Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας,

Ειμαι Κυπρια και ενδιαφερομαι να αγορασω SmartPhone κινητο..Βασικα ειναι το πρωτο μου Smartphone κινητο και δεν ξερω τι να παρω..

Mπορει να σας φανει αστειο αλλα δεν ασχοληθηκα ποτε ιδιαιτερα με τα κινητα και το κινητο που εχω το χρησιμοποιω μονο για τηλεφωνο και για sms...Γενικα βαριεμαι να μιλαω και στο τηλεφωνο το εχω απλα για να ρωταω τις φιλες μου και τους φιλους μου που ειναι ή τι ωρα θα βρεθουμε και για να τους τηλεφωνω ή να τους στελνω μηνυμα οταν ειμαι εξω απ το σπιτι τους...

Δεν ασχολουμαι πλεον με facebook, ουτε με instagram, τα εχω κλεισει περιπου πριν 2 χρονια, ενω δεν ασχολουμαι ουτε με φωτογραφιες γενικα τις βαριεμαι...

Εχω ενα λαπτοπ apple-macbook το οποιο αγορασα τα χριστουγεννα και ενα desktop pc  με windows του αδελφου μου που ειναι 6 χρονων και το χω για πλακα...

Αποφασισα επισης για πλακα να αγορασω ενα smartphone το οποιο ομως το θελω για να μπαινω σε κανα κουτσομπολιστικο site οπως ειναι το gossip tv, ή το zappit tv, επισης για να μπαινω σε κανα site οπως αυτο της Τατιανας Στεφανιδου, της Δουκισας Νομικου, αντε να μπαινω και στο ζουγκλα gr και σε καποια αλλα ειδησεογραφικα κυριως κυπριακα οπως το sigmalive, το ant1 cy, το tv one...

Kυριως ομως το θελω για να μπαινω youtube και να ακουω-βλεπω κανα βιντεακι πχ αυτα της εκπομπης στην υγεια μας που καλεσε τις μελισσες την ασλανιδου και διαφορους αλλους καλλιτεχνες που μ αρεσουν και κανα βιντεοκλιπ αγαπημενων μου τραγουδιστων/στριων...

Δεν εχω σκοπο να βγαλω-περασω ουτε μιση φωτογραφια, ουτε να κατεβασω-περασω mp3 τραγουδια δεν ασχολουμαι με τετοια οταν θελω να ακουσω μουσικη χρησιμοποιω αποκλειστικα το youtube...

Aν θα κατεβασω κανα application ή παιχνιδι αυτα θα ειναι το angry birds ή το quiz ευρηκα τα οποια ειδα σε ταμπλετ μιας φιλης και μ αρεσαν..Δεν εχω σκοπο να κατεβασω κατι αλλο... Αντε το πολυ να κατεβασω και αυτο το Viber και το skype με το οποιο μιλανε καποιες φιλες μου αλλα και γι αυτο δεν καιγομαι ιδιαιτερα...

Συγνωμη που σας κουρασα θα κανω ανακεφαλαιωση επιγραμματικα...Θελω ενα smartphone κινητο για:

- Να διαβαζω ειδησεις

- Να ακουω-βλεπω τραγουδια και βιντεοκλιπ απο youtube

- Αντε κανα viber, κανα skype, κανα Eυρηκα, κανα angry birds...

Ολα αυτα το βραδι οταν παω για υπνο, οταν ξαπλωνω στο κρεβατι και θα συνδεομαι μονο με wifi με το ρουτερ του σπιτιου...

Tιποτα αλλο... Επειδη ειναι το πρωτο μου smartphone δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα...Γιατι μπορει να το βαρεθω μπορει να μην ασχοληθω μαζι του αν δω πχ πως ειναι καπως σπαστικο να κανεις zoom και τετοια τις ειδησεις και ολα αυτα για τα οποια το θελω στο τελος να τα κανω στο PC ή το λαπτοπ μου...Εχω συνηθισει το λαπτοπ και δεν ξερω αν θα μπορω να συνηθισω το smartphone...λογω μικρης οθονης..

Θα σας βαλω καποιες επιλογες απο ενα καταστημα που βρισκεται πισω απ το σπιτι μου:

1. Smartphone ENERGY SISTEM Neo Lite Dual SIM - 49 euro

http://www.stephanis.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6180&tt=graphic&lang=l1&p_id=344140

2. Smartphone PRESTIGIO Muze A5 PSP5502DUO Dual SIM - 69 euro

http://www.stephanis.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6180&tt=graphic&lang=l1&p_id=335458

3. Smartphone ALCATEL One Touch U5 4G LTE Dual SIM - 79 euro 

http://www.stephanis.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6180&tt=graphic&lang=l1&p_id=344427

4. Smartphone ΖΤΕ Blade L7 Dual SIM - 79 euro

http://www.stephanis.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6180&tt=graphic&lang=l1&p_id=344411

5. Smartphone ALCATEL One Touch U5 Dual SIM 3G - 79 euro

http://www.stephanis.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6180&tt=graphic&lang=l1&p_id=344417

Αυτο το καταστημα ειναι 5 λεπτα με τα ποδια απ το σπιτι μου..Βασικα ειναι πισω απ το σπιτι μου και συνηθως απ εδω ψωνιζουμε τα ηλεκτρονικα μας..Τηλεορασεις, υπολογιστες, κονσολες, games, headphones και τετοια..

Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως τα πιο πανω κινητα αν και ειναι σε καλη τιμη εχουν 1 GB ram..Μπορω με τοσα να τρεχει το κινητο χωρις κολληματα; Και να βλεπω τα youtube video;

Επισης στην Κυπρο ειναι περιορισμενα τα καταστηματα και γενικα δεν μπορεις να βρεις καλα πραγματα σε καλες τιμες οπως στην Ελλαδα...Ειναι και πιο ακριβα..Για παραδειγμα για να στησεις ενα PC δεν υπαρχουν πολλες επιλογες οσες στην Ελλαδα..Στην Ελλαδα μπορεις να στησεις PC με 700 ευρω που να ναι 10 φορες καλυτερο απο αυτο που μπορεις να στησεις στην Κυπρο με τα ιδια χρηματα...

Ελπιζω να μου απαντησετε και να με βοηθησετε..

Ευχαριστω εκ των προτερων..

Επεξ/σία από Pikifrina
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δωσε λίγα παραπάνω και για εμένα πάρε ένα Xiaomi κατά προτίμηση το redmi note 4

Επεξ/σία από Rizogalos
Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση..

Δεν το βρηκα πουθενα σε καταστημα στην Κυπρο..Οπως εχω πει τα καταστηματα που πουλανε smartphones ειναι 3-4 και δεν εχουν την ποικιλια που υπαρχει στην Ελλαδα..Ουτε τις ιδιες τιμες δηλαδη κατι που το βρισκεις 110 ευρω στην Ελλαδα στην Κυπρο το βρισκεις 199...

Με 1 GB ram μπορω να κανω αυτα που θελω; Να βλεπω βιντεο στο youtube και να ανοιγω διαφορα sites; Δεν ειναι αναγκη να εχω πολλες σελιδες ανοιχτες ταυτοχρονα, θα τις κλεινω οταν ανοιγω νεα..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, chios είπε

με 1gb μην το πάρεις καθόλου πεταμένα λεφτά, μπορείς να παραγγείλεις από εξωτερικό ;;

http://www.eshopcy.com.cy/kinito-lenovo-vibe-k5-dual-sim-silver-gr-p-TEL.090230

Επειδή το είχα πάρει για λογαριασμό της πρώην μου και το ξέρω, δεν θα το συνιστούσα. Κακό κινητό, κακό software...

Ελπίζω ακόμα με αυτό να είναι η κάρχια :D

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια επανερχομαι στο θεμα για να σας βαλω 1-2 επιλογες smartphones και να μου πειτε ποια προτιματε..επισης αν εχετε καποια εμπειρια απο τα συγκεκριμενα κινητα θα σας ημουν ευγνωμον αν μου την λεγατε!!!

1. Smartphone MOTOROLA E3 XT1700 LTE 

Οθόνη: Πολλαπλής αφής capacitive IPS LCD 5.0", 16εκατ. χρωμάτων

Ανάλυση οθόνης: 720 x 1280 pixels (294 ppi)

Chipset: Mediatek MT6735P

Επεξεργαστής: Quad-core 1.0 GHz Cortex-A53

GPU: Mali-T720

Λειτουργικό Σύστημα: Android OS v6.0 (Marshmallow)

Κάμερα: 8.0 megapixels με αυτοεστίαση και LED φλας (πίσω), 5.0 megapixels (μπροστά)

Βίντεο: 720p @ 30fps

Εσωτερική μνήμη: 8GB

RAM: 1GB

Υποστηριζόμενες κάρτες μνήμης: microSD μέχρι 32GB

GPS: Ναι, με υποστήριξη A-GPS, GLONASS

Συνδεσιμότητα: GPRS, 4G (LTE), 3G, EDGE, Bluetooth v4.0, Wi-Fi b'g'n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, DLNA, microUSB 2.0, 3.5mm jack

Υποστηριζόμενα αρχεία ήχου: MP3, WAV, eAAC+, FLAC

Υποστηριζόμενα αρχεία βίντεο: MP4, H.264, XVID, H.265

Αισθητήρες: Accelerometer, proximity

Browser: HTML

Μπαταρία: Li-Ion 2800 mAh

Διαστάσεις (mm): 143.8 x 71.6 x 8.5

Βάρος (g): 140.6

Χρώμα: Μαύρο

.....................................................................................

