Προς το περιεχόμενο

Την αναστολή λειτουργίας του UberX στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Uber

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Από το UberX που εκμεταλλευόταν το "παραθυράκι" στο κλασικό στερεότυπο "ταρίφα" (που εξακολουθεί να υπάρχει), υπάρχουν αρκετές επιλογές, είτε σε ράδιο ταξί ή σε apps όπως το Beat το Taxiplon κτλ. Και αυτές οι υπηρεσίες καλό είναι να μπορούν να λειτουργήσουν σε μια αγορά με κανόνες, ώστε να είναι ανταγωνιστικές απέναντι στην κάθε UberX και στον κάθε "ταρίφα". 

• Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

59 λεπτά πριν, NexGen είπε

Ελεύθερη Αγορά™ (μόνο όποτε μας βολεύει)

Και να ηταν μονο αυτο το παραδειγμα της ΜΗ Ελευθερης Αγορας στην Ευρωπη (οχι μονο στην Ελλαδα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όμορφα, και τώρα πως θα πληρώσουν τις δώσεις των αυτοκινήτων οι συνεργάτες; Αμάν πια...

Επεξ/σία από fmarkos

Κρίμα.. Τις 2-3 φορές που το χρειάστηκα μου άφησε την καλύτερη εντύπωση σαν εξυπηρέτηση και βγήκε και πιο οικονομικό. Ξέρεις κανείς αν η υπηρεσία UberTaxi  έχει διπλή ταρίφα το βράδυ σαν τα κανονικά ταξί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NexGen είπε

Ελεύθερη Αγορά™ (μόνο όποτε μας βολεύει)

Κι εγώ  γαμώτο ήθελα να γίνω χειρουργός αλλά δεν με αφήνουν. Σκατά ελεύθερη αγορά. 

Επεξ/σία από possiz
  • Like 1

6 λεπτά πριν, butters είπε

Από το UberX που εκμεταλλευόταν το "παραθυράκι" στο κλασικό στερεότυπο "ταρίφα" (που εξακολουθεί να υπάρχει), υπάρχουν αρκετές επιλογές, είτε σε ράδιο ταξί ή σε apps όπως το Beat το Taxiplon κτλ. Και αυτές οι υπηρεσίες καλό είναι να μπορούν να λειτουργήσουν σε μια αγορά με κανόνες, ώστε να είναι ανταγωνιστικές απέναντι στην κάθε UberX και στον κάθε "ταρίφα". 

Το κόστος για τον καταναλωτή είναι ίδιο με το κανονικό ταξί σε αυτά που λες ως εναλλακτικές. Οι υπηρεσίες δεν αντιλέγω ότι θα είναι καλύτερες γιατί υπάρχει αξιολόγηση του ταξιτζή, αλλά το θέμα όμως είναι να μειωθεί το κόστος της διαδρομής (κάτι που έκανε η Uber) για να υπάρχει ανταγωνισμός και να μειώσουν τα κόμιστρα και οι ταξιτζήδες. Μόνο με υπηρεσίες ridesharing θα μπορούσες να πετύχεις κάτι τέτοιο. Αυτό το νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στην ελεύθερη αγορά. Έτσι απλά.

Γιατί θα πρέπει οι ταξιτζήδες να θεωρούνται δημόσιο αγαθό και να προστατεύονται από το κράτος ενάντια σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες; Απλά θα πρέπει να υπάρξει ένα νομοσχέδιο για υπηρεσίες ridesharing, έτσι ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια και όχι απαγόρευση όπως έγινε τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ετσι και με το bnb , ας καταργησουμε επαγγελματα και να δουλέυουν ολοι σαν ιδιωτες ,

εχετε καταλαβει μερικοι την εκμεταλευση της καθε εταιρειας και τι κερδη βγαζει απο αυτα "αερα". δεν ειπα οτι τα ταξι δουλευουν σωστα και με νομιμες διαδικασιες (αποδειξεις κτλ.) αλλα αυτο ειναι αλλο προβλημα που προκυπτει και απο τον ελεγχο της καθε κυβερνησης και  της νοοτροποιας του κοινου που το χρησιμοποιει (αν θα ζητησει αποδειξη κτλ). αλλα δεν συμφωνω να καταργουμε  επαγγελματα σε ανθρωπους που εχουν επενδυσει λεφτα και ζωη για να βγαζουν τ6α προς το ζειν , επειδη καθε εταιρεια θελει να εκμεταλευεται τυο οτιδηποτε. Ας βαλου ιδιους φορους με τα ταξι κτλ σε τετοιου ειδους υπηρεσιες και τοτε να δεις τιμες και αν θα αντεξου ν.  

Επεξ/σία από npil
  • Like 5

48 λεπτά πριν, sikla είπε

οποτε παιρνω Uber ο ευγενεστατος οδηγος βγαινει παιρνει τις βαλιτσες μου τις βαζει ωραια και ομορφα μεσα. Μου ανοιγει την πορτα, βαζει κλιματισμο, με ρωταει αν θελω να ακουσω κατι συγκεκριμενο στο ραδιοφωνο. Πολλοι εχουν και wifi και μου εχουν προσφερει και νερο. Με ρωταει ποια διαδρομη με βολευει και παντα ξερω το μεγιστο κοστος της διαδρομης Φυσικα με αποδειξη παντα , καθαρα ολα και οργανωμενα . Απλα πραγματα. Αυτο ειναι εξελιξη. 

Οταν καποτε δυστυχως επαιρνα ταξι (9/10 φορες) ο οδηγος ξυνιζε οταν ειχα βαλιτσες και με χρεωνε και παραπανω ανα βαλιτσα. Ποτε δεν μου ανοιξε την πορτα. Κλιμα σαχαρας μεσα το καλοκαιρι στο ταξι, τσιγαρια απ εξω με το χερι για ταριφομαυρισμα. Τον χειμωνα επρεπε να φοραω το μπουφαν μου μεσα. Εννοειται αμα γουσταρει καπνιζει μεσα, δεν του καιγεται καρφι. Η διαδρομη, νταξει οσο πιο αργα φτασουμε , τοσο πιο πολυ θα γραψει το κοντερ. στις μπαλες του αν θελω απο αλλο δρομο. 9 στις 10 φορες φυσικα, υπηρχαν και περιπτωσεις που ηταν ενταξει.  Απλα πραγματα αυτο ειναι Ελλαδα του 1980. Μας παει πισω. 

Με uber ηταν 10/10 φορες ομως και το οτι μπορει να πηραν κατι δικαιωματα με το νομοσχεδιο δεν νομιζω να τους κανει πιο συμπαθεις. Να μαθουν να δουλευουν σαν επαγγελματιες περασαν τα χρονια που εκαναν οτι γουσταραν και διαλεγαν και διαδρομες και αμα γουσταραν σε επαιρναν στο ταξι. Εγω προσωπικα δεν προκειται ποτε να ξανα παρω ταξι γιατι πληρωνω και γουσταρω να μου φερονται οπως πρεπει.  Εφοσον βγηκε μια ανταγωνιστικη υπηρεσια να βρουν τροπο να κερδισουν κοσμο και πελατες αντιστοιχα και οχι αυτα τα ξεφτιλικια που κανουν. 

+ ότι δεν έχω πάρει ταξί τα τελευταία χρόνια (αυτές τις λίγες φορές) που ο οδηγός δεν μίλαγε στο κινητό του από το που κάνει πιάτσα τώρα και πότε θα περάσει να πιούνε καμιά μπύρα μέχρι το να κανονίζει τα ψώνια με τη γυνάικα του.

Το να ναγκαστείς να πάρεις ταξί στην Ελλάδα είναι μεγάλο κακό.

1 λεπτό πριν, npil είπε

ετσι και με το bnb , ας καταργησουμε επαγγελματα και να δουλέυουν ολοι σαν ιδιωτες ,

εχετε καταλαβει μερικοι την εκμεταλευση της καθε εταιρειας και τι κερδη βγαζει απο αυτα "αερα". δεν ειπα οτι τα ταξι δουλευουν σωστα και με νομιμες διαδικασιες (αποδειξεις κτλ.) αλλα αυτο ειναι αλλο προβλημα που προκυπτει και απο τον ελεγχο της καθε κυβερνησης και του κοινου που το χρησιμοποιει

Δε χρειάζεται να καταργηθεί το Airbnb για να λειτουργήσει κάποιος σαν μεμονομένος ιδιώτης με το ίδιο ακριβώς τρόπο.

Το ότι δεν το επιλέγει είναι η αξία που του προσφέρει η Airbnb

30 λεπτά πριν, butters είπε

Τι εννοείς "να μπορούν να λειτουργήσουν" ... τι τους εμποδίζει ?

7 λεπτά πριν, DrLo είπε

+ ότι δεν έχω πάρει ταξί τα τελευταία χρόνια (αυτές τις λίγες φορές) που ο οδηγός δεν μίλαγε στο κινητό του από το που κάνει πιάτσα τώρα και πότε θα περάσει να πιούνε καμιά μπύρα μέχρι το να κανονίζει τα ψώνια με τη γυνάικα του.

Το να ναγκαστείς να πάρεις ταξί στην Ελλάδα είναι μεγάλο κακό.

Δε χρειάζεται να καταργηθεί το Airbnb για να λειτουργήσει κάποιος σαν μεμονομένος ιδιώτης με το ίδιο ακριβώς τρόπο.

