deathnick Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό! Είχα φύγει στο εξωτερικό το 2016 για επαγγελματικούς σκοπούς και μετά απο ένα τουρ απο διάφορες χώρες της Ε.Ε., κατέληξα στην Ρουμανία. Πρόσφατα μου έκατσε μια καλή δουλειά στην Ελλάδα και σκέφτομαι να επιστρέψω. Το πρόβλημα είναι ότι έχω και προίκα ένα αυτοκίνητο... Δεν έχω ιδέα τι γίνετε στην περίπτωση που αποφασίσω να το πάρω μαζί μου καθώς δεν βλέπω να το δίνω πριν φύγω συν ότι δεν μου πάει καθόλου η καρδιά να το ξεφορτωθώ γιατί έχω βάλει λεφτά πάνω. Έχοντας κάνει μια αναζήτηση στον θείο google, δεν έβγαλα άκρη και αναρωτιόμουν αν είχε κανείς άλλος αντίστοιχη εμπειρία. Τι γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις? Πρέπει να εκτελωνιστεί κανονικότατα σαν να αγόραζα αμάξι από το εξωτερικό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Χρειάζεσαι ένα πιστοποιητικό μετοικεσίας,το βγάζεις από το ελληνικό προξενείο της χώρας που μένεις. Πρέπει να είσαι τουλάχιστον δύο χρόνια μόνιμος κάτοικος έξωτερικου,οπότε εσύ είσαι στο όριο.Δεν ξέρω αν πρέπει να είσαι τουλάχιστον δύο χρόνια σε μια χώρα εκτός Ελλάδας ή απλά γενικά εκτός Ελλάδας για δύο χρόνια επειδή είπες ότι έκανες τουρ σε διάφορες χώρες. Θεωρώ ότι επειδή η περίπτωση σου είναι λιγάκι σπάνια,δηλαδή δεν ζούσες με οικογένεια τα τελευταία 5-10 χρόνια εξωτερικό μόνιμα,και αποφασίζεις να επιστρέψεις μόνιμα Ελλάδα,είσαι και στο όριο των δύο χρόνων,είναι κλεισμένα δύο χρόνια ή όχι,η πιο αρμόδια αρχή για να σου απαντήσει είναι το ελληνικό προξενείο στη Ρουμανία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deathnick Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Θα στείλω για αρχή στο προξενείο στην Ρουμανία αλλά θα δω αν γίνετε να κάνω κάτι και από Γαλλία πλευρά, καθώς είμαι και κατά το ήμισυ Γάλλος και έχω κανονικά ασφάλεια, σπίτι κτλ στην Γαλλία. Από περιέργεια έκανα μια ερώτηση σε εκτελωνιστή και αυτά που άκουσα ήταν ακραία... 2000 ευρώ εκτελωνισμό και 300 ευρώ αμοιβή ο εκτελωνιστής... Στην χειρότερη θα το σπάσω ανταλλακτικά από το να δώσω ένα νεφρό σε αέρα κοπανιστό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα