JohnJohn3484 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Καλημέρα. Γνωστός μου αγόρασε αυτή τη μητρική μαζί με άλλα κομμάτια για καινούργιο σύστημα. Απ την αρχή το σύστημα έπεφτε σε bootloop. Μετά από ψάξιμο παρατήρησα ότι η μητρική έχει στραβωμένα πινάκια. Το θέμα είναι τώρα οτι θα βγει RMA ή θα ταλαιπωρηθεί; Η μητρική είναι απο σκρουτζομάγαζο. Να τη γυρίσει εκεί ή γίνεται να συννενοηθεί κατευθείαν με Gigabyte;
JohnJohn3484 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Μα έτσι ήταν! Να τα στράβωσα εγώ πολύ δύσκολο. Δεν είναι πυρηνική φυσική να βάλεις έναν επεξεργαστή στο socket.
LibertaGR Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Με υπομονή και ένα μεγεθυντικό φακό (μερικοί χρησιμοποιούν κάμερα ή κινητό με καλό ζούμ) μπορείς να τα ισιώσεις. Πρέπει να βρείς ότι πιο λεπτό, υπάρχουν ειδικά κατσαβιδάκια. Εγώ είχα χρησιμοποιήσει καρφίτσα. Αρκεί να μπορείς να δουλέψεις σε ένα πινάκι χωρίς να ακουμπάς τα άλλα, επίσης γειώσου καλού-κακού. Μερικοί χρησιμοποιούν βελόνα από ένεση. Το πινάκι μπαίνει ουσιαστικά μέσα στη βελόνα αν θες και μπορείς να το στρίψεις όταν είναι άσχημα τσακισμένα. Προσοχή, είναι μεγάλες πιθανότητες με αυτήν την τακτική να το κόψεις, ειδικά αν είναι τσακισμένο. Εγώ δεν τολμάω να το κάνω να σου πω την αλήθεια με βελόνα, αν κολλήσει το κεφάλι στη βελόνα τρέχα γύρευε. Έχω φτιάξει 2 μητρικές που έκαναν boot loop όταν χρησιμοποιούσες ένα συγκεκριμένο ram slot. Τυπική περίπτωση βραχυκυκλώματος memory controller επειδή είναι ενσωματωμένο στη cpu. Πρέπει να βγάλεις τη μητρική και να κοιτάς το socket από όλες τις γωνίες για να τα ισιώσεις ακριβώς. Αν αποφασίσετε ότι δεν θα πάρετε το ρίσκο και δεν παίζει rma, βάλ'την αγγελία να την πάρει κάποιος που μπορεί να την φτιάξει και σε τιμή όχι ξεφτίλα γιατί αν δεν έχει κομμένα πινάκια 90% φτιάχνεται Επεξ/σία 5 Απριλίου 2018 από LibertaGR
JohnJohn3484 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Καλα ναι αμα δε παιχτεί rma, μπορεί να προσπαθήσω να τη φτιάξω. Στο μαγαζί να πω συγκεκριμένα για πινάκι λέτε ή να απλώς οτι η μητρική ειναι χαλασμένη;
LibertaGR Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Αφού έχεις δεί ότι έχει πινάκια, αυτό θα πεις. Αν πείς ανυποψίαστα ότι απλά είναι χαλασμένη μπορεί να φας και έξτρα χρεώσεις. Καλύτερα να δείχνεις στον άλλον ότι το κατέχεις, παρά ότι δεν έχεις ιδέα
BlueBlood7 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 16 ώρες πριν, JohnJohn3484 είπε Καλα ναι αμα δε παιχτεί rma, μπορεί να προσπαθήσω να τη φτιάξω. Στο μαγαζί να πω συγκεκριμένα για πινάκι λέτε ή να απλώς οτι η μητρική ειναι χαλασμένη; Δεν πρόκειται να σε πιστέψουν. Θα σου πουν ότι εσύ το έκανες. Άντε να αποδείξεις το αντίθετο. Εκτός και αν την συναρμολόγηση την έκαναν στο κατάστημα και όχι εσύ. Εκεί αλλάζει το θέμα. 2
jimaros69 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Στις 05/04/2018 στις 9:10 ΠΜ, JohnJohn3484 είπε Μα έτσι ήταν! Να τα στράβωσα εγώ πολύ δύσκολο. Δεν είναι πυρηνική φυσική να βάλεις έναν επεξεργαστή στο socket. Στις 06/04/2018 στις 3:27 ΠΜ, BlueBlood7 είπε Δεν πρόκειται να σε πιστέψουν. Θα σου πουν ότι εσύ το έκανες. Άντε να αποδείξεις το αντίθετο. Εκτός και αν την συναρμολόγηση την έκαναν στο κατάστημα και όχι εσύ. Εκεί αλλάζει το θέμα. Ακριβώς ο λόγος που σταμάτησα να κάνω τον δωρεάν τεχνικό - συναρμολογητή ηλεκτρονικών υπολογιστών για γνωστούς και φίλους. Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν φίλοι αλλά εγώ θύμα και αυτοί μάγκες. Με πήρε τηλέφωνο άτομο 1 χρόνο μετά από την τελευταία μας επικοινωνία και άνοιξε την συζήτηση ως εξής " Έλα ρε , καλημέρα. Πάω να μπω στα Windows και μου βγάζει..." Εκεί φλιπάρισα και υιοθέτησα την ατάκα "30€ και εννοείται το φέρνεις σπίτι μου" 3
blitzNikos Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 Δημοσ. 7 Απριλίου 2018 καλημέρα και χρόνια πολλά! Στραβωμένα πινάκια σε ασυναρμολόγητη μητρική θεωρούνται "εξ' ορισμού" ότι οφείλονται σε λαθεμένη τοποθέτηση του επεξεργαστή. Πολύ δύσκολα να δεχτούν ότι ήταν έτσι ότν την παρέλαβες από το μαγαζί... Τώρα να σε πάρει απλός γνωστός μετά από ένα χρόνο και να θεωρεί, έμμεσα, ότι έχεις κάποιου είδους ευθύνη ή υποχρέωση για κάποιο θέμα που παρουσιάστηκε, απλά ... δεν θυμάσαι ποιός είναι...
Sheogorath Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 14 ώρες πριν, blitzNikos είπε καλημέρα και χρόνια πολλά! Στραβωμένα πινάκια σε ασυναρμολόγητη μητρική θεωρούνται "εξ' ορισμού" ότι οφείλονται σε λαθεμένη τοποθέτηση του επεξεργαστή. Πολύ δύσκολα να δεχτούν ότι ήταν έτσι ότν την παρέλαβες από το μαγαζί... Τώρα να σε πάρει απλός γνωστός μετά από ένα χρόνο και να θεωρεί, έμμεσα, ότι έχεις κάποιου είδους ευθύνη ή υποχρέωση για κάποιο θέμα που παρουσιάστηκε, απλά ... δεν θυμάσαι ποιός είναι... Όχι ακριβώς για ευθύνη, αλλά τον "θυμήθηκε" γιατί είχε θέμα στον υπολογιστή. Και όχι να δει τι κάνει, να πάνε καφέ, κατευθείαν "χαλασε αυτό". Μου έχει συμβεί. Ο 9ος κύκλος της κολάσεως είναι ρεζερβέ για τέτοιους... 1
kaklikos Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Μου εχει τυχει και σε μενα απο μεταχειρισμενο σετακι για φιλο να κανει μπουτλουπ. Τελικα ειδα οτι ειχε και στραβωμενα πιν αλλα και 2 σπασμενα. Ακομα πιστευει πως εγω ευθυνομαι. Εχω σηκωσει και εχω επανατοποθετησει πανω απο 200 φορες επεξεργαστη σε σοκετ. Να στραβωσεις με αυτον τον τροπο πινακι εφοσον βαζεις σωστα τον επεξεργαστη το θεωρω πραγματικα πολυ δυσκολο και ας ειναι σαν φυλλα. Αλλα το να σπασεις πινακια με τοποθετηση επεξεργαστη ειναι πραγματικα αδυνατο. Τελικα με μια πινεζουλα τα εστρωσα και δουλευει εδω και χρονο απροβλιματιστα. Συμβαινει και απο το εργοστασιο να ερχεται με στραβα πιν. Ενα φουλ Unboxing βιντεο που εβλεπα απο μια μητρικη με γνησιες ταινιες απαραβιαστες μολις ανοιξε το καπακι του σοκετ ειχε απο κατω στραβα πιν. Θα ψαξω μηπως και βρω το βιντεο να το ανεβασω.
Dantε Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Μου εχει συμβει και μενα στη δικια μου. Δεν ετρεχε η καρτα σε Χ16 και διαφορα αλλα και διαπιστωσα οτι ηταν στραβωμενα πιν.Η μητρικη ηταν καινουργια και εβαλα πανω επεξεργαστη και δεν ειχε ξαναπειραχθει. Η ηταν ετσι η καπως μαγικα στραβωσαν τη μια φορα που πηγα και εβαλα τον επεξεργαστη. Τα ισιωσα με μια οδοντογλυφιδα,ενα εσπασε αλλα ημουν τυχερος και ηταν της γειωσης(πανω απο τα μισα ειναι τετοια) και τρεχουν ολα μια χαρα ενω και ο επεξεργαστης τρεχει μια χαρα με oc. Εννοειται πρωτα τη πηγα για ρμα αλλα φυσικα δε το δεχθηκαν.Μαγαζι δεν υπαρχει περιπτωση να τη δεχθει,αλλα προσπαθησε.Μια μικρη ελπιδα υπαρχει απο τη gigabyte. 1
narta Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Sheogorath είπε Όχι ακριβώς για ευθύνη, αλλά τον "θυμήθηκε" γιατί είχε θέμα στον υπολογιστή. Και όχι να δει τι κάνει, να πάνε καφέ, κατευθείαν "χαλασε αυτό". Μου έχει συμβεί. Ο 9ος κύκλος της κολάσεως είναι ρεζερβέ για τέτοιους... 40 ευρώ η φτιαξε το μόνο σου. Ρε φίλ... μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ Επεξ/σία 8 Απριλίου 2018 από narta 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα