Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να πουλήσω μια μεταχειρισμένη δική μου συσκευή αναπαραγωγής S-VHS.

Θέλω, αν γίνεται, να δώσω με κάποιο, δεσμευτικό για μένα, τρόπο εγγύηση πως αν πάθει κάτι θα αναλάβω το κόστος επισκευής ή την αγορά άλλης.

Υπάρχει κάποιος τέτοιος τρόπος (υπεύθυνη δήλωση, ιδιωτικό συμφωνητικό?) για να εγγυηθώ;

Επεξ/σία από hpdra
Δημοσ.

Θα μπορουσες, συντασσοντας ενα εγγραφο σε δικηγορο, το οποιο για να ειναι πληρες θα σου κοστιζε και ενα χ ποσο. Οπου χ βαζεις φυσικα αρκετα εως και πολλα χρηματα. Αυτο το εγγραφο θα μπορουσες να το παρουσιασεις στον υποψηφιο αγοραστη οπου κι αυτος με τη σειρα του θα εξεταζε με το δικο του νομικο επιτελειο το συγκεκριμενο εγγραφο, θα προτεινε ενδεχομενως διορθωσεις ή και προσθαφαιρεσεις και καποια στιγμη, αφου και εκεινος με τη σειρα του θα πληρωνε ενα αλλο χ ποσο, θα καταληγατε σε συμφωνια και η αγορα θα προχωρουσε. Σε περιπτωση φυσικα μελλοντικου προβληματος, το ολον θα κριθει σε ενα δικαστηριο.

Μια αλλη περιπτωση ειναι να πιστοποιησει καποιος ειδικος την καλη κατασταση και σωστη λειτουργια οπως και τις ιδιοτητες του αντικειμενου και γραπτως να παρεχει μια διαβεβαιωση. Και αυτο φυσικα θα κοστισει χ χρηματα, εαν κι εφοσον φυσικα βρεθει καποιος που θα υπεγραφε κατι τετοιο και εαν ο υποφηφιος αγοραστης δεχοταν την αξιοπιστη γνωματευση του. Και παλι βεβαια σε καθε περιπτωση προβληματος, αρμοδια θα ηταν τα δικαστηρια.

Και αφου εγραψα τα παραπανω, βρισκω πως τελικα η καλυτερη απαντηση ειναι το "οχι" του slk200gr

;)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, hpdra είπε

Θα ήθελα να πουλήσω μια μεταχειρισμένη δική μου συσκευή αναπαραγωγής S-VHS.

Θέλω, αν γίνεται, να δώσω με κάποιο, δεσμευτικό για μένα, τρόπο εγγύηση πως αν πάθει κάτι θα αναλάβω το κόστος επισκευής ή την αγορά άλλης.

Υπάρχει κάποιος τέτοιος τρόπος (υπεύθυνη δήλωση, ιδιωτικό συμφωνητικό?) για να εγγυηθώ;

Αν δεν είσαι σίγουρος για το προϊόν που θα πουλήσεις τότε το βάζεις στο "πατάρι" (Αν δεν έχεις στη ντουλάπα).

Για το δε αγοραστή αν δεν τον καλύπτει ας πάρει καινούργιο με εγγύηση. 

Το 90% των μεταπωλησεων είναι (θεωρητικα) ένα Ρίσκο...

:)

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...