2. Smartphone ALCATEL One Touch U5 HD Dual SIM LTE 

Οθόνη: Πολλαπλής αφής capacitive IPS LCD 5", 16εκατ. χρωμάτων

Ανάλυση οθόνης: 1280 x 720 pixels (294 ppi)

Chipset: Mediatek MT6737

Επεξεργαστής: Quad-core 1.1 GHz Cortex-A53

GPU: Mali-T720 MP2

Λειτουργικό Σύστημα: Android OS v7.0 (Nougat)

Κάμερα: 13.0 megapixels με αυτόματη εστίαση και LED φλας (πίσω), 8.0 megapixels με LED φλας (μπροστά)

Βίντεο: 1080p @ 30fps

Εσωτερική μνήμη: 8GB, υποστηρίζει microSD κάρτα έως 128GB

GPS: Ναι, με A-GPS

Συνδεσιμότητα: Dual SIM, GPRS, 3G, 4G (LTE), EDGE, Bluetooth v4.2, Wi-Fi b'g'n, Wi-Fi Direct, Hotspot, microUSB 2.0, υποδοχή 3.5mm, FM Ραδιόφωνο

Αισθητήρες: Επιταχυνσιόμετρο και εγγύτητας

Μπαταρία: Li-Ion 2200 mAh

.......................................................................................

3. Smartphone MEIZU M5c LTE Dual SIM μαύρο

Επεξεργαστής: Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53

GPU: Mali-T720 MP1

Λειτουργικό Σύστημα: Android OS v6.0 (Marshmallow)

Κάμερα: 8.0 megapixels (f'2.0) με αυτόματη εστίαση και dual-LED φλας (πίσω), 5.0 megapixels (f'2.2) (μπροστά)

Εσωτερική μνήμη: 16GB, υποστηρίζει microSD κάρτα έως 128GB

RAM: 2GB

GPS: Ναι, με A-GPS και Glonass

Συνδεσιμότητα: Dual SIM, GPRS, 3G, 4G (LTE), EDGE, Bluetooth v4.1, Wi-Fi a'b'g'n, Wi-Fi Hotspot, microUSB 2.0, υποδοχή 3.5mm

Αισθητήρες: Επιταχυνσιόμετρο, εγγύτητα, γυροσκόπιο, πυξίδα

Μπαταρία: Li-Ion 3000 mAh

Διαστάσεις (mm): 144 x 70.5 x 8.3

Βάρος (g): 135

....................................................................................................

4. Smartphone ALCATEL One Touch U5 

Ανάλυση οθόνης: 854 x 480 pixels (196 ppi)

Chipset: Mediatek MT6737M

Επεξεργαστής: Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53

Κάμερα: 8.0 megapixels με LED φλας (πίσω), 5.0 megapixels με LED φλας (μπροστά)

Εσωτερική μνήμη: 16GB, υποστηρίζει microSD κάρτα έως 32GB

Συνδεσιμότητα: GPRS, 3G, EDGE, Bluetooth v4.2, Wi-Fi b'g'n, Wi-Fi Direct, Hotspot, microUSB 2.0, υποδοχή 3.5mm, FM Ραδιόφωνο

Αισθητήρες: Δακτυλικό αποτύπωμα, Επιταχυνσιόμετρο

Μπαταρία: Li-Ion 2050 mAh

Διαστάσεις (mm): 140.7 x 72.2 x 9.95

Βάρος (g): 164

...................................................................................................

5. Smartphone ALCATEL One Touch U5 HD Premium Dual SIM LTE

Ανάλυση οθόνης: 1280 x 720 pixels (196 ppi)

Επεξεργαστής: Quad-core 1.25 GHz Cortex-A53

Κάμερα: 13.0 megapixels με αυτόματη εστίαση και LED φλας (πίσω), 8.0 megapixels με LED φλας (μπροστά)

Βίντεο: 1080p @ 30fps

Εσωτερική μνήμη: 16GB, υποστηρίζει microSD κάρτα έως 128GB

Συνδεσιμότητα: GPRS, 3G, 4G (LTE), EDGE, Bluetooth v4.2, Wi-Fi b'g'n, Wi-Fi Direct, Hotspot, microUSB 2.0, υποδοχή 3.5mm,

Αισθητήρες: Επιταχυνσιόμετρο και εγγύτητας

Άλλα Χαρακτηριστικά: Dual SIM, FM Ραδιόφωνο

Μπαταρία: Li-Ion 2200 mAh

Διαστάσεις (mm): 141.8 x 71.4 x 8.95

Βάρος (g): 135

.....................................................................................................................