Το ότι δεν το επιλέγει είναι η αξία που του προσφέρει η Airbnb

Τι εννοείς "να μπορούν να λειτουργήσουν" ... τι τους εμποδίζει ?

λεγοντας bnb δεν εννουσα να καταργηθει , σαν ιδιωτης , απλα το ανεφερα σαν φαινομενο οπως το uber , που δημιουργει θεμα σε επαγγελματιες του ειδους.

Το bnb ειναι αλλη πικρη ιστορια (αυξηση ενοικιων , μην ευρεση κατοικιας για ενοικιαση πολυχρονη κτλ) αλλα δεν ειναι το θεμα μας

20 λεπτά πριν, plotolp είπε

Κρίμα.. Τις 2-3 φορές που το χρειάστηκα μου άφησε την καλύτερη εντύπωση σαν εξυπηρέτηση και βγήκε και πιο οικονομικό. Ξέρεις κανείς αν η υπηρεσία UberTaxi  έχει διπλή ταρίφα το βράδυ σαν τα κανονικά ταξί;

Το ubertaxi είναι τα κανονικά ταξί τα οποία καλείς μέσω του uber οπότε έχουν κανονικά διπλή ταρίφα το βράδυ.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω κραταω μονο το οτι  ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ υπαρχει αυτο το θεμα με την Uber  (και οτιδηποτε καινοτομο βγει, βλ. AirBnB). Παντου υπαρχουν ταξι και uber αλλα μονο εδω αρχισαν τις γελοιοτητες. Οποιαδηποτε κοινωνικη ομαδα ξεβολευτει απο το οτιδηποτε, αρχιζει με νταβατζιλικι να διεκδικει αυτο βλεπω εγω και θα ειμαστε παντα 50 χρονια πισω απο οποιαδηποτε πολιτισμενη χωρα. 

Δυστυχως εχουμε πολυ χαμηλο επιπεδο μορφωσης και συμπεριφορας και δεν κανουμε τιποτα για να αλλαξει αυτο. Οποιαδηποτε αλλαγη την κανουμε περα με το ετσι θελω μην ξεβολευτουμε. Δεν ειναι μονο το θεμα της Uber. Ειναι θεμα παντου. Σε ολα.   Απο απλους νομους (λχ. αντικαπνιστικος) εως την απελευθερωση διαφορων επαγγελματων. Μια ζωη πισω θα ειμαστε και καλα να παθουμε.    Που εγινε θεμα σε ολα τα δελτια το γεγονος του οτι ¨στα Τρικαλα λειτουργει ο αντικαπνιστικος νομος (εως τις 11μμ)". Επιτευγμα τρομερο.

Επεξ/σία από sikla
  • Like 6

44 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ό,τι και να κάνει ο κλάδος, δεν μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη. Θα συνεχίσουμε σαν επιβάτες να έχουμε υπηρεσίες τύπου beat & uberX, να αξιολογούμε τον κάθε οδηγό και να ζητάμε πάντα την απόδειξη. 

Αν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί έκαναν τη δουλειά τους όπως θα έπρεπε και όπως γίνεται σε άλλες χώρες, δεν θα είχαμε ανάγκη από καμία uber & beat και θα φρόντιζαν οι ίδιοι να μας προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες. 

Αν ο κλάδος καταλάβει πως οι παλιές "καλές" ημέρες ...πέθαναν και προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, όλα θα πάνε μια χαρά.

Αν όχι, κρίμα! :)

πιστευω ενα μεγαλο κομματι του κλαδου τον ταξι   εχει αρχιζει να αλλαζει νοοτροπια. κακα τα ψεμματα οσοι μενουν εκτος beat η αλλων συγχρονων  εφαρμογων  ειναι  πισω σε προσφορα υπηρεσιων.

να σκεφτεις στην αθηνα το beat εχει γυρω στους 10 χιλιαδες οδηγους που εχουν κανει εγγραφη , δεν ξερω ποσοι ειναι ενεργοι σημερα. αλλα το νουμερο αυτο δειχνει μεγαλη ανταποκριση.

οσο για την uber επιτελους   ηρθε η ωρα να γινει νομιμη...

1 ώρα πριν, thomasG4 είπε

Αυτή η εταιρία πληρώνει φόρους κανονικά (σε αντίθεση με τους ταρίφες που δεν κόβουν αποδείξεις) και έχει εργαζόμενους στο μισθολόγιο της και τη διώχνεις μόνο και μόνο για να ευχαριστήσεις τους ταξιτζήδες

Όταν λες πληρώνεις φόρους να υποθέσω ότι το φαντάστηκες ε? Δυστυχώς δεν ξέρετε τίποτα και μιλάτε. 

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...