Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα φιλοι μου

κατ αρχην απορω γιατι δεν υπαρχει section για επιτραπεζια στο Insomnia. Θα μπορουσε να εχει μια στηλη με προτασεις, reviews αλλα και αποριες και πιστευω θα ενδιεφερε πολυ κοσμο.

Σκοπευω α αγορασω 4 επιτραπεζια με καρτες (απλα) και θα ηθελα τη γνωμη οσων τα εχουν/εχουν παιξει

Προδιαγραφες: 2-6 παικτες και γυρω στο 30 λεπτο οι γυροι

Λοιπον εχω:

1. Σαμποτερ
  2. Καλως ηρθατε στο dungeon
  3. Smash up
  4. Souvlaki Wars
Επεξ/σία από Dominic
Δημοσ.

Με μία γρήγορη αναζήτηση βρήκα αυτό το τόπικ για επιτραπέζια. Πιθανώς θα υπάρχει και άλλο  παλιότερο παρόμοιο τόπικ, όπως επίσης και αυτό το τόπικ για κάρτες yu-gi-oh. 

Μην απορείς γιατί δεν υπάρχουν τέτοια θέματα σε ελληνικό site, απλά δεν ασχολείται η πλειοψηφία. Ακόμα και 1-2 ελληνικά fora που ασχολούνται με αυτό το θέμα έχουν ελάχιστη κίνηση. Σχετική απορία είχα κι εγώ πριν καιρό, γιατί δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο ελληνικό forum που να ειδικεύεται σε cardgames κλπ., κάτι που θα διευκόλυνε άτομα απο επαρχία που δεν έχουν κάποιο σχετικο κατάστημα (πχ Καισσα), να γνωριστουν και να κανονίσουν duels, ανταλλαγές κλπ. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα είναι οτι υπάρχει μεν ενδιαφέρον για τέτοια χομπις , αλλά δεν υπάρχει πια τόσο ενδιαφέρον για τα διάφορα fora. Οπότε τα έχει αντικαταστήσει όλα το facebook, το youtube κλπ. Βέβαια μπορείς να βρείς ακόμα αξιόλογα ξένα sites που ασχολούνται με το άθλημα. Για τα επιτραπέζια παιχνίδια πχ ο απόλυτος οδηγός σου είναι το BoardGameGeek.

Σχετικά με την αγορά που ρωτάς, προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με τόσο απλά επιτραπέζια που αφορούν μόνο κάρτες. Ότι πιο κοντινό σύμφωνα με αυτά που έχω παίξει και τις προδιαγραφές που θέτεις είναι το Samurai Spirit. Γρήγορο συνεργατικό παιχνίδι που ουσιαστικά τραβάς κάρτες-εχθρούς και πρέπει να τους νικήσεις πριν καταστρέψουν το χωριό σου (δλδ ο βασικός μηχανισμός είναι με κάρτες, χωρίς ζάρια κλπ)

• Like 3
  • 3 μήνες μετά...
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Ψάχνοντας για κάποιο θέμα με επιτραπέζια και μιας και δεν βρήκα κάποιο με προτάσεις, επανέφερα το πιο φρέσκο.

Λοιπόν ψάχνω ένα επιτραπέζιο το οποίο να παίζεται και με 2 αλλά και με περισσότερους παίκτες. Έχω ήδη monopoly, scrabble, taboo . Τώρα αναζητώ ένα το οποίο θα προσφέρει αρκετή κόντρα,ζόρισμα με χρήματα, αντιφάσεις  με τον αντίπαλο. 

Στα υπ' όψιν εχω το hotel αλλά μου φαίνεται αρκετά παιδικό ιδίως για ζευγάρι-α.

Όποιος έχει καμία καλή πρόταση ας την πει.

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Hiddenite
Δημοσ.

Για αυτά που ζητάς πιστεύω ότι οι άποικοι του Κατάν είναι μια πολύ καλή επιλογή, με μόνο πρόβλημα ότι δεν παίζεται με δύο παίκτες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Hiddenite είπε

Καλησπέρα

Ψάχνοντας για κάποιο θέμα με επιτραπέζια και μιας και δεν βρήκα κάποιο με προτάσεις, επανέφερα το πιο φρέσκο.

Λοιπόν ψάχνω ένα επιτραπέζιο το οποίο να παίζεται και με 2 αλλά και με περισσότερους παίκτες. Έχω ήδη monopoly, scrabble, taboo . Τώρα αναζητώ ένα το οποίο θα προσφέρει αρκετή κόντρα,ζόρισμα με χρήματα, αντιφάσεις  με τον αντίπαλο. 

Ευχαριστώ 

αποικοι του καταν ειναι για 3-4 παικτες και με επεκταση παει 5-6. πολυ ευκολο παιχνιδι να μαθεις, μετριας διαρκειας, και σε πορωνει απιστευτα.

εμεις το στηναμε ως εξης, τα εξαγωνα γυρισμενα ωστε να μη βλεπουμε και τα βαζαμε σε τυχαιες θεσεις (με τη κανονικη μερια πλεον πανω) και μετα τα νουμερα με τη σειρα που εχουν απο πισω (γραμματα) γυρω γυρω σα σαλιγκαρι απ εξω προς τα μεσα ("πηδας" και μια θεση στην ερημο που δεν παιρνει τιποτα). καθε παιχνιδι ηταν διαφορετικο και δε το βαρεθηκαμε ποτε μεχρι που χαθηκαμε με τη παρεα

ΠΡΟΣΟΧΗ!! μη το μπερδεψεις με το παιχνιδι που εχει μονο καρτες

19 λεπτά πριν, bill1987 είπε

Για αυτά που ζητάς πιστεύω ότι οι άποικοι του Κατάν είναι μια πολύ καλή επιλογή, με μόνο πρόβλημα ότι δεν παίζεται με δύο παίκτες.

με εφαγες στη στροφη :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε

αποικοι του καταν ειναι για 3-4 παικτες και με επεκταση παει 5-6. πολυ ευκολο παιχνιδι να μαθεις, μετριας διαρκειας, και σε πορωνει απιστευτα.

εμεις το στηναμε ως εξης, τα εξαγωνα γυρισμενα ωστε να μη βλεπουμε και τα βαζαμε σε τυχαιες θεσεις (με τη κανονικη μερια πλεον πανω) και μετα τα νουμερα με τη σειρα που εχουν απο πισω (γραμματα) γυρω γυρω σα σαλιγκαρι απ εξω προς τα μεσα ("πηδας" και μια θεση στην ερημο που δεν παιρνει τιποτα). καθε παιχνιδι ηταν διαφορετικο και δε το βαρεθηκαμε ποτε μεχρι που χαθηκαμε με τη παρεα

ΠΡΟΣΟΧΗ!! μη το μπερδεψεις με το παιχνιδι που εχει μονο καρτες

με εφαγες στη στροφη :P

Μια χαρα παιζεται με 2 ατομα :P απλως αυξανεις τους ποντους :) πχ με την κοπελα μου το παιζουμε στους 15 ποντους. Κλασικο παιχνιδι, φανταστικο!

αλλα εξισου καλα, ubongo (1-5), tobago (2-4), carcassonne (2-5), ricochet robots (1-15 νομιζω), λιθινη εποχη (2-4) prodigals club (2-4), pandemic (1-4) 

IMG_20190408_025621.jpg

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, emperor4her είπε

Μια χαρα παιζεται με 2 ατομα :P απλως αυξανεις τους ποντους :) πχ με την κοπελα μου το παιζουμε στους 15 ποντους. Κλασικο παιχνιδι, φανταστικο!

αλλα εξισου καλα, ubongo (1-5), tobago (2-4), carcassonne (2-5), ricochet robots (1-15 νομιζω), λιθινη εποχη (2-4) prodigals club (2-4), pandemic (1-4) 

IMG_20190408_025621.jpg

δεν εχει φαση αμα δεν συμμαχειτε 3 ατομα να φατε τον πρωτο, να φωναζετε κανεις να μη του κανει ανταλλαγη, ο φελος της παρεας να τον "φτιαχνει" και να ξεκινανε οι σφαλιαρες :P

λιθινη εποχη λιγο το χα παιξει, αν θυμαμαι καλα οριζες στους εργατες τι θα μαζεψουν σε καθε γυρο κλπ?