6. Smartphone LG K4 (2017) M160E LTE 

Οθόνη: Πολλαπλής αφής capacitive IPS LCD 5.0", 16M χρωμάτων

Ανάλυση οθόνης: 480 x 854 pixels (195 ppi)

Chipset: Qualcomm MSM8909 Snapdragon 210

Επεξεργαστής: Quad-core 1.1 GHz Cortex-A7

GPU: Adreno 304

Λειτουργικό Σύστημα: Android OS, v6.0.1 (Marshmallow)

Κάμερα: 5.0 megapixels με αυτοεστίαση και LED φλας (πίσω), 5.0 (μπροστά)

Υποστηριζόμενες κάρτες μνήμης: microSD μέχρι 32GB

GPS: Ναι, με υποστήριξη A-GPS

Συνδεσιμότητα: GPRS, 3G, LTE (4G), EDGE, Bluetooth v4.1, Wi-Fi b'g'n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, FM Radio, microUSB 2.0, 3.5mm jack

Υποστηριζόμενα αρχεία ήχου: MP3, WAV, FLAC, eAAC+

Υποστηριζόμενα αρχεία βίντεο: MP4, H.264

Αισθητήρες: Accelerometer, proximity

Browser: HTML5

Μπαταρία: Li-Ion 2500 mAh

Διαστάσεις (mm): 144.7 x 72.6 x 7.9

Βάρος (g): 138

Χρώμα: Γκρίζο

.......................................................................................

7.Smartphone HUAWEI Y6 (2017) LTE Dual SIM

Οθόνη: Πολλαπλής αφής capacitive IPS 5", 16M χρωμάτων

Ανάλυση οθόνης: 720 x 1280 pixels (294 ppi)

Chipset: Mediatek MT6737T

Επεξεργαστής: Quad-core 1.4 GHz Cortex-A53

GPU: Mali-T720MP2

Λειτουργικό Σύστημα: Android OS, v6.0 (Marshmallow)

Κάμερα: 13.0 megapixels με αυτόματη εστίαση και dual-LED φλας (πίσω), 5.0 megapixels με LED φλας (μπροστά)

Εσωτερική μνήμη: 16GB

Υποστηριζόμενες κάρτες μνήμης: microSD μέχρι 128GB

GPS: Ναι, με A-GPS και Glonass

Συνδεσιμότητα: Dual SIM, GPRS, 4G LTE, 3G, EDGE, Bluetooth v4.0, Wi-Fi b'g'n, Hotspot, microUSB, Ραδιόφωνο FM, υποδοχή 3.5mm

Αισθητήρες: Επιταχυνσιόμετρο, εγγύτητα, πυξίδα

Μπαταρία: Li-Ion 3000 mAh

Διαστάσεις (mm): 143.8 x 72 x 8.4

Βάρος (g): 150

Χρώμα: Γκρίζο

..........................................................................................

8. Smartphone NOKIA 2 LTE μαύρο

Οθόνη: LTPS IPS LCD 5" capacitive οθόνη αφής, 16M χρώματα

Chipset: MSM8909v2 Snapdragon 212

Επεξεργαστής: Quad-core 1.3 GHz Cortex-A7

GPU: Adreno 304

Λειτουργικό Σύστημα: Android 7.1.1 (Nougat)

Κάμερα: 8.0 megapixels με αυτόματη εστίαση και LED φλας (πίσω), 5.0 megapixels (μπροστά)

Βίντεο: 720p@30fps

Υποστηριζόμενες κάρτες μνήμης: microSD εώς 128GB

GPS: Yes, with A-GPS, GLONASS, BDS

Συνδεσιμότητα: GPRS, 3G, LTE (4G), Bluetooth 4.1, Wi-Fi b'g'n, Wi-Fi hotspot, microUSB 2.0, 3.5mm jack, Ραδιόφωνο FM

Υποστηριζόμενα αρχεία ήχου: MP3, WAV, eAAC+, FLAC player

Υποστηριζόμενα αρχεία βίντεο: MP4, H.264 player

Αισθητήρες: Επιταχυνσιόμετρο, εγγύτητα, πυξίδα

Browser: HTML5

Μπαταρία: Non-removable Li-Ion 4100 mAh

Διαστάσεις (mm): 143.5 x 71.3 x 9.3

Δημοσ.

