zoranb Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 15 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Φυσικα και κανει, επιβαλεται σε πολλες περιπτωσεις μαλιστα. νομίζω πως ο bill999r λέει άλλα όμως... 23 ώρες πριν, bill999r είπε Αν θες πάντως να καλλλιεργησεις κάποιο κομμάτι τότε το αφήνεις ξεσκεπαστο κ σκεπαζεις το υπόλοιπο.
Getta Robo Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 2 minutes ago, zoranb said: νομίζω πως ο bill999r λέει άλλα όμως... Αλλα λεει επισης και η επιστημη. https://www.coursera.org/learn/landscape-restoration-sustainable-development/lecture/OMcwl/what-is-land-degradation-and-how-does-it-affect-ecosystems Η ηλιακη ακτινοβολια, η βροχη και ο αερας καταπονουν το εδαφος και ολο το οικοσυστημα του. Οποτε, ειτε αφηνεις να αναπτυχθει καποια βλαστηση, πχ ειδη που περιοριζουν ζιζανια, ειτε κανεις επικαλυψη με οργανικο η ανοργανο υλικο. Χρησιμοποιω φυλλα, φλοιους δεντρων και αχυρα γιαυτο το σκοπο.
opera Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Και πάλι η πρωτεύουσα δείχνει το δρόμο,τσιμέντωσέ τα όλα.
bill999r Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 4 ώρες πριν, zoranb είπε νομίζω πως ο bill999r λέει άλλα όμως... Πρώτα απ όλα δεν είμαι γεωπόνος για να ξέρω.... Δεύτερον δεν λέω ότι δεν κάνει να καλύψεις καλλιεργησιμο έδαφος. Αυτό που λέω είναι πως εάν θες ΆΜΕΣΑ να καλλιεργησεις κάποιο τμήμα του εδάφους τότε άστο ακάλυπτο. Αν θες στο μέλλον να το καλλιεργησεις τότε απλά το ξεσκεπάζεις στο μέλλον. Πάντως κ στις δύο περιπτώσεις δεν γνωρίζω τις επιπτώσεις του γεωυφασματος στην γονιμότητα του εδάφους. Σύμφωνα με αυτή τη σελίδα https://www.biostalis-shop.gr/ufasma-edafokalypsis-mauro-tetragono-me-fermoyar-60-x-60-cm Το γεωυφασμα βοηθάει τη καλλιεργησιμη γη κ το μόνο που αποτρέπει είναι τα ζηζανια. Αλλά κ πάλι στο λέω με επιφύλαξη μιας κ δεν είμαι γεωπόνος. Εγώ θα το δοκιμάσω στην δική μου γη αλλά η μελλοντική καλλιέργεια δεν με ενδιαφέρει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 20 minutes ago, bill999r said: Σύμφωνα με αυτή τη σελίδα https://www.biostalis-shop.gr/ufasma-edafokalypsis-mauro-tetragono-me-fermoyar-60-x-60-cm Το γεωυφασμα βοηθάει τη καλλιεργησιμη γη κ το μόνο που αποτρέπει είναι τα ζηζανια. Αλλά κ πάλι στο λέω με επιφύλαξη μιας κ δεν είμαι γεωπόνος. Γιατί θεωρείς σημαντικό μόνο το 1ο από τα 5 σημεία που λέει ότι χρησιμεύει το γεωύφασμα?
bill999r Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Τo γενικό νόημα αναφέρω, ότι δεν επηρεάζει την καλλιεργησιμη γη που είναι κ το αγχος του zoranb. Τώρα αν αναφέρεται σε δέντροκαλλιέργεια τότε νομίζω πως η σελίδα απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις του.
papoys1 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Τι σου φταίει το έδαφος να το καλύψεις με γεωύφασμα χαλίκι ή οτιδήποτε άλλο να μην βγαίνουν χόρτα. Στην εξοχή πας.Μας έχει φάει το τσιμέντο και η άσφαλτος στην Αθήνα.Πουθενά πράσινο.Να έχουμε το ίδιο πράγμα και στο εξοχικό;;;; Δεν σου αρέσει λίγο πράσινο.Έστω και ενοχλητικό κάποιες φορές;;; Πάρε ένα χορτοκοπτικό μεσηνέτζας βενζινοκίνητο.Δεν είναι ανάγκη να πάρεις ακριβό.Βρίσκεις και με 50 και με 100 ευρώ και αφιέρωσε 1-2 φορές το χρόνο λίγη ώρα και κόφτα στη ρίζα.Απλά κάνε διαμόρφωση του χώρου σου τέτοια ώστε να μπορεί το χορτοκοπτικό να δουλέψει άνετα και να κάνει τη δουλειά του.Πόσο χώρο έχεις;; Εγώ με το χορτοκοπτικό καθαρίζω 2 και 3 στρέμματα εδάφους και μου αρέσει.Πιστεύω πως μετά την πρώτη φορά θα περιμένεις πως και πως να πας να βάλεις μπροστά το χορτοκοπτικό και να καθαρίσεις.Είναι και κάποια άσκηση για το σώμα.Από την άλλη από τα τέλη φθινοπώρου μέχρι και τώρα υπάρχουν άγρια χόρτα ραδίκια κ.λ.π. για μαγείρεμα.Τώρα που τελειώνουν ένα καλό κούρεμα με το χορτοκοπτικό και είσαι εντάξει. Το γεωύφασμα που λένε κάποιοι είναι για καλλιέργεια. Π.χ. βάζεις ντομάτες πιπεριές κρεμμύδια ή ακόμη και στα δέντρα κ.λ.π. και σκεπάζεις το έδαφος γύρω τους να μην βγαίνουν χόρτα ,ζιζάνια και μετά πρέπει να ξεχορταριάζεις με τα χέρια. Είναι όμως φασαρία εκτός από κόστος ή τοποθέτηση και το έδαφος από κάτω τους γίνεται φωλιά για έντομα αράχνες σκορπιοί ακόμη και φίδια. Και μία χρήσιμη πληροφορία.Αν πάρεις χορτοκοπτικό προσοχή μακριά από τα δέντρα.Αν κόψεις τον φλοιό από τον κορμό χαμηλά μαζί με τα αγριόχορτα το δέντρο θα ξεραθεί.Γύρω από τον κορμό με τα χέρια ή την τσάπα. 3 1
opera Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Στο χωριό οι δουλειές δε τελειώνουν ποτέ, πάντα υπάρχει κάτι να κάνεις. Έτσι είναι η ζωή στην ύπαιθρο. 3
bill999r Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 4 ώρες πριν, papoys1 είπε Πιστεύω πως μετά την πρώτη φορά θα περιμένεις πως και πως να πας να βάλεις μπροστά το χορτοκοπτικό και να καθαρίσεις Ποτέ όμως.... 😂😂😂 Στο χωριό μου βασικά επειδή το σπίτι είναι σε πλαγια το κόψιμο είναι μανίκι. Επιπλέον μιλάμε για βλάστηση 1 κ 1.5 μέτρο. Εντάξει κάπου βαριέσαι... Αλλα το θέμα είναι ότι επειδή δεν είμαι συνέχεια εκεί το οικόπεδο γίνεται ζούγκλα κ με δυσκολία περνάς μεσα στο σπίτι. Κ τέλος είναι κ επικίνδυνο για φωτιές, φίδια κτλ 1 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 5 hours ago, papoys1 said: Πιστεύω πως μετά την πρώτη φορά θα περιμένεις πως και πως να πας να βάλεις μπροστά το χορτοκοπτικό και να καθαρίσεις. Μαζόχας ftw?
Προτεινόμενες αναρτήσεις