Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά ,έχω ένα μικρό ξενοδοχείο σε κοσμικό νησί (ενοικιαζομενα στουντιο) και θα ήθελα να φτιάξω ένα αξιόπιστο δίκτυο για να μπαίνουν οι πελάτες.

Τι συσκευές έχω 

>50 ΜΈΤΡΑ UTP CAT 5 καλώδιο έσωτερικό

>1 ubiquity air router 

>1 tp link accesspoint με 2 κεραίες

>2 xiaomi wifi router 3 (αυτά με τις 4 κεραίες)

>1 zte h108ns ote router απλό με 4 θύρες lan

Τι θέλω ένα απλό δίκτυο αξιόπιστο που να μπαίνει ο καθένας στο κάθε accesspoint με τον δικό του κωδικό και να έχει γρήγορο internet ,έχω 4 διαμερίσματα 30 περ τ. μέτρα το καθένα ,πάνω κάτω σε κάθε δωμάτιο μπαίνουν μάξιμουμ 5 άτομα και έχω 24αρα γραμμή Οτε ίσως να την κάνω 50αρα vdsl ote ,θα ήθελα οι χρήστες να μην κατεβάζουν torrent και αν πιστέυετε και σεις πως είναι καλό να μην μπαίνουν σε πορνογραφικά sites.

To μπατζετ εκτός από τον εξοπλισμο που έχω είναι 300-400 ευρώ ,εσάς ποια έίναι η γνώμη σας?

Αυτή την στιγμή έχω φτιάξει ένα πρόχειρο δίκτυο με το ενλόγω εξόπλισμο μαζί με συγγενή μου αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος. Τα δωμάτια είναι υπόγειο ,από πάνω ισόγειο και απο πάνω 1ος όροφος και Ταρατσά ένα διαμέρισμα 25τετ μετρων.Το ρούτερ βρίσκεται σε δωμάτιο κάτω από την εντοιχιζόμενη σκάλα ανάμεσα σε ισοόγειο και κάτω από το 1ο όροφο.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Κοσμικό νησί εννοεις 30 ή 100 την βραδιά? Γιατί αν θες αξιόπιστο με τέτοιο εξοπλισμό μάλλον δεν... κατ' εμέ πρέπει να μπουν όλες οι κεραίες μιας εταιρίας  ( μην ρωτήσεις τι κεραίες, αυτό πάει με μετρήσεις όχι με το ματι) και ένα αξιόπιστο αλλά όχι ακριβό ρούτερ για να σου κάνει τα πάντα. Περιορισμό στην ταχύτητα, να την παλεύει με πολλά άτομα, hotspot κ.α. από ότι κατάλαβα είναι Όροφος και δωμάτιο, μπορείς να βάλεις κεραία ανά δωμάτιο, όλα μαζί σε ένα ρούτερ και τέλος. Αν εξαιρέσεις το καλώδιο όλα τα άλλα μπορεί να κάνουν 300 ευρω. Για δουλεια future proof πιστεψε με το κοστος είναι πολύ μικρο!

Που βρίσκεσαι αν επιτρέπεται?

Δημοσ.

300 εκτός από τον εξοπλισμό που έχω ,δεν μπορώ να βάλω κατι από τον εξοπλισμό που έχω ?1000-1200 μου ζήτησαν για μελέτη και εγκατάσταση ,γνωστή εταιρία του νησιού.

ναι τον αυγούστο το δίνω 300ε 

Δημοσ.

,αν  θελετε να φτιαξετε hotspot με υλικα tp link και οτι εχει περισεψει οπως το zte κατι δεν παει καθολου καλα η αμα σκεφτεστε να βαλετε  vds και δεν εχετε βαλει ηδη.ενα καλο hotspot να κοβεις τορρεντς να βγαζεις πχ κωδικους για τους χρηστες να βαζεις οριο στον καθε χρηστη δεν θα γινει με tp link αλλα με ubiquiti,mikrotik,cisco meraki,hp  που ειναι πιο σοβαρες λυσεις αν θες να ειναι και ολα poe ωστε να εχεις μια κεντρικη διαχειριση και οχι οταν κολλησει ενα access point να τρεχειs να το βγαλεις απο την πριζα.οποτε τα 1000 με 1200 ακουγονται πιο φυσιολογικα αναλογως τι εξοπλισμος θα παιξει.αν τωρα θες να το φτιαξεις με αυτα τα λεφτα οκ ριξε utp βαλε 3 4 οσα χριαστεις tp link  των 20 ευρω βρες και ενα καλο adsl modem router oπως το fritz να κοβεις πραγματα η κανα mikrotik και καλη τυχη .οπως σε ξενοδοχεια που παω με tp link με παλια firmware με default στοιχεια να τα εχουν σαν repeaters για να μην ριξουν καλωδια utp και ο κοσμος να βριζει η να μπαινει με 3g.και σε ωρες αιχμης να μην ανοιγει τιποτα.

αλλα για μονιμη λυση να θελει καποιος να δωσει 300 ευρω....ειναι λιγο και προχειρο.εκτος αν ξερεις να σεταρεις εσυ mikrotik και παρεις φτηνα πραγματα.

απο εκει και περα πατεντες για να παιξει hotspot με 100 ευρω υπαρχουν απειρες.4 δωματια 10 mbit η καθε lan στο adsl router  αντι για 100 και με ενα access point μια vdsl παιρνει ο καθενας 10 mbit και τερμα.

Δημοσ.

Δεν καταλάβατε καλά απλά εχώ αυτόν τον εξοπλισμό και ρωτάω αν έστω με 500ε μπορώ με κάποιον από αυτόν τον εξοπλισμό (σαφώς όχι όλο) να κάνω ένα αξιοπρεπές απλό δίκτυο.Με λίγα λόγια από τον εξοπλισμό που έχω ,μπορώ να χρησιμοποιήσω τίποτα ή όχι και αν είναι να πάρω καινούριο εξοπλισμό ,πόσο θα μου στοιχίσει για να έχω αξιοπρεπές δίκτυο και αν μπορώ να τα βάλω μόνος μου,έχω κάποια μικρή πείρα και έχω τελειώσει σχετική σχολή.

Δημοσ.

με 500 ευρω  mikrotik η εστωubiquiti αμα πιστευεις οτι μπορεις να τα σεταρεις.poe switch ,ενα router να κανεις  οτι θες με τορρεντς κτλ.για μοντελα mikrotik ισως να μπορει να σου πει ο rfc .και μια vdsl ειναι συν 10 ευρω το μηνα το πολυ.αλλοι την δινουν συν 5.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι εσύ - εγώ μπορείς να ρυθμίσεις τέτοια μηχανήματα, αγόρασε τα, στήσε τα, και φώναξε κάποιον σοβαρό γνώστη του αντικειμένου να σου τα σετάρει.

παράδειγμα ρουτερ https://www.skroutz.gr/s/2420353/MikroTik-RB2011iL-IN.html

access point https://www.skroutz.gr/s/7970030/Ubiquiti-AP-AC-Lite.html

δεν είμαι ειδικός σε τέτοιον εξοπλισμό.

Δημοσ.

Θα βοηθούσε αν ξέραμε πως μοιάζει η ιδιοκτησία σου ώστε να προτείνουμε indoor ή outdoor εξοπλισμό. Τα καλώδια που καταλήγουν; εντός των διαμερισμάτων ή χύμα έξω;

Δημοσ.

Αν πεις πως είναι περίπου τα δωμάτια μπορούμε να βοηθήσουμε, ετσι στο περίπου δεν γίνεται δουλειά. Απο οτι κατάλαβα είναι ενα ανα όροφο? εαν ναι, αναλογα τις μεσοτοιχίες μπορείς να βάλεiς ενα AP ανα όροφο + ενα ρουτερ στο "κεντρο" και εισαι ΟΚ. Παρόλα αυτά, οπως ξαναείπα, κανονικα θες μελέτη για να γίνει σωστή δουλειά. Βεβαια, να σου πω και το εξής, για 3 δωμάτια 1200 μου φαίνονται too much, μια χαρα μπορείς να στήσεις με mikrotik και να εχεις hotspot-firewall-QoS με χαμηλότερο κόστος! Δεν μπορείς να τα προγραμματίσεις εύκολα αλλά μπορείς να τα πάρεις προγραμματισμένα!

Οσο για τα TP-Link θα συμφωνήσω, για κανένα λόγο δεν τα βάζω...παίζουν αλλά δεν θα εχεις την ίδια ποιότητα! Μονο mikrotik ή/και Unifi πλέον...

Δημοσ.
On 6/4/2018 at 10:40 PM, mpentenis said:

Αν πεις πως είναι περίπου τα δωμάτια μπορούμε να βοηθήσουμε, ετσι στο περίπου δεν γίνεται δουλειά. Απο οτι κατάλαβα είναι ενα ανα όροφο? εαν ναι, αναλογα τις μεσοτοιχίες μπορείς να βάλεiς ενα AP ανα όροφο + ενα ρουτερ στο "κεντρο" και εισαι ΟΚ. Παρόλα αυτά, οπως ξαναείπα, κανονικα θες μελέτη για να γίνει σωστή δουλειά. Βεβαια, να σου πω και το εξής, για 3 δωμάτια 1200 μου φαίνονται too much, μια χαρα μπορείς να στήσεις με mikrotik και να εχεις hotspot-firewall-QoS με χαμηλότερο κόστος! Δεν μπορείς να τα προγραμματίσεις εύκολα αλλά μπορείς να τα πάρεις προγραμματισμένα!

Οσο για τα TP-Link θα συμφωνήσω, για κανένα λόγο δεν τα βάζω...παίζουν αλλά δεν θα εχεις την ίδια ποιότητα! Μονο mikrotik ή/και Unifi πλέον...

για το αν ειναι υψηλο το κοστος πρεπει να μας πει τι εξοπλισμο του εβαλε.μπορει πραγματι να του βαλει ap των 100 ευρω  και να ζηταει η εταιρεια αλλα 500-600 για να περασει 4 καλωδια μπορει ομως να εχει βαλει κατι πιο ακριβο σε εξοπλισμο(αν και δυσκολο) οποτε και το ποσο να ειναι πιο λογικο.υπαρχουν ap Ubiquiti με 50 ευρω υπαρχει και cisco meraki με 400 υπαρχουν και Hp msm με αναλογες τιμες.λογικα δεν θα ειναι δυσκολο να καλυψει τα 4 δωματια αλλα σκοπος ειναι να μπει καποιος καλος εξοπλισμος ωστε να μην εχει παρατραγουδα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...