και τα καστρα (carcasone) μαμανε αλλα εχω δει πως τραβανε πιο δυσκολα ατομα που δε το χουν παιξει γι αυτο δε το προτεινα

πως σ αρεσουν οι επεκτασεις του καταν? εγω εχω μονο τους ιπποτες αλλα δε το παιξαμε πολυ, ξαναγυρισαμε στο κανονικο μετα απο καποια παιχνιδια. οι αναβαθμισεις και οι επιδρομες ειχαν φαση, αλλα αυτο με τους ιπποτες και τα κρανη πολυ κοπος για το τιποτα ασε που το παιχνιδι τραβαγε πολυ παραπανω (διπλασια ωρα νομιζω?)

Δημοσ.

Απ' ότι καταλαβαίνω όλα της καισσα είναι πάρα πολύ καλά. 

Κάτι σε πιο παιχνιδιάρικο στυλ σε συνδυασμό με τα άλλα που είχα πει θα ήθελα. 

Το hotel ή το ημέρα πληρωμής είναι αδιάφορα για ενήλικες; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hiddenite είπε

Απ' ότι καταλαβαίνω όλα της καισσα είναι πάρα πολύ καλά. 

Κάτι σε πιο παιχνιδιάρικο στυλ σε συνδυασμό με τα άλλα που είχα πει θα ήθελα. 

Το hotel ή το ημέρα πληρωμής είναι αδιάφορα για ενήλικες; 

οταν λες παιχνιδιαρικο στυλ?

Δημοσ.

Εγώ έχω splendor (2-4 άτομα, με 2 δεν είναι τόσο ενδιαφέρον) 

Smallworld(2-5 άτομα, τα ίδια με το splendor 

Jaipur(για 2 άτομα, ειδικά για, ζευγαράκια είναι πολύ ωραίο) 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

οταν λες παιχνιδιαρικο στυλ?

Εννοώ να μην εχουν τόσο 《αυστηρό》 χαρακτήρα, εαν με καταλαβαίνεις. Π.χ. σκέφτομαι και την monopoly gamer ( hotel κτλπ)

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

δεν εχει φαση αμα δεν συμμαχειτε 3 ατομα να φατε τον πρωτο, να φωναζετε κανεις να μη του κανει ανταλλαγη, ο φελος της παρεας να τον "φτιαχνει" και να ξεκινανε οι σφαλιαρες :P

λιθινη εποχη λιγο το χα παιξει, αν θυμαμαι καλα οριζες στους εργατες τι θα μαζεψουν σε καθε γυρο κλπ?

και τα καστρα (carcasone) μαμανε αλλα εχω δει πως τραβανε πιο δυσκολα ατομα που δε το χουν παιξει γι αυτο δε το προτεινα

πως σ αρεσουν οι επεκτασεις του καταν? εγω εχω μονο τους ιπποτες αλλα δε το παιξαμε πολυ, ξαναγυρισαμε στο κανονικο μετα απο καποια παιχνιδια. οι αναβαθμισεις και οι επιδρομες ειχαν φαση, αλλα αυτο με τους ιπποτες και τα κρανη πολυ κοπος για το τιποτα ασε που το παιχνιδι τραβαγε πολυ παραπανω (διπλασια ωρα νομιζω?)

Σωστα Η λίθινη εποχή, αυτό που περιγράφεις ειναι, πολύ καλό παιχνίδι με αρκετους κανόνες αλλα αν το παίξεις 2-3 φορες το εμαθες και πάει νερακι.

Το κατάν τώρα, παιζουμε συχνα τους θαλασσοπορους. Από τα ποιο ωραια νομίζω χωρις να αλλοιώνει το παλιό παραν ιδιαίτερα. Επισης στα 4 άτομα συνηθως χρησιμοποιούμε και την επέκταση για 5-6 άτομα αλλά βαζουμε μόνο το ενα κομμάτι οποτε γίνεται λίγο μεγαλύτερο από αυτό των 4αρων, καινλιγο μικρότερο από των 5-6. Επίσης αν τα έχεις όλα, αρκετό χρόνο και ατομα που να γουστάρουν κανεις ωραιους συνδυασμούς. Και βάζεις 2-3-4 expansion μαζί οποίο σου αρέσει. 

Το χειρότερο που εχω πάρει είναι οι δράκοι (προσωπική άποψη φυσικά)

Είμαι σε αναζήτηση του tical, του blokus, και μερικα ακόμη πιο σπάνια και παλιά :)

• Moderators
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Hiddenite είπε

Καλησπέρα

Ευχαριστώ 

Munchkin!!!! Δεν έχει χρήματα αλλα για τα αλλα 2 στο επιβεβαιώνω 100%

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...