Απο αυτα μαλλον το Υ6. Αλλα πραγματικη προταση...ΚΑΝΕΝΑ

Οπως ειπωθηκε κινητο με 1gb RAM απλα το ξεχνας. Θα κολλαει και στα πιο απλα πραγματα.

Γενικα αφου οπως καταλαβαινω το οικονομικο δεν ειναι και τοσο θεμα, θα σου ελεγα να αποφυγεις αυτη την κατηγορια τιμης στα κινητα. Θα εχεις κακη εμπειρια χρησης ακομη και στην χρηση για την οποια το προοριζεις τωρα. Επισης ειναι δεδομενο οτι τουλαχιστον καποιες στιγμες θα μπεις και θα το χρησιμοποιησεις και περισσοτερο (απλα και μονο γιατι αυτο θα εχεις μαζι σου) αλλα ακομα και τα βιντεακια που θα τυχει να ανοιξεις θα ειναι κατα περιπτωση προβληματικα με τα low end κινητα. Σε βαθος χρονου θα το αλλαξεις πολυ συντομα ή θα το παρατησεις.

Προταση μου ειναι να πας στην αμεσως επομενη κατηγορια τιμης και αποδοσης. Θα σε καλυψουν πληρως και για πολυ περισσοτερο διαστημα. Ειναι κριμα για 20-40 ευρω διαφορα. Το αξιζουν.

Στην Κυπρο στελνουν πολλα μαγαζια απο το Skroutz αλλα μπορεις να παρεις και απο τα γνωστα Κινεζομαγαζα με αποστολη χωρις τελωνειο σε ακομη χαμηλοτερες τιμες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!! Σ οτι αφορα το κινητο και μετα τις απαντησεις σας θα σκεφτω τι θα κανω..Μαλλον ισως παω σε ακριβοτερο κινητο μπορει και iphone και ας ειναι πεταμενα λεφτα..Λεω πεταμενα λεφτα επειδη το κινητο το εχω απλα για sms και τηλεφωνο και απλα σκεφτηκα να αγορασω smartphone για τις ωρες που ξαπλωνω να βλεπω κανα βιντεο στο youtube και να διαβαζω κανα νεο απο zappit gr...

Βασικα απ οτι καταλαβα και επειδη ειμαι ασχετη απο smartphones, στην αγορα υπαρχουν τα λεγομενα καλα smartphones οι γνωστες διασημες μαρκες που κοστιζουν 500-900 ευρω... Και υπαρχουν και καποια αντιστοιχα κινητα κινεζικα ή αγνωστα με περιπου ιδια αποδοση και hardware που κοστιζουν 200-300 ευρω και ειναι ισαξιες αλλα πιο φθηνες λυσεις...

Αν ενα smartphone με 4πυρηνο επεξεργαστη και 2 gb ram, κολλαει και δεν μπορει να τρεξει ενα βιντεο στο youtube ή να ανοιξει 2 ιστοσελιδες φανταζομαι ποσο ασχετοι ειναι αυτοι που φτιαχνουν τα κινητα!!! Βεβαια θα μου πειτε αλλο nvidia και intel που εχουν και το συστημα ψυξης και αλλο τα κινητα :P Btw τα smartphones οταν παιζετε παιχνιδια ζεσταινονται; :P

Οπως και να χει ευχαριστω για τις απαντησεις σας, μαλλον θα κανω την βλακεια να πεταξω 600-700 ευρω για την πλακα..Για καθημερινη χρηση εχω το laptop και το pc...Δηλαδη αν θελω να μπω νετ αυτα χρησιμοποιω σιγα μην καθομαι 2-3-4-5 ωρες την μερα να μπαινω νετ μεσω κινητου με 5 ιντζες οθονη..θα εχω καθημερινα ημικρανιες αν κανω τετοιο πραγμα :P

Επεξ/σία από Pikifrina
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπαρχει πραγματικα λογος για αγορα 250+ ευρω. Στην κατηγορια τιμής 150-250 ευρω (μεσαια κατηγορια) υπαρχουν σημερα εξαιρετικα κινητα σχεδόν εφαμιλα με ναυαρχιδες θα ελεγα (σε καποιες περιπτωσεις). Εαν σε ενδιαφερει τελικα αυτη τοτε να προτεινουμε. Μην πεταξεις περισσοτερα χρηματα. Μα κι εσυ... Εισαι ή του ύψους ή του βάθους?

Επεξ/σία από SeNNinhA